Znamy już uczestników Slam Dunk Contest 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Znamy już uczestników Slam Dunk Contest 2010

• Ten temat ma 22 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat temu przez Miko.
Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 23 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Chodzi mi o konkursy wsadów. Czy wy też uważacię że co roku konkursy są coraz gorsze? Jeszcze 2 lata temu Green zdmuchnął świeczkę przy wsadzie, w ubiegłym roku robinson skakał nad Supermenem. W tym roku według mnie było do bani. A co wy o tym myślicie?[hr]
    http://www.youtube.com/watch?v=q1pU34h9AsU

http://www.youtube.com/watch?v=BuWqluTCSc4

EDIT: Staraj się aktualizować starsze tematy jeżeli jest to możliwe – nie zakładaj bezmyślnie nowych wątków – unikniemy tak bałaganu na forum.

ehhh…i znowu ten Nate :/

wkońcu obrońca tytułu , ale dokładnie tak samo zareagowałem jak ty mucha kiedy jednak zdecydował się wejść do konkursu…
    Jednak nie jest słowny , bo LeBrona nie ma a on jest :/

Anonimowy
    Gość

bo Lebron sam zrezygnował, a liczę na wygraną G-Force’a lub Derozana jak weźmie udział.

Clippers4life
    Uczestnik

Gordon. :)
    Clippers power. :D

w zeszłym roku lepsza obsada… :(

czas pokaże czy lepsza…
    Liczę na porządne dunki a nie występy cyrkowe

coś mi się wydaje że będziemy musieli oglądać wiele powtórzeń dunków . Nate i Brown przy ciekawszych rzeczach zaczną nie trafiać… raczej nie ma co liczyć na fajny spektakl.

Creative
    Uczestnik

Znowu Nate Robinson.. :dodgy: jestem ciekaw za którym razem wykona poprawnie swój dunk – za 10 czy 15 ? :D Gerald Wallace i Shannon Brown powinni pokazać coś ciekawego… mam jednak przeczucie, że DeMar DeRozan może być czarnym koniem konkursu 😎

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Nie cierpię niskich zawodników w konkursach wsadów, zachwycanie się ich wyskokiem, zamiast realnym wsadem mnie nie bawi.:dodgy:

dokładnie NBAForum , ci zawodnicy zawsze otrzymują kredyt od sędziów , robią tanie wsady np. zwykły Windmill w wykonaniu Nate’a dostał chyba z 48 pkt, a w wykonaniu innego zawodnika 43… do tego wchodzi wiele powtórzeń , Nate próbował zrobić 15 razy nie zbyt „fascynujący” wsad i dostał 50 albo coś blisko tego a Rudy próbował 9 , zrobił bardzo fajny i dość trudny dunk i dostał 43.
    Wiadomo że to fajnie wygląda na meczu kiedy taki Nate daje czape Yao , albo robi faciale,dunki,posterize’y ale to wszystko jest fajne tylko podczas meczu , a oni są game dunkerami.
    Zobaczycie że to będzie jeden z gorszych konkursów ostatnich lat, osobiście liczę na Wallace , bo ładnie ciągnie swój zespół w RS i jest chyba jedynym co może pokazać coś extra , nie radzę liczyć na innych choć obym się mylił

Gordon nie ma szans , najlepszy wsad jaki zrobił to „one-handed dunk” czyli poprostu wsad jedną ręką.
    Ostatnio na nba.com był wywiad z DeMarem o tym co sądzi o Gordonie , z wypowiedzi zawodnika Raptors można było jedynie wywnioskować że nawet w najmniejszym stopniu nie myśli o żadnej rywalizacji z Eric’em , a jedyne dręczy go to to żeby nie pokazać zbyt wiele na „Dunk-In” ale tym samy żeby oczarować publiczność i że już szykuje wsady na SDC. DeRozan czuje że już jest w SDC a Dunk In to tylko dopełnienie formalności i zdeklasowanie swojego rywala i szczerze powiedziawszy nie dziwię mu się. Na końcu wywiadu dopowiedział że szanuje Gordona i nie lekceważy go ale chyba wiadomo dlaczego takie zakończenie , ono jest tak jak kropka w dzisiejszym sporcie:)

może to nie będzie to co Vince ale może 70% z Cartera się uda :P

Creative
    Uczestnik

Jezuś… Nate Robinson wygrał 3 raz konkurs wsadów… świat się kończy ;) Zeszłoroczny konkurs był słaby, ale tegoroczny był tragiczny… Gerald Wallace i Shannon Brown zawiedli na całej linii – szczególnie ten 1, który wyglądał jakby się oszczędzał i nie chciał odnieść żadnej kontuzji. DeMar DeRozan miał niezłe wsady, ale nie na tyle dobre żeby wygrać cały konkurs. Wygrana Nate’a jest po prostu śmieszna – udowadnia nam tylko, że konkurs wsadów powoli się chyba kończy… brak nowych pomysłów oraz powtarzanie dunków z zeszłych lat jest tylko tego dowodem. Stern w przyszłym roku musi postawić w tym konkursie na gwiazdy ligi – Lebron, Kobe, Wade czy nawet Josh Smith… żarty się skończyły… :judge:

podsumowanie całego SDC w jednym słowie : tragedia ;/ najgorszy od 20 lat lub nawet więcej , wydaje mi się że tylko pierwsze tego typu konkursy wyglądały gorzej ale może jestem pod wpływem złych emocji bo piszę od razu po obejrzeniu tej żenady…
    GWallace i Brown nie pokazali absolutnie nic , takie wsady nie wprawiły by w osłupienie nawet podczas meczu , szczególnie ten drugi on już chyba sobie odpuścił konkurs z chwilą kiedy się dowiedział że weźmie w nim udział , dwa wsady które pokazał nie nadawały by się nawet na konkurs wsadów McDonalda jedyne w czym się pomyliłem w związku z Shannonem to to że jednak nie powtarzał wsada 20 razy , jednak ciężko przy takim popisie coś ponawiać…
    Zawiódł mnie Wallace myślałem że pokaże coś fajnego , sądząc po wzroście i popisach podczas meczu ale widocznie jest tylko game dunkerem…
    Co do zwycięzcy to wg mnie DeRozan powinien otrzymać puchar , jako Rookie pokazał dużo kreatywność , jako jedyny zdobył perfect score i raczej nikt się na nim nie zawiódł… troszkę żałuje tego ostatniego wsadu , już go sobie najwyrazniej odpuścił a nie potrzebnie bo to własnie on zdecydował o zwycięstwie;/
    Nate dużo też nie pokazał , wszystko już było mam nadzieję że już więcej się na SDC nie pokażę…
    Oby organizatorzy nie pomylili się w natępnym roku przy aranżacji SDC , i wzieli showmanów którzy coś pokażą a nie game dunkerów którzy nie zdążyli chyba przeczytać instrukcji SDC , już chyba wolę przebieranie się przy każdym wsadzie niż to co pokazali nam zawodnicy w tym roku;/

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 23 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.