Wokół jakiego niskiego skrzydłowego budowałbyś zespół?

Strona główna Fora NBA Ankiety NBA Wokół jakiego niskiego skrzydłowego budowałbyś zespół?

Wyświetlanie 2 wpisów – od 31 do 32 (z 32 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Tyrion
    Uczestnik
    Wasky wrote:
    A wtrącając się trochę do rozmowy, to moim zdaniem Sovren powiedział bardzo mądre zdanie że Granger nie jest gwiazdą jak Melo ale to nie oznacza że musi być od niego gorszy.

Zdanie może i mądre, ale Granger akurat jest gorszy od Melo..
    Nie będę się tu odnosił do każdej wypowiedzi po kolei bo nie mam ni czasu ni chęci ale w skrócie to by wyglądało tak:
    – panowie grają na tej samej pozycji, a Melo zbiera ZNACZNIE lepiej- 18% dostępnych piłek na bronionej tablicy w porównaniu do 13% Grangera no i ogólna przewaga w liczbie zbiórek,a zbiórki w obronie są chyba też elementem defensywy no nie?
    -mimo, że Melo nie jest znany z jakiejś mega wypasionej kreacji partnerów to i tak jest pod tym względem lepszy od Grangera-liczba i %asyst
    -Melo jakby nie patrzeć jest clutch performerem i w repertuarze ofensywnym bije Dannyego na głowę i gra na znacznie lepszym procencie
    – jest efektywniejszym graczem- PER w dwóch ostatnich sezonach to19,8 i 17,8 a Melo w obu ponad 21,5
    – jest też jeszcze taka fajna statystyka zwana win shares- pokazuje ona wpływ gracza na ofens i difens- Granger ma defensive win shares 2,7 i 3,2 a Melo 2,4 i 2,5 w dwóch ostatnich sezonach. Przepaść? Nie sądzę..
    za to ofensive win shares Melo ponad 5,a Granger okolice 3,5- to pokazuje raczej przewagę Melo w ataku większą niż ta w defensywie Grangera
    – w pojedynkach miedzy tymi graczami(13 spotkań) Melo ma średnią 28,8 punktów a Granger 17,8 na gorszej skuteczności,ma mniej zbiórek asyst i bloków- więc po co tym którzy chcą budowac team na Grangerze taka podstawa teamu, któa nie może zatrzymać byle „Lalusia’, „kolesia który chce być w blasku fleszy” i etc
    – Joe- jak budujesz team tonie zaczynasz go budować od rolesów, i najwyżej trzecich opcji(granger) dobierasz pod liderów..

Ogólnie nie lubię zbytnio Melo, ale stawianie ponad nim Grangera jest jak dla mnie śmieszne

kubakw
    Uczestnik

Widząc waszą dyskusję po prostu nie mogłem przejść obok niej obojętnie. Kilka dni już śledzę ten temat i szczerze mówiąc decyzja jest trudna. Granger na pewno mnie nie przekonuje. Owszem jest bardzo solidny, ma fajne D, potrafi rzucać duże punkty i taki zawodnik dla zespołu to skarb, ale to nie materiał na postać absolutnie centalną z resztą chyba podobnie jak Rudy Gay. Ze względu na moją sympatię do Grizzlies chciałbym, aby Rudy był zdrowy i miał szansę pokazać w przyszłym sezonie, że się mylę, ale staram się być obiektywny i są w stawce lepsi kandydaci. Duranta i Melo chyba też bym nie wziął. Są fantastycznymi scorerami i spokojnie daliby radę udźwignąć odpowiedzialność i dobrze skomponowany zespół mógłby ukryć ich niewielkie braki, ale mają konkurenta w osobie takiego kombajnu jak LeBron i po prostu nie mogę zagłosować na któregoś z nich. Wiem, że wcześniej pisałem gdzieś, że jako centralna postać zespołu już się nie sprawdził, ale ten zespół był budowany dość nieudolnie. O różnorodności i wielkości jego talentów już była mowa nie raz. To po prostu zawodnik-kombajn. Potrafi robić wszystko na boisku i ciężo mi wybrać inaczej mimo jego słabości w najważniejszych chwilach. W zasadzie też nie możemy mieć pewności, czy w finałach NBA Melo, Durant, czy Granger daliby radę lepiej, bo po prostu jeszcze tam nie byli.

Wyświetlanie 2 wpisów – od 31 do 32 (z 32 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.