Wizards chcieli Amare

Strona główna Fora NBA Aktualności Wizards chcieli Amare

Wyświetlanie 2 wpisów – od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

W czerwcu tego roku, drużyna Washington Wizards poważnie myślała o pozyskaniu Amare Stoudemire z Phoenix Suns. Zaproponowana przez Wizards wymiana dotyczyła Antawna Jamisona i 5 numeru w drafcie, za Amare i 14 numer. Negocjacje zostały zerwane, kiedy Suns wymyślili włączenie do wymiany również Carona Butlera. Jak wiadomo Wizards użyli 5 numeru w drafcie, aby zdobyć Mike Millera i Randy’ego Foye’a z Minnesoty.
    Amare jest dobry w ataku, nie ma co do tego wątpliwości, ale Jamison, 5 pick w drafcie i Butler? Coś się komuś chyba pomyliło… Jeśli o mnie chodzi, to samego Butlera i 5 picku w drafcie za Amare bym nie oddał.
    Słyszałem że właściciel Suns nie zna się na koszykówce, a jego marzenie o Butlerze i Jamisonie za Amare, oraz załączone poniżej dane, zdają się to tylko potwierdzać…

Statystyki Amare Stoudemire /obecny sezon/
    19,2 pkt
    8,2 zb
    0,9 as
    0,6 prz
    1,0 bl

Statystyki Carona Butlera /obecny sezon/
    16,9 pkt
    7,6 zb
    0,6 as
    1,3 prz
    0,3 bl

Statystyki Antawna Jamisona /zeszły sezon/
    22,2 pkt
    8,9 zb
    1,9 as
    1,2 prz
    0,3 bl

Anonimowy
    Gość

Kurcze, to ile musiałby zarabiać ten Amare, aby poszedł równo za Butlera i Jamisona. Po tym widać, że Sarver nie ma pojęcia o koszykówce. Rozumiem, gdyby Amare był graczem Duncana czy KG w prime to rozumiem można by było oddać AJ i CB razem. Butlera za Amare dziwne bo nie widziałbym na PF Stata, a na SF Jamisona. Po za tym było minęło, jestem ciekawe gdzie zakotwiczy Amare po sezonie… może Knicks ;]

Wyświetlanie 2 wpisów – od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.