Winners and Losers in NBA

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy Winners and Losers in NBA

• Ten temat ma 78 odpowiedzi, 27 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat temu przez Jankes.
Wyświetlanie 15 wpisów – od 61 do 75 (z 79 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    I też nie zgodziłbym się że ciężej o postęp w dobrym towarzystwie, rywalizacja w zespole pomaga napewno, mentalność drużyny walczącej o coś to też jest motywator do lepszej gry, lepsze towarzystwo = lepsze granie, więcej okazji do zdobycia pkt, więc możliwości asystowania, czyli + do statystyk , nie koniecznie w drużynie słabej , o nic nie walczącej jest łatwo nabijać coś :)

Albo inaczej- lepsze towarzystwo to wiecej ludzi, ktorzy sami potrafia zdobyc punkty, wykreowac sobie akcje itd- mozna na to roznie spojrzec.. Np Gordon ma w teamie Barona i Bledsoe,ktorzy odpowiadaja w duzej mierze za prowadzenie gry, wiec ciezej mu o postep w asystach, niz Kevinowi o postep w kategorii zbiorek.. Zreszta piszesz, ze w lepszym teamie automatycznie masz wiecej okazji do asystowania, a ja np twierdze ze niekoniecznie- moze byc tak, ze wiecej ludzi potrafi wykreowac partnera :>W sumie takie wspomniane przez ciebie zastrzezenie bilansu przy MVP z nikad sie nie wzielo- skoro eksperci w Stanach uwazaja, ze w slabszym teamie jest latwiej o cyferki to cos w tym musi byc :>

BTW- pierwszy z brzegu- DJ.Augustin:+8,6 pkt, fg z 38,6 na 44,4, trojki bez zmian przy wiekszej ilosci prob, ft z 78 na 91,7%, reb +1,5, ast +4 – tez niezle ;)

Wg mnie tak poprostu nie jest … Nie w każdym przypadku mam napewno rację ale i ty nie w każdym przypadku masz rację. Jeżeli team jest słaby to słabi są finisherzy , więc w takim teamie również jest ciężko o asysty, jeżeli defens drużyny jest bardzo słaby to i w takim teamie jest ciężej o zbiórki jeżeli drużyny rzuczają regularnie 55+% FG, więc napewno jednoznacznie nie można powiedzieć że w teamie słabszym jest łatwiej o cyferki i dlatego też nie bierze się bilansu teamu pod uwagę w tych właśnie nagrodach, dlatego że jednoznacznie nie można powiedzieć że w słabszym teamie jest łatwiej a w lepszym ciężej bo gdyby tak było to poprostu wybierano by MIP w oparciu również o bilans … A w przypadku MVP to od takiego zawodnika oczekuje się że jego osoba pomoże w czynienu lepszymi swoich kolegów i team dlatego jest to uwzględnione.

Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    A w przypadku MVP to od takiego zawodnika oczekuje się że jego osoba pomoże w czynienu lepszymi swoich kolegów i team dlatego jest to uwzględnione.

A dla mnie w przypadku MIP czy ROTY to tez maly plusik i chuj- od zawsze jakos bardziej przemawialy do mnie cyferki przekladajace sie na cos konkretnego i nie przekonasz mnie ze jest inaczej, a ja ciebie widze tez ;]
    Np jezeli to co panowie graja teraz by utrzymali i Bobcats by awansowali do PO, a Minny skonczyla w dole Zachodu, to Augustin by byl dla mnie faworytem

Jak najbardziej mały plusik to jest , ale tak jak wcześniej mówiłem musiałaby być to bardzo zacięta rywalizacja żeby został on uwzględniony , takie moje zdanie i rzeczywiście nie dam się przekonać;]
    I mimo że Bobki dali by radę dojść do PO to Love jest bezkonkurencyjny pod tym względem i Augustin nie wydarłby mu tej nagrody wg mnie

ADZIO
    Uczestnik

To sa moja przypuszczenia tylko i wylacznie. Tak samo jak Twoje #23 co do MIP Lova. Moim zdaniem postep jaki poczynia taka mloda druzyna w tym sezonie jest bardzo duzy bo ogrywac Lakers czy Miami to sie niewielu w tym sezonie udalo. Tak jak mowilem wczesniej indywidualne staty czy tez rekordy dzialaja tylko i wylacznie na korzysc druzyny. A „patrz pkt.2” mialo cel tylko i wylacznie humorystyczny.

Ale po co ty mi tłumaczysz to że indywidualne statsty działają na korzyść drużyny i że to są twoje typy tak jak mój z Lovem ??? przecież mówię ci po raz kolejny że nie mam nic do samym typów tylko do „patrz pkt.2” , jeżeli wyrzucasz mi brak czytania ze zrozumieniem to naprawdę powinieneś popracować nad swoim…
    Ja już zamykam się na tą dyskusję bo do niczego nie prowadzi a swoje już powiedziałem , kręcić się teraz w koło jednego mi się nie chce, tym bardziej że z próby obrony tego całego „patrz pkt.2” przechodzisz do tego że był to tylko akcent humorystyczny, to ciekawe dlaczego od razu tego nie powiedziałeś , ale niech ci będzie.

Skejcik
    Uczestnik

SEZON 2011 – 2012 :) na początek dam po 2 typy;

MVP – Derrick Rose / LeBron James
    COTY – Erik Spolestra / Paul Silas ;>
    ROTY – Enes Kanter / Kemba Walker
    MIP – Marcin Gortat / Eric Gordon
    DPOY – Dwight Howard / Josh Smith
    6th man – Lamar Odom / Tracy McGrady ;>

na ryzyko;
    in + będą – Bobcats, Clippers, Bucks, Knicks, Jazz, Wizards.
    in – będą – Grizzlies, Magic, Pistons.

ADZIO
    Uczestnik

hehe juz spekulacje zaczynamy ??

MVP – Kevin Durant / D-Rose
    COTY – V. Del Negro ( a jak :D )/ Spolestra / Doc Rivers
    ROTY – Kyrie Irving / Derrick Williams
    MIP – M.Gortat / Jamal Crawford
    DPOY – DH12 / A.Bogut
    6th man – J. Terry / Jared Dudley

na +

Clippers, Knicks, Wizzards, Memphis, Phoenix

na –

Magic, Nuggets, Houston, Lakers?

Dawid
    Uczestnik

MVP – Griffin / Rose
    COTY – Tom Thibodeau
    ROTY – Derrick Williams
    MIP – Gordon
    DPOY – Howard
    6th man – Odom

na +
    Clippers, Cavaliers, Nets, Timberwolves

na –
    Magic, Lakers, Rockets

rondo
    Uczestnik

MVP – Derrick Rose, Kevin Durant
    COTY – Rivers, Thibodeau
    ROTY – Enes Kanter, Kyrie Irving
    MIP – Marcin Gortat, Crawford
    DPOY – Dwight Howard, Kevin Garnett
    6th man – Brandon Bass, Lamar Odom

Patryk2224
    Uczestnik

MVP – Derrick Rose, Dwyane Wade
    COTY – Spoelstra , Thibodeau
    ROTY – Kemba Walker, Kyrie Irving
    MIP – Marcin Gortat, Eric Gordon
    DPOY – Dwight Howard, Andrew Bogut
    6th man – Lamar Odom, J.Terry

Skejcik
    Uczestnik

odświeżenie…
    MVP – Lebron James / Derrick Rose
    COTY – George Karl
    ROTY – Kyrie Irving
    MIP – Greg Monroe / Brandon Jennings
    DPOY – Dwight Howard
    6th man – Al Harrington

in +
    – Sixers, Nuggets, Jazz, Pacers, Cavs, Wolves

in –
    – Wizards, Bobcats, Magic, Pistons, Knicks

robin-NYK
    Uczestnik

MVP – Lebron James / Kevin Durant
    COTY -Doug Collins/ Scott Brooks
    ROTY – Kyrie Irving
    MIP – Kyle Lowry / Marcin Gortat
    DPOY – Dwight Howard
    6th man – J.Terry / Mo Williams

salek15
    Uczestnik

MVP – Kevin Durant / Derrick Rose/Chris Paul
    COTY – Doug Collins
    ROTY – Kyrie Irving / Ricky Rubio
    MIP – Kyle Lowry / Marcin Gortat
    DPOY – Dwight Howard
    6th man – Mo Williams

in +
    – Sixers, Clipps, Cavs, Wolves

in –
    – Magic, Knicks, Boston

vvr
    Uczestnik

MVP-Durant
    COTY-(jeśli awansują do PO) Rick Adelman
    ROTY-Irving/Knight
    MIP- Gortat
    DPOY- Howard
    6th man- mo williams

Wyświetlanie 15 wpisów – od 61 do 75 (z 79 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.