Strona główna › Fora › NBA › Dyskusje, pogaduchy › Winners and Losers in NBA
- Ten temat ma 78 odpowiedzi, 27 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat temu przez
Jankes.
-
AutorWpisy
-
2011-01-29 o 18:37 #10329
Tyrion
Uczestnik#23 wrote:I też nie zgodziłbym się że ciężej o postęp w dobrym towarzystwie, rywalizacja w zespole pomaga napewno, mentalność drużyny walczącej o coś to też jest motywator do lepszej gry, lepsze towarzystwo = lepsze granie, więcej okazji do zdobycia pkt, więc możliwości asystowania, czyli + do statystyk , nie koniecznie w drużynie słabej , o nic nie walczącej jest łatwo nabijać coś
Albo inaczej- lepsze towarzystwo to wiecej ludzi, ktorzy sami potrafia zdobyc punkty, wykreowac sobie akcje itd- mozna na to roznie spojrzec.. Np Gordon ma w teamie Barona i Bledsoe,ktorzy odpowiadaja w duzej mierze za prowadzenie gry, wiec ciezej mu o postep w asystach, niz Kevinowi o postep w kategorii zbiorek.. Zreszta piszesz, ze w lepszym teamie automatycznie masz wiecej okazji do asystowania, a ja np twierdze ze niekoniecznie- moze byc tak, ze wiecej ludzi potrafi wykreowac partnera :>W sumie takie wspomniane przez ciebie zastrzezenie bilansu przy MVP z nikad sie nie wzielo- skoro eksperci w Stanach uwazaja, ze w slabszym teamie jest latwiej o cyferki to cos w tym musi byc :>
BTW- pierwszy z brzegu- DJ.Augustin:+8,6 pkt, fg z 38,6 na 44,4, trojki bez zmian przy wiekszej ilosci prob, ft z 78 na 91,7%, reb +1,5, ast +4 – tez niezle
2011-01-29 o 18:51 #10330Denver Nuggets #1
UczestnikWg mnie tak poprostu nie jest … Nie w każdym przypadku mam napewno rację ale i ty nie w każdym przypadku masz rację. Jeżeli team jest słaby to słabi są finisherzy , więc w takim teamie również jest ciężko o asysty, jeżeli defens drużyny jest bardzo słaby to i w takim teamie jest ciężej o zbiórki jeżeli drużyny rzuczają regularnie 55+% FG, więc napewno jednoznacznie nie można powiedzieć że w teamie słabszym jest łatwiej o cyferki i dlatego też nie bierze się bilansu teamu pod uwagę w tych właśnie nagrodach, dlatego że jednoznacznie nie można powiedzieć że w słabszym teamie jest łatwiej a w lepszym ciężej bo gdyby tak było to poprostu wybierano by MIP w oparciu również o bilans … A w przypadku MVP to od takiego zawodnika oczekuje się że jego osoba pomoże w czynienu lepszymi swoich kolegów i team dlatego jest to uwzględnione.
2011-01-29 o 19:04 #10331Tyrion
Uczestnik#23 wrote:A w przypadku MVP to od takiego zawodnika oczekuje się że jego osoba pomoże w czynienu lepszymi swoich kolegów i team dlatego jest to uwzględnione.A dla mnie w przypadku MIP czy ROTY to tez maly plusik i chuj- od zawsze jakos bardziej przemawialy do mnie cyferki przekladajace sie na cos konkretnego i nie przekonasz mnie ze jest inaczej, a ja ciebie widze tez ;]
Np jezeli to co panowie graja teraz by utrzymali i Bobcats by awansowali do PO, a Minny skonczyla w dole Zachodu, to Augustin by byl dla mnie faworytem2011-01-29 o 19:20 #10332Denver Nuggets #1
UczestnikJak najbardziej mały plusik to jest , ale tak jak wcześniej mówiłem musiałaby być to bardzo zacięta rywalizacja żeby został on uwzględniony , takie moje zdanie i rzeczywiście nie dam się przekonać;]
I mimo że Bobki dali by radę dojść do PO to Love jest bezkonkurencyjny pod tym względem i Augustin nie wydarłby mu tej nagrody wg mnie2011-01-30 o 06:12 #10334ADZIO
UczestnikTo sa moja przypuszczenia tylko i wylacznie. Tak samo jak Twoje #23 co do MIP Lova. Moim zdaniem postep jaki poczynia taka mloda druzyna w tym sezonie jest bardzo duzy bo ogrywac Lakers czy Miami to sie niewielu w tym sezonie udalo. Tak jak mowilem wczesniej indywidualne staty czy tez rekordy dzialaja tylko i wylacznie na korzysc druzyny. A „patrz pkt.2” mialo cel tylko i wylacznie humorystyczny.
2011-01-30 o 09:58 #10342Denver Nuggets #1
UczestnikAle po co ty mi tłumaczysz to że indywidualne statsty działają na korzyść drużyny i że to są twoje typy tak jak mój z Lovem ??? przecież mówię ci po raz kolejny że nie mam nic do samym typów tylko do „patrz pkt.2” , jeżeli wyrzucasz mi brak czytania ze zrozumieniem to naprawdę powinieneś popracować nad swoim…
Ja już zamykam się na tą dyskusję bo do niczego nie prowadzi a swoje już powiedziałem , kręcić się teraz w koło jednego mi się nie chce, tym bardziej że z próby obrony tego całego „patrz pkt.2” przechodzisz do tego że był to tylko akcent humorystyczny, to ciekawe dlaczego od razu tego nie powiedziałeś , ale niech ci będzie.2011-12-16 o 11:25 #14477Skejcik
UczestnikSEZON 2011 – 2012
na początek dam po 2 typy;MVP – Derrick Rose / LeBron James
COTY – Erik Spolestra / Paul Silas ;>
ROTY – Enes Kanter / Kemba Walker
MIP – Marcin Gortat / Eric Gordon
DPOY – Dwight Howard / Josh Smith
6th man – Lamar Odom / Tracy McGrady ;>na ryzyko;
in + będą – Bobcats, Clippers, Bucks, Knicks, Jazz, Wizards.
in – będą – Grizzlies, Magic, Pistons.2011-12-16 o 12:10 #14479ADZIO
Uczestnikhehe juz spekulacje zaczynamy ??
MVP – Kevin Durant / D-Rose
COTY – V. Del Negro ( a jak
)/ Spolestra / Doc Rivers
ROTY – Kyrie Irving / Derrick Williams
MIP – M.Gortat / Jamal Crawford
DPOY – DH12 / A.Bogut
6th man – J. Terry / Jared Dudleyna +
Clippers, Knicks, Wizzards, Memphis, Phoenix
na –
Magic, Nuggets, Houston, Lakers?
2011-12-16 o 13:11 #14481Dawid
UczestnikMVP – Griffin / Rose
COTY – Tom Thibodeau
ROTY – Derrick Williams
MIP – Gordon
DPOY – Howard
6th man – Odomna +
Clippers, Cavaliers, Nets, Timberwolvesna –
Magic, Lakers, Rockets2011-12-16 o 13:30 #14482rondo
UczestnikMVP – Derrick Rose, Kevin Durant
COTY – Rivers, Thibodeau
ROTY – Enes Kanter, Kyrie Irving
MIP – Marcin Gortat, Crawford
DPOY – Dwight Howard, Kevin Garnett
6th man – Brandon Bass, Lamar Odom2011-12-16 o 14:36 #14483Patryk2224
UczestnikMVP – Derrick Rose, Dwyane Wade
COTY – Spoelstra , Thibodeau
ROTY – Kemba Walker, Kyrie Irving
MIP – Marcin Gortat, Eric Gordon
DPOY – Dwight Howard, Andrew Bogut
6th man – Lamar Odom, J.Terry2012-02-03 o 16:47 #14966Skejcik
Uczestnikodświeżenie…
MVP – Lebron James / Derrick Rose
COTY – George Karl
ROTY – Kyrie Irving
MIP – Greg Monroe / Brandon Jennings
DPOY – Dwight Howard
6th man – Al Harringtonin +
– Sixers, Nuggets, Jazz, Pacers, Cavs, Wolvesin –
– Wizards, Bobcats, Magic, Pistons, Knicks2012-02-03 o 17:29 #14967robin-NYK
UczestnikMVP – Lebron James / Kevin Durant
COTY -Doug Collins/ Scott Brooks
ROTY – Kyrie Irving
MIP – Kyle Lowry / Marcin Gortat
DPOY – Dwight Howard
6th man – J.Terry / Mo Williams2012-02-03 o 19:49 #14969salek15
UczestnikMVP – Kevin Durant / Derrick Rose/Chris Paul
COTY – Doug Collins
ROTY – Kyrie Irving / Ricky Rubio
MIP – Kyle Lowry / Marcin Gortat
DPOY – Dwight Howard
6th man – Mo Williamsin +
– Sixers, Clipps, Cavs, Wolvesin –
– Magic, Knicks, Boston2012-02-03 o 19:50 #14970vvr
UczestnikMVP-Durant
COTY-(jeśli awansują do PO) Rick Adelman
ROTY-Irving/Knight
MIP- Gortat
DPOY- Howard
6th man- mo williams -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.