Wasze ulubione seriale

Strona główna Fora nbaforum.pl – sprawy forumowe Offtopic Wasze ulubione seriale

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 58 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Moje ulubione seriale to :
    Bez Śladu
    Dowody Zbrodni
    Detektyw Monk :D
    Ogólnie lubię seriale kryminalne.
    Najbardziej ze wszystkich polecam Dowody Zbrodni. Każdy odcinek reżyseruje kto inny, ciekawe historie , naprawdę polecam :D

Tyrion
    Uczestnik

Gra o Tron- ekranizacja pierwszego tomu mojego ulubionego cyklu fantasy i na razie mam mieszane uczucia w sumie, ale to raczej dlatego, że wygórowane jakieś wymagania jako wielki fan sagi miałem..Myślę, że spokojnie wart polecenia ;) Bo np bracia którzy nie czytali mają pozytywne odczucia.. Ogląda ktoś w ogóle? jak wrażenia?

Drunx
    Uczestnik

Mnie sie bardzo podoba tak ze az zamowilem sobie ksiazke :D

Tyrion
    Uczestnik

Ale sama Grę o Tron, czy wszystkie ukończone 4 tomy sagi?

Drunx
    Uczestnik

kupilbym cala sage ale chyba nie bardzo jest dostepna do kupienia a jezeli sie myle mozesz podac mi linka gdzie moge zamowic?

Tyrion
    Uczestnik

Dopiero teraz zauważyłem:/ Nie wiem jak to jest bo Ty z tego co wiem przebywasz na wyspach i tego nie ogarniam.. w Polsce normalnie można w EMPIKU zamówić np…A polecam i to szczerze całe Pieśni Lodu i Ognia jak tylko można- mega wciągająca akcja, ciekawe postacie, intrygi i klimat- świetnie się czyta..
    Spróbuje się rozejrzeć ;)

Drunx
    Uczestnik

spoko zamowie sobie z empiku :)

szczerze powiedziawszy nie oglądam zbyt dużo seriali ale jedne z moich najulubieńszych seriali to:

-24- raczej każdy wie co to
    -Ja, Klaudiusz- Serial jest dość stary bo z lat 80 ale bardzo mi się podoba, gdyż uwielbiam historie Rzymu. :w00t:

Ja wyczaiłem kolejny fajny serial. Wiele osób uważa, że jest to najlepszy serial komediowy w tym momencie w USA, Modern Family. Pokazuje on perypetie 3 rodzin. Parę gejów, którzy adoptowali dziewczynkę z Wietnamu, normalną rodzinę z trójką dzieci oraz starszego już gościa i jego dużo młodszą żonę z dzieckiem. Jak narazie jestem po 2 odcinkach i nieźle się zapowiada. W serialu gra znany wszystkim Ed O’neill (Al Bundy) oraz Ty Burrell (Po dyżurze).

Kolejna wiadomość serialowa, The event zostało skasowane przez stację NBC już po 1 sezonie. Serial miał oglądalność na poziomie 5-6 mln. co dla stacji ogólnokrajowej jest dość słabym wynikiem. Jednak dla fanów serialu pocieszającą wiadomością jest to, że studio będzie szukało stacji, która jednak zdecyduje się na kupno serialu.

Swider
    Uczestnik

Oglądałem The Event tak do tej przerwy czyli chyba do 12 czy tam 14 odcinka i taki raczej niezły a co najwyżej dobry serial. No chyba ,że coś się rozkręcił po przerwie jednak warto go oglądnąc bo główna aktorka to dobra dupa :D A ja tym czasem zacząłem oglądać Skins i o ile pierwsze 2 odcinki były średnie o tyle kolejne cztery mnie wciągnęły i oglądałem wczoraj do 4 w nocy i dziś pewnie zrobie podobnie tak więc polecam jak ktoś jeszcze nie oglądał;]

sovren
    Uczestnik
    Tyrion wrote:
    A polecam i to szczerze całe Pieśni Lodu i Ognia jak tylko można- mega wciągająca akcja, ciekawe postacie, intrygi i klimat- świetnie się czyta..

Serial i książka sporo się różnią, jeżeli chodzi o przedstawianie wydarzeń. Najbardziej nudnawe fragmenty były z Murem i HBO zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie w tej kwestii. Następnie skopali wg mnie akcję w Królewskiej Przystani, a Daenerys i tu, i tu mnie odrzucała. Na „+” oczywiście Tyrion.
    Serial jest na pewno inny i ciężki. Mi się podobał, ale uważam że książka jest lepsza. Z samym zakupem kolejnych części sagi miałem spore problemy, bo w merlinie czy empiku były często niedostępne. Aktualnie czekam na „Taniec ze smokami”.

Co do innych seriali, to polecam komediowy „The League” oraz dramatyczny „Shameless”. Pierwszy opowiada o fantasy football league (nie ma napisów), a drugi przedstawia losy pięcioosobowej rodziny, która próbuje sobie radzić bez matki i ojcem alkoholikiem.

iwczyko
    Uczestnik

Breaking bad(jaram się mocno i czekam zawsze niecierpliwie na kolejne odcinki)
    Mentalist

Słyszałem, że właśnie jeden z ostatnich odcinków Breaking Bad wbija w fotel, szczena opada, a zębów trzeba szukać 2 dni :)
    Ja nastawiony jestem na komedie i oglądam
    Jak poznałem waszą matkę
    The Playboy Club (bliski anulowania)
    The Big Bang Theory
    New Girl
    Modern Family
    Memphis Beat
    Pacyfik
    South Park
    Zakazane Imperium
    a od listopada Hell on Wheels

Swider
    Uczestnik
    Quote:
    Co do innych seriali, to polecam komediowy „The League” oraz dramatyczny „Shameless”. Pierwszy opowiada o fantasy football league (nie ma napisów), a drugi przedstawia losy pięcioosobowej rodziny, która próbuje sobie radzić bez matki i ojcem alkoholikiem.

Oglądasz Shameless oryginalne w sensie Brytyjskie czy może Shameless US? Bo ja oglądam jedynie Amerykańską wersję gdyż nie ogarnąłem póki co dobrego zródła z którego mógłbym ściągnąć wersje oryginalną;)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 58 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.