Strona główna › Fora › nbaforum.pl – sprawy forumowe › Offtopic › Wasze ulubione seriale
- Ten temat ma 57 odpowiedzi, 21 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 1 miesiąc temu przez
Kjubixon.
-
AutorWpisy
-
2010-08-07 o 09:10 #577
Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikJakie są seriale lubicie i oglądacie, albo nie są już produkowane, a darzycie je sympatią lub sentymentem?
Moja lista ulubionych seriali to:
„Scrubs”- bardzo fajny serial, wszystkie postacie z JD i Cox na czele są genialne, ale szkoda, że Braff się już wycofał i ten ostatni sezon już taki dobry nie był. Teraz niewiadomo, czy ABC zamówiła kolejny sezon. Jak będziecie mieli jakieś info to dajcie znać.
„Jak poznałem Waszą Matkę”- Moim zdaniem wszystkie sezony trzymają równy i dobry poziom, super postać Barneya i dobrze, że został zamówiony 6 sezon. Serial wart polecenia.
„On ona i dzieciaki”- Też ten serial oglądałem na CC, ale tam już same powtórki lecą i już jest to nudne, ale Damon Wayans wymiata razem z Jr.
„South Park”- Tego serialu przedstawiać nie trzeba. Może nie jest to mój ulubiony serial, ale z nadmiaru nudy czasem sobie włączę.
„Dr.House”- Nie trzeba przedstawiać
„Jim wie lepiej”- Niemal to samo co w przypadku On ona i dzieciaki. Postacie rodzeństwa Cheryl wymiatają.
Trzeba przyznać, że CC ma bardzo dobre seriale komediowe tylko szkoda, że żadna polska stacja nie puszcza SNL, ale cóż nie można mieć wszystkiego.
2010-08-07 o 10:36 #6106Malik11
UczestnikJa uwielbiam „On Ona I Dzieciaki” (w orginale „My Wife And Kids”), Damon Wayans (w roli głównej jako Michael Kyle) jest świetny, jeden z najgenialniejszych aktorów komediowych na ziemi moim zdaniem, bardzo polecam… mistrzostwo !
„Wszyscy nienawidzą Chrisa” – kolejny wręcz mistrzowski serial komediowy, opowiada on o dzieciństwie znanego amerykańskiego komika Chrisa Rocka, bardzo polecam
„Skazany na śmierć” – tu chyba nie muszę nic mówić, wiecznie trzymający w napięciu, bardzo popularny, również genialny serial sensacyjny, bardzo polecam
„Jim wie lepiej” – serial komediowy, świetny, postać Andy’ego wymiata
polecacm„Rozwodnik Gary” i „8 Prostych Zasad” – również seriale komediowe, bardzo fajne, oczywiście polecam
Jak widać u mnie góruje „Comedy Central”, świetny kanał z serialami komediowymi. Polecam zajrzeć bo lecą tam naprawdę świetne seriale
2010-08-07 o 10:51 #6109Anonimowy
Gość– „Rodzina Soprano”
– „Smallville”
– „Wszyscy nienawidzą Chrisa”
– „Diagnoza morderstwo”
– „Nieustraszony” (seria z Hasselhofem)
– „Prawo Burk’a” (teraz nie transmituje to żadna TV, na necie oglądam)
– „Świat wg Bundych”
– „Drużyna A”
– „Brzydula Betty” (american version)
– „13 posterunek”
– „Detektyw Monk”2010-08-07 o 11:58 #6115Denver Nuggets #1
Uczestnik*Lost
*Prison Break
*Day BreakCo do dwóch pierwszych to nie muszę raczej nic mówić , ale trzeciego możecie panowie nie kojarzyć … Serial ten jest transmitowany na TVP (nie pamiętam którym) w bardzo późnych godzinach a to bardzo dziwne bo serial po prostu niesamowicie wciąga i trzyma w napięciu , wg mnie zrobiłby taką samą karierę jak wspomniane przeze mnie dwa pierwsze tytuły , w skrócie akcja toczy się w czasach współczesnych , pewien mężczyzna zostaje wrobiony w morderstwo ale w tym rzecz że od tej pory bez przerwy przeżywa jeden dzień , po każdym kolejnym budzi się w łóżku jak by nigdy nic a wydarzenia z wcześniejszego dnia powtarzają się , gość próbuje rozwiązać zagadkę śmierci człowieka w którą zostaje zamieszany , zadanie ułatwia to że pamięta co zrobił we wcześniejszych dniach i nie musi tego powtarzać ;];] ciężko to panowie opisać ale serial jest niesamowity kto oglądał ten wie

A tutaj macie linka z bardziej profesjonalnym komentarzem co do tego filmu ;]
http://fdb.pl/film/50860-ten-sam-dzien2010-08-07 o 17:21 #6122Tyrion
UczestnikMalik11 wrote:„Skazany na śmierć” – tu chyba nie muszę nic mówić, wiecznie trzymający w napięciu, bardzo popularny, również genialny serial sensacyjny, bardzo polecam
Ja się zdecydowanie nie zgadzam co do Skazanego.. pomysł był dobry, pierwsze odcinki do czasu ucieczki nawet mnie zaciekawiły, ale potem to już nie były wiecznie trzymające w napięciu, tylko sztucznie przeciąganą żenadą jak dla mnie…
Ogólnie bardzo mało oglądam TV, a i tak praktycznie tylko sport, a w zasadzie to jedyny serial, który jakoś w ostatnich latach bardziej mnie wciągnął to „Bones”..A no i z polskich 39 i pół
a z dawnych to w sumie dosyć podobnie jak Skejcik- Bundy, Drużyna A, i nie wspomniany tutaj przez nikogo Archiwum X
2010-08-07 o 17:25 #6123Creative
Uczestnik„Rodzina Soprano” – serial klasyk. Genialna rola Jamesa Gandolfiniego jako T. Soprano. Widziałem wszystkie serie na HBO
„Prison Break” – zaznaczam tylko I i II serie. Były nowe, wciągające i trzymające w fajnym klimacie. II kolejne serie to już max Amerykańska przesada na wzór „Mody na sukces”
„Świat według Bundych” – fajny klimat i dobry żart
Ed O’Neill (Al Bundy) i David Faustino (Bud Bundy) byli gwiazdami tego serialu. Fajnie, że ostatnio Polsat emituje powtórki
))2011-01-01 o 13:36 #9762Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikZacząłem oglądać nowy hit HBO, czyli Boardwalk Empire (Zakazane Imperium). Reżyserem serialu jest król filmów gangsterskich, czyli Martin Scorsese. Film tworzy także Terence’a Wintera dobrze znany fanom Rodziny Soprano. Serial opowiada o latach 20, kiedy to w USA wprowadzono prohibicję. Co za tym idzie jest to świetna okazja dla mafii na zarobek. Główną postacią jest Nucky Thompson, mieszkający w Atlantic City, który zajmuje się polityką oraz gangsterką (świetna rola Steva Buscemi). Twórcy seriali nie biorą się za kręcenie działalności mafii, więc serial ten nie będzie miał konkurencji w serialach do niego podobnych. Już po pierwszym pilotowym odcinku HBO zamówiło 2 sezon, więc kto wie czy nie doczekamy się kolejnej kultowej gangsterskiej historii.
2011-01-01 o 13:53 #9763Swider
UczestnikLost i Prison Break oglądnąłem całe i podobały mi się w sumie ale zakończenie Zagubionych jak dla mnie-dramat:P Ostatnio też skończyłem oglądać Persons Unknown niezły serial ale tez żaden tam szał,jednak jak komuś się nudzi to można spokojnie oglądnąć
No ale i tak moim ulubionym serialem jest „Misfits”,mega polecam i szkoda,że na trzeci sezon trzeba czekać do przyszłej jesieni:(2011-01-01 o 17:42 #9776Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikJak poznałem Waszą Matkę
On ona i dzieciaki- Shaggy na YT masz, lub tak jak ja ściągnąć sobie z neta 5 sezonów i obejrzeć
8 Prostych Zasad- szkoda ojca
/
Świat wg Bundych
13 posterunek
Miodowe Lata2011-01-01 o 18:07 #9778Purp & Yellow LA Lakers
Uczestnikmucha8 wrote:On ona i dzieciaki- Shaggy na YT masz, lub tak jak ja ściągnąć sobie z neta 5 sezonów i obejrzeć
Wszystkie odcinki obejrzałem już na CC. Jak dobrze wszystko skończyło się tym że Janet była w ciąży, ale nie zamówiono 6 sezonu i historia na tym się skończyła, a szkoda.
2011-01-01 o 20:20 #9779eMViPi <3
UczestnikJa również oglądałem „Lost”, ale nie całe więc nie wiem jak się skończyło i na razie nie chcę wiedzieć… może wrócę do tego serialu kiedyś.
Kiedyś dzień w dzień łupałem odcinki „Californication” zaraził mnie kumpel i muszę przyznać, że całkiem w porządeczku serialik
. Z TVNu lubiłem „Detektyw Monk” nie wiem czy puszczają jeszcze. Oczywiście dla śmiechu „South Park” a także coś z PL to: „13 Posterunek”, „Świat Według Kiepskich” i… „Na Wspólnej”
(choć teraz NW już rzadziej). Pamiętam jeszcze taki klasyk jak „Drużyna A” i ta muzyczka hehe oraz teraz lecę również z TVN z „Fringe: Na Granicy Światów”. Lubię też czasami załączyć „IT Crowd: Technicy Magicy”, „Gotowe Na Wszystko” czy na przykład jak wtrafię „Ross Kemp: Wszystko O Gangach” i „Wojny Na Stadionach” <-- jeśli można to zaliczyć do seriali
.Jeśli chcecie na bieżąco oglądać seriale czy filmy to polecam stronkę – http://www.ekino.tv/ – są limity, ale można wykupić Premium czy odczekać po prostu i oglądać dalej
.2011-01-02 o 05:06 #9786iwczyko
UczestnikDr House
Mentalista
i(troche wstyd sie przyznac) Pierwsza Milosc2011-01-03 o 05:52 #9818Tyrion
Uczestnikiwczyko wrote:i(troche wstyd sie przyznac) Pierwsza MiloscEj też trochę „to” oglądałem- na pewno „lepsze” niż 99% innych polskich telenoweli- jest czasem akcja, jest sporo humoru, fajne zryte postacie

Moim zdaniem to żaden wstyd2011-01-03 o 10:58 #9827salek15
UczestnikJa oglądam:
„Dr Housa”
„Ludzie Chudego”
„Benny Hill”2011-01-24 o 19:17 #10253Tyrion
UczestnikA kojarzy ktoś z Was ten serial: http://www.imdb.com/title/tt1442449/
Mnie wciągnął na maksa i wszystkie 13 odcinków tej serii obejrzałem z braćmi w ciągu jednego weekendu, i jeżeli ktoś lubi seriale historyczne, z dużą ilością krwi, wartką akcją, pełną intryg, zwrotów akcji i przede wszystkim cycków to polecam gorąco
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.