Strona główna › Fora › NBA › Dyskusje, pogaduchy › Typy do nagród za sezon 2010/11
- Ten temat ma 23 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 11 miesięcy temu przez
Tyrion.
-
AutorWpisy
-
2011-03-13 o 07:41 #11163
ADZIO
Uczestnik1. Pierwsza piątka
PG – Rose
SG – Bryant
SF – Durant
PF – Stoudemire
C – Howard2. Druga piątka
PG – Rondo
SG – Ginobli
SF – James
PF – Garnett
C – Horford3. Trener Roku
1) Tom Thibodeau
2) Greg Popovich
3) Doc Rivers4. MIP
1) Love
2) Dorell Wright
3) Gortat ??5. Najlepsi Obrońcy
1) Howard
2) Bogut
3) Grant Hill6. Najlepsi Rezerwowi
1) Gortat (pomimo iż jestem fanem Marcina niemożna pomijać faktu, że jest liderem DD wśród graczy z ławki a pozatym przyda się jakaś rywalizacja między Terrym, Odomem oraz Crafordem)
2) Odom
3) Terry7. Piątka debiutantów
PG – Wall
SG – Fields
SF – Johnson
PF – Griffin
C – Cousins2011-03-13 o 10:32 #11165Evil Heat Fan
UczestnikPanowie ja bym prosił żebyście pisali swoje typy tak jak ja czyli pełną listę.
A wasze uwagi co do poszczególnych odpowiedzi pod tą listą bo się robi bałagan.2011-03-13 o 10:42 #11168Denver Nuggets #1
Uczestnikiwczyko wrote:@#23
bo jest średnim obrońcą, nie słabym, ale też nie na tyle dobrym by wrzucać go do piątki IMO oczywiścieAle mi to uzasadniłeś , statystyki jakoś mówią co innego
możesz chociażby spojrzeć na te które przedstawił Tyrion …
LeBron zawsze był świetnym defenderem , który potrafił bronić niemalże każdą pozycję na boisku dzięki swoim warunkom , co roku jest w wybierany do ALL DEFENSIVE TEAM więc to też chyba coś znaczy …
No i iwczyko , nie jestem głupi , jeżeli ktoś pisze że „nigdy bym nie wstawił do żadnej piątki obrońców” to sam się potrafię domyślić że uważa go za „słabego” bądz „średniego” obrońcę , ty miałeś mi wytłumaczyć dlaczego go za takiego uważasz , bo jak narazie nie powiedziałeś nic…2011-03-13 o 10:57 #11171ADZIO
Uczestnik#23 wrote:No i iwczyko , nie jestem głupi , jeżeli ktoś pisze że „nigdy bym nie wstawił do żadnej piątki obrońców” to sam się potrafię domyślić że uważa go za „słabego” bądz „średniego” obrońcę , ty miałeś mi wytłumaczyć dlaczego go za takiego uważasz , bo jak narazie nie powiedziałeś nic…Wynika to raczej z czystej niechęci iwczyko do LBJ a nie z jego braku „D”. Osobiście też nietrawie LBJ po całym tym zamieszaniu z „The Decision” i tworzeniu koszykarskiej odmiany Realu Madryt z „Kryśką” na czele, ale trzeba przyznać, że Bronek jest świetnym defensorem i napewno znajdzie się w All Defensive Team niema co do tego żadnych wątpliwości.
2011-03-13 o 10:59 #11172Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:co do Spolestry to wcisnąłem go na siłę, a i tak 3 miejsce mu dałem więc nie wiem o co tyle hałasu. Jednak wiedziałem, że zaraz się ktoś czepnie, że nie dałem Love’a w MIP…Przepraszam, że śmiałem skomentować Twoje typy- to się więcej nie powtórzy
Co do typów Gortata na 6th Mana- jasne, że trzeba brać poduwagę jego DD, ale tak samo trzeba niestety też brać pod uwagę jego wcześniejszą grę w Orlando..Na razie ma średnie całościowe z sezonu na poziomie 8,6 pkt i 7,1 zbiórki, a to może być za mało na tą nagrodę. Taki Terry ma 16 pkt, 4 asysty i lepszy bilans teamu, a dodatkowo sporo zwycięstw zapewnił Mavs dobrą grą w 4 kwartach i dodatkowo prezentował równiejszą dyspozycję w przekroju sezonu…
Komentatorzy w meczu z Oklahomą to dobrze określili- Marcin jest najlepszym rezerwowym drugiej części sezonu2011-03-13 o 11:01 #11173ADZIO
UczestnikTyrion jak dobrze pamiętam to przed ASG była debata i jak sobie przypominam to chyba do nagrody MIP nieliczy się bilans teamu…
2011-03-13 o 11:08 #11176kuba8720
UczestnikA mnie dziwi ze nikt w MIP nie daje gordona.Ten chlopak moim skromnym zdaniem moze nawet wygrac z kevinem.Love owszem poprawil swoje statystyki ale kosztem wzrostu minut o prawie 8.A oprocz trojek nie widze jakiejs kategorii w ktorej poczynilby znaczace postepy.Natomiast gordon przy wiekszym czasie gry o minute w stosunku do poprzedniego sezonu poprawil praktycznie kazde statystyki w tym punkty o prawie 7 i chyba jednak to jest MIP tego roku
2011-03-13 o 11:11 #11177ADZIO
UczestnikChciałem wpisać tam właśnie Gordona, ale dzięki kontuzjom opuścił sporo meczy i myśle że wypadł z wyścigu o MIP a szkoda …
2011-03-13 o 11:16 #11178Tyrion
UczestnikADZIO wrote:Tyrion jak dobrze pamiętam to przed ASG była debata i jak sobie przypominam to chyba do nagrody MIP nieliczy się bilans teamu…Ja pisałem o 6 th manie to po pierwsze, a po drugie, gdy to gra rezerwowego daje te zwycięstwa( Terry czesto bywał g2g Mavs w 4 kwartach), to nie widzę powodu, dla którego miało by to nie działac na korzyść Jeta, ale jeżeli uważasz inaczej no to masz szansę mnie przekonać.. Gortat w Suns miałby relne szanse na 6th, ale Gortat w całym sezonie takich szans zbyt dużych nie ma
Kuba- Love poprawił też znacznie skuteczność wolnych
A poważnie to o Gordonie pisałem kiedyś gdzieś w innym temacie i też uważałem podobnie, ale teraz po tych urazach jakoś mi zginął z radarów.. A Love gra jednak historyczny sezon w skali ligi, i to może przeważyć, bo np z Brooksem była podobna sytuacja- też cały postęp zawdzięczał wzrostowi minut gry, a MIP dostał.. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.