Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Toronto Raptors
- Ten temat ma 41 odpowiedzi, 12 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 7 miesięcy temu przez
kubakw.
-
AutorWpisy
-
2010-11-16 o 18:46 #8472
Anonimowy
GośćMoże ich przeceniam, ale uważam, że stać ich przynajmniej walkę o ten 8 / 9 seed. Cavs też mieli być dnem w tym sezonie, a w miarę sobie radzą, oczywiście zasługa tym także graczy jednak uważam, że przedewszystkim Scotta. Potrzeba im centra i przesunięcie Bargnaniego na 4 też by pomogło, a Calderon mimo wszystko to dobry PG, a do tego first pass co zbytnio nie można powiedzieć o Jack’u. Kleiza, Davis, Eavns, Derozan, Weems to na pewno jest talent tylko trzeba go odpowiednio wykorzystać, a do tego niezła ławka.
2010-11-16 o 19:03 #8473Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:Może ich przeceniam, ale uważam, że stać ich przynajmniej walkę o ten 8 / 9 seed.Nie może – na pewno

Już bardziej Raptors mogą się „liczyć” w walce o ostatni seed, niż o 8/9..
Bargnani słabo zbiera jak na centra i wymusza przez to stawianie na Evansa, który w ataku jest scrubem, żeby jakoś ten fakt zrównoważyć… Ten Ed Davis niby się zapowiada na niezłego reboundera, ale z tego co czytałem, to tez rewelacyjny w ataku nie jest.. No i największy problem- słabo/fatalnie/beznadziejnie broniący( właściwe podkreśl) obwód..
W sumie to wygląda tak- mocno średni atak i słabiutka obrona..
A w zeszłym sezonie nie widziano tam PO, gdy za czasów Bosha mieli beznadziejną obronę, ale i świetny atak..
Więc niby dlaczego mieliby nagle zobaczyć w tym, jak jakość ich gry poszła w dół, a poziom konferencji ogólnie w górę?2010-11-17 o 17:13 #8499Anonimowy
Gośćmoże sympatia i wygrana trochę zacmiewa moją ocenę, ale macie też sporo racji. Jak napisałem wcześniej zmiana coacha, center nie najgorszy w D i Bargs na 4 sporo by pomogło tej drużynie.
2010-11-18 o 08:12 #8514Tyrion
UczestnikPewnie by im pomogło, ale na pewno nie na tyle, żeby odwrócić bilans 3:9- to się nigdy nie bierze z niczego
A już pomijając cyferkowe analizy obrony i ataku, to największy i nie do odparcia zarzut w ich stronę- najgorsze w tym teamie jest, że tam nie ma ambicji, nie ma woli walki, nie ma mentalności potrzebnej do wygrywania.. Oglądałem dwa mecze w tym sezonie i ten sam scenariusz- dochodzili w 4 kwarcie i nawet widząc szansę na zwycięstwo nie wzmacniają obrony, nie widać po nich, że faktycznie chcą wygrać, nie grają konsekwentnie i nie dążą do realizacji celu, jakim jest zwycięstwo.. A takie teamy, które mają takie podejście do PO nie awansują…2010-11-18 o 18:29 #8533Anonimowy
Gość3-9 wiadomo nie rewelka, a co powiedzieć o bilansie 1-10 Sixers, którzy byli wyżej typowani od Toronto, czy Clippers 1-11 gdzie mieli śmiało walczyć o 8 miejsce ;] na zachodzie. Zapomniałem właśnie o motywacji, tu masz rację, ale może coach trzymający dyscyplinę może by pomógł, jak Skiles w Milwaukee rok temu.
2010-11-19 o 05:29 #8551Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:3-9 wiadomo nie rewelka, a co powiedzieć o bilansie 1-10 Sixers, którzy byli wyżej typowani od Toronto, czy Clippers 1-11 gdzie mieli śmiało walczyć o 8 miejsce ;] na zachodzie.Tzn śmiało wg kogo? Bo na pewno nie wg mnie ;] Ja ich pod uwagę nie brałem w ogóle

A bilans 1-10 Sixers mnie rozczarowuje o tyle, że dałem w typerze Raptors na 15 a Sixers na 14
2010-11-19 o 11:36 #8560Swider
UczestnikZ tym,że Sixers mają 2 wygrane,nie zabierajcie im zwycięstwa z tego i tak małego dorobku:D
2010-11-19 o 14:07 #8571Anonimowy
GośćTyrion wrote:Skejcik wrote:3-9 wiadomo nie rewelka, a co powiedzieć o bilansie 1-10 Sixers, którzy byli wyżej typowani od Toronto, czy Clippers 1-11 gdzie mieli śmiało walczyć o 8 miejsce ;] na zachodzie.Tzn śmiało wg kogo? Bo na pewno nie wg mnie ;] Ja ich pod uwagę nie brałem w ogóle

A bilans 1-10 Sixers mnie rozczarowuje o tyle, że dałem w typerze Raptors na 15 a Sixers na 14
Typy na polskich, amerykańskich (np espn, nba.com) stronach czy opinie niektórych fanów to, że Clippers będą się liczyć w wyścigu o 8 seed. Ja dałem tak – 15. Wizards, 14. Sixers, 13. Raptors.
2010-11-19 o 18:30 #8577Tyrion
UczestnikŚwider wrote:Z tym,że Sixers mają 2 wygrane,nie zabierajcie im zwycięstwa z tego i tak małego dorobku:DDzięki za zwrócenie uwagi- tak to jest, jak się pisze po nieprzespanej nocy
Co w sumie nie zmienia, że Raptors w meczu na „szczycie” dość łatwo sobie z Sixers poradzili
2011-01-06 o 14:28 #9899eMViPi <3
UczestnikKolejne spotkanie za nami, które udowadnia jak ważną rolę pełnią w tym zespole Barbosa z Bargnanim, którego niektórzy rzekomo chcieliby zobaczyć w ASG. Calderon się „wyłamał” poprzez 17 asyst, co i tak go stawia w roli lidera asystentów w ekipie „Raps”. Litwin Kleiza dla mnie jakiś słabszy wraz z DeRozanem. Nie oglądam zbyt często meczów Raptorsów i ten mecz raczej nie sprawił, by miało się to zmienić, ale kilka akcji naprawdę mogło się spodobać. Może jest to efektem tego, że Toronto wygrali pierwszy raz z „Cavsami” na wyjeździe od… 7 lat? Ładnie też w statcie za trzy (50%) przy 18 rzutach oddanych, z czego 3/3 wspomnianego wcześniej Calderona. Oni na poważnie mogli by grać o coś „wyższego”, nie mam tu na myśli jakiś pierwszych pozycji oczywiście, ale z dobrym Benchem jaki posiadają aktualna pozycja to dla mnie trochę minus. Z Celtami nie wróżę im sukcesu, ale w następstwie z „Sacto” czy później z Pistons wydaję mi się, że zanotują zwycięstwa. Ponadto na początku lutego ma wrócić Evans więc kolejny +.
2012-07-11 o 07:15 #15433Skejcik
UczestnikMoże coś w końcu ruszy się w tej kanadzie
. W tym roku przychodzi Jonas Valanciunas w którym władze Raptors widzą wielkie nadzieje, trzeba przyznać Litwin ma talent i sporo już osiągnął jak na tak młody wiek. Mam nadzieje, że odnajdzie się w NBA, a Euro-Raptors powinien czuć się dobrze bo będzie miał rodaka obok siebie Linasa Kleize. Kolejne dobre ruchy wybranie Terrence’a Rossa w drafcie i pozyskanie Lowry’ego. Nie wiadoma jest przyszłość Jose Calderona, ale ja bym go w składzie zostawił nadal może im pomóc, jest 'more first pass’ niż Lowry. W składzie są nadal solidni gracze – Bargnani, DeRozan, Davis, Gray. Dwayne Casey to dobry coach, stawia na obronę chyba Raptors powinni w końcu zaskoczyć i śmiało walczyć o Playoffs, a nie loterię.2012-07-11 o 07:26 #15435kubakw
UczestnikWykonali fajne ruchy na rynku, a perspektywiczną drużynę mieli już od jakiegoś czasu. Jeżeli Bargnaniemu dopisze zdrowie to powalczą o PO. Też jestem ciekaw Valanciunasa i sam wiążę z nim spore nadzieje dla strefy podkoszowej Raps. Ta drużyna od kiedy trenuje ją coach Casey zrobiła duży postęp i nawet miło się patrzy na ich grę. Przy odobinie szczęścia i uniknięciu poważnych kontuzji powinni się włączyć do walki o 8 seed, ale nic więcej.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.