Toronto Raptors

Strona główna Fora NBA Zespoły Toronto Raptors

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 42 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Skejcik wrote:
    Już mają chyba dość Hedo w Toronto. Wczoraj nie zagrał w ogóle, a dziś przeciw Bobcats grał z rezerwy.

Podobno powiedział władzą klubu że ma problemy z żołądkiem, a spacerował sobie po mieście gdzie zauważyli go fani i donieśli klubowi, więc ten zawiesił go na jedno spotkanie mimo że nawet przeprowadził rozgrzewkę z całą drużyną. Nigdy go nie lubiłem za to że miał wonty do Marcina że nie łapał jego piłek (jak mu już podał jedną czy dwie w meczu) bo podawał jak łajza. Dobrze mu tak ;)

Anonimowy
    Gość
    Quote:
    Nigdy go nie lubiłem za to że miał wonty do Marcina że nie łapał jego piłek (jak mu już podał jedną czy dwie w meczu) bo podawał jak łajza. Dobrze mu tak

Jak nigdy nie lubiłeś to chyba wcześniej też musiałeś zanim zaczął grać z Gortatem..
    tak dobrze mu… bo nie podał do mega gwiazdy gortata OMG! powiesić go:blink:;(:-[

Wcześniej nie wiedziałem że taki gracz tam stąpa :p ta tylko że Marcin stawiał mu praktycznie akcję w każdej akcji i ładnie biegł na picka i sam stojąc praktycznie w puściutkiej trumnie turek nigdy mu nie podał, a w bani zapamiętała mi się akcja z jednego meczu że jak mu już podał to było jakieś 2metry od jego ręki (Marcin nie miał szans tego dosięgnąć) ale gdzie tam żeby rękę podniósł, przeprosił jeszcze z wontami do Marcina

Anonimowy
    Gość

a to tylko Hedo do Gortata nie podaje. Nelson, Pietrus też bardzo rzadko to robią, a mają do tego nie jedną okazje.
    Stąpał, karierę zaczynał w Kings, a w 2004 podpisał 5-letni kontrakt z Magic.

Ogólnie mało kto podawał/ podaję Marcinowi ale akurat dotyczyło to turka i zapamiętałem bardzo dobrze tamtą sytuację. Po prostu nie przepadam za nim i tyle :p

Dzisiejszej nocy po 2min spędzonych na parkiecie musiał go opuścić lider drużyny, który po uderzeniu Antawna Jamisona z łokcia w twarz cały zakrwawiony udał się do szatni i pojechał do szpitala, w którym okazało się że ma złamany nos i jedną kość szczęki. I co teraz powiecie odnośnie PO dla nich? (takie pytanie retoryczne :D )

mucha nie ma żadnej mowy o braku Bosha w Playoffs :)
    Dzisiaj został w szpitalu na dodatkowej obserwacji a w Playoffs wg mnie zobaczymy go w masce ochronnej i to powinno wystarczyć nie mniej jednak Rapki nawet z nim to najgorszych team PO i pożegnamy już się z nimi w pierwszej rundzie, 4:0 z CAVS chyba nikogo nie zdziwi ;]

Anonimowy
    Gość

W Toronto zrobiło się nieciekawie kiedy Kebab zażądał transferu. Trzeba mieć tupet, najpierw podpisał kontrakt za 53mln po czym się wypiął na klub. Plotki głoszą, że Hedo w dzień draftu może nawet polecieć do innej drużyny. Turek chyba zyskał wartość po ostatnim sezonie z Magic gdzie grał całkiem nieźle i PO także. Jestem ciekaw gdzie poleci, a bardzo możliwe, że do Kings skoro oni mają tam niezadowolonego Nocioniego. Noc za Hedo + filler jest bardzo prawdopodobny. Coś zaczynam przeczuwać, że Bosha ciągnie na Florydę do gry z Wade’m więc jak pisałem dziale Miami to witamy Beasleya i Cooka w Kanadzie?! Po tym sprzedać Calderona za Mo Willa skoro Cavs tak chcą do tego dojdzie jakiś rookie z 13 pickiem… stawiam, że będzie to środkowy Daniel Orton.
    Nowi Raps…
    C – Bargs / Orton
    F – Beasley / Evans / Johnson
    F – Nocioni / Weems
    G – DeRozan / Belinelli
    G – Williams / Jack
    mam nadzieje, że Jack zostanie, a Colangelo skorzysta z opcji by Weems został na kolejny sezon i może podpiszą kogoś jeszcze z FA.

Skejcik właśnie wyszło info i Jack’u …
    Jack twierdzi że nie prosił o żaden transfer Colangelo, bo podobno było wiele takich plotek mówiących że poszedł w ślady Hedo.
    Podobno w poniedziałek jak gdyby nigdy nic Colangelo podszedł to Jarrett’a i powiedział a raczej OŚWIADCZYŁ że będą dla niego szukali nowego domu, Jack sam nie mógł podobno w to uwierzyć.
    Wnioskując z wypowiedzi Jarretta , to z przyjemnością został by w Kanadzie ale Colangelo twierdzi że „tandem tych dwóch PG nie przetrwa do końca lata”

Anonimowy
    Gość

Dziwna decyzja Colangelo bo Jack to naprawdę dobry gracz. Podpisał z nimi kontrakt i widać, że chce zachować się fair… więc Calderon i Jack nowy sezon rozpoczną w nowych barwach. Widocznie Colangelo kombinuje coś, a wydaje mi się coś aby namówić Bosha do pozostania w Toronto.

Tylko żeby namówić Bosha do pozostania to nieźle musiałby się nawyginać. Może chodzi po prostu o rozpoczęcie jakiejś przebudowy. Są to przecież 2 kontrakty na 4 lata po 8 i 5 milionów $ jednego i drugiego zawodnika z chęcią bym zobaczył w koszulce LA ;)

Anonimowy
    Gość

Udało się BC pozbyć Hedo. W zamian zyskali szybkiego Barbosę, na pewno im się przyda. Też mają młody fajny skład. Jak ten Ed Davis spełni oczekiwania może powalczą o to 8 miejsce. Bargnani / Davis / Amir / Evans / Jones pod koszem nie wygląda to źle, a na obwodzie DeRozan, Belli, Jack, Calderon, Barbosa, Weems i powinni podpisać na nowo Antoine Wrighta.
    Jak Triano sobie poradzi i Davis spełni oczekiwania o PO powalczą. Jest szansa, że po odejściu CB4 to Bargs rozwinie skrzydła bo potencjał to ma wielki. Liczę na Raptors i pokażą Wiertarce, że bez niego też potrafią coś ugrać :P

Creative
    Uczestnik

Media Day w Toronto

37c5a3f3ac904945bba8facbee7f83ac.jpg

66479_Raptors_Media_Day_Basketball.jpg

e89b5a008d6b4a6eac0f33ab79407efd.jpg

8d232661ba8a42c78682dccbcd8c196a.jpg

Anonimowy
    Gość

Raptors mimo słabego bilansu mają spory potencjał. Szczerze to zszokowała mnie ta ich wygrana z Orlando, albo to świadczyło potencjale ekipy z Kanady, albo o żenadzie ekipy z Florydy. Minus to na pewno obrona i nieco Bargnani, który nie jest liderem i nie gra oszałamiająco mimo, że nie musi dzielić się z Boshem. Dobre dla Toronto byłoby podpisanie Dampiera i przesunięcie Bargsa na 4, a także powrót Ed’a Davisa bo uważam, że ma spory talent. Nieźle gra Weems, DeRozan zrobił postępy, ale potrzeba zmian w TR i nie miałbym nic przeciw zwolnieniu Triano.

Swider
    Uczestnik

Ja wiem czy mają znów tyle talentu:P Trudno według mnie powiedzieć tak naprawdę. Oglądałem ich jeden mecz w tym sezonie i wiadomo,brakuje tam kilku ogniw,żeby zespół mógł włączyć się w walkę o PO jednak z drugiej strony nie zaliczają jakichś dużych blowoutów tak jak się tego spodziewałem przed rozgrywkami:P Pod koszem na dobrą rzecz póki kontuzjowany jest Davis maja tylko Evansa,który jest na pewno walczakiem i zebrac potrafi mimo stosunkowo nie wysokiego wzrostu no ale w ataku jest nie ukrywajmy zerem:P No tak maja pod koszem jeszcze Bargnianiego,no ale ten i tak bardziej gra na półdystansie albo dystansie. Co do rozgrywajków to trochę słabiej w tym sezonie póki co wypada Jack moim zdaniem,ale za to ostatnie kilka meczów lepiej zagrał Calderon a dawno mu się dobre mecze nie zdarzały oj dawno:P Poza tym no dużo talentu jeśli chodzi o slashing to na pewno bo i Weems i DeRozan z za łuku raczej nie grożą ale wbijać pod kosz potrafią się naprawdę niezle. Zobaczymy jak potoczy się ten sezon w Toronto,ale na pewnie jakiegoś mega komfortu pracy Triano mieć nie może bo to jest kurde personalnie jak dla mnie zdecydowanie najsłabsza drużyna ligi i to co z nimi ugra za to szacunek dla niego;)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 42 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.