Toronto Raptors

Strona główna Fora NBA Zespoły Toronto Raptors

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 42 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

W tym wątku dyskutujemy na tematy związane z Toronto Raptors.

Anonimowy
    Gość

Toronto nieco odmieniło swój skład tylko czy to zaskoczy, a także zmusi do pozostania Bosha w Kanadzie. Szczerze uważam, że Hedo za 53mln za dużo. Wiem, że chcieli jakąś dobrego gracza na pozycje 2/3 jednak tym kimś nie jest raczej Hedo. Wg mnie mogli inaczej wykorzystać tą kasę, ale cóż stało się. Wymiana Kapono na Evansa to dobry ruch, Reggie to walczak, dobry w obronie i ktoś taki na pewno się przyda pod koszem Raptors. Wg mnie kolejny dobry transfer to pozyskanie Amira Johnsona i Sonny Weemsa z Bucks za Delfino i Ukica. Weems prezentuje się dobrze w preseason, a także Johnson przyda się do rotacji pod koszem. W Toronto jest też mój ulubieniec Marco Belinelli, którego pozyskali z Warriors, jest on niezłym shooterem i całkiem dobrym atletą. Jack jako zmiennik dla Calderona, do tego klocek Rasho to też dobre ruchy. Jedynie tak samo jak w Clippers, jest słaby trener co może być minusem dla Raps, ale z tym składem stać ich na PO.

Ociep
    Uczestnik

no właśnie- z tym składem stać ich na PO, ale to samo mówiło się już rok temu a wiadome jak to się skończyło ;) trochę mi moim zdaniem brakuje tam takiego klasycznego centra, bo Bosh(nieźle przybrał na masie ;)) i Bargniani to bardziej 4 są.. ostrożnie 8 miejsce im wytypuję a osobiście bardzo mnie w Raptors ciekawi DeRozan- mój cichy ulubieniec tegorocznego draftu :)

Anonimowy
    Gość

Brakuje C to prawda, ale muszą sobie jakoś poradzić – jest w razie na ławce Rasho, Evans i O’Bryant. Calderon musi wziąść w kupę bo podpisaniu umowy coś obniżył loty, ale teraz przynajmniej Jack go może go zastąpić. Dla mnie Raps i Pistons to dwaj najpoważniejsi kandydaci na 8 miejsce EC.
    C- Bosh, Nestrovic, O’Bryant
    F- Bargnani, Evans, Johnson
    F- Turkoglu, Wright, Weems
    G- DeRozan, Belinelli, Douby
    G- Calderon, Jack, Banks
    Wygląda to nieźle, na każdej pozycji obstawieni.

Creative
    Uczestnik

Sam nie wiem co myśleć o Toronto… przepłacając Hedo troszkę przesadzili. Nie wątpię w umiejętności Turkoglu,ale chyba nie tego potrzebowali w Kanadzie… chociaż z 2 strony znamy Hego – wiemy, że potrafi rzucić GW, potrafi być red hot… Bosh natomiast powinien przestać myśleć o lacie 2010 i skupić się na grze… W Raptors podoba Mi się Calderon – chyba jeden z najlepszych białych rozgrywających w NBA, kapitalny przegląd pola i dobry rzut za „3”… nie widze jednak tego teamu w P.O. Ciężko będzie im wyeliminować kogoś z grupy Bulls, 76ers,Wizards i Pistons (te zespoły powalczą wg Mnie o miejsca 6-9).

Anonimowy
    Gość

Toronto mimo przegranej z Magic, pokazało, że walczyć potrafią. Jedynym minusem tej ekipy to coach coś jak w przypadku Hornets ;). Bardzo mnie wkurzało, że nie puścił na dłużej Bellineli’ego oraz Amira Johnsona. Z drugiej strony Bargs za późno wziął się do gry, a także brakowało mi tu Evansa, wiadomo obrony jego. Szkoda, że nie ma tam centra klasy all-star lub chociaż ktoś taki jak Kaman, Przybilla, Bogut.

Creative
    Uczestnik

Hedo może naprawdę nieźle pomóc Raptors. Może i mecz z Dallas przegrali, ale z Hornets Mi zaimponowali. Te „3” w trzeciej kwarcie były niesamowite. Większośc nich rozegrał lub wykończył właśnie Turkoglu. Wyciągając swojego przeciwnika z pozycji 3/4 daje wiele możliwości w ataku Toronto… może i broni na słabszym poziomie, ale chyba nie po to był ściągany do Kanady. Jak mogę jeszcze więcej posłodzić :P to dodam Calderona, z którym Hedo bardzo fajnie się rozumie i uzupełnia.

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    Creative wrote:
    Hedo może naprawdę nieźle pomóc Raptors. Może i mecz z Dallas przegrali, ale z Hornets Mi zaimponowali. Te „3” w trzeciej kwarcie były niesamowite. Większośc nich rozegrał lub wykończył właśnie Turkoglu. Wyciągając swojego przeciwnika z pozycji 3/4 daje wiele możliwości w ataku Toronto… może i broni na słabszym poziomie, ale chyba nie po to był ściągany do Kanady. Jak mogę jeszcze więcej posłodzić :P to dodam Calderona, z którym Hedo bardzo fajnie się rozumie i uzupełnia.

Hedo nie przyszedł do Toronto pomagać, wystarczy w Toronto „soft euros” którzy potrafią rzucić trójkę i rozegrać. Przyszedł po ostatnią w karierze wypłatę.
    Jeżeli miałby wyższe aspiracje, chciał gdziekolwiek pomóc, i pracować ostro co spotkanie, to byłby obecnie w Portland.
    Na koniec kariery, wybrał sobie zieloną trawkę. (taka jest mniej więcej różnica między twardą walką w Portland, a spacerkiem w Toronto).

Anonimowy
    Gość

Tylko po co PTB potrzebny by był Hedo? Kolejny SF im nie potrzebny, a jakby co to mogliby mieć kogoś tańszego. Po za w TR dostał zaledwie 3mln więcej niż w PTB czyli nie tak strasznie dużo, a do tego w Kanadzie wyższe mają podatki niż w USA. Po części zamiana na Raps to było przez naciskanie jego żony, która bardzo chciała mieszkać w dużym, wielokulturowym mieście, a Toronto na pewno takim jest. Do tego pewnie Hedo wiedział, że o sukcesy lepiej na wschodzie niż zachodzie.

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Tylko po co PTB potrzebny by był Hedo? Kolejny SF im nie potrzebny, a jakby co to mogliby mieć kogoś tańszego. Po za w TR dostał zaledwie 3mln więcej niż w PTB czyli nie tak strasznie dużo, a do tego w Kanadzie wyższe mają podatki niż w USA. Po części zamiana na Raps to było przez naciskanie jego żony, która bardzo chciała mieszkać w dużym, wielokulturowym mieście, a Toronto na pewno takim jest. Do tego pewnie Hedo wiedział, że o sukcesy lepiej na wschodzie niż zachodzie.

Chyba nie masz na myśli sukcesów z Toronto…:dodgy: kiedy w perspektywie miał 50+ team w Portland:sleepy:
    Do tego w wschodzie obecnie znajdują się 3 z 4 najsilniejszych zespołów w lidze, Boston, Orlando i Cleveland. Naprawdę łatwiej w takim towarzystwie o jakikolwiek, nawet hipotetyczny sukces?

Anonimowy
    Gość

Czyli jak by miał 50zw to wielki sukces? Tu i tu nie ma szans na mistrza więc wg mnie jakiegoś wielkiego sukcesu by nie odniósł. Po za tym ja bym Raps nie skreślał z góry.

jacekwo
    Uczestnik

w moim odczuciu Raptors grają ciut lepszy sezon, mają szansę na 8 miejsce max 7 na wschodzie…
    …mam mnóstwo zastrzeżeń do trenera według mnie człowiek niszczy tą drużynę i często się gubi (widziałem najwięcej meczy Toronto w tym sezonie)…jak ma trochę samokrytycyzmu powinien sam odejść…
    Chris Bosh gra dla mnie najlepszy sezon w karierze!, ciągnie tą drużynę jak może, ale chyba reszta mu nie dotrzymuje tempa, a szkoda bo mam sentyment do Toronto z czasów Carter`a, czy Chris odejdzie po tym sezonie?, według mnie tak bo widać po nim chęć zwycięstwa a w tym zespole i tym składem wiele nie osiągną.
    Młody Bargnani też gra dobrze gra kolejny dobry sezon – jest soliddnym środkowym.
    Co do Turka Turkoglu bardzo nie lubię jego stylu gry i napewno nigdy nie będę jego fanem, ale patrząc obiektywnie daje więcej dla Toronto niż dawał dla zespołu Orlando.
    Jose Calderon złapał kontuzję nie lubię go za to, że zgrywa nie wiadomo jakiego zawodnika a tak naprawdę jest średnim zawodnikiem.
    Jarett Jack zrobił błąd przychodząc do tego zespołu z Pacers tutaj marnuje się bo ten trener nie daje mu rozwinąc skrzydeł.
    Na koniec Belinelli i DeRozan dla mnie ten pierwszy powienien grać w pierwszym składzie przewyższa młodego Demara pod każdym względem ale najwidoczniej ten trener tego nie widzi…

Anonimowy
    Gość

Zgodzę się co do coacha, a Colagnelo z nim przedłużał jeszcze. Bosh świetny sezon, ale kasa także go motywuje. Hedo uważam był złą inwestycją, albo Triano nie umie nim grać. Calderon ma problemy ze zdrowiem, teraz nie gra do S5 wskoczył Jack i powinien grać tam jak najdłużej. Nie uważam, że zmiana przez Jacka Pacers na Raps to wielki błąd bo niby to jakim teamem są Pacers.
    Belinelliego pamiętam z Warriors i żal czułem jak się dowidziałem, że go oddali i zgadzam się on powinien grać w S5, a nie DeRozan.
    Przyszłość Raps stoi pod znakiem zapytania bo nie wiadomo co zrobi Bosh.

Anonimowy
    Gość

Już mają chyba dość Hedo w Toronto. Wczoraj nie zagrał w ogóle, a dziś przeciw Bobcats grał z rezerwy. Ci co więcej oglądają Raptors czy Hedo jest źle wykorzystywany przez Coacha czy po prostu olał wszytko ponieważ dostał kasę. Uważam, że może problem jest gdzieś pomiędzy.. jednak Raptors zapchali salary jego kontraktem. Ja jeszcze wierzę w Bargnaniego, ale Calderon i Turek zostali przepłaceni. Ciekawe co na to Bosh? Pewnie widzi, że ta ekipa to nie contender, ale Colangelo ma głowę na karku i Chris powinien dać mu szansę w lipcu, a dopiero po tym podpisać nową umowę choć czy będzie czekał? Może już zaplanował, że zostaje lub, że odejdzie. Na chwilę obecną Raps są dupię… niestety :(

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    NBAForum wrote:
    Creative wrote:

Hedo nie przyszedł do Toronto pomagać, wystarczy w Toronto „soft euros” którzy potrafią rzucić trójkę i rozegrać. Przyszedł po ostatnią w karierze wypłatę.
    Jeżeli miałby wyższe aspiracje, chciał gdziekolwiek pomóc, i pracować ostro co spotkanie, to byłby obecnie w Portland.
    Na koniec kariery, wybrał sobie zieloną trawkę. (taka jest mniej więcej różnica między twardą walką w Portland, a spacerkiem w Toronto)
    .

1:0 dla mnie:cool1:

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 42 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.