Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Team USA – Zaproszeni zawodnicy
- Ten temat ma 15 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 10 miesięcy temu przez
Cleveland Cavaliers # 1.
-
AutorWpisy
-
2010-02-12 o 14:50 #376
Rick Barry FTW!
UczestnikZłoci medaliści z 2008:
Carmelo Anthony (Denver Nuggets)
Carlos Boozer (Utah Jazz)
Chris Bosh (Toronto Raptors)
Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
Dwight Howard (Orlando Magic)
LeBron James (Cleveland Cavaliers)
Chris Paul (New Orleans Hornets)
Dwyane Wade (Miami Heat)
Deron Williams (Utah Jazz)
Nowe twarzeLamar Odom (Los Angeles Lakers) (brąz w 2004)
Amar’e Stoudemire (Phoenix Suns) (brąz w 2004)
LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers)
Chauncey Billups (Denver Nuggets)
Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)
Rudy Gay (Memphis Grizzlies)
Eric Gordon (Los Angeles Clippers)
Danny Granger (Indiana Pacers)
Andre Iguodala (Philadelphia 76ers)
Al Jefferson (Minnesota Timberwolves)
David Lee (New York Knicks)
Brook Lopez (New Jersey Nets)
Kevin Love (Minnesota Timberwolves)
O.J. Mayo (Memphis Grizzlies)
Kendrick Perkins (Boston Celtics)
Derrick Rose (Chicago Bulls)
Gerald Wallace (Charlotte Bobcats)
Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)Jak wg Was powinien wyglądać skład USA? (12 zawodników)
2010-02-12 o 14:58 #2963Clippers4life
UczestnikSkład powinni zostawić taki jaki jest.
Dodałbym Duranta , Odoma i Amar’e.
2010-02-12 o 15:23 #2964Swider
UczestnikTeż myślę ze skład z 08 jest na chwilę obecną optymalny do tego dołożyłbym oczywiści Durant’a,Rose’a i Geralda Wallace’a ;]
2010-02-12 o 17:24 #2971Denver Nuggets #1
UczestnikA ja tak nie myślę , oglądałem IO w Pekinie i wg mnie Reed , Boozer , Prince są do wyrzucenianie ,nie wnosili nic do gry ,a do tego Kidd lecz on zupełnie mi nic nie zawinił lecz już jest stary i nie nadaje się do tak młodego rosteru widać to było na IO bo pomimo że był w S5 to o wiele więcej minut dostawał Paul a Kidd momentami wyglądał jak by był tam gościnnie , zamiast tej czwórki szansę dał bym napewno Durantowi to chyba nie podlega żadnej dyskusji , chłopak na to zasługuje , na zmiennika Kidd’a dałbym Rose’a młody , szybki , dynamiczny świetnie pasował by do team’u ,wyniósł by z niego trochę doświadczenia nie biorę pod uwagę Billupsa bo wg mnie był by takim samym PG jak Kidd teraz, poprostu lata już nie te …
Na zmiennika Prince’a jest sporo ciekawych twarzy Iggy , Granger ,Wallace jednak bardziej by mi pasował Iggy , chyba dlatego że od bardzo dobrej strony pokazał się na zgrupowaniu młodych nie tak dawno temu.
za Booza , Amare dlatego że bardzo lubię gościa i napewno ubarwiał by tą pozycję2010-02-12 o 17:36 #2975Ociep
UczestnikMój skład:
Carmelo Anthony (Denver Nuggets)
Chris Bosh (Toronto Raptors)
Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
Dwight Howard (Orlando Magic)
LeBron James (Cleveland Cavaliers)
Chris Paul (New Orleans Hornets)
Dwyane Wade (Miami Heat)
Deron Williams (Utah Jazz)Nowe twarze
Lamar Odom (Los Angeles Lakers) (brąz w 2004)
Amar’e Stoudemire (Phoenix Suns) (brąz w 2004)
LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers)
Chauncey Billups (Denver Nuggets)Chyba wszystkie pozycje odpowiednio obsadzone, mieszanka rutyny z doświadczeniem, rozłozone akcenty pomiędzy obwodem a strefą podkoszową, i wszechstronność zawodników- czego chcieć więcej

Chociaż będzie ciężko, bo np po takim Kobasie już coraz bardziej widać zmęczenie ostatnimi sezonami, Wade też coś przebąkuje o odpoczynku..jest w kazdym bądź razie z czego wybierać
2010-02-12 o 18:59 #2983Creative
UczestnikSkład z 2008 roku pasuje Mi idealnie. Każda pozycja jest silnie obsadzona – no może nie ma prawdziwego zmiennika dla Howarda, ale dałbym szansę Carlosowi
Od siebie dodam jeszcze 3 zawodników:– Kevin Durant
– Amar’e Stoudemire
– Derrick RoseTaka 12 jest skazana na sukces w Mistrzostwach Świata w Koszykówce Mężczyzn rozgrywanych w tym roku w Turcji
2010-02-12 o 19:21 #2986OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikA wlasnie. Kiedy dokładnie są mś ?
2010-02-12 o 19:55 #2988Creative
Uczestnikrybak90 wrote:A wlasnie. Kiedy dokładnie są mś ?28 sierpnia – 12 września
2010-03-16 o 16:45 #3589Denver Nuggets #1
UczestnikDerrick Rose
Russel Westbrook
Chauncey Billups
Eric Gordon
Kevin Love
Amare Studemire
David Lee
Gerald Wallace
Kevin Durant
+
Złoci Medaliści z Pekinu:Chris Bosh
Deron Williams
Chris Paul
Carmelo Anthony
LeBron James
Dwyane Wade
Dwight Howard
Kobe BryantTak wygląda roster na mistrzostwa świata w Turcji , w ich kadrze znajduję się aż 17 zawodników…
Wg mnie kilka spotów jest lekko mówiąc zmarnowanych , jest zbyt duży ścisk na pozycji rozgrywającego i silnego skrzydłowego , nie wiem po co do squadu wzieli takich zawodników jak Westbrook , Gordon , Lee ;/
w tej chwili w USA jest aż 6 rozgrywających i 5 silnych skrzydłowych ( wliczając Melo’ który na IO w Pekinie grał właśnie na PF) , kiedy na SG jest zaledwie 2 graczy a na SF tylko 3 , i osamotniony Howard na C …
Wiem że na pewno będziemy świadkami rotacji niektórych PG na pozycję SG ale mimo to i tak wg mnie lepiej by zrobiono jeżeli dano by szansę grania zawodnikom z prawdziwego zdarzenia.
Wg mnie nie powinno być miejsca w tym rosterze dla Gordona , Russel’a i Lee zastępując ich Iguoadola , Rudy Gay’em i Alem Jeffersonem.
Wtedy ich team byłby znacznie bardziej wyrównany pod względem ilości miejsc na jedną pozycję:PG: Chris Paul/Deron Williams/Derrick Rose/Chauncey Billups
SG: Kobe Bryant/Dwyane Wade/Andre Iguodala
SF: LeBron James/Kevin Durant/Gerald Wallace/Rudy Gay
PF: Carmelo Anthony/Chris Bosh/Amare Stoudemire/Kevin Love
C:Dwight Howard/Al JeffersonCo myślicie o wyborze zawodników do reprezentacji USA ??
2010-03-16 o 19:10 #3591Chris Paul the <-3-> number…
UczestnikDodałbym tak jak Creative Kevin’a Durant’a, Amar’e, Stoudemire i Derrick’a Rose’a. Zastanawiam się czy nie dać Tyreke Evans’a tak na spróbowanie, jako tzw zastrzyk energii. A chłopak miałby ładny debiut. No ai wracając do postu #23 to zgadzam się z tym że PG i PF są za bardzo obsadzone. Tak nawiasem mówiąc to wsadziłbym Pau Gasol’a i Shaq. Dla pomocy Howardowi
2010-03-16 o 20:01 #3592Denver Nuggets #1
Uczestnikarturmiki wrote:Dodałbym tak jak Creative Kevin’a Durant’a, Amar’e, Stoudemire i Derrick’a Rose’a. Zastanawiam się czy nie dać Tyreke Evans’a tak na spróbowanie, jako tzw zastrzyk energii. A chłopak miałby ładny debiut. No ai wracając do postu #23 to zgadzam się z tym że PG i PF są za bardzo obsadzone. Tak nawiasem mówiąc to wsadziłbym Pau Gasol’a i Shaq. Dla pomocy HowardowiRose, Durant i Amare już są w drużynie USA (podałem ją na początku wcześniejszego posta)

arturmiki z tym Gasolem to będzie ciężko załatwić
:D:D2010-03-16 o 21:58 #3593OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikDerrick Rose
Carmelo Anthony
Kevin Durant
Dwyane Wade
LBJ
O.J. Mayo
Kobe Bryant
Dwight Howard
Chris Paul
Chris Bosh
Gerald Wallace
Rudy Gay2010-03-17 o 07:14 #3595Chris Paul the <-3-> number…
UczestnikSory nie zauważyłem. A co do Gasola to dałem go tak teoretycznie.
2010-03-21 o 21:33 #3671Pacio_Basketfan
UczestnikPierwsza piątka
D.Williams
D.Wade
L.James
C.Bosh
Brook Lopezczemu blizniacy nie grają dla ojczyzny?
2010-04-01 o 14:15 #3870Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikQuote:LeBron James, gwiazdor Cleveland Cavaliers i główny kandydat do nagrody MVP sezonu 2009/10 przyznał w środę, że prawdopodobnie nie zagra w reprezentacji USA podczas tegorocznych Mistrzostw Świata, które we wrześniue odbędą się w Turcji.James przyznał, że przed nim pracowite lato, w trakcie którego podpisze nowy kontrakt w NBA oraz będzie zajęty pracą nad filmem. Lider Cavaliers był w składzie reprezentacji na Igrzyskach Olimpijskich w 2004 i 2008 roku, ale taka decyzja może uniemożliwić mu grę na kolejnej olimpiadzie w Londynie.
– Przede mną naprawdę, naprawdę, naprawdę zapracowane lato – powiedział James przed wczorajszym meczem z Milwaukee Bucks. – Z ogromną przyjemnością wziąłbym udział w Mistrzostwach Świata, gdybym miał tylko trochę więcej czasu, a jest dużo spraw po zakończeniu sezonu, którymi muszę się zająć przede wszystkim.
Jerry Colangelo, menedżer amerykańskiej kadry kilka dni temu powiedział, że nie martwi się o to kto wyrazi chęć gry, a kto nie, ale spodziewa się, że James, Dwyane Wade i Chris Bosh mogą nie stawić się na zgrupowanie pod koniec lipca. Każdy z tej trójki będzie latem niezastrzeżonym wolnym agentem, co oznacza, że będzie mógł podpisać kontrakt z dowolną drużyną w NBA.
Colangelo podkreślił jednak, że nie będzie w tym roku taryfy ulgowej dla tych, którzy nie zdecydują się grać w Mistrzostwach Świata bez podania wystarczającego powodu.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.