Ranking najlepszych

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy Ranking najlepszych

Wyświetlanie 6 wpisów – od 16 do 21 (z 21 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

oo wielki Tyrion znowu pokazuje co to nie jest i wielki znawca NBA. Jak oglądasz od dziecka samych spoconych facetów na boisku o czym sam pisałeś tylko inaczej to ujmując to może pamiętasz wszystkich. Więc więcej nie zaczynaj ze mną dyskusji kończę z Tobą człowieku. Nie odpisuj nawet…

Tyrion
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Więc więcej nie zaczynaj ze mną dyskusji kończę z Tobą człowieku.

Rozumiem, ze wolisz gadać z Joemonsterem bo wtedy możesz blyszczeć i pokazywać jaki to jesteś fajny i wygadany, a jak przychodzi ktos kto tak jak ja zada Ci konkretne pytanie/pytania to się gubisz- nieźle jak na admina
    A teksty o nie zaczynaniu dyskusji na forum jakby nie patrzeć dyskusyjnym sobie daruj
    Ps- co ma to ile czasu ogladam spoconych facetów do tematu Marcfa Gasola, czy Odoma, do którego nawet się nie odniosleś?

Później dam swoją liste ale póki co odniose się do tej Skejcika :) Oprócz Gasola w TOP10 i to gdzieś przy środku listy, wstawiłbym Johna Walla do TOP PG , na pewno nie cenię wyżej Jameera „I Cant Play Pick’n’Rolls with DH12” Nelsona , który rujnuje wręcz Orlando od wewnątrz , gość nie potrafi grać z Howardem i przez to ten nie wykorzystuje całego potencjału, to na pewno nie jest typ to Top10 :) John Wall może i Rookie ale we wszystkim jest już teraz lepszy od niego :) I wydaje mi się że wystawienie Chrisa Paula po tej ostatniej kontuzji i ostatnim sezonie przed Deronem Williamsem jest trochę krzywdzące, tym bardziej wystawianie go na trzeciej pozycji :) Deron to należy do nielicznych zawodników którzy który każdej nocy potrafią dać 20pkt i 10 as swojemu zespołowi, mało było takich w historii ligi i jeszcze mniej jest teraz (być może tylko on i ZDROWY Chris Paul), jest jak najbardziej kompletnym zawodnikiem, i na chwile obecną jest lepszy od Paula a już na pewno lepszy od Rose’a :)

Tyrion
    Uczestnik

Wall pewnie nie wżarł mu się pamięć
    A Rafał jak miałbyś porównać tylko Walla i Stephena Curry’ego to który byłby wyżej i dlaczego wg Ciebie?

Wiedziałem że o to zapytasz :P wiem jaką sympatią darzysz Stepha :]
    Wg mnie John Wall jednak byłby wyżej , to wciąż Rookie ale jest dla mnie bardziej kompletnym zawodnikiem, doskonale rozumiejący gre, jej tempo, i co ma w danych momentach zrobić…. Ma świetny court vision, widzi kolegów i potrafi dograć do nich z niemal każdej pozycji. Jest świetnym defensorem, w mgnieniu oka będzie królował w kategorii stealów, tak jak instynktownie Kevin Love wychodzi do zbiórek tak samo instynktownie John Wall macha tymi łapskami aby wytrącić piłkę z rąk oponentów :) Jest szybki, atletyczny, świetnie wchodzi do środka. Jedyny problem to jego rzut na który po prostu nie można liczyć. W przyszłości widzę w nim takie combo Rondo i Rose’a
    Curry natomiast wg mnie ma więcej braków , owszem pokazał że oprócz świetnej trójki, potrafi również wejść pod kosz i samemu wykreować sobie rzut :) chłopak ma talent ale na jakiej regularności robił by to w systemie innym niż GSW? Chociażby w takich Wizards ? czy wciąż Curry tak często zdumiewał by nas swoją grą i wykręcał takie cyfry – wydaje mi się że nie, i system takiemu ofensywnemu graczowi bez wątpienia pomaga ;) oprócz tego Stepha nie można jeszcze nazwać true PG, nie widze w nim gościa który chce i potrafi tak dobrze jak Wall wykreować partnerów, nie widze w nim gościa któremu w każdej chwili można zaufać i który w ważnych momentach będzie wiedział czy wejść bądz oddać rzut czy mądrze rozegrać sytuacje, zabrać kilku obrońców na siebie i dograć do parneta itp., nie oceniam tego na skalę najlepszych w NBA, ale na skalę pojedynku Wall vs. Steph, wydaje mi się że Wall jest po prostu bardziej inteligentny i lepiej rozumie otaczającą go sytuacje na boisku. . No i defensywnie Steph jest o wiele gorszy od Walla, jest słaby i musi nabrać siły aby zatrzymywać zawodników na swojej pozycji, chociaż wcale w tym aspekcie nie jest taki zły, nawet na standardy GSW ;] Curry musi popracować nad rozwinięciem się jako PG, bo na razie bardziej przypomina dwójke niż Point

Tyrion
    Uczestnik

No defensywnie jest gorszy bez wątpienia(zwłąszcza w obronie na piłce i jeden na jeden- bo np w samych przechwytach tak źle nie wygląda i też pewien instynkt w tym zakresie posiada) ale już znacznie lepszy rzutowo i to wręcz o lata świetlne.. Z tym kreowaniem partnerów też nie jest tak źle jak to próbujesz przedstawiać- jednym z większych zarzutów w Stanach w stosunku do Stepha jest własnie fakt, że z takim rzutem za mało gra pod siebie własnie kosztem kreacji partnerów( no iofkors z ponad 90% na lini za rzadko się tam dostaje) więc to nie jest tak, ze nie chce ich kreować.. a mniejszą ilość jego asyst od Walla można smiało próbować tłumaczyć np faktem, że w GSW dużą ilość czasu z piłką spędza Monta, a kogoś tak „żżerającego” posiadania Wall w teamie nie ma, a ich asyst per 36 też nie dzieli jakaś przepaść
    No i nie zgadzam się zbytnio z tą przewagą inteligencji Walla i z tym, że można mu zaufać w każdej sytuacji,ale to już wiadomo,że jest niepoliczalne i niemierzalne i cięzko coś takiego udowodnić
    Ja bym jednak wolał Stepha
    Tak jeszcze z przymrużeniem oka- ostatnio w wielu miejscach widziałem,że modne staje się ocenianie gracza na podstawie statystyki PER-a tu Curry wypada zancznie lepiej-ma 19,4 a Wall 15,8 ;)

Wyświetlanie 6 wpisów – od 16 do 21 (z 21 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.