Strona główna › Fora › NBA › Dyskusje, pogaduchy › Ranking najlepszych
- Ten temat ma 20 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 5 miesięcy temu przez
Tyrion.
-
AutorWpisy
-
2011-09-16 o 08:05 #13108
Anonimowy
Gośćoo wielki Tyrion znowu pokazuje co to nie jest i wielki znawca NBA. Jak oglądasz od dziecka samych spoconych facetów na boisku o czym sam pisałeś tylko inaczej to ujmując to może pamiętasz wszystkich. Więc więcej nie zaczynaj ze mną dyskusji kończę z Tobą człowieku. Nie odpisuj nawet…
2011-09-16 o 10:19 #13110Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:Więc więcej nie zaczynaj ze mną dyskusji kończę z Tobą człowieku.Rozumiem, ze wolisz gadać z Joemonsterem bo wtedy możesz blyszczeć i pokazywać jaki to jesteś fajny i wygadany, a jak przychodzi ktos kto tak jak ja zada Ci konkretne pytanie/pytania to się gubisz- nieźle jak na admina
A teksty o nie zaczynaniu dyskusji na forum jakby nie patrzeć dyskusyjnym sobie daruj
Ps- co ma to ile czasu ogladam spoconych facetów do tematu Marcfa Gasola, czy Odoma, do którego nawet się nie odniosleś?2011-09-16 o 14:59 #13114Denver Nuggets #1
UczestnikPóźniej dam swoją liste ale póki co odniose się do tej Skejcika
Oprócz Gasola w TOP10 i to gdzieś przy środku listy, wstawiłbym Johna Walla do TOP PG , na pewno nie cenię wyżej Jameera „I Cant Play Pick’n’Rolls with DH12” Nelsona , który rujnuje wręcz Orlando od wewnątrz , gość nie potrafi grać z Howardem i przez to ten nie wykorzystuje całego potencjału, to na pewno nie jest typ to Top10
John Wall może i Rookie ale we wszystkim jest już teraz lepszy od niego
I wydaje mi się że wystawienie Chrisa Paula po tej ostatniej kontuzji i ostatnim sezonie przed Deronem Williamsem jest trochę krzywdzące, tym bardziej wystawianie go na trzeciej pozycji
Deron to należy do nielicznych zawodników którzy który każdej nocy potrafią dać 20pkt i 10 as swojemu zespołowi, mało było takich w historii ligi i jeszcze mniej jest teraz (być może tylko on i ZDROWY Chris Paul), jest jak najbardziej kompletnym zawodnikiem, i na chwile obecną jest lepszy od Paula a już na pewno lepszy od Rose’a
2011-09-16 o 15:20 #13115Tyrion
UczestnikWall pewnie nie wżarł mu się pamięć
A Rafał jak miałbyś porównać tylko Walla i Stephena Curry’ego to który byłby wyżej i dlaczego wg Ciebie?2011-09-16 o 15:43 #13116Denver Nuggets #1
UczestnikWiedziałem że o to zapytasz
wiem jaką sympatią darzysz Stepha :]
Wg mnie John Wall jednak byłby wyżej , to wciąż Rookie ale jest dla mnie bardziej kompletnym zawodnikiem, doskonale rozumiejący gre, jej tempo, i co ma w danych momentach zrobić…. Ma świetny court vision, widzi kolegów i potrafi dograć do nich z niemal każdej pozycji. Jest świetnym defensorem, w mgnieniu oka będzie królował w kategorii stealów, tak jak instynktownie Kevin Love wychodzi do zbiórek tak samo instynktownie John Wall macha tymi łapskami aby wytrącić piłkę z rąk oponentów
Jest szybki, atletyczny, świetnie wchodzi do środka. Jedyny problem to jego rzut na który po prostu nie można liczyć. W przyszłości widzę w nim takie combo Rondo i Rose’a
Curry natomiast wg mnie ma więcej braków , owszem pokazał że oprócz świetnej trójki, potrafi również wejść pod kosz i samemu wykreować sobie rzut
chłopak ma talent ale na jakiej regularności robił by to w systemie innym niż GSW? Chociażby w takich Wizards ? czy wciąż Curry tak często zdumiewał by nas swoją grą i wykręcał takie cyfry – wydaje mi się że nie, i system takiemu ofensywnemu graczowi bez wątpienia pomaga
oprócz tego Stepha nie można jeszcze nazwać true PG, nie widze w nim gościa który chce i potrafi tak dobrze jak Wall wykreować partnerów, nie widze w nim gościa któremu w każdej chwili można zaufać i który w ważnych momentach będzie wiedział czy wejść bądz oddać rzut czy mądrze rozegrać sytuacje, zabrać kilku obrońców na siebie i dograć do parneta itp., nie oceniam tego na skalę najlepszych w NBA, ale na skalę pojedynku Wall vs. Steph, wydaje mi się że Wall jest po prostu bardziej inteligentny i lepiej rozumie otaczającą go sytuacje na boisku. . No i defensywnie Steph jest o wiele gorszy od Walla, jest słaby i musi nabrać siły aby zatrzymywać zawodników na swojej pozycji, chociaż wcale w tym aspekcie nie jest taki zły, nawet na standardy GSW ;] Curry musi popracować nad rozwinięciem się jako PG, bo na razie bardziej przypomina dwójke niż Point2011-09-16 o 15:54 #13117Tyrion
UczestnikNo defensywnie jest gorszy bez wątpienia(zwłąszcza w obronie na piłce i jeden na jeden- bo np w samych przechwytach tak źle nie wygląda i też pewien instynkt w tym zakresie posiada) ale już znacznie lepszy rzutowo i to wręcz o lata świetlne.. Z tym kreowaniem partnerów też nie jest tak źle jak to próbujesz przedstawiać- jednym z większych zarzutów w Stanach w stosunku do Stepha jest własnie fakt, że z takim rzutem za mało gra pod siebie własnie kosztem kreacji partnerów( no iofkors z ponad 90% na lini za rzadko się tam dostaje) więc to nie jest tak, ze nie chce ich kreować.. a mniejszą ilość jego asyst od Walla można smiało próbować tłumaczyć np faktem, że w GSW dużą ilość czasu z piłką spędza Monta, a kogoś tak „żżerającego” posiadania Wall w teamie nie ma, a ich asyst per 36 też nie dzieli jakaś przepaść
No i nie zgadzam się zbytnio z tą przewagą inteligencji Walla i z tym, że można mu zaufać w każdej sytuacji,ale to już wiadomo,że jest niepoliczalne i niemierzalne i cięzko coś takiego udowodnić
Ja bym jednak wolał Stepha
Tak jeszcze z przymrużeniem oka- ostatnio w wielu miejscach widziałem,że modne staje się ocenianie gracza na podstawie statystyki PER-a tu Curry wypada zancznie lepiej-ma 19,4 a Wall 15,8
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.