Ranking najlepszych

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy Ranking najlepszych

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 21 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

kiedyś był podobny temat założony przez NBAForum jednak tam było można wypisać tylko po 3 graczy ja natomiast zwiększam to do 10. Niech każdy wypisze od pozycji od 10 do 1 (od najgorszego do najlepszego) gracza z danej pozycji, oczywiście chodzi mi o grających obecnie koszykarzy. Mam nadzieje, że większość nie będzie się kierowała sympatiami.

PG:
    10. Aaron Brooks
    9. Jameer Nelson
    8. Andre Miller
    7. Chauncey Billups
    6. Russell Westbrook
    5. Derrick Rose
    4. Deron Williams
    3. Rajon Rondo
    2. Steve Nash
    1. Chris Paul

SG:
    10. Jason Terry
    9. Tyreke Evans
    8. Ray Allen
    7. Stephen Jackson
    6. Gilbert Arenas
    5. Manu Ginobili
    4. Joe Johnson
    3. Brandon Roy
    2. Dwyane Wade
    1. Kobe Bryant

SF:
    10. Lamar Odom
    9. Andre Iguodala
    8. Luol Deng
    7. Danny Granger
    6. Rudy Gay
    5. Gerald Wallace
    4. Paul Pierce
    3. Carmelo Anthony
    2. Kevin Durant
    1. LeBron James

PF:
    10. Al Jefferson
    9. Carlos Boozer
    8. Amare Stoudemire
    7. LaMarcus Aldridge
    6. Josh Smith
    5. Kevin Garnett
    4. Chris Bosh
    3. Dirk Nowitzki
    2. Pau Gasol
    1. Tim Duncan

C:
    10. Tyson Chandler
    9. Chris Kaman
    8. Marcus Camby
    7. Marc Gasol
    6. Kendrick Perkins
    5. Al Horford
    4. Joakim Noah
    3. Yao Ming
    2. Andrew Bogut
    1. Dwight Howard

Patryk2224
    Uczestnik

Pg:
    10.Eddie House
    9.Allen Iverson
    8.Tony Parker
    7.Gilbert Arenas
    6.Derrick Rose
    5.Steve Nash
    4.Jason Kidd
    3.Deron Williams
    2.Rajon Rondo
    1.Chris Paul

Sg:
    10.Tyreke Evans
    9.Ray Allen
    8.Stephon Jackson
    7.Joe Johnson
    6.Jason Terry
    5.Brandon Roy
    4.Manu Ginobli
    3.Vince Carter
    2.Dwyane Wade
    1.Kobe Bryant

Sf:
    10.Andrei Kirilenko
    9.Luol Deng
    8.Rudy Gay
    7.Gerald Wallace
    6.Andree Iguadola
    5.Kevin Durant
    4.Paul Pierce
    3.Kevin Durant
    2.Carmelo Anthony
    1.LeBron James

Pf:
    10.LaMarcus Albridge
    9.Carloos Boozer
    8.Andrea Bargnani
    7.Josh Smith
    6.Pau Gasol
    5.Chris Bosh
    4.Kevin Garnett
    3.Dirk Nowitzki
    2.Amare Stoudemire
    1.Tim Duncan

C:
    10.Marcin Gortat
    9.Joakim Noah
    8.Al Harford
    7.Chris Kaman
    6.Marc Gasol
    5.David Lee
    4.Yao Ming
    3.Nene
    2.Andrew Bogut
    1.Dwight Howard

Skejcik wrote:
    2. Steve Nash

36 letni gośc w systemie run’n’gun , bez jakiej kolwiek zdolności defensywnych ma być drugą jedynką w lidze zaraz po CP#3 , naprawdę uważasz że nie ma lepszych od niego …

PG:
    10. Darren Collison/Tony Parker/ Aaron Brooks
    9. Jason Kidd
    8. Baron Davis
    7. Steve Nash
    6. Chauncey Billups
    5. Russell Westbrook
    4. Derrick Rose
    3. Rajon Rondo
    2. Deron Williams
    1. Chris Paul

SG:
    10. Ray Allen
    9. Monta Ellis
    8. Tyreke Evans
    7. Andre Iguodala
    6. Manu Ginobilli
    5. Gilbert Arenas
    4. Joe Johnson
    3. Brandon Roy
    2. Dwyane Wade
    1. Kobe Bryant

SF:
    10. Trevor Ariza
    9. Ron Artest
    8. Andre Iguodala
    7. Danny Granger
    6. Gerald Wallace
    5. Rudy Gay
    4. Paul Pierce
    3. Carmelo Anthony
    2. Kevin Durant
    1. LeBron James

PF:
    10. David Lee/ Al Jefferson
    9. Kevin Love
    8. Carlos Boozer
    7. Kevin Garnett
    6. Josh Smith
    5. Amare Stoudemire
    4. Dirk Nowitzki
    3. Chris Bosh
    2. Pau Gasol
    1. Tim Duncan

C:
    10. Emeka Okafor/Greg Oden
    9. Andrew Bynum
    8. Chris Kaman
    7. Marc Gasol
    6. Brook Lopez
    5. Joakim Noah
    4. Al Horford
    3. Yao Ming
    2. Andrew Bogut
    1. Dwight Howard

Patryk2224 wrote:
    Pg:
    10.Eddie House
    Patryk2224 wrote:
    C:
    10.Marcin Gortat
    Patryk2224 wrote:
    3.Nene
    Patryk2224 wrote:
    3.Vince Carter
    Patryk2224 wrote:
    9.Allen Iverson

Twórca tematu wyraźnie zaznaczył że chodzi o najlepszych zawodników ligii a nie naszych ulubionych , więc wgl nie rozumiem obecności powyżej wymienionych graczy przez ciebie , Eddie House który nawet nie jest PG tylko SG i jest tylko dobrym shooterem na 10min gry , Nene który boryka się bez przerwy z problemami kolana i jest kulawy w ataku , VC który nie jest już tak dobry jak kiedyś i na pewno nie jest na trzecim miejscu co najwyżej w walce o 10 , AI który przez 3 ostatnie swoje zespoły jedyne co robił to psuł chemię , a o Gortacie typowym przeciętniaku ligii na 13 minut gry nie wspomnę …

Kobe and Lakers
    Uczestnik

PG:
    1.Rajon Rondo
    2.Deron WIliams.
    3.Chris Paul
    4.Steve Nash
    5.Derrick Rose
    6.Russell Westbrook
    7.Devin Harris
    8.Chancuey Billups
    9.Aroon Brooks
    10.Jason Kidd

SG:
    1.Kobe Bryant
    2.Dwyane Wade
    3.Joe Johnson
    4.Brandon Roy
    5.Ben Gordon
    6.Ray Allen
    7.Tyreke Evans
    8.Stephen Curry
    9.Eric Gordon
    10.Gilbert Arenas

SF:
    1.Lebron James
    2.Carmelo ANthony
    3.Kevin Durant
    4.Paul Pierce
    5.Andre Iguadola
    6.Danny Granger
    7.Rudy Gay
    8.Gerald Wallace
    9.Lamar Odom
    10.Ron Artest

PF:
    1.Amare Stodumaire
    2.Pau Gasol
    3.Tim Duncan
    4.Chris Bosh
    5.Dirk Nowitzki
    6.Kevin Garnett
    7.Al Jefferson
    8.Carlos Boozer
    9.Josh Smith
    10.Glen Davis

C:
    1.Dwight Howard
    2.Al Horford
    3.Joakim Noah
    4.Yao Ming
    5.Andrew Bogut
    6.Andrew Bynum
    7.Shaq
    8.Kendrick Perkins
    9.Tyson Chandler
    10.Chris Kaman

Tyrion
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    . Mam nadzieje, że większość nie będzie się kierowała sympatiami.

Czyli jeżeli mamy się nie kierować sympatiami, to czym w takim wypadku?

kobekobe wrote:
    1.Amare Stodumaire

Jak zawodnik który przez całe swoje życie nie gra żadnej obrony może być najlepszą czwórką ligii , ja też go lubię nawet bardzo za styl i efektowność , ale Stat w porównaniu do Tima , Gasola czy nawet Bosha który tak jak Hiszpan zaczął grać twardo wypada bardzo blado a to ze względu na jego całkowity brak w obronie , i te 19 pkt na mecz napewno nie dadzą mu pierwszego miejsca , tym bardziej że to nawet świetny rebounder nie jest i często podejmuje głupie decyzje , run’n’gun też ma tu wiele do powiedzenia …[hr]

Tyrion wrote:
    Skejcik wrote:

Na zdrowy rozum , to wejść na sezonową statystykę EFF i wypisać jak leci po kolei :) Ale na pewno lekko możemy nagiąć reguły ale bez przesady , Gortat , Nene , Amare 1st place, Glen Davis , Eddie House GIVE ME A BREAK

Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    …[hr]

Tyrion wrote:
    Skejcik wrote:

Na zdrowy rozum , to wejść na sezonową statystykę EFF i wypisać jak leci po kolei :) Ale na pewno lekko możemy nagiąć reguły ale bez przesady , Gortat , Nene , Amare 1st place, Glen Davis , Eddie House GIVE ME A BREAK

No właśnie, ale wtedy to wszyscy napiszemy podobny ranking i to do niczego nie będzie prowadzić w sumie..Dla mnie taki temat nic nie wnosi i nie ma sensu w zasadzie ;) Zresztą autor tematu nawet nie określił, czy chodzi o aktualną dyspozycję, czy o całokształt kariery…W sumie taka dziwna moda tutaj na forum ostatnio, żeby zakładać tematy polegające na wypisywaniu graczy w różnych konfiguracjach, i na stopniowym zwiększaniu liczby tych graczy- to może ja założę temat, gdzie poproszę Was o wypisanie 50 najlepszych graczy z każdej pozycji :)Popisać sobie można i owszem, ale do czego to prowadzi?

Więc ja od razu mówię że kierowałem się aktualną dyspozycją ;) całokształt kariery jest dla mnie trochę bez sensu bo tak naprawdę liczy się tu i teraz…
    A po drugie to raczej chodzi o aktualną dyspozycję bo jak może chodzić o całokształt kariery skoro ci zawodnicy jeszcze jej nie zakończyli ;)

Tyrion
    Uczestnik

No dobra #23-to mi teraz nie pozostaje nic innego, jak przepisać twój ranking, z dwoma-trzema zmianami..fajny temat nie powiem :P No bo jeżeli mam się nie kierować sympatią , to innego wyjscia nie widzę:/Im więcej czytam te całe „rankingi” tym większy śmiech mnie ogarnia- jak np widzę u Skejcika Odoma na sf, a na tej pozycji nie grał już w chuj czasu-w sumie w tym sezonie raz wyszedł na trójce jak grali w Rose garden z Blazers bez Kobego, a i w trakcie sezonu na tej pozycji bywał naprawdę sporadycznie..
    #23- o całokształ tkariery w sensie- to co osiagnęli do tej pory ;) np jest przyznasz różnica w postrzeganiu Duncana i Bosha, czy Shaqa i Bynuma..no bo jeżeli brać pod uwagę aktualną dyspozycję, to co u Skejcika na 1 miejscu w pf robi Duncan?Jezli mam brac pod uwagę osiągnięcia z kariery, to daję Tima na 1 bez wahania, ale obecnie z jego limitowanymi minutami ze względu na kolana już nie..

Malik11
    Uczestnik

PG:

1. Chris Paul
    2. Rajon Rondo
    3. Derrick Rose
    4. Steve Nash
    5. Allen Iverson
    6. Deron Williams
    7. Chauncey Billups
    8. Tony Parker
    9. Jason Kidd
    10. Tyreke Evans

SG:

1. Kobe Bryant
    2. Dwyane Wade
    3. Brandon Roy
    4. Gilbert Arenas
    5. Joe Johnson
    6. Vince Carter
    7. Ray Allen
    8. Manu Ginobili
    9. Tracy McGrady
    10. Andre Iguodala

SF:

1. LeBron James
    2. Kevin Durant
    3. Carmelo Anthony
    4. Ron Artest
    5. Paul Pierce
    6. Gerald Wallace
    7. Rudy Gay
    8. Lamar Odom
    9. Shawn Marion
    10. Danny Granger

PF:

1. Pau Gasol
    2. Kevin Garnett
    3. Tim Duncan
    4. Chris Bosh
    5. Amare Stoudemire
    6. Dirk Nowitzki
    7. Carlos Boozer
    8. Rashard Lewis
    9. Elton Brand
    10. Zach Randolph

C:

1. Dwight Howard
    2. Yao Ming
    3. Shaquille O’Neal
    4. Andrew Bynum
    5. Joakim Noah
    6. Andrew Bogut
    7. Ben Wallace
    8. Jermaine O’Neal
    9. Emeka Okafor
    10. Al Jefferson

COACH:

1. Phil Jackson
    2. Doc Rivers
    3. George Karl
    4. Stan Van Gundy
    5. Byron Scott
    6. Scott Brooks
    7. Erik Spoelstra
    8. Mike Brown
    9. Larry Brown
    10. Alvin Gentry

PG:

10. Aaron Brooks
    9. Jason Kidd
    8. Baron Davis
    7. Tyreke Evans
    6. Steve Nash
    5. Russell Westbrook
    4. Derrick Rose
    3. Deron Williams
    2. Rajon Rondo
    1. Chris Paul
    SG:

1. Kobe Bryant
    2. Dwyane Wade
    3. Brandon Roy
    4. Gilbert Arenas
    5. Joe Johnson
    6. Andre Iguodala
    7. Ray Allen
    8. Manu Ginobili
    9. Monta Ellis
    10. Vince Carter
    SF:

10. Lamar Odom
    9. Ron Artest
    8. Trevor Ariza
    7. Danny Granger
    6. Rudy Gay
    5. Gerald Wallace
    4. Paul Pierce
    3. LeBron James
    2. Carmelo Anthony
    1. Kevin Durant
    PF:

1. Pau Gasol
    2. Kevin Garnett
    3. Tim Duncan
    4. Chris Bosh
    5. Amare Stoudemire
    6. Dirk Nowitzki
    7. Carlos Boozer
    8. Rashard Lewis
    9. Kevin Love
    10. Zach Randolph
    C:

10. Tyson Chandler
    9. Chris Kaman
    8. Marcus Camby
    7. Jermaine O’Neal
    6. Kendrick Perkins
    5. David Lee
    4. Joakim Noah
    3. Yao Ming
    2. Andrew Bogut
    1. Dwight Howard

Anonimowy
    Gość

Odświeżę typy ;p

PG:
    10. Jameer Nelson – niestety samolubny jednak dobry w ofensywie gracz. Braki w D…
    9. Tyreke Evans – choć wg mnie bardziej z niego jest SG. Więcej gra na PG, dobry defens i siła.
    8. Jason Kidd – już cień samego siebie jednak wciąż gra z dużą inteligencją.
    7. Tony Parker – szybki gracz, niezły rzut z pół dystansu. Wg mnie jeden z lepszych PG.
    6. Rajon Rondo – solidny defens, widzi kolegów… rzut kiepski wciąż, ma nieco farta grając w C’s obok takich weteranów jak KG, Pierce i Ray.
    5. Russell Westbrook – troszkę ballhog, mam nadzieje, że z czasem się poprawi i zacznie grać z innymi
    4. Steve Nash – mimo wieku wciąż dobrze gra i podaje. Obrona oczywiście słaba jednak w ataku nie jest źle.
    3. Deron Williams – czasem widać, że ciągnie go do rzucania. Zdrowy to top 3 PG!
    2. Derrick Rose – robi spore postępy, musi nieco bardziej skupić się na podawaniu.
    1. Chris Paul – wciąż wg mnie best PG. Boję się, że kontuzje mogą nieco pohamować jego karierę.

SG:
    10. Kevin Martin – postępy w Rockets zrobił. Niezły scorer jednak nieco jednowymiarowy.
    9. Brandon Roy – wiem nisko jednak przez kontuzje spada jego poziom.
    8. Stephen Jackson – badboy. Jednak ma niezły wpływ na drużyny. Gra całkiem agresywnie. Jest trochę taki „hotdead” w podejmowaniu decyzji na boisku.
    7. Eric Gordon – kontuzja podczas sezonu nieco mu zaszkodziła, podajże ma większy wpływ na zw Clippers niż Griffin.
    6. Ray Allen – już nie ten sam gracz co kiedyś jednak wciąż niszczy swoim rzutem. Rekordzista 3pt ;>
    5. Monta Ellis– wg mnie nieco niedoceniany. Bdb w ataku, naprawdę dobry scorer i powinien nieco nad obroną popracować.
    4. Joe Johnson – serie w PO kiepskie jednak utalentowany gracz. Wszystkiego po trochu robi na parkiecie, grywał nawet jako jedynka.
    3. Manu Ginobili – mimo wieku wciąż gra na wysokim poziomie. Wg mnie bardziej z niego lider Spurs niż z Duncana.
    2. Kobe Bryant – ma już swoje lata. Wciąż jednak wysoki poziom reprezentuje i pewnie nie raz udowodni swoje umiejętności nad rywalem.
    1. Dwyane Wade – superstar jednak nie ten sam gracz co przed kontuzjami.

SF:
    10. Rashard Lewis – grał ostatnio jako 4 jednak wg mnie jest bardziej 3. Dobry scorer, ofensywny gracz i niestety w D ma widoczne braki.
    9. Andre Iguodala – dobry defensor, atletyczny. Wydawał się na początku następcą Iversona w Sixers jednak stanął w miejscu.
    8. Gerald Wallace – bardzo atletyczny gracz. Potrafi nawet nieźle zbierać, przed kontuzją grywał nawet na 4.
    7. Danny Granger – niezły gracz w ataku, ale jeśli chce potrafi dobrze grać w obronie. Całkiem atletyczny, podejmuje złe decyzje rzutowe.
    6. Luol Deng – bdb obrońca, inteligentny gracz – dobra 2 opcja obok Rose’a.
    5. Rudy Gay – zrobił postępy, niezły atleta i dość wszechstronny. Raczej nie typ scorera i ma średnie bball IQ.
    4. Paul Pierce – weteran, który wciąż potrafi dać się we znaki wielu zawodnikom.
    3. Carmelo Anthony – świetny gracz w ataku. Brakuje mu charakteru…
    2. Kevin Durant – miał super sezon 09/10. W minionym nieco obniżył loty jednak nie zmienia to faktu, że zaczyna się KD wliczać do najlepszych graczy w tej lidze.
    1. LeBron James – trzeba przyznać mimo antypatii, że koleś jest niesamowitym graczem. Każdy jego umiejętności zna jednak w PO jakoś się blokuje – finały 2011, seria z Celtics 2010.

PF:[/b]
    10. Carlos Boozer – dobry w ataku, niezły rebounder. Powinien grać lepiej w obronie.
    9. Blake Griffin – niezły sezon po rocznej kontuzji. Bardzo atletyczny, chyba nieco lepsza wersja Kempa.
    8. Tim Duncan – wciąż potrafi grać nieźle jednak teraz to już nie to samo.
    7. Chris Bosh – ofensywny gracz, może dostarczać DD. Czasem nieco miękki na boisku.
    6. Kevin Garnett – po kontuzji nie ten sam gracz jedna wciąż potrafi być zagrożeniem z półdystansu i wciąż nieźle gra w obronie.
    5. Zach Randolph – miał breakout year w Memphis. Może notować DD, solidne warunki i dobry w ataku. W obronie średni, jak na warunki słabo blokuje.
    4. LaMarcus Aldridge – zrobił spore postępy i przejmuje pałeczkę lidera w Portland. Dobry gracz w ataku, długi zasiąg ramion i niezły ma rzut z półdystansu.
    3. Amare Stoudemire – może za wysoko jednak pokazał, że bez Nasha też potrafi dobrze grać. Bdb w ataku, obrona i zbiórki to nieco jego bolączka.
    2. Pau Gasol – inteligentny i wszechstronny gracz.
    1. Dirk Nowitzki – udowodnił wiele w tym roku. Świetny gracz w ataku, choroba też mu nie przeszkadza. Lider Mavs.

C:
    10. Marcin Gortat – dobra gra w obronie, niezły rebounder. Poczynił postępy w Suns, musi jeszcze nad atakiem popracować.
    9. Kendrick Perkins – gra agresywnie, dobry defensor. Po kontuzji kolana raczej nie będzie tym samym graczem. Nadaje się na role-playera.
    8. Emeka Okafor – dobra gra w obronie. Sporo zbiera i blokuje, całkiem inteligentny gracz. W ataku dość słaby…
    7. Nene – dobry gracz w ataku. Mógłby nieco lepiej zbierać.
    6. Joakim Noah – dobry obrońca, energizer player. Całkiem nieźle zbiera
    5. Tyson Chandler – ma wpływ na obronę zespołu. Dobry rebounder i shotblocker, niestety brakuje mi rzutu ;>
    4. Al Horford – dość silny, całkiem nieźle radzi sobie w obronie. Dobry rebounder i rzut z półdystansu ma.
    3. Andrew Bynum – zdrowy wiele wnosi. dobre warunki, dobry w zbiórkach i obronie. Niezły w low-post.
    2. Andrew Bogut– inteligenty gracz, dobry w atak i obronie. Niezły shotblocker.
    1. Dwight Howard – DD guy. Bdb defensor i shotblocker. Musi nieco poprawić się w ataku.

Tyrion
    Uczestnik

Brak Marca Gasola w 10 najlepszych centrów to niezły żal- gość był drugim centrem ostatnich PO po Howardzie i Perkinsa, Okafora czy Gortata zjada bez mydła
    Blake Griffin jak dla mnie przed Duncanem i Boshem na ten moment
    A w rozgrywających Stephen Curry zamiast Nelsona

Anonimowy
    Gość
    Tyrion wrote:
    Brak Marca Gasola w 10 najlepszych centrów to niezły żal- gość był drugim centrem ostatnich PO po Howardzie i Perkinsa, Okafora czy Gortata zjada bez mydła
    Blake Griffin jak dla mnie przed Duncanem i Boshem na ten moment
    A w rozgrywających Stephen Curry zamiast Nelsona

po pierwsze nie lubię określenia „żal”, a po za tym było się spytać co i jak. Po prostu Gasol wyleciał mi z głowy, wiem, że jest lepszy od MG czy Perka jednak jakoś nie może mi się weżreć w pamięć. Curry, Griffin jak dla mnie jeszcze niech pograją z rok, dwa to wtedy będę patrzył inaczej.

Tyrion
    Uczestnik

Po pierwsze to w dupie mam to jakie określenia Ty lubisz a jakich nie tak gwoli ścisłości.
    A po drugie wytłumaczenie, że czołowy center ligi nie wżera Ci się w pamięć jest tekstem na poziomie krytykowanego tutaj JoeMonstera, co jest oczywistym żalem
    A jak wytłumaczysz obecność Rasharda Lewisa a brak Odoma, co do którego niedawno upierałeś się że jest Sf-em, a na pewnoostatni sezon miał w ch.. lepszy niż Rysiek?
    Po raz kolejny tylko pokazujesz, że jakakolwiek konsekwencja to u Ciebie mission impossible, a z umiejętnością logicznej dyskusji na argumenty masz tyle wspólnego co Jarek Kaczyński z byciem mężem stanu

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 21 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.