Strona główna › Fora › NBA › Dyskusje, pogaduchy › Ranking najlepszych
- Ten temat ma 20 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 5 miesięcy temu przez
Tyrion.
-
AutorWpisy
-
2010-10-02 o 13:48 #593
Anonimowy
Gośćkiedyś był podobny temat założony przez NBAForum jednak tam było można wypisać tylko po 3 graczy ja natomiast zwiększam to do 10. Niech każdy wypisze od pozycji od 10 do 1 (od najgorszego do najlepszego) gracza z danej pozycji, oczywiście chodzi mi o grających obecnie koszykarzy. Mam nadzieje, że większość nie będzie się kierowała sympatiami.
PG:
10. Aaron Brooks
9. Jameer Nelson
8. Andre Miller
7. Chauncey Billups
6. Russell Westbrook
5. Derrick Rose
4. Deron Williams
3. Rajon Rondo
2. Steve Nash
1. Chris PaulSG:
10. Jason Terry
9. Tyreke Evans
8. Ray Allen
7. Stephen Jackson
6. Gilbert Arenas
5. Manu Ginobili
4. Joe Johnson
3. Brandon Roy
2. Dwyane Wade
1. Kobe BryantSF:
10. Lamar Odom
9. Andre Iguodala
8. Luol Deng
7. Danny Granger
6. Rudy Gay
5. Gerald Wallace
4. Paul Pierce
3. Carmelo Anthony
2. Kevin Durant
1. LeBron JamesPF:
10. Al Jefferson
9. Carlos Boozer
8. Amare Stoudemire
7. LaMarcus Aldridge
6. Josh Smith
5. Kevin Garnett
4. Chris Bosh
3. Dirk Nowitzki
2. Pau Gasol
1. Tim DuncanC:
10. Tyson Chandler
9. Chris Kaman
8. Marcus Camby
7. Marc Gasol
6. Kendrick Perkins
5. Al Horford
4. Joakim Noah
3. Yao Ming
2. Andrew Bogut
1. Dwight Howard2010-10-02 o 14:12 #7181Patryk2224
UczestnikPg:
10.Eddie House
9.Allen Iverson
8.Tony Parker
7.Gilbert Arenas
6.Derrick Rose
5.Steve Nash
4.Jason Kidd
3.Deron Williams
2.Rajon Rondo
1.Chris PaulSg:
10.Tyreke Evans
9.Ray Allen
8.Stephon Jackson
7.Joe Johnson
6.Jason Terry
5.Brandon Roy
4.Manu Ginobli
3.Vince Carter
2.Dwyane Wade
1.Kobe BryantSf:
10.Andrei Kirilenko
9.Luol Deng
8.Rudy Gay
7.Gerald Wallace
6.Andree Iguadola
5.Kevin Durant
4.Paul Pierce
3.Kevin Durant
2.Carmelo Anthony
1.LeBron JamesPf:
10.LaMarcus Albridge
9.Carloos Boozer
8.Andrea Bargnani
7.Josh Smith
6.Pau Gasol
5.Chris Bosh
4.Kevin Garnett
3.Dirk Nowitzki
2.Amare Stoudemire
1.Tim DuncanC:
10.Marcin Gortat
9.Joakim Noah
8.Al Harford
7.Chris Kaman
6.Marc Gasol
5.David Lee
4.Yao Ming
3.Nene
2.Andrew Bogut
1.Dwight Howard2010-10-02 o 14:47 #7182Denver Nuggets #1
UczestnikSkejcik wrote:2. Steve Nash36 letni gośc w systemie run’n’gun , bez jakiej kolwiek zdolności defensywnych ma być drugą jedynką w lidze zaraz po CP#3 , naprawdę uważasz że nie ma lepszych od niego …
PG:
10. Darren Collison/Tony Parker/ Aaron Brooks
9. Jason Kidd
8. Baron Davis
7. Steve Nash
6. Chauncey Billups
5. Russell Westbrook
4. Derrick Rose
3. Rajon Rondo
2. Deron Williams
1. Chris PaulSG:
10. Ray Allen
9. Monta Ellis
8. Tyreke Evans
7. Andre Iguodala
6. Manu Ginobilli
5. Gilbert Arenas
4. Joe Johnson
3. Brandon Roy
2. Dwyane Wade
1. Kobe BryantSF:
10. Trevor Ariza
9. Ron Artest
8. Andre Iguodala
7. Danny Granger
6. Gerald Wallace
5. Rudy Gay
4. Paul Pierce
3. Carmelo Anthony
2. Kevin Durant
1. LeBron JamesPF:
10. David Lee/ Al Jefferson
9. Kevin Love
8. Carlos Boozer
7. Kevin Garnett
6. Josh Smith
5. Amare Stoudemire
4. Dirk Nowitzki
3. Chris Bosh
2. Pau Gasol
1. Tim DuncanC:
10. Emeka Okafor/Greg Oden
9. Andrew Bynum
8. Chris Kaman
7. Marc Gasol
6. Brook Lopez
5. Joakim Noah
4. Al Horford
3. Yao Ming
2. Andrew Bogut
1. Dwight HowardPatryk2224 wrote:Pg:
10.Eddie HousePatryk2224 wrote:C:
10.Marcin GortatPatryk2224 wrote:3.NenePatryk2224 wrote:3.Vince CarterPatryk2224 wrote:9.Allen IversonTwórca tematu wyraźnie zaznaczył że chodzi o najlepszych zawodników ligii a nie naszych ulubionych , więc wgl nie rozumiem obecności powyżej wymienionych graczy przez ciebie , Eddie House który nawet nie jest PG tylko SG i jest tylko dobrym shooterem na 10min gry , Nene który boryka się bez przerwy z problemami kolana i jest kulawy w ataku , VC który nie jest już tak dobry jak kiedyś i na pewno nie jest na trzecim miejscu co najwyżej w walce o 10 , AI który przez 3 ostatnie swoje zespoły jedyne co robił to psuł chemię , a o Gortacie typowym przeciętniaku ligii na 13 minut gry nie wspomnę …
2010-10-02 o 14:49 #7183Kobe and Lakers
UczestnikPG:
1.Rajon Rondo
2.Deron WIliams.
3.Chris Paul
4.Steve Nash
5.Derrick Rose
6.Russell Westbrook
7.Devin Harris
8.Chancuey Billups
9.Aroon Brooks
10.Jason KiddSG:
1.Kobe Bryant
2.Dwyane Wade
3.Joe Johnson
4.Brandon Roy
5.Ben Gordon
6.Ray Allen
7.Tyreke Evans
8.Stephen Curry
9.Eric Gordon
10.Gilbert ArenasSF:
1.Lebron James
2.Carmelo ANthony
3.Kevin Durant
4.Paul Pierce
5.Andre Iguadola
6.Danny Granger
7.Rudy Gay
8.Gerald Wallace
9.Lamar Odom
10.Ron ArtestPF:
1.Amare Stodumaire
2.Pau Gasol
3.Tim Duncan
4.Chris Bosh
5.Dirk Nowitzki
6.Kevin Garnett
7.Al Jefferson
8.Carlos Boozer
9.Josh Smith
10.Glen DavisC:
1.Dwight Howard
2.Al Horford
3.Joakim Noah
4.Yao Ming
5.Andrew Bogut
6.Andrew Bynum
7.Shaq
8.Kendrick Perkins
9.Tyson Chandler
10.Chris Kaman2010-10-02 o 15:00 #7186Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:. Mam nadzieje, że większość nie będzie się kierowała sympatiami.Czyli jeżeli mamy się nie kierować sympatiami, to czym w takim wypadku?
2010-10-02 o 15:04 #7187Denver Nuggets #1
Uczestnikkobekobe wrote:1.Amare StodumaireJak zawodnik który przez całe swoje życie nie gra żadnej obrony może być najlepszą czwórką ligii , ja też go lubię nawet bardzo za styl i efektowność , ale Stat w porównaniu do Tima , Gasola czy nawet Bosha który tak jak Hiszpan zaczął grać twardo wypada bardzo blado a to ze względu na jego całkowity brak w obronie , i te 19 pkt na mecz napewno nie dadzą mu pierwszego miejsca , tym bardziej że to nawet świetny rebounder nie jest i często podejmuje głupie decyzje , run’n’gun też ma tu wiele do powiedzenia …[hr]
Tyrion wrote:Skejcik wrote:. Mam nadzieje, że większość nie będzie się kierowała sympatiami.Czyli jeżeli mamy się nie kierować sympatiami, to czym w takim wypadku?
Na zdrowy rozum , to wejść na sezonową statystykę EFF i wypisać jak leci po kolei
Ale na pewno lekko możemy nagiąć reguły ale bez przesady , Gortat , Nene , Amare 1st place, Glen Davis , Eddie House GIVE ME A BREAK2010-10-02 o 15:10 #7188Tyrion
Uczestnik#23 wrote:…[hr]Tyrion wrote:Skejcik wrote:. Mam nadzieje, że większość nie będzie się kierowała sympatiami.Czyli jeżeli mamy się nie kierować sympatiami, to czym w takim wypadku?
Na zdrowy rozum , to wejść na sezonową statystykę EFF i wypisać jak leci po kolei
Ale na pewno lekko możemy nagiąć reguły ale bez przesady , Gortat , Nene , Amare 1st place, Glen Davis , Eddie House GIVE ME A BREAKNo właśnie, ale wtedy to wszyscy napiszemy podobny ranking i to do niczego nie będzie prowadzić w sumie..Dla mnie taki temat nic nie wnosi i nie ma sensu w zasadzie
Zresztą autor tematu nawet nie określił, czy chodzi o aktualną dyspozycję, czy o całokształt kariery…W sumie taka dziwna moda tutaj na forum ostatnio, żeby zakładać tematy polegające na wypisywaniu graczy w różnych konfiguracjach, i na stopniowym zwiększaniu liczby tych graczy- to może ja założę temat, gdzie poproszę Was o wypisanie 50 najlepszych graczy z każdej pozycji :)Popisać sobie można i owszem, ale do czego to prowadzi?2010-10-02 o 15:21 #7189Denver Nuggets #1
UczestnikWięc ja od razu mówię że kierowałem się aktualną dyspozycją
całokształt kariery jest dla mnie trochę bez sensu bo tak naprawdę liczy się tu i teraz…
A po drugie to raczej chodzi o aktualną dyspozycję bo jak może chodzić o całokształt kariery skoro ci zawodnicy jeszcze jej nie zakończyli
2010-10-02 o 15:23 #7190Tyrion
UczestnikNo dobra #23-to mi teraz nie pozostaje nic innego, jak przepisać twój ranking, z dwoma-trzema zmianami..fajny temat nie powiem
No bo jeżeli mam się nie kierować sympatią , to innego wyjscia nie widzę:/Im więcej czytam te całe „rankingi” tym większy śmiech mnie ogarnia- jak np widzę u Skejcika Odoma na sf, a na tej pozycji nie grał już w chuj czasu-w sumie w tym sezonie raz wyszedł na trójce jak grali w Rose garden z Blazers bez Kobego, a i w trakcie sezonu na tej pozycji bywał naprawdę sporadycznie..
#23- o całokształ tkariery w sensie- to co osiagnęli do tej pory
np jest przyznasz różnica w postrzeganiu Duncana i Bosha, czy Shaqa i Bynuma..no bo jeżeli brać pod uwagę aktualną dyspozycję, to co u Skejcika na 1 miejscu w pf robi Duncan?Jezli mam brac pod uwagę osiągnięcia z kariery, to daję Tima na 1 bez wahania, ale obecnie z jego limitowanymi minutami ze względu na kolana już nie..2010-10-02 o 18:08 #7192Malik11
UczestnikPG:
1. Chris Paul
2. Rajon Rondo
3. Derrick Rose
4. Steve Nash
5. Allen Iverson
6. Deron Williams
7. Chauncey Billups
8. Tony Parker
9. Jason Kidd
10. Tyreke EvansSG:
1. Kobe Bryant
2. Dwyane Wade
3. Brandon Roy
4. Gilbert Arenas
5. Joe Johnson
6. Vince Carter
7. Ray Allen
8. Manu Ginobili
9. Tracy McGrady
10. Andre IguodalaSF:
1. LeBron James
2. Kevin Durant
3. Carmelo Anthony
4. Ron Artest
5. Paul Pierce
6. Gerald Wallace
7. Rudy Gay
8. Lamar Odom
9. Shawn Marion
10. Danny GrangerPF:
1. Pau Gasol
2. Kevin Garnett
3. Tim Duncan
4. Chris Bosh
5. Amare Stoudemire
6. Dirk Nowitzki
7. Carlos Boozer
8. Rashard Lewis
9. Elton Brand
10. Zach RandolphC:
1. Dwight Howard
2. Yao Ming
3. Shaquille O’Neal
4. Andrew Bynum
5. Joakim Noah
6. Andrew Bogut
7. Ben Wallace
8. Jermaine O’Neal
9. Emeka Okafor
10. Al JeffersonCOACH:
1. Phil Jackson
2. Doc Rivers
3. George Karl
4. Stan Van Gundy
5. Byron Scott
6. Scott Brooks
7. Erik Spoelstra
8. Mike Brown
9. Larry Brown
10. Alvin Gentry2010-10-02 o 18:39 #7194OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikPG:
10. Aaron Brooks
9. Jason Kidd
8. Baron Davis
7. Tyreke Evans
6. Steve Nash
5. Russell Westbrook
4. Derrick Rose
3. Deron Williams
2. Rajon Rondo
1. Chris Paul
SG:1. Kobe Bryant
2. Dwyane Wade
3. Brandon Roy
4. Gilbert Arenas
5. Joe Johnson
6. Andre Iguodala
7. Ray Allen
8. Manu Ginobili
9. Monta Ellis
10. Vince Carter
SF:10. Lamar Odom
9. Ron Artest
8. Trevor Ariza
7. Danny Granger
6. Rudy Gay
5. Gerald Wallace
4. Paul Pierce
3. LeBron James
2. Carmelo Anthony
1. Kevin Durant
PF:1. Pau Gasol
2. Kevin Garnett
3. Tim Duncan
4. Chris Bosh
5. Amare Stoudemire
6. Dirk Nowitzki
7. Carlos Boozer
8. Rashard Lewis
9. Kevin Love
10. Zach Randolph
C:10. Tyson Chandler
9. Chris Kaman
8. Marcus Camby
7. Jermaine O’Neal
6. Kendrick Perkins
5. David Lee
4. Joakim Noah
3. Yao Ming
2. Andrew Bogut
1. Dwight Howard2011-09-11 o 16:19 #13072Anonimowy
GośćOdświeżę typy ;p
PG:
10. Jameer Nelson – niestety samolubny jednak dobry w ofensywie gracz. Braki w D…
9. Tyreke Evans – choć wg mnie bardziej z niego jest SG. Więcej gra na PG, dobry defens i siła.
8. Jason Kidd – już cień samego siebie jednak wciąż gra z dużą inteligencją.
7. Tony Parker – szybki gracz, niezły rzut z pół dystansu. Wg mnie jeden z lepszych PG.
6. Rajon Rondo – solidny defens, widzi kolegów… rzut kiepski wciąż, ma nieco farta grając w C’s obok takich weteranów jak KG, Pierce i Ray.
5. Russell Westbrook – troszkę ballhog, mam nadzieje, że z czasem się poprawi i zacznie grać z innymi
4. Steve Nash – mimo wieku wciąż dobrze gra i podaje. Obrona oczywiście słaba jednak w ataku nie jest źle.
3. Deron Williams – czasem widać, że ciągnie go do rzucania. Zdrowy to top 3 PG!
2. Derrick Rose – robi spore postępy, musi nieco bardziej skupić się na podawaniu.
1. Chris Paul – wciąż wg mnie best PG. Boję się, że kontuzje mogą nieco pohamować jego karierę.SG:
10. Kevin Martin – postępy w Rockets zrobił. Niezły scorer jednak nieco jednowymiarowy.
9. Brandon Roy – wiem nisko jednak przez kontuzje spada jego poziom.
8. Stephen Jackson – badboy. Jednak ma niezły wpływ na drużyny. Gra całkiem agresywnie. Jest trochę taki „hotdead” w podejmowaniu decyzji na boisku.
7. Eric Gordon – kontuzja podczas sezonu nieco mu zaszkodziła, podajże ma większy wpływ na zw Clippers niż Griffin.
6. Ray Allen – już nie ten sam gracz co kiedyś jednak wciąż niszczy swoim rzutem. Rekordzista 3pt ;>
5. Monta Ellis– wg mnie nieco niedoceniany. Bdb w ataku, naprawdę dobry scorer i powinien nieco nad obroną popracować.
4. Joe Johnson – serie w PO kiepskie jednak utalentowany gracz. Wszystkiego po trochu robi na parkiecie, grywał nawet jako jedynka.
3. Manu Ginobili – mimo wieku wciąż gra na wysokim poziomie. Wg mnie bardziej z niego lider Spurs niż z Duncana.
2. Kobe Bryant – ma już swoje lata. Wciąż jednak wysoki poziom reprezentuje i pewnie nie raz udowodni swoje umiejętności nad rywalem.
1. Dwyane Wade – superstar jednak nie ten sam gracz co przed kontuzjami.SF:
10. Rashard Lewis – grał ostatnio jako 4 jednak wg mnie jest bardziej 3. Dobry scorer, ofensywny gracz i niestety w D ma widoczne braki.
9. Andre Iguodala – dobry defensor, atletyczny. Wydawał się na początku następcą Iversona w Sixers jednak stanął w miejscu.
8. Gerald Wallace – bardzo atletyczny gracz. Potrafi nawet nieźle zbierać, przed kontuzją grywał nawet na 4.
7. Danny Granger – niezły gracz w ataku, ale jeśli chce potrafi dobrze grać w obronie. Całkiem atletyczny, podejmuje złe decyzje rzutowe.
6. Luol Deng – bdb obrońca, inteligentny gracz – dobra 2 opcja obok Rose’a.
5. Rudy Gay – zrobił postępy, niezły atleta i dość wszechstronny. Raczej nie typ scorera i ma średnie bball IQ.
4. Paul Pierce – weteran, który wciąż potrafi dać się we znaki wielu zawodnikom.
3. Carmelo Anthony – świetny gracz w ataku. Brakuje mu charakteru…
2. Kevin Durant – miał super sezon 09/10. W minionym nieco obniżył loty jednak nie zmienia to faktu, że zaczyna się KD wliczać do najlepszych graczy w tej lidze.
1. LeBron James – trzeba przyznać mimo antypatii, że koleś jest niesamowitym graczem. Każdy jego umiejętności zna jednak w PO jakoś się blokuje – finały 2011, seria z Celtics 2010.PF:[/b]
10. Carlos Boozer – dobry w ataku, niezły rebounder. Powinien grać lepiej w obronie.
9. Blake Griffin – niezły sezon po rocznej kontuzji. Bardzo atletyczny, chyba nieco lepsza wersja Kempa.
8. Tim Duncan – wciąż potrafi grać nieźle jednak teraz to już nie to samo.
7. Chris Bosh – ofensywny gracz, może dostarczać DD. Czasem nieco miękki na boisku.
6. Kevin Garnett – po kontuzji nie ten sam gracz jedna wciąż potrafi być zagrożeniem z półdystansu i wciąż nieźle gra w obronie.
5. Zach Randolph – miał breakout year w Memphis. Może notować DD, solidne warunki i dobry w ataku. W obronie średni, jak na warunki słabo blokuje.
4. LaMarcus Aldridge – zrobił spore postępy i przejmuje pałeczkę lidera w Portland. Dobry gracz w ataku, długi zasiąg ramion i niezły ma rzut z półdystansu.
3. Amare Stoudemire – może za wysoko jednak pokazał, że bez Nasha też potrafi dobrze grać. Bdb w ataku, obrona i zbiórki to nieco jego bolączka.
2. Pau Gasol – inteligentny i wszechstronny gracz.
1. Dirk Nowitzki – udowodnił wiele w tym roku. Świetny gracz w ataku, choroba też mu nie przeszkadza. Lider Mavs.C:
10. Marcin Gortat – dobra gra w obronie, niezły rebounder. Poczynił postępy w Suns, musi jeszcze nad atakiem popracować.
9. Kendrick Perkins – gra agresywnie, dobry defensor. Po kontuzji kolana raczej nie będzie tym samym graczem. Nadaje się na role-playera.
8. Emeka Okafor – dobra gra w obronie. Sporo zbiera i blokuje, całkiem inteligentny gracz. W ataku dość słaby…
7. Nene – dobry gracz w ataku. Mógłby nieco lepiej zbierać.
6. Joakim Noah – dobry obrońca, energizer player. Całkiem nieźle zbiera
5. Tyson Chandler – ma wpływ na obronę zespołu. Dobry rebounder i shotblocker, niestety brakuje mi rzutu ;>
4. Al Horford – dość silny, całkiem nieźle radzi sobie w obronie. Dobry rebounder i rzut z półdystansu ma.
3. Andrew Bynum – zdrowy wiele wnosi. dobre warunki, dobry w zbiórkach i obronie. Niezły w low-post.
2. Andrew Bogut– inteligenty gracz, dobry w atak i obronie. Niezły shotblocker.
1. Dwight Howard – DD guy. Bdb defensor i shotblocker. Musi nieco poprawić się w ataku.2011-09-15 o 07:08 #13095Tyrion
UczestnikBrak Marca Gasola w 10 najlepszych centrów to niezły żal- gość był drugim centrem ostatnich PO po Howardzie i Perkinsa, Okafora czy Gortata zjada bez mydła
Blake Griffin jak dla mnie przed Duncanem i Boshem na ten moment
A w rozgrywających Stephen Curry zamiast Nelsona2011-09-15 o 07:17 #13096Anonimowy
GośćTyrion wrote:Brak Marca Gasola w 10 najlepszych centrów to niezły żal- gość był drugim centrem ostatnich PO po Howardzie i Perkinsa, Okafora czy Gortata zjada bez mydła
Blake Griffin jak dla mnie przed Duncanem i Boshem na ten moment
A w rozgrywających Stephen Curry zamiast Nelsonapo pierwsze nie lubię określenia „żal”, a po za tym było się spytać co i jak. Po prostu Gasol wyleciał mi z głowy, wiem, że jest lepszy od MG czy Perka jednak jakoś nie może mi się weżreć w pamięć. Curry, Griffin jak dla mnie jeszcze niech pograją z rok, dwa to wtedy będę patrzył inaczej.
2011-09-16 o 06:39 #13107Tyrion
UczestnikPo pierwsze to w dupie mam to jakie określenia Ty lubisz a jakich nie tak gwoli ścisłości.
A po drugie wytłumaczenie, że czołowy center ligi nie wżera Ci się w pamięć jest tekstem na poziomie krytykowanego tutaj JoeMonstera, co jest oczywistym żalem
A jak wytłumaczysz obecność Rasharda Lewisa a brak Odoma, co do którego niedawno upierałeś się że jest Sf-em, a na pewnoostatni sezon miał w ch.. lepszy niż Rysiek?
Po raz kolejny tylko pokazujesz, że jakakolwiek konsekwencja to u Ciebie mission impossible, a z umiejętnością logicznej dyskusji na argumenty masz tyle wspólnego co Jarek Kaczyński z byciem mężem stanu -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.