Postseason Awards 2011

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy Postseason Awards 2011

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 30 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Benek
    Uczestnik

co ciekawe,na 120 głosów, 114 osób obstawiło Howarda na pierwszym miejscu, 5 na drugim, zaś jedna osoba wcale nie postawiła na Howarda :) Jeszcze jeden tytuł i zrówna się w ich ilości z Benem Wallacem i Dikembe Mutombo. Chociaż bardziej wolałbym, żeby po prostu przeszedł do lepszego klubu i zdobył MVP, zamiast jakiejś nagrody pocieszenia :)

Tyrion
    Uczestnik

No to było do przewidzenia- z taką bandą defensywnych scrubów na obwodzie stworzył czołową obronę ligi, pod względem wydajności defensywnej znacznie lepszą niż średnia dla ligi, a dodatkowo bardzo ciekawy stat- Magic są teamem, przeciwko któremu rywale oddają statystycznie najmniej rzutów z okolic obręczy, i są zarazem jedynym teamem, przeciwko któremu rywale oddawali poniżej 20 takich prób w meczu- tyle zmienia Howard swoją obecnością w ich pomalowanym..

kubakw
    Uczestnik

Nie ma co, Howard naprawdę zmienia defensywę Magic i ma na nią gigantyczny wpływ, m.in. przez wymienione przez Tyriona odstraszanie rywala spod obręczy. Indywidualnie umie obronić chyba każdego matchupa na swojej pozycji, świetnie defensywnie zbiera i blokuje, więc nagrodę DPOTY nie bardzo można było dać komu innemu.

Kiedy będzie wiadomo oficjalnie, kto zgarnął pozostałem nagrody?

Anonimowy
    Gość
    kubakw wrote:
    Kiedy będzie wiadomo oficjalnie, kto zgarnął pozostałem nagrody?
    Quote:
    The 6-11 center led the league with 66 double-doubles, including six 20-point/20-rebound efforts, while ranking second in rebounds (14.1 rpg) and fourth in blocks (2.38 bpg). With Howard manning the middle, the Magic allowed 93.5 ppg, ranking fourth in that category.

Kevin Garnett finished second with 77 points ahead of Tyson Chandler with 70, Tony Allen with 53 and Rajon Rondo with 45.

Garnett, Grant Hill, Chuck Hayes, Joakim Noah and Keith Bogans all received at least one first place vote.

Tyrion
    Uczestnik

Chyba chodziło o pozostałe nagrody w sensie, że o MIP , 6th itd, a nie o pozostałe miejsca ;)
    A Keith Bogans na pierwszym miejscu to jakiś żart chyba tego głosującego, co go tam postawił- chętnie bym poznał z nazwiska tego pana

kubakw
    Uczestnik

Tak, chodziło o inne nagrody, czyli 6th man, coach itd.

Tyrion
    Uczestnik

Jakoś do końca pierwszej rundy stopniowo- najpóźniej MVP, które zwykle na przełomie rund bodajże ogłaszają…np Dirk odbierał je będąc już na rybach ;) dzisiaj np poznamy nazwisko 6 th Mana i real gm na razie nieoficjalnie podaje, że niespodzianki nie będzie i wygra Odom..

Benek
    Uczestnik

Niestety miałeś rację :) Mój Terry drugi :/ Cieszy 9te miejsce Marcina Gortata!

Sixth Man of the Year: Lamar Odom
    trafione przez: Tyrion (0.5 punkta Ci dam, bo i Terrego obstawiales :P, więc 1.5/2 ), Shaggy (2/2)

Tyrion, jak już wyniki dalsze znasz, to zapodaj :P

Anonimowy
    Gość

MIP wygrał Love. Z tego co patrzyłem większość go wytypowała, tylko Świder postawił na Lowry’ego.

Tyrion
    Uczestnik

http://www.nba.com/2011/news/04/21/love-most-improved/index.html
    Gortat tylko 1punkt za jedno 3 miejsce- wiem, że lansowałem tutaj pogląd, że na MIP nie zasługuje bardziej od innych, ale na kilkanaście punkcików to jednak liczyłem..

Benek
    Uczestnik

Most Valuable Player: Derrick Rose
    Most Improved Player: Kevin Love
    Coach of the Year: Tom Thibodeau

Defensive Player Of The Year: Dwight Howard
    trafione przez 7: Benek Tyrion Shaggy Skejcik sałek15 rybak90 #23
    nie trafione przez 3: ADZIO, Patryk2224, Świder
    Benek Tyrion Shaggy Skejcik sałek15 rybak90 #23 ADZIO Patryk2224 Świder

Sixth Man of the Year: Lamar Odom
    trafione przez 2: Shaggy (2/2), Tyrion (0.5, więc 1.5/2 )
    nie trafione przez 8 : Benek Skejcik sałek15 rybak90 #23 ADZIO Patryk2224 Świder

Most Improved Player: Kevin Love
    trafione przez 9: Shaggy(3/3), Tyrion(2.5), Skejcik(2), sałek15(2), rybak90(2), #23(2), Benek(2), ADZIO(1), Patryk2224(1)
    nie trafione przez 1: Świder

Coach of the Year: Tom Thibodeau
    trafione przez 9: Shaggy(4/4), Tyrion(3.5), Benek(3), ADZIO(2), Patryk2224(2), Skejcik(3), sałek15(3), rybak90(3), #23(3)
    nie trafione przez 1: Świder

Most Valuable Player: Derrick Rose
    trafione przez 8: Shaggy(5/5), Tyrion(4.5), Benek(4), Patryk2224(3), Skejcik(4), sałek15(4), #23(4), Świder(1)
    nie trafione przez 2: rybak90 ADZIO

Shaggy ma 100% :)

Benek
    Uczestnik

Rookie of the Year: Blake Griffin
    trafione przez 9: Shaggy(6/6), Tyrion(5.5), Benek(5), Skejcik(5), sałek15(5), #23(5), Patryk2224(4), Świder(2), ADZIO (2)
    nie trafione przez 1: rybak90

Warto zwrócić uwagę, że Blake Griffin bezkonkurencyjnie wygrał Rookie of the Year, zdobył 118/118 głosów ;) Myślałem, że ktoś z głosujących wyłamie się i zagłosuje na J.Walla, ale chyba dobrze, że nikt tego nie zrobił.
    Raczej później zrobię update przy menadzerze roku :)

Anonimowy
    Gość

Executive of the Year – na hoopshype piszą, że nagrodę dostał Pat Riley.

Patryk2224
    Uczestnik

Sportsmanship Award- Stephen Curry (chyba nikt nie trafił) Na jego 1 miejsce oddano 88 głosy, na 2 69, na 3 54, na 4 54, na 5 45,a na 6 31.Łącznie 2445 głosów.
    Kandydowani byli również Luol Deng,LaMarcus Aldridge,George Hill,D.J. Augustin i Deron Williams

Patryk2224
    Uczestnik

Gar Forman z Chicago Bulls i Pat Riley z Miami Heat-Executive of the year

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 30 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.