Strona główna › Fora › NBA › Dyskusje, pogaduchy › Postseason Awards 2011
- Ten temat ma 29 odpowiedzi, 11 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 9 miesięcy temu przez
Patryk2224.
-
AutorWpisy
-
2011-04-07 o 00:00 #663
Benek
UczestnikKoniec sezonu tuż tuż, więc można by spróbować przewidzieć, kto zdobędzie poszczególny nagrody na koniec sezonu, niektóre będą bardzo proste do odgadnięcia, niektóre zdecydowanie cięższe. Do zdobycia:
• Most Valuable Player
• Most Improved Player
• Coach of the Year
• Rookie of the Year
• Defensive Player of the Year
• Sixth Man of the Year
• Executive of the Year
• Sportsmanship AwardWiem, że o MVP jest już temat, jednak postarajmy się przewidzieć resztę tych nagród, oto moje typy:
• Most Valuable Player – Derrick Rose, chociaż jakby Lakersi wygrali ligę, obstawiałbym już K.Bryanta (osobiście wolałbym Howarda lub Wade’a
)
• Most Improved Player – Kevin Love (chociaż dla mnie to D.Rose zrobił największy postęp, ale MVP i MIP w jednym sezonie? niee)
• Coach of the Year – Tom Thibodeau, za stworzenie naprawdę mocnego teamu (chociaż Phil Jackson pewnie z nich coś jeszcze by wycisnął)
• Rookie of the Year – Blake Griffin (chyba nie dostanie głosów tylko od tych, co nie uznają go za rookie)
• Defensive Player of the Year – Dwight Howard albo Kevin Love, ale Howard powinien dostać jakąś nagrodę, a Love dostał już Most Improved
• Sixth Man of the Year – Jamal Crawford (ale chyba nie może 2x pod rząd) albo Jason Terry (z roczną przerwą już można) (serce jest za Gortatem
)
• Executive of the Year – stawiałbym na managera Miami Heat, ale to głównie za podpisane kontrakty, wgłąb zespołów aż tak, to nie zaglądam
• Sportsmanship Award – najtrudniej dla mnie, ale skoro rok temu koszykarze lubili Granta Hilla, to może i w tym roku go jeszcze lubią? :>, tutaj byłoby łatwiej, jakbyśmy mieli już kandydatów z każdego zespołu.A co Wy myślicie na ten temat?
2011-04-07 o 00:15 #11836ADZIO
Uczestnik• Most Valuable Player – Dwight Howard ( jest zacięta walka między nim a D-Rosem i myśle iż wygr ją DH12)
• Most Improved Player – D-Rose ( jeżeli niedostanie MVP ), Kevin Love
• Coach of the Year – Tom Thibodeau – za bardzo dobrą robote z Bullsami
• Rookie of the Year – Blake Griffin
• Defensive Player of the Year – Andrew Bogut ( poniewaz DH12 na MVP )
• Sixth Man of the Year – tylko dwóch zawodników bire pod uwage, Jason Terry no i Marcin Gortat
• Executive of the Year – ja stawiam na menagera Denver Nuggets i swietnie przemyslany trade z Melomanem
• Sportsmanship Award – Grant Hill2011-04-07 o 00:40 #11837Swider
Uczestnik• Most Valuable Player – Derrick Rose
• Most Improved Player – Kyle Lowry
• Coach of the Year – Doug Collins
• Defensive Player of the Year -Andre Iguodala
• Sixth Man of the Year – Tadek Young
• Executive of the Year – Sami Presti
• Sportsmanship Award – Grant Hill2011-04-07 o 05:48 #11842Tyrion
• Most Improved Player – Kevin Love
• Coach of the Year – Tom Thibodeau
• Defensive Player of the Year -Dwight Howard again
• Sixth Man of the Year – Terry albo Odom
• Sportsmanship Award – nie mam pojęcia2011-04-07 o 07:09 #11843Patryk2224
Uczestnik• Most Valuable Player – Derrick Rose( za łaczne postęp w sezonie i prowadzenie drużyny)
• Coach of the Year – Tom Thibodeau( za dobre budowanie Bulls)
• Rookie of the Year – Blake Griffin ( wołałbym Wall’a no ale Griffin zrobił show i miał lepszy sezon)
• Defensive Player of the Year – Andrew Bogut
• Sixth Man of the Year – Jason Terry( lub Gortat)
• Sportsmanship Award – Grant Hill (Ewentualnie Steve Nash)2011-04-07 o 07:54 #11846Purp & Yellow LA Lakers
• Defensive Player of the Year – Dwight Howard
• Sixth Man of the Year – Lamar Odom
• Executive of the Year – Sam Presti
• Sportsmanship Award – Grant Hill2011-04-07 o 08:59 #11847Anonimowy
Gość• Most Valuable Player – Derrick Rose (choć wolałbym Howarda)
• Sixth Man of the Year – Jason Terry
• Executive of the Year – Pat Riley
• Sportsmanship Award – I dont know2011-04-07 o 10:50 #11851salek15
• Sportsmanship Award – Grant Hill2011-04-07 o 13:37 #11855OKC fan since 2009 & Portland TB
Uczestnik• Most Valuable Player – Dwight Howard
• Rookie of the Year – John Wall
• Sportsmanship Award – Grant Hill2011-04-07 o 13:48 #11856Denver Nuggets #1
• Sportsmanship Award – Pierwsze o tym słyszę ale skoro wszyscy na Hill’a to ja też się dołączam ;];]2011-04-07 o 20:34 #11871Benek
Uczestnikhehe, #23, ja też pierwsze słyszałem, ale dodałem, bo taka nagroda jest. Jest jeszcze J.Kennedy Citizenship award, przyznawana za zasługi dla społeczeństwa, w tamtym roku dostał ją Dalembert (za interwencję w sprawie Haiti), ale w tym roku klęsk żywiołowych, związanych z NBA nie było, więc może za jakiś huragan ktoś dostanie
W każdym razie tej nagrody nie dodawałem, a co do Sportmanship napiszę tyle, ile się dowiedziałem:
Sportmanship Award – nagroda przyznawana koszykarzowi, który najlepiej 'ilustruje ideały sportowego współzawodnictwa na parkiecie – zachowanie, fair play, prawość’. A jak to się odbywa? Pod koniec sezonu kazdy zespół typuje jednego swojego koszykarza do tej nagrody: specjalny jury wybiera zwycięzców dywizji, zaś wszyscy zawodnicy NBA wybierają swojego ulubionego i najfajniejszego koszykarza z innego zespołu. I tak tworzona jest nagroda dla najfajniejszego koszykarza
Krótkie podsumowanie dotychczasowych vote’ów:• Most Valuable Player – Derrick Rose (
, Dwight Howard(2)
• Most Improved Player – Kevin Love (
, Kyle Lowry(1), Derrick Rose(1)
• Coach of the Year – Tom Thibodeau (9), Doug Collins (1)
• Rookie of the Year – Blake Griffin (9), John Wall (1)
• Defensive Player of the Year – Dwight Howard(7), Andrew Bogut (2), Andre Iguodala(1)
• Sixth Man of the Year – Jason Terry (7), Lamar Odom (1.5), Thaddeus Young (1), Marci Gortat (0.5)
• Executive of the Year – Sami Presti (5), Pat Riley (4), Masai Ujiri (1)
• Sportsmanship Award – Grant Hill (
, noname(2)Dopiero teraz pomyślałem, ale fajniej by było, jakbykażdy mógł oceniać tak, jak ocenia komisja, czyli wybierałby każdy kilku i punkty za odpowiednie miejsce.
Ale to pod koniec następnego sezonu już
2011-04-10 o 14:32 #11911Denver Nuggets #1
UczestnikTeraz dopiero zauważyłem że ktoś wytypował Masai’a jako ETY, co jest dla mnie trochę śmieszne
Bo akurat Ujiri w tej wymianie za dużo nie zrobił , bo ani on nie stał za „tajemniczym” podbijaniem oferty Knicks ani też nie wykombinował innego trade , tzn nie sfinalizował wymiany z Nets
Chłop poprostu wziął co mu dali i tyle ;] Więcej w to wszystko pracy włożył Prokorov , który jak się później okazało specjalnie powrócił do rozmów z Nuggets i udawał zainteresowanego , tworząc bardzo realne oferty wymiany żeby w ten sposób wymusić na władzach Knicks podbijanie swojej oferty i jak największe „osłabienie się” ich w dywizji, co w rezultacie doprowadziło do tego że NYK dołożyli do pakietu gracza rozgrywającego All Star caliber Season – Raymonda Feltona ;] Więc w całym tym zamieszaniu większym zaangażowaniem i strategicznymi decyzjami podpisał się Rusek niżeli nasz GM
Jego można by było porównać do kukiełki którą manipulował Prokorov
Nie mniej jednak starał się wyrwać z Nets Favorsa i masę tych picków , no ale cóż , za staranie tej nagrody się nie dostaje ;]2011-04-18 o 19:04 #12132Benek
UczestnikNo to zaczynają się nagrody:
Defensive Player Of The Year: Dwight Howard
trafione przez: Benek Tyrion Shaggy Skejcik sałek15 rybak90 #23Teraz zauważyłem, że w Coach of the Year, nikt nie podał Popovicha, a szkoda, bo to on może zdobyć, chociaż nadal obstawiam trenera Chicago.
2011-04-18 o 19:16 #12135OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikBenek wrote:Teraz zauważyłem, że w Coach of the Year, nikt nie podał Popovicha, a szkoda, bo to on może zdobyć, chociaż nadal obstawiam trenera Chicago.Wydaje mi się że to wszystko zależy od tego jak Spurs daleko zajdą w playoffach. Jak dla mnie po tak wybuchowym regular seasonie, każdy inny wynik niż Finał NBA dla Spurs będzie równoznaczny z porażką…
Pozatym, jeśli Manu nie wróci na Game 2 to obstawiam, iż SAS polegnie po raz drugi, a w takim wypadku Memphis wygrywając w serii już 2-0 pojadą na dwie kolejne gry do Tennessee…
2011-04-18 o 19:55 #12137Denver Nuggets #1
UczestnikTaaaa, tyle że te nagrody przyznawane są za sezon zasadniczy a nie za Playoffs

-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.