Portland Trail Blazers

Strona główna Fora NBA Zespoły Portland Trail Blazers

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 67 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

W tym wątku dyskutujemy na tematy związane z Portland Trail Blazers.

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Fotki z Media Day w Portland.

por9.jpg w595.png
    porp.jpg w533.png
    por4.jpg w533.png
    por6.jpg w533.png
    por56.jpg w533.png
    por65.jpg w533.png
    por543.jpg w533.png

Creative
    Uczestnik

Portland będą w tym sezonie mocni… bardzo mocni…
    Aldridge, Oden, Roy, Fernandez, Webster, Outlaw… doszedł Miller i weteran Howard…
    PTB skład ma wyjątkowo mocny i w moim odczuciu najmniej odbiegają od Lakers i Spurs na Zachodzie… postawiłbym ich nawet na 2 miesjcu, ale brak im doświadczenia, które mają gracze Popa. Coach Nate McMillan jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu. Tak jak trzymam kciuki na Wschodzie za Bobcats tak na Zachodzie (oprócz Hornets :P) trzymam je za Portland Trail Blazers :D I jeszcze jedno – Greg Oden wygra w tym roku nagrodę Most Iimproved Player Of The Year 😎

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    Creative wrote:
    Portland będą w tym sezonie mocni… bardzo mocni…
    Aldridge, Oden, Roy, Fernandez, Webster, Outlaw… doszedł Miller i weteran Howard…
    PTB skład ma wyjątkowo mocny i w moim odczuciu najmniej odbiegają od Lakers i Spurs na Zachodzie… postawiłbym ich nawet na 2 miesjcu, ale brak im doświadczenia, które mają gracze Popa. Coach Nate McMillan jest odpowiednim człowiekiem na odpowiednim miejscu. Tak jak trzymam kciuki na Wschodzie za Bobcats tak na Zachodzie (oprócz Hornets :P) trzymam je za Portland Trail Blazers :D I jeszcze jedno – Greg Oden wygra w tym roku nagrodę Most Iimproved Player Of The Year 😎

Czuję że Nuggets na rutynie by sobie z nimi poradzili, Mavs też prawdopodobne, co nie zmienia faktu, iż Blazers to czołówka zachodu.
    Wg mnie osiągną najwyżej drugą rundę, chociaż mogę się mylić.

Anonimowy
    Gość

Czy PTB będą w 2 rundzie zależy na kogo trafią w pierwszej. Uważam, że NOH, Jazz, Suns i przy dobrych wiatrach Mavs są w stanie wyeliminować.

jacekwo
    Uczestnik

hej…
    Dla mnie Portland gra słabszy sezon jak narazie, stawiacie ich wysoko a jak czuje max 5 plac na zachodzie…
    Zacznę od lidera Roy`a – koleś gra dobry sezon ma te 21pkt, 5zb, 5 as, ale jak dla mnie jest typem zawodnika który więcej z sibie dać nie może.
    Aldridge nadal się rozwija, ale punktowo liczyłem na więcej w jego przypadku.
    Dwójka gości Andre Miller i Greg Oden?…Ten pierwszy przyszedł z 76ers i jest dla mnie trochę nie porozumieniem, chyba zastanawia się nad końcem kariery:)., co do Odena już go nie zobaczymy do końca sezonu, a to wielka strata dla Trail Blazers bo ten chłopak rozwijał się wyśmienicie.
    Travis Outlaw szkoda, że złapał kontuzję bo podoba mi się jego gra, jest typem atlety, czekam na jego powrót.
    I na koniec dwójka panow Rudy Fernandez i Martell Webster – … Hiszpan tez niestety kontuzja ostatnio myślę, że będzie solidnym zawodnikiem dla tego zespołu, a Webster trzyma takie sobie poziom gra na fatalnej 37% skuteczności, liczyłem an więcej.

Reasumując Portland zawodzi dla mnie, zawodnicy sprawiają wrażenie jakby przespali sezon przygotowawczy i wszystkie treningi mimo to życze im powodzenia…

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Nie wiem czemu, ale nie widzę ich w tegorocznych play-off, a jeśli w ogóle to 8 mce, i 0-4 z LA.

Anonimowy
    Gość

PTB coś słabo, ale Roy często grał jako SF. Do tego kontuzje Outlawa, Batuma i Fernandeza, teraz połamał się Oden. Dre Miller wcale nie myśli o emeryturze, skąd takie wnioski Jacek? Tylko powiedział, że nie chce odchodzić z PTB.

Creative
    Uczestnik

Ja też jestem zaskoczony postawą Portland. Mam nadzieje, że nowe podpisane umowy (Roy i Aldridge) nie namąciły w głowach tych zawodnków … dla Mnie mogli być „czarnym koniem” Zachodu a chwilową są obok Hornets „wielką klapą” Zachodu :P Najbardziej szkoda Mi Odena… w tak młodym wieku będzie po operacjach obydwu kolan… ała… :(

Swider
    Uczestnik

No i Przybilla ma sezon z głowy… Tak więc Portland do końca sezonu zostało bez centra więc myślę, że będą musieli zrobić jakiś transfer bądz pozyskać kogos z d-league gdyż Aldrige’a sobie na 5 nie wyobrażam;p

Anonimowy
    Gość

Ci Blazers mają przerąbane – Batum, Outlaw, Rudy, Oden i teraz Przybilla!!! Muszą właśnie ściągnąć kogoś z D-League jak pisał Świder albo z FA kto tam pozostał. Chyba, że zdecydują się na jakiś transfer… Gortat ;]??

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Ci Blazers mają przerąbane – Batum, Outlaw, Rudy, Oden i teraz Przybilla!!! Muszą właśnie ściągnąć kogoś z D-League jak pisał Świder albo z FA kto tam pozostał. Chyba, że zdecydują się na jakiś transfer… Gortat ;]??

Marcin w Portland?
    Z deszczu pod rynnę… co mu po tym że pogra 3 miesiące w 1 składzie.
    Gdy Oden się wykuruje, znowu minuty zmiennika.
    Poza tym władze Blazers nie są idiotami, aby ściągać co najwyżej jednego z dwóch (posiadając nadal Przybillę) dobrej klasy zmienników (35 mln $) dla ich centra przyszłości, w osobie dobrze nam znanego Grega Odena.

Anonimowy
    Gość

Oden wypadł na cały sezon, Przybilla na czas nie określony więc w tym sezonie by sobie pograł, a co dalej to by czas pokazał. Po za tym to był tylko przykład więc nie bierz tego tak do siebie.

Przybilla też do końca sezonu. nie ma szans zeby wrocic po takiej kontuzji

Swider
    Uczestnik

Portland naprawdę zaskakuje. Trzeci wygrany ciężki mecz wyjazdowy z rzędu a tym razem grali bez… Roy’a, Nie wiem co by musiało się stać aby ta drużyna przestała wygrywać bo z ich listy kontuzjowanych graczy ułożył by już porządną pierwsza piątkę:P A na pozycji centra zagrał staruszek Howard i to z całkiem dobrym skutkiem. Brawa dla Portland za charakter;)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 67 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.