Plotki, transfery w sezonie 2011 – 2012

Strona główna Fora NBA Aktualności Plotki, transfery w sezonie 2011 – 2012

Wyświetlanie 15 wpisów – od 46 do 60 (z 282 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Ja uważam, że był nam potrzebny strzelec z dystansu, jeżeli Kapono nie będą prześladować kontuzję to jest to nawet udany zakup. Wiadome jest, że nie będzie wychodził w S5, ale myślę, że wchodząc z ławki kilka trójek rzuci. Ile to już domów zbudował Metta rzucając cegły. Co do tworzenia w Lakers Big3 to nie wydaję mi się, że jest to możliwe. Jak dobrze pamiętam Paul chciał dołączyć do Knicks, bo tam grają Melo i Amare, choć oczywiście nie miałbym nic przeciwko, gdyby pojawił się w LA.

sovren
    Uczestnik

C’s, Rakiety i aktualny mistrz z Dallas są gotowi do rozmów z Szerszeniami odnośnie transferu CP3 nawet bez gwarancji, że ten przedłuży z nimi umowę. Boston ma zaoferować Rondo. Co do Houston i Mavericków, to nie wiem co mogliby takiego dać, aby skusić tym Hornets. Celtowie powinni przestać chlipać po ostatnim sezonie i się wziąć w garść, bo oddanie Rajona będzie najgłupszym tradem jaki można zrobić, a już w ogóle jak Chris za kilka miesięcy im pomacha na pożegnanie aby obrać kierunek w stronę o wiele bardziej marketingowego miasta.

Skejcik
    Uczestnik

Shaggy tak CP3 chce iść do Knicks, ale wie, że Ci nie mogą nic za niego dać dlatego nie forsuje transferu. Chciałby aby Horntes kogoś za niego pozyskali.

@Sovren
    było luknąć w roster Rockets, mają sporo fajnych młodych zawodników. Np. mogą dać taką ofertę – Kyle Lowry, Chase Budinger, Jordan Hill, Hasheem Thabeet + draft za CP3 i Pondextera.

sovren
    Uczestnik
    Raf85 wrote:
    @Sovren było luknąć w roster Rockets, mają sporo fajnych młodych zawodników. Np. mogą dać taką ofertę – Kyle Lowry, Chase Budinger, Jordan Hill, Hasheem Thabeet + draft za CP3 i Pondextera.

z tych co wymieniłeś, to tylko Lowry ogarnia, a reszta to melodia przyszłości, Mavericks też mają młodych zawodników jak Beaubois, ale nie powiedziałbym aby te zespoły były w stanie rywalizować na rynku o CP3

No i to nie wszystko co Rox mają, bo jeszcze przecież mogliby jakoś wcisnąć Terrenca Williamsa , gość też ma duży potencjał i gdyby nie ten jego charakterek to może i nawet największy talent zaraz po Lowrym :) Jordan Hill już w tym sezonie wykręcał przyzwoite cyferki na czas który dostawał, ogólnie przed draftem to przecież wielu stawiało go nawet w TOP5 , uważano go za spory talent zresztą do tej pory tak jest :) Wracając do Williamsa to chłopak ma możliwości do bycia jednym z lepszych point forward w tej lidze , jest z niego bardzo wszechstronna broń :)
    Tylko zastanawia mnie bardziej dlaczego Rox chcą rozbić skład dla zawodnika który w 90% odejdzie od nich po sezonie, przecież oni nie są w sytuacji w jakiej byli Nets przy zakupie Derona Williamsa, bo Netsom został wtedy jeszcze Brook Lopez który miał właśnie słóżyć jako trade assets za jakiegoś All Stara któremu właśnie kończy się kontrakt (Dwight Howard) , Rox takiego „assetu” nie mają więc nie sprowadzą CP3 pomocy, a ten kiedy zobaczy że sytuacja w Houston wcale nie różni się od sytuacji w Nowym Orleanie to po prostu odejdzie :)

kubakw
    Uczestnik

-Hornets mają podjąć decyzję do piątku. Clippers i Warriors złożyły do tej pory najbardziej atrakcyjne oferty. Clippers dają DeAndre Jordana, Al-Farouq’a Aminu, Eric’a Bledsoe i pick z pierwszej rundy 2012 od Wolves, a Warriors Stephena Curry, Klay’a Thompson i Ekpe Udoh’a, a dodatkowo chcą skorzystać z amnestii na Biedrinsie, aby pozyskać Chandlera. Sam CP3 skłania się ponoć bardziej do Clippers, gdzie miałby szansę zagrać z Gordonem i Griffinem.
    -Dallas nie chcą bić się o Chandlera i go przepłacać, bo chcą zachować finansową elastyczność, żeby spróbować skusić Derona następnego lata.

ADZIO
    Uczestnik

Oby CP3 trafil do LA tylko opcja oddania Jordana niebardzo mi pasuje ;/

kubakw
    Uczestnik

No ale szczerze mówiąc, to Clippers wcale by nie wyszli źle na tej wymianie. Szkoda Jordana, ale strata Aminu i Bledsoe to nic wielkiego w obliczu dostania CP3. Moim zdaniem jakoś by przeżyli bez Jordana mając w składzie Griffina, Gordona i Paula. Kogoś bardziej wartościowego muszą dać, bo CP3 to nie byle kto.

WADE1982
    Uczestnik

Wszystko wyjaśni się pewnie do piątku !!! Jako fan La lakers największą chrapkę miałbym właśnie na DH12 + jakąś dobrą jedynkę skoro SIPI :p chcę do Clippersó to pozostaję B.Davisa na jedynkę a JAKIM kosztem ? kontuzjogennym Bynumem bądź zakochanym Hiszpanem Gasolem, który ma mecze w „kratkę” na pewno nie chciałbym aby Odom opuścił drużynę – koleś jest strasznie wszechstronny (świetna szybkość, dobra zbiórka, rzut….) JEDNO JEST pewne Lakers potrzebują zmian, by coś więcej ugrać niż pplayoffs, bo sam Kobe który hmmm oby grał jak najdłużej (ile jeszcze może grać na najwyższym poziomie)?

A druga kwestia co z Vinsem CZY PHS chcą go zwolnić ? co wówczas?

Tyrion
    Uczestnik
    WADE1982 wrote:

A druga kwestia co z Vinsem CZY PHS chcą go zwolnić ? co wówczas?

Suns go na 99,9% zwolnią-jak stanie sięto do 72 godzin od początku freea gency to muszą mu zapłacic tylko 4 zamiast 18 baniek,które ma zapisane w team option

Quote:
    The Suns are set to waive Vince Carter within 72 hours of the start of free agency (Monday) in order to avoid seeing his $18 million contract become guaranteed for the upcoming season.
    According to Chris Broussard, they’ve already made the decision to let Carter go, meaning he’ll be an unrestricted free agent, free to sign with any team.

A co dalej to nie wiem

kubakw
    Uczestnik

-T-Mac zgodził się na roczny kontrakt za minimum weterańskie z Hawks
    -Celtics zporoponowali Hornets kilka wymian pomiędzy trzema zespołami, aby pozyskać CP3
    -Clippers i Warriors nie mają gwarancji extension od Paula, w tym momencie wydaje się, że spośród możliwych opcji wymian CP3 preferowałby Lakers
    -Chuck Hayes otrzymał ofertę 20 mln za 4 lata od Rockets.

– Toronto Raptors uzgodnili warunki kontraktu z Jamaalem Magloirem
    – „J.R. Smith rzucił w Chinach 98 punktów w dwóch ostatnich meczach. On, Aaron Brooks i Wilson Chandler podpisali umowy z chińską ligą koszykówki, które nie pozwalają im wrócić do NBA wcześniej niż w marcu. To ma się jednak zmienić. Phoenix Suns wg wstępnych doniesień nie sprowadzą Brooksa z powrotem i podpiszą kontrakt z Sebastianem Telfairem”
    – Atlanta Hawks bliscy sprowadzenia Earla Watsona
    – T.J. Ford skłania się ku propozycji San Antonio Spurs
    – Roger Mason Jr. bliski podpisania kontraktu z Washington Wizards
    – Celtics bliscy ponownego sprowadzenia Marquisa Danielsa

Skejcik
    Uczestnik
    kubakw wrote:
    -Chuck Hayes otrzymał ofertę 20 mln za 4 lata od Rockets.

Nie od Rockets tylko Kings.

No to mamy niezły dzień. Hayes lepszej kasy chyba nie dostanie więc pewnie przyjmie ofertę. Wtedy pewnie DeMarcus zagra na 4, a Hickson jako zmiennik tak mi się wydaje przynajmniej.
    – TMac jednak nie chciał zostać „ring chaserem” i poszedł Hawks. Może się tam odbuduje, dobry ruch z Watsonem w miejsce kontuzjowanego Hinricha.
    – Po cholerę Ford w SAS skoro na PG jest Parker, Neal i Joseph. Wg mnie powinni się postarać o typową 2 na zmiennika dla Manu. Do tego Spurs mają zamiar zwolnić Jeffersona.
    – Ponoć Sebastian Telfair ma podpisać z Suns. Chyba on nie będzie pierwszym z ławki za Steve’a? Bo to porażka by była 8)
    – Więc CP3 szybko się rozmyślił i woli Lakers od Clippers. Wg mnie pasowałby lepiej do Clippers, a do Lakers Howard.

kubakw
    Uczestnik

No jasne, że Hayes do Kings:) Myślałem o Kings, a napisałem Rockets.

Z tym Paulem to będzie kolejna telenowela. Mam wrażenie, że jeszcze gorsza niż z LeBronem i Melo. Nie dość, że teraz Hornets mają milion możliwości, to sytuacja zmienia się każdego dnia. Jeszcze założe się, że w piątek nie będzie żadnej decyzji. Jeżeli w końcu go wymienią, to powstanie kolejny problem – czy podpisze z tym kimś extension, czy będzie miał tak wielkie parcie na Knicks, że ucieknie w ramach free agency do NY.

Skejcik
    Uczestnik

Wydaje mi się, że CP3 podpisze extension tylko z Lakers lub Knicks.
    – Reggie Williams jest na celowniku Bobcats. Williams miał całkiem udany sezon w GSW.
    – Magic walczą o Battiera, ale Ric Bucher z ESPN uważa, że ten raczej podpisze z Heat ;]. Riley jednak nie ma zamiaru zwalniać Mike’a Millera.
    – Crawford najbardziej chciałby grać dla Bulls, a ci natomiast chcieliby dokonać sign and trade oddając tym Brewera do Atlanty.
    – Caron Butler wyląduje w któreś z tych 4 drużyn – Spurs, Bulls, Nets, Clippers.
    – Możliwe, że jak nie Butler to Tay Prince zasili LAC.
    – Celtics interesują się Mike’em Dunleavy’m jr.

EDIT:
    – Shane Battier w Miami Heat
    – Wiele wskazuje, że Grant Hill dołączy do Amare i Melo w NYK.

Wyświetlanie 15 wpisów – od 46 do 60 (z 282 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.