Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Plotki, transfery w sezonie 2011 – 2012
- Ten temat ma 281 odpowiedzi, 30 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 7 miesięcy temu przez
Wasky.
-
AutorWpisy
-
2011-12-04 o 10:28 #14287
kubakw
UczestnikSens w oddawaniu Rondo byłby tylko wtedy, gdyby prowadziło do sprowadzenia CP3. W momencie kiedy CP3 powiedział, że nawet w razie trade’u do Bostonu nie podpisze extension cały temat upadł. Innego powodu dla którego C’s mieliby oddać RR nie widzę.
2011-12-04 o 10:49 #14288Makaveli
UczestnikDla mnie Rondo nie powinien się ruszać w ogóle z Bostonu C’s zrobili by krzywdę kibicom i oddali by kolesia u którego w żyłach płynie zielona krew. Lepiej zostawić Ronda i postarać się o sprowadzenie DH12.
2011-12-04 o 12:21 #14290kubakw
UczestnikChyba nikt z nas w to nie wątpi, dlatego byliśmy wszyscy tak zdziwieni tymi pogłoskami o wymienieniu Rondo.
2011-12-04 o 13:56 #14292GreenBlood
UczestnikFakt, przydałby się w C’s jakiś mocny podkoszowy; Krstic to drewno które w ataku za dużo nie daje, dorzuca te zbiórki z obrony ale też w nie dużych ilościach. JO jak opcja z ławki, też raczej się nie sprawdzi. Jest to chłopak po mocnych przejściach, cud że jeszcze gra i ma chęci. C’s potrzebują mocnego, silnego podkoszowego, takiego młodego Shaqa
jakim niewątpliwie jest D12 
Muszą mieć młodą siłę pod koszem gdyż KG nie lata już jak kiedyś po każdą zbiórkę, a wskaźnik traconych pkt drugiej szansy dla przeciwnika jest często za duży. Po za tym, nie można oczekiwać od PP34 i Ray Ray’a że zawsze będą mieli dobre dni i będą zdobywać po 20 + pkt. i wygrywać sami mecze.
GO CELTICS ! KUPUJCIE HOWARDA I MISTRZOSTWO NASZE
2011-12-04 o 14:47 #14293Denver Nuggets #1
Uczestnikkubakw – tam jeszcze była taka sytuacja, że podobno C’s zaproponowali Thunder deal w którym Rajon Rondo i Jeff Green mieli pójść za Russella Westbrooka i Kendricka Perkinsa
OKC odrzucili tą propozycje
2011-12-04 o 17:11 #14299kubakw
UczestnikTak, już kiedyś o tym pisałem. Poza tym Westbrook nie nadawałby się do C’s. On w OKC może właściwie wszystko, ma dużo piłki i gra swobodnie. Boston to nie miejsce dla niego. Boston to dom Rondo.
2011-12-04 o 20:55 #14301rondo
UczestnikRondo pasuje tylko do Celtics, typowy oldschoolowy PG nastawiony przede wszystkim na asystowanie. Chciałbym żeby popracował nad rzutem, bo nazwałbym go koszykarzem kompletnym, ale i tak uważam go za czołóweczkę. Niemniej, Celtics potrzeba zmian bo Ray-Ray i Truth już się starzeją i nie są takimi strzelbami, jak dwa-trzy sezony temu. Kiedyś spotkałem się z opinią, że ten sezon to ostatni dzwonek alarmowy żeby mieć jakiś pożytek z Pierce’a i Ray’a i wymienić obydwu na jakichś młodych, perspektywicznych koszykarzy z aspiracjami na mistrzostwo. Ja nie wyobrażam sobie Allen’a w innej koszulce, a co dopiero PP.
2011-12-05 o 05:23 #14302Makaveli
UczestnikCzytałem że te plotki o wymianie RR miały służyć tylko temu aby zmotywować Ronda do jeszcze większego zaangażowania. Dla mnie wymiana Truth’a nie ma w ogóle miejsca. Nie wymienia się żywych legend dlatego że mogą mieć mecz w kratkę. Lepiej albo po tym sezonie zrobic miejsce na 2 albo Trade na Ray-Ray, chciałbym zobaczyć w Celtics J.R Smitha.
Jeśli uwzględnić wymianę za DH12 to kogo interesującego mieli by zieloni do zaproponowania ? Z młodych którzy mają cenę na rynku to jedynie Rondo bo wątpie żeby Orlando chciało dobrą przyszłą ex-gwiazdę za gwiazdę na kolejne sezony, a skoro RR tylko za Paula to DH12 jedynie trzeba próbować ściągnąć po sezonie.2011-12-05 o 07:15 #14304kubakw
Uczestnik-Magic zainteresowani Crawfordem
-Suns najprawdopodobniej pozbędą się kontraktu Cartera
-Ty Chandler spotka się z Warriors, Rockets i Nets, a Caron Butler z Clippers, Spurs, Nets i Pistons
-Grizzlies nie mają zamiaru handlować Rudy’m Gay’em
-Oden zdrowieje i Heat zaczynają zastanawiać się nad złożeniem oferty, ale Portland będzie w stanie zaoferować mu 8.9 mln, a Miami tylko 5, więc ekipa „Żaru z Miami” (by W. Michałowicz) skontaktuje się z Nene, Dalembertem i Kwame BrownemA co do tego nieszczęsnego Bostonu, to ja słabo widzę możliwości pozyskania przez nich Howarda czy to w wymianie, czy podczas free agency. Muszą się zacząć pozbywać graczy z wysokimi kontraktami. Wymiany z nimi raczej atrakcyjne nie są, a wyobraża ktoś sobie Boston bez Pierce’a, Allena, czy KG? Oni muszą się zdecydować w końcu. Co rok wszyscy mówią, że to już ostatni sezon tej ekipy i że więcej nie da rady, ale jakoś zawsze drużyna mniej więcej zostaje w takim samym składzie i jeszcze raz próbują zdobyć misia. Muszą z tym skończyć, zrobić coś zdecydowanego, bo inaczej ich spadkowa tendencja będzie się utrzymywać.
2011-12-05 o 07:40 #14305Skejcik
UczestnikNie chce Odena w Heat po za tym on się raczej weźmie QO od Portland. Co raz więcej klubów wali do Nene dlatego zaczynam przeczuwać, że do Heat raczej nie zawita i Dalembert też. Kwame wiem jest nieco chujowy, ale jako zmiennik why not. Do tego nowym celem Rileya jest ponoć Shane Battier on plus Kwame i jakiś weteran może być.
Howard nie zagra w żadnych Celtics – Clippers, Nets, Lakers to raczej kluby gdzie on będzie mógł grać oprócz Magic.
2011-12-05 o 08:41 #14306kubakw
UczestnikNets bez gwarancji przedłużenia umowy przez Derona też słabo wyglądają w wyścigu po DH12. Moim zdaniem Howard może wylądować tam tylko, jeżeli teraz podpiszą kilku mocnych zawodników, a Deron zdecyduje się na extension jeszcze przed przyszłorocznym free agency. Dla mnie i tak faworytem po niego są Lakers. Mają kogo oddać i gołym okiem widać, że Howard chce tam grać. Pytanie tylko kiedy pojawią się konkretne oferty.
Z tymi centrami to Miami może się znaleść w czarnej dupie. Oden, tak ja mówisz, weźmie QO od PTB, Nene pójdzie pewnie do dobrego zespołu, ale takiego, który da mu kasę. Dalembert to całkiem łakomy kąsek też dla wielu drużyn. Ciężko będzie znowu Heat wyjąć jakiegoś dobrego centra.
2011-12-05 o 08:52 #14307Skejcik
UczestnikNa pewno Nets nieco się osłabili przez słowa Derona, ale jakby Howard tam poszedł to uważam, że do marca by podpisał extension. Też uważam, że Lakers mają spore szanse (nieco się powtarza historia z Shaqiem), ale ponoć Bynum nie jest wymarzonym celem Otisa Smitha choć jak Dwight powie, że on tam chce to nie będą mieli wyjścia – np. Odom, Bynum, Ebanks + pick za Howarda. Już od dzisiaj drużyny mogą zacząć rozmowy z FA. Więc może na dniach Magic dostaną parę ofert.
Co do Heat to trudno powiedzieć, ale zobaczymy co zrobi Riley jednak po jego robocie rok temu widać, że koleś potrafi dobrze kombinować
2011-12-06 o 10:11 #14328Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikJason Kapono wyląduję w Lakers za minimum dla weterana
) —> http://lakers.com.pl/news/640/jason-kapono-na-celowniku-lakers.html2011-12-06 o 10:26 #14331Tyrion
UczestnikŚrednio, a właściwie wcale mi się to nie podoba- temu teamowi jest potrzebny atletyzm, a nie shooter,który nie broni,nic nie wykreuje dla innych i praktycznie cały rok był poza grą… Lipa fchuj
2011-12-06 o 10:48 #14335Skejcik
UczestnikCzyli pierwszy zakup Lakers, ale co najlepsze chcą pozyskać Howarda i Paula. Wszyscy są do odstrzału oprócz Bryanta. Lakers też chcą mieć swoją Big 3

– Clippers zaproponowali DeAndre Jordanowi 40mln za 5 lat gry. Uważam, że nawet fair i powinien to przyjąć bez zająknięcia.
– Bulls cichym kandydatem do pozyskania DH12.
– Al Thornton rozważa podpisanie kontraktu z Nuggets.
– Nuggets prowadzą rozmowy z Thaddeusem Young.
– Ponoć jest 90% szansy na przedłużenie kontraktu Derona z Nets.
– Blazers nie zwolnią Roya. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.