Plotki, transfery itp – Offseason 2012

Strona główna Fora NBA Aktualności Plotki, transfery itp – Offseason 2012

Wyświetlanie 15 wpisów – od 76 do 90 (z 216 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

Jak było wspomniane na SB mamy już pierwszy transfer – wymiana między Bobcats, Bucks i Kings. Bobcats dostają Coreya Maggette’ego (od Bucks) i 7pick (od Kings), Bucks dostają Stephena Jacksona (Bobki), Beno Udriha (Kings), Shauna Livingstone’a (Bobcats) i 19 pick. Kings dostali natomiast Johna Salomonsa, który dla nich kiedyś już grał i oraz 10 pick (gracz i wybór od Bucks).
    Najlepiej wyszli wg mnie Bucks ponieważ S-Jax lepiej pasuje do Skilesa będzie tam liderem i nie raz dawał spory inpact drużynie. Udrih, Livingston czyli dobra rezerwa dla Jenningsa i do tego z 19 pickiem jeszcze mogą dobrego gracza na ławkę dostać. Bobcats już mają swojego SF’a i pomyśleć, że za kolegę Jacksona z Warriors. Mają 7 i 9 pick więc mają szansę na Kembe Walkera, którego bardzo chciał MJ, a z 9 może wezmą sobie Marcusa Morrisa lub Tristana Thompsona pod kosz. Sacto tym transferem pokazało, że chyba odpuszcza sobie Marcusa Thorntona do tego zamienili pick z 7 na 10. Wg mnie najgorzej wypadli w tym transferze.

Wasky
    Uczestnik

http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,329855696,title,DRAFT-2011-IRVING-DO-CLEVELAND-RUDY-W-DALLAS-HILL-DO-PACERS-FELTON-W-PORTLAND,index.html

Na tej stronie znajdziecie wyboru tegorocznego draftu, oraz potwierdzone dotychczas transfery między innymi ten który przedstawił wyżej Skejcik ;)

Anonimowy
    Gość

*Knicks polują na centra i praktycznie każdy jest na ich celowniku. Dalembertowi chcą tylko oferować „one year deal” co wiadomo na to nie pójdzie skoro od innych klubów może mieć umowę na parę lat.
    Rockets też oczywiście szukają wzmocnień na pozycji nr 5, a teraz są zainteresowani Andrisem Biedrinsem z GSW. Ponoć oferowali za niego Thabeeta i Hilla.
    *Brandon Knight będzie nosił #7 na koszulce, a do tej pory nosił go Ben Gordon jednak zgodził się zmienić na 8.
    *Kahn chce by nowym head coachem T-Wolves został Mike Krzyzewski.

salek15
    Uczestnik

*PF Hornets – David West postanowił odstąpić od ostatniego roku swojego kontraktu (7.5 miliona $) i zostać wolnym agentem tego lata. Jednak nie wyklucza gry w barwach Hornets w nadchodzącym sezonie.
    *Ibaka powołany do kadry Hiszpanii, będzia grał m.in z braćmi Gasol i Rickim Rubiem

Anonimowy
    Gość

Jak napisałem wczoraj Cavs oddali JJ’a Hicksona do Sacramento za Omri Casspiego i pick w drafcie. Wg mnie Kings zrobili dobrze bo potrzebowali kogoś pod kosz by wspierał Cousinsa. DeMarcus teraz będzie grał na 5 więc kiedy się tam zacznie free agency to wiadomo, że Dalembert nie powróci do Kings.
    *Shannon Brown, James Jones, Nene to kolejni gracze którzy zrezygnowali z ostatniego roku kontraktu aby zostać FA. Eddie House natomiast zostaje na kolejny rok w Miami.

kubakw
    Uczestnik

No nieźle. Może to pociągnie za sobą większą falę gwiazd, bo do tej pory żadni giganci raczej z europejskimi klubami nie podpisywali umów.

Wasky
    Uczestnik

Może nie podpisywali ale D.Howard i Kobe wyrazili chęć grania w Europie, Howard jeszcze myśli o Azji. Real szuka też graczy z NBA ma na oku np. Jamala Crowforda ;) A no i może nasz Marcin będzie chciał pograć w ŁKS Łódź. A właśnie, był ktoś z was na Campach Gortata.? Jako widz a może jako uczestnik.?

Skejcik
    Uczestnik

– Serge Ibaka podpisał kontrakt z Realem Madryt na dwa miesiące.
    – Derrick Rose rozważa przyjęcie oferty od KK Zagrzeb.
    – Rodney Stuckey rozważa grę w Chinach. Tak samo Al Thornton i Sebastian Telfair.
    – Ty Lawson po jakiś akcjach w zespole dostał wiele rasistowskich twittów od litewskich fanów. Sam Lawson nie wiedział, że rasizm jeszcze jest tak powszechny i może zacznie się pakować:]
    – Gerald Green ex-nba player podpisał kontrakt w Chinach.

* Donatas Motiejunas gracz Asseco Prokom Gdynia podpisał kontrakt z Houston Rockets. Będzie miał okazję się zaprezentować już w lidze letniej.

kubakw
    Uczestnik

Telenowela z Howardem może się skończyć nawet dziś. Podobno Nets, Magic i Cavaliers pracują nad mega wymianą zawierającą 11 graczy, gotówkę i picki. M.in. Cleveland ma wziąć Humphriesa, a do Magic ma powędrować Brook Lopez i sporo pierwszorundowych wyborów w przyszłych draftach. Magic chcą jeszcze chyba przejrzeć pozostałe oferty przed zaakceptowaniem tej, ale nie wydaje mi się, aby ktokolwiek dał coś więcej z uwagi na to, że Howard chce podpisać extension tylko z Nets.

Skejcik
    Uczestnik

Oby to była prawda i koniec tej błazenady ze strony Howarda. Lopez mnie zadowala bo lubię typa, ale mam nadzieje, że Magic jeszcze kogoś wyciągną oprócz picków.
    – Ryan Anderson na zasadzie sing-and-trade przeszedł do New Orleans Hornets (36mln/4lata), a Magic pozyskali w zamian meksykanina Gustavo Ayona.
    – Marcus Camby ponoć ma podpisać z Knicks, ale jeszcze nie jest to pewne :)

Wasky
    Uczestnik

Huh spory transfer się szykuje z udziałem Howarda i jest już pierwszy szkic jak miałby on wyglądać:

-Magic otrzymują: Brook Lopez,Damion James,Sheldon Williams, Luke Walton i 3 pierwszorundowe picki
    -Cleveland: Sundiata Gaines,Kris Humphries,Quentin Richardson, pierwszorundowy pick i 3 mln w gotówce od Nets
    -Nets: Dwight Howard,Jason Richardson, Earl Clark
    -Czwarty Zespół: MarShon Brooks w zamian za pierwszorundowy pick dla Magic

Prócz tego:
    -DeJuan Blair raczej nie zagra od nowego sezonu w Spurs
    -Raja Bell żegna się z Utah
    -Indiana Pacers ma podobno wyrównać ofertę Portland (Roy Hibbert)
    -Steve Novak zostaje w NYK 15mln za 4 lata gry
    -Danny Green zostaje w Spurs 12 mln za 3 lata
    -Marcus Camby w NYK(13,2mln za 3 lata) na zasadzie S&T Rockets otrzymują: Toney Douglas, Jerome Jordan, Josh Harrelson i 2 drugorundowe picki z 2014 i 2015 roku oraz Knicks zobowiązali się płacić pensję Douglasowi (lol nawet nie wiedziałem że tak można o.O )

Raja Bell chce powalczyć o misia i w jego kręgu zainteresować są drużyny Heat, Celtics i Lakers. Heat mogą już po niego nie sięgnąć, bo mają wystarczająco talentów na SG, ale Celtics i Lakers, czemu nie.
    Hibbert już na pewno zostaje w Indianie, Pacers wyrównało ofertę.

Skejcik
    Uczestnik

– Rashard Lewis podpisał 2-letni kontrakt z Heat.
    – Lou Williams podpisał 4-letni kontrakt z Hawks, MLE wydali.
    – Warriors oddali Dorrella Wrighta do 76ers za prawa draftu do kogoś tam. Chyba transfer Iguodali staje co raz bardziej prawdopodobny.
    – Magic, Lakers, Rockets rozmawiają o wymianie z udziałem wiecie kogo ;)
    – Salary Cap Set At $58.044M, Luxury Tax At $70.307M !!!!!!

kubakw
    Uczestnik

-Jerryd Bayless nowym Grizzlie, zastąpi w drużynie z miasta Elvisa OJ Mayo, z którym Miśki nie zdecydowały się przedłużać umowy
    -Hornets chcą wyrównać maksymalną ofertę Suns za Erica Gordona

Wyświetlanie 15 wpisów – od 76 do 90 (z 216 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.