Plotki, transfery itp – Offseason 2012

Strona główna Fora NBA Aktualności Plotki, transfery itp – Offseason 2012

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 216 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Tyrion
    Uczestnik
    Skejcik wrote:

*Doc Rivers raczej powróci w nowym sezonie jako coach C’s.

Potwierdzony deal na 5lat, za 35 baniek- sporo dłuzszy kontrakt niż się spodziewałem ;)
    Mike Brown podobno ma spore szanse zostać nowym coachem Wojowników- taki spec od defensywy jakoś mnie tam nie pasuje..

Anonimowy
    Gość

To zaskoczenie dla mnie bo jeszcze rok temu chciał odchodzić na emeryturę. Lubię gościa i fajnie, że został.
    *Mike Dunleavy sr jest kolejnym kandydatem na coacha Lakers… on serio?? :>

Tyrion
    Uczestnik

W przypadku Mike’a jestem megawkurwęiwchuj na nie- przyjmuję taktykę, że to jakiś żart i element jakiejś kampanii mającej na celu dodatkowe dobicie fanów Lakers ;) Ogólnie to jak dla mnie albo Shaw- miałby akceptację graczy, zna ten team i był jakby nie patrzeć przygotowywany do roli naturalnego następcy Zena, albo Adelmann- ale to wymagałoby sprowadzenia jakiegos lepszego/po prostu minimum dobrego pg.. Reszta nazwisk typu Jeffvan Gundy(fajny trener, ale za bardzo chyba defensywny),Larry Brown czy tez właśnie Dunleavy już mnie nie przekonują, ale senior najbardziej :)

Co do Briana Shawa, to ostatnio czytałem arta że na jego kandydaturę patrzy się trochę z przymrużeniem oka ponieważ jest w bardzo bliskim kontakcie z Kobe Bryantem , i mówi się że Shaw nie da poskromić tego charakteru Bryanta , tym bardziej po tych ostatnich wywiadach gdzie Kobe zrzuca winę za porażkę w PO na partnerów itp itd… Poprostu wg wielu Shaw nie będzie „autorytetem” dla Bryanta i ten będzie wszystko robił jak będzie chciał , kompletnie wolna ręka na wszystko , a wiadomo że w tym momencie kariery Kobe’ego jest to niedopuszczalne.

kubakw
    Uczestnik

Tu chyba jest największy problem. Okazuje się, że Lakers stoją przed wyborem: trener dla Bryanta, czy trener dla całej drużyny. Ten koleś, żeby reszta drużyny miała w ogóle szansę jakoś funkcjonować, musi mieć tenera którego będzie szanował i podporządkuje się jego wizji gry. Patrząc z tej perspektywy ważniejsze będzie nie to jaki to będzie trener(dobry, czy słaby), ale jak dogada się z Bryantem. Z drugiej strony wydaje się jednak, że ktoś kto dogada się z Kobe’m, nie musi koniecznie być odpowiednim coachem dla pozostałych Lakers. Te dwie opcje dawał radę połączyć chyba tylko Master Zen. Na rynku raczej nie bardzo kogoś takiego widać.

Tyrion
    Uczestnik

U right- też mam podobne wątpliwości co do tych zbyt bliskich relacji między nimi, ale Shaw ma tez swoje zalety, czyli właśnie dobra znajomość zespołu(paradoksalne jest to, ze działa to w dwie strony) i fakt, że jakby nie patrzeć będzie tańszy od renomowanego kołcza z nazwiskiem ;) Fakt, że może być tak, że dla kumpla gracze nie skoczą w ogień i to jest ważny problem.. Dlatego ja bym w pierwszej kolejności stawiał na Adelmanna- pracował już z doświadczonymi graczami, udowadniał, że potrafi dostosować graczy do systemu, wniósł by orzeźwiające spojrzenie z zewnątrz, a dodatkowo zwykle w jego zespołach stawiano na dobry ball movement, czyli coś, czego tez obecnym lakers brakowało.. No ale jakbym miał wybierać między Dunleavym a Shawem to nawet mimo dość oczywistych wad Briana nie wahał bym się zbytnio, bo Dunleavy to też nie bedzie jakiś autorytet z kosmosu i większych przewag nad Shawem nie ma raczej

Tyrion
    Uczestnik

Dirk dzisiaj najpierw wyrównał rekord największej liczby ft bez pudła w jednej kwarcie meczu PO(13/13 w 3 kwarcie), a potem poprawił rekord Paula Pierce’a z 2003 (21/21) rzucając 24/24

Anonimowy
    Gość

Sam Amico is reporting that the Indiana Pacers and Minnesota Timberwolves are discussing a potential trade for the second overall selection in the NBA Draft.
    Amico mentions Danny Granger, Ricky Rubio and Michael Beasley as some of the players being discussed between the two teams, so clearly these two teams are looking to make a major deal.
    *Danny Granger + ktoś tam za Beasleya, Rubio i pick #2 niech Bird na to idzie :P

Swider
    Uczestnik

Jeśli Kahn na to pójdzie to tylko potwierdzi,że jest idiotą…

Anonimowy
    Gość

Zależy co weźmie od Pacers, ale np. Indiana daje Grangera, Collisona i Rusha + future picks to czemu nie. Potem Kahn mając kasę podpisuje kolesi na ławkę z FA do tego jakiś trade z Ridnourem lub Flynnem i też może być dobra młoda ekipa.

Swider
    Uczestnik

No nie wiem ja na to patrze jakoś mniej optymistycznie;) Collison ok,wciąż młody rozwijający się PG,natomiast Granger wiadomo niezły poziom prezentuje,jednak ja bym porównał do do Joe Johnsona pod względem umiejętności i w obydwu przypadkach uważam,że Ci zawodnicy są nieco zbyt słabi jak na pierwsza opcję w zespole a taką ma rozumiem być ewentualnie Granger. Aha no i nie zapominajmy,że jak na razie to nikt o Collisonie nie pisał a jedynie o Grangerze. A tak mają równie rozwijającego się i już raczej nie sprawiającego klopotów,wszechstronnego Beasley’a,Rubio-który moim zdaniem jest przeceniany,no ale niech prakiet to zweryfikuje,oraz drugi pick w drafcie,prawdopodobnie,głupota lekką było by pchanie się w Williamsa ale kogoś innego ciekawego do wyboru ciągle będą mieli i na tym już spokojnie mogą budować niezła ekipę,chociaż moim zdaniem zmiana Rumbisa,też by się tej drużynie przydała;]

Anonimowy
    Gość

To na razie plotki jednak Kahn wątpię by taki pakiet oddał za samego Grangera, a Indy np mogłaby dorzucić swój #15 pick. Rubio powiedział, że zagra w tym sezonie jak nie będzie lockoutu (cały czas mam jakąś nadzieje, że uda im się dogadać). Rambis powinien polecieć bo na siłę chce grać te trójkąty…

Swider
    Uczestnik

Kolejna plotka na temat transferu Iguodali a mianowicie pisze się o wymianie Iguodali za 2 pick w drafcie od Wolves

Anonimowy
    Gość

The Milwaukee Bucks reportedly would be open to listening to offers for guard Brandon Jennings. Cleveland Plain Dealer

Coś szybko chcą się go pozbyć…

Wasky
    Uczestnik
    Świder wrote:
    Kolejna plotka na temat transferu Iguodali a mianowicie pisze się o wymianie Iguodali za 2 pick w drafcie od Wolves

Nie sądzę żeby 76ers oddali Iguodale za sam pick, to wymiana na pewno miała by wyglądać właśnie tak.? Czy Wolves dali by jeszcze kogoś.? Wiem że pick Minessoty to wysoki pick, ale słyszałem że ten draft ma być słaby. Czy jednak jest ktoś kogo można wybrać w drafcie żeby ta wymiana się opłacała.?

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 216 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.