Moim zdaniem nie zdarzy się nic znaczącego. Niby są jakieś plotki o J-Smoove, o swapie Bargnani – Boozer i dzisiaj widziałem coś o Jenningsie, cały czas gdzieś słychać o Millsapie i Jeffersonie, ale jakoś nie wydają mi się one szczególnie realne. Po prostu te wymiany mi się nie kleją, ale sytuacja tych zawodników jest różna. Sporo graczy w roku kontraktowym, więc kto wie co się wydarzy. Jak mają odejść za darmo to lepiej coś za nich jeszcze dostać. W przypadku Smitha Atlanta chyba chciałaby więcej niż ktokolwiek chce i może dać, ale może pękną przed samym deadline jeżeli będą mieli małe nadzieje na przedłużenie Josha, Toronto chyba nie będzie chciało brać kolejnego dużego kontaktu przepłaconego gracza po pozyskaniu Gaya, za Jenningsa podobno Dallas wykłada Mayo i Collisona, ale to, czy go za tyle puszczą też zależy jak bardzo mu z Bucks nie po drodze, w Utah też sporo zależy ile zespół ma kasy i jak bardzo im zależy na Millsapie i Jeffersonie, jeżeli są wątpliwości, czy któryś z nich przedłuży kontrakt z Jazz to zespół może się ich pozbyć relatywnie tanio, ale myślę, że tylko jednego.