Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Plotki, transfery itp – Offseason 2012
- Ten temat ma 215 odpowiedzi, 24 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat temu przez
kfantazaur.
-
AutorWpisy
-
2012-11-09 o 19:53 #15945
kubakw
UczestnikZamiana Browna na D’Antoniego to ewentualny spadek z deszczu pod rynnę. Nie jestem fanem obecnych Lakers, ale D’Antoniego to bym nie życzył najgorszym wrogom. Ja bym widział na ławce Lakers jakiegoś mega doświadczonego coacha, bo chyba żaden inny nie jest w stanie uciągnąć takiej paczki gwiazd z Kobe’m i Howardem na czele. Jeżeli Zen nie zamierza wracać to może Sloan?
Przyszło mi jeszcze do głowy, żeby na ławce Lakers posadzić SVG:) Hejterzy Howarda już się śmieją, że Dwight trafił do zespołu jeszcze gorszego niż Magic, a jakby dostał SVG na nowego coacha w LA to już w ogóle się chłopak się załamie:D
2012-11-10 o 10:41 #15947Skejcik
UczestnikSVG to chyba nie ma zamiaru wracać na stołek trenerski. Ponoć co raz więcej mówi się o powrocie Jaxa, na pewno byłoby to ciekawe. Jak napisałem na SB McMillan byłby dobrą opcją, ale ponoć znowu LAL nie są nim zainteresowani, ale tak czy owak Nate szuka pracy.
>Wg Espn – Wąsaty i Zen Master teraz są głównymi kandydatami!!2012-11-19 o 17:21 #15958kubakw
UczestnikDobra, ruszmy się trochę na tym forum i pogadajmy chociaż o plotkach, bo Przegląd Sportowy donosi, że Gortat nie czuje się już dobrze w Phoenix. Podobno jego rolą wg. trenera Gentry’ego jest tylko defensywa, zbiórki i ew. szukanie punktów drugiej szansy. Marcin ponoć czuje się zmarginalizowany w ofensywie przez to, że zespół nie gra z nim juz akcji pick’n’roll ani nie daje mu wielu piłek do gry post up. Przez to też słabo układa się jego współpraca z Goranem Dragicem. Plotki są takie, że Gortat może zostać wymieniony, a jeżeli nie, to nie planuje przedłużyć wygasającej w 2014 roku umowy.
Tyle plotek, a teraz ja coś od siebie. Trochę tej sytucji Gortata nie rozumiem. Spodziewałem się, że zostanie zepchnięty trochę na dalszy plan ofensywnie, bo zwyczajnie odejście Nasha musiało to spowodować. Dziwne jest to, że preseason i pierwsze kilka meczów w RS Marcin miał bardzo dobre, a tu nagle jego rola w zespole spada praktycznie do zera. Nie wiem na ile to jest spowodowane spadkiem jego formy, bo Suns raczej nie oglądam, ale Przegląd Sportowy powołał się rzekomo na słowa samego Gortata, więc coś chyba jest na rzeczy. Jeżeli sytuacja się utrzyma to może Gortat zostanie wymieniony i moim zdaniem jeżeli coach Gentry nie zmieni swojego podejścia do roli Marcina to po pierwsze sam sobie strzeli w stopę, a po drugie będzie miał niezadowolonego gracza, który nie przynosi zespołowi wiele pożytku. Generalnie staram się być w kwestii Gortata obiektywny, ale wydaje mi się, że MG ma potencjał na więcej niż tylko granie defensywno-zbierającego podkoszowego klocka. Pokazał już przecież, że z fajnym rozgrywającym, oprócz jego solidnej defensywy, ma trochę do zaoferowania w ataku. To teraz puśćmy wodze fantazji i pomyślmy nad klubem, gdzie MG mógłby się bardziej spełnić, bo to forum naprawdę śpi ostatnio.
2012-11-20 o 08:11 #15961Tyrion
Uczestnikkubakw wrote:To teraz puśćmy wodze fantazji i pomyślmy nad klubem, gdzie MG mógłby się bardziej spełnić, bo to forum naprawdę śpi ostatnio.Znaczy na wstępie to muszę zaznaczyc,że temat nie jest dla mnie zbyt wiarygodny, skoro palce w jego rozpowszechnianiu maczał Harasimowicz.. A ten, chociaż jest fanboyem Lakers to i tak mnie przeważnie wkurwia swoimi „felietonami”, i ogólnie z tego typu spekulacjami wolałbym poczekać. Ale tak na luźno to jest jeden klub, a mianowicie Boston Celtics– mają tam trochę towaru na ewentualna wymiankę, a dodatkowo byli Gortim zainteresowani już swego czasu. Plus Garnett wrócił by na pf-a, Gortat pomógłby niewątpliwie na zbiórce, a przy Rondo coś by tam w ataku też pograł..
2012-11-20 o 12:36 #15966Max
UczestnikDla Marcina najlepsza opcja to wymiana do Boston.
Według ESPN
Boston: Marcin Gortat,
Phoenix: Avery Bradley i Courtney Lee,
Gortat wchodzi do S5 bez problemu i KG będzie mógł grać na PF. No i jestem pewien, że z Rondo MG może robić bardzo dobre staty
– Kyrie Irving wypada z gry na 4 tygodnie! Lider Cavs złamał kość w lewym palcu wskazującym! Szkoda
2012-11-20 o 13:01 #15969Skejcik
UczestnikNie wiem kto wymyślił taką wymianę. Phoenix by tylko trzasnęło słuchawką gdyby dostali taką ofertę. Nie wierzę, że Suns chcą się już pozbyć MG bo zagrał parę słabszych meczów bo jest nadal z ich najlepszych graczy.
Co do ekip w których widziałbym MG to jak wspomniane Celtics oraz Spurs bo tam przydałby się taki gracz obok TD. Z tych słabszych to Blazers, Hornets, Magic.2012-11-20 o 18:30 #15971Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikMoim zdaniem Gortat naprawdę bardzo przesadza. Żali się w PS, że nie jest pierwszą opcją w ataku Suns itd., ale od początku jego kariery był on bardzo dobrym graczem w defensywie i na tym powinien się skupić. Rozumiem poprawił rzut z półdystansu, ale to nie znaczy, że teraz wszystkie piłki będą dogrywane do niego. Przyzwyczaił się, że ma koło siebie specjalistę od pick’n’roll’i, ale niestety te czasy w Phoenix dla niego minęły. Bo coś czuję, że zaraz będziemy mieli kolejne plotki o wymianach.
2012-12-06 o 20:27 #15982Creative
UczestnikAnthony Davis z Hornets jest tylko kilka dni od swojego powrotu na parkiery NBA. Prawdopodobnie wypadnie to na początek przyszłego tygodnia (wątpliwe jest wystąpienie Davisa w meczu sb z Heat w Miami).
Natomiast Eric Gordon powinien wrócić najpóźniej pod koniec grudnia.
Jestem ciekaw jak drużyna zagra w swoim optymalnym składzie. Zespół jest młody, ale bardzo fajnie poukładany przez Dempsa i Montiego. Męczy już Mnie oglądanie na LP słabych występów Hornets…. wracać na parkiet Panowie!!!!
2012-12-07 o 12:01 #15986Skejcik
Uczestnikjak już piszesz o NOH to było wspomnieć, że od nowego sezonu będą się nazywać ”New Orleans Pelicans”. Nazwa „Hornets” być może wróci do Charlotte.
2012-12-07 o 13:11 #15987ADZIO
UczestnikJak juz wspominasz o nowej nazwie to warto napomiec iz Pelicans nie jest ustalona na 100%
2012-12-07 o 14:18 #15988Skejcik
Uczestnikakurat to już można powiedzieć, że na 90/95% będą Pelicans.
2012-12-08 o 00:24 #15989ADZIO
Uczestniki tak watpie, w nazwe PELICANS zbyt smiesznie to brzmi
2012-12-08 o 12:38 #15990Skejcik
Uczestnikśmiesznie nie śmiesznie, ale piszą o tym na yahoo (wojnarowski), espn po za tym owner ma prawa do nazwy „Pelicans”. Powołuje się, że Luizjana to stan pelikanów i tak raczej się bedą nazywać od nowego sezonu.
2012-12-08 o 19:58 #15991kubakw
UczestnikMoim zdaniem ta sprawa z Pelicans to żaden żart ani plotka. Skoro Luizjana to Pelican State to mnie to nie dziwi. Dziwi mnie to, że trzymali się nazwy Hornets tak długo. Poza tym czytałem jakieś info, że MJ chce powrotu nazwy Hornets do Charlotte, więc może to ma jakiś związek.
2013-01-04 o 14:58 #16006Creative
UczestnikSkejcik wrote:jak już piszesz o NOH to było wspomnieć, że od nowego sezonu będą się nazywać ”New Orleans Pelicans”. Nazwa „Hornets” być może wróci do Charlotte.

Kilka propozycji nowego logo dla „Pelicans”

Mi osobiście podoba się 2.Pozdro i wszystkiego najlepszego w 2013 roku!
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.