Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Plotki, transfery itp – Offseason 2012
- Ten temat ma 215 odpowiedzi, 24 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat temu przez
kfantazaur.
-
AutorWpisy
-
2012-10-19 o 07:21 #15881
Skejcik
UczestnikBarbosa niezły pickup, ale czasem zajdzie za skórę kibicom swoją grą, ale mimo wszystko przyda się. No to Wolves nie zaczynają wesoło, Rubio ponoć ma wrócić w grudniu więc będzie ciężko o wygrywanie w Wolves.
– Fesenko to wzięcia został zwolniony z Bulls.2012-10-20 o 06:41 #15883Max
UczestnikDirk Nowitzki przeszedł operacje kolana. Niemiec nie zagra przez 6 tygodni

Cavs wykorzystali opcję i przedłużyli kontakty z Kyrie Irvingem i Tristanem Thompsonem na sezon 2013/2014.
2012-10-20 o 07:27 #15884Skejcik
UczestnikDirk chciał jak najdłużej przeciągać termin operacji, ale widocznie jej potrzebował. Szkoda Dallas, ale i tak o pierścień w tym sezonie nie powalczyliby. Więcej z piłką pogra sobie Mayo czy tam Kajman jak nie będzie Dirka.
2012-10-22 o 17:20 #15895Max
UczestnikŹródła podają, że Lakers są zainteresowani sprowadzeniem Jose Calderona z Raptors. Lakers są gotowi oddać Steva Blake, Chrisa Duhona i Dariusa Johnsona-Odoma. Jak władzę Toronto zgodzą się na taką wymianę, będzie to porażka! Jak dla mnie Calderon jest wart więcej niż ta trójka wymieniona wyżej.
2012-10-22 o 18:14 #15896kubakw
UczestnikJa słyszałem, że Raptors byliby skłonni się pozbyć Calderona po tym jak podpisali Kyle’a Lowry’ego. To, że Lakers szukają backup PG przy oldschoolowym Nashu to dość oczywiste. Inna sprawa, że Blake i Duhon to scruby, a Johnson-Odom to młodziak nienajwyższych lotów, więc nie wydaje mi się, żeby Raps mieli na to pójść. Przynajmniej ja na miejscu Raptors poczekałbym na coś odrobinę lepszego.
2012-10-22 o 18:54 #15898Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikGasol byłby zadowolony, przez wiele lat grali przecież razem w reprezentacji. Dla Lakers ten trade jest dobry, ale zgadzam się z kubą. że raczej Raptors na to nie pójdą.
2012-10-23 o 07:11 #15900Skejcik
Uczestnikbez jaj Raptors nie pójdą na takie coś. Za Calderona mogą dostać o wiele więcej do tego ma wygasający kontrakt 10mln, uważam, że jak JC poleci do dopiero bliżej trade-deadline. Co Lakers to CDR i ktoś tam jeszcze pożegnali się ze składem 2 miejsca walczą jeszcze Johnson-Odom, Sacre, Goudelock.
– Detroit zwolniło Terrence’a Williamsa i Jonny Flynna.
– Gilbert Arenas dołączy do T-Maca, Marbsa w Chinach.2012-10-24 o 07:31 #15903Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnik– Nene kontuzjowany i dopiero po dalszych badaniach będzie wiadomo kiedy wróci
– Grant Hill z powodu stłuczenia kości w prawym kolanie opuści początek RS. Mówi się że może potrwać jego absencja przez 2 tyg chociaż coach uważa że więcej2012-10-24 o 18:23 #15906Purp & Yellow LA Lakers
Uczestnik– KB24 opuści ostatnie mecze przygotowawcze do sezonu z powodu kontuzji stopy
2012-10-25 o 16:21 #15913Max
UczestnikTyson Chandler doznał kontuzji kolana w meczu z Brooklyn Nets. To kolejny gracz w NYK z kontuzją( J.R Smith, M.Gamby, Amare Stoudamire). Początek sezonu może być bardzo trudny dla ekipy Mike Woodsona. Szkoda
2012-10-26 o 09:26 #15914Skejcik
Uczestnik– Delonte West został odsunięty od drużyny (ponoć na dobre) za szkodliwe działanie dla drużyny. Dallas podpisali też Eddy’ego Curry, Melvina Ely i Chrisa Douglasa-Robertsa, którzy będą walczyć o ostatnie miejsce w składzie.
– David Stern ma przejść na emeryturę w styczniu 2014, a jego miejsce ma zająć jego vice-komisarz Adam Silver.2012-10-26 o 11:58 #15915kubakw
UczestnikPatrzę, że najwyższe władze NBA to prawie taki sam beton jak PZPN:) Nikt nowy nie wejdzie, a Silver odziedziczy tytuł i będzie tak samo jak było. Różnica taka, że w NBA raczej dobrze się dzieje i taki kurs jest pożądany.
2012-10-28 o 06:48 #15916Max
UczestnikJames Harden w Houston Rockets!
Thunder:
– Kevin Martin
– Jeremy Lamb
– dwa picki w pierwszej rundzie Draftu 2013
– jeden drugorundowy w 2013Rockets:
– James Harden
– Cole Aldrich
– Daequan Cook
– Lazar Hayward
Nie spodziewałem się takiej wymiany. A teraz jestem ciekawy jakie staty będzie robił Harden w Houston bo pewnie będzie pierwszą opcją w ataku.2012-10-28 o 07:07 #15917Kingpin
UczestnikTym ruchem (jeżeli LAL się nie zgrają) Oklahoma podarowała Miami mistrzowską dynastię…
2012-10-28 o 07:35 #15918kubakw
UczestnikTeż tak myślę. Słaby ruch Thunder, jak również słaba decyzja samego Hardena. Odrzucił 52-55/4 (wg. różnych źródeł), bo potencjalnie może dostać 60/4? Błagam, jakie to śmieszne. Nawet niech będzie różnica 8 milionów w skali 4 letniej umowy, które Harden ewentualnie by stracił w Oklahomie, ale w zamian za to jest w świetnym zespole, który jest jednym z 3 najpoważniejszych contenderów w tym sezonie, ma w nim swoje ustalone miejsce i scementowaną drużynę. Teraz w Houston dostanie swoje pierwsze skrzypce, trochę więcej kasy i pewnie lepsze miasto niż Oklahoma, ale zobaczymy jak będzie u niego z satysfakcją z osiąganych wyników. Jak dla mnie odrzucenie tej oferty Thunder to strzał Hardena w stopę. Chyba, że chce zagrać sezon gdzieś, gdzie będzie pierwszą strzelbą, pokazać na co go stać i poszukać maxa w innej drużynie podczas FA, ale na nic lepszego niż Rockets go raczej nie spotka.
Jeżeli chodzi o zespoły to OKC ratuje się jak może. Przynajmniej załatwili sprawę szybko i nie mają ryzyka, że zostaną z pustymi rękami jak Hardenowi skończyła by się umowa. Z drugiej strony Martin to nie jest gracz pierwszej świeżości, w dodatku himeryczny i łamliwy, ale spadająca umowa chyba na 13 baniek, a Lamb ma jeszcze masę doświadczenia do zebrania i Hardena może w pełni zastąpić najszybciej za 3 lata. Do tego jakieś picki z których Oklahoma z reguły robi dobry użytek. Houston zrobiło dobry deal. Oddali gościa, którego chcieli się pozbyć, młody talent oraz picki które w sytuacji, gdzie Rockets są bardzo młodym zespołem raczej im się nie przydadzą, ale dostali jednego z najlepszych SG w NBA, a do tego 3 wypełniaczy/rolesów. Houston zrobiło dobry deal dla siebie, OKC też ratowało się jak mogło, ale największym przegranym póki co jest dla mnie sam Harden. Może jeszcze się wypowie i zobaczymy co nim kierowało, bo mi ciężko to zrozumieć.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.