Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Phoenix Suns
- Ten temat ma 180 odpowiedzi, 22 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 4 miesiące temu przez
Skejcik.
-
AutorWpisy
-
2011-04-03 o 16:42 #11768
Tyrion
UczestnikADZIO wrote:Poza tym chyba Ci strasznie w oczy kole ze ktos moze gortatowi kibicowac nie??No w chuj bardzo- powiedz mi tylko, jak geniuszu o niezrównanym intelekcie wywnioskowałeś, ze ja jemu nie kibicuję i po czym konkretnie? Na krótki rzeczowy post z argumentami odpowiadasz jakimś bełkotem, który nie ma ani sensu, ani ŻADNEGO odniesienia do mojego postu poza osobistymi wycieczkami, Gratuluję. Po raz kolejny gdy brakuje Ci argumentów próbujesz się bawić w przerzucanie epitetami na Kobego i odnosnie mojej osoby. Muszę Cię rozczarować, gdyż obrażając mnie, czy też wtrącając śmieszne i w chuj dziecinne teksty o Kobem nie będziesz bardziej fajny. Odnośnie merytorycznego poziomu moich postów to bardzo bym chciał, żeby Twoje były na większym, lub chociaż porównywalnym- serio.Zresztą sam fakt, że akurat Ty się dopierdalasz do mojego poziomu merytorycznego jest w chuj śmieszny
Ale od kogoś kto twierdzi, że Boozer jest znakomitym obrońcą, ciężko wymagać, zeby to zrozumiał.
I wypraszam sobie zarzuty o moje hejterstwo osoby Gortata- jestem hejterem tylko i wyłącznie takich śmiesznych, oderwanych od rzeczywistości jego fanów jak Ty, którzy widzą w nim już gwiazdę tej ligi prawie.
Jak już doczytałeś i Ci żyłka nie pękła to powiedz mi jeszcze, co ma to, ze Amare zaczął rzucac trójki do tego o czym pisałem, czyli znacznego spadku efektywnosci rzutowej Stata w porównaniu do gry ze Stiwem? Porozmawiasz jak człowiek, czy dalej będziesz dziecinnie odmawiał dyskusji na argumenty?
BTW- jak Ci tak dobrze z tym, to obraź mnie i Kobasa jeszcze z 10 razy- to za pewne pozwoli Ci uwierzyć w siebie i znaleźć lepszych kandydatów do nagrody MIP niż DeJuan Blair ;] Mi i tak to w sumie zwisa, bo wolę pogadać jakoś bardziej merytorycznie,ale do tego trzeba posiadac jakąs tam wiedzę o tej lidze jednak.Pozdro[hr]
ADZIO wrote:Tylko0 zauwaz to ze amare wiedzial na co sie pisze i ze spadna mu cyferki, a jednak zdolal sie podcagnac i poprawil co nie co swoj offens.Właśnie wszystkie cyferki pokazują, że jego efektywność ofensywna się POGORSZYŁA.
Może spróbuję to co wcześniej napisać prostszym językiem- Amare był allstarem przed zmianą i pomimo tego, że coś tam w swojej ofensywie zmienił, to jego efektywność spadła i to znacząco.. Proste, logiczne wnioskowanie pokazuje nam, że został zmuszony do używania na parkiecie opcji, które były w jego wykonaniu mniej efektywne własnie i w któych nie czuł sie tak pewnie, jak właśnie kreowanie samemu pozycji do rzutu. Więc jeżeli BARDZIEJ utelentowany ofensywnie gracz ma/miał z tym problem, to dlaczego Marcin, który jest pod tym względem słabszym graczem od Stata, ma sobie nagle poradzić?A Amare miał jeszcze ten komfort, że jako LIDER mógł sobie pozwolić na ponad 3 próby w meczu więcej, żeby poziom ppg utrzymać- Marcin raczej takowego miał nie będzie. Kobe( i to czy ja go lubię, czy jest fraglesem, czy ballhogierm, czy burakiem )uwierz mi ADZIU nic do tego zagadnienia niema, bo chyba nawet Ty nie jesteś tak tępy, żeby temu zaprzeczyć no nie ?
2011-04-19 o 01:18 #12142Benek
UczestnikZastanawia mnie, kiedy Steve Nash chce skończyć karierę. Bo jeżeli po tym lub następnym sezonie, to uważam, że może zmienić klub na jakiś lepszy, z mistrzowskimi aspiracjami. Podobnie z Grantem Hillem i w sumie nie wykluczam kolejnej wymiany z Magic. Nie wiem, jakie zarobki mają obaj, ale podejrzewam, że jednak chcieliby walczyć o mistrzostwo wreszcie.
2011-04-20 o 16:28 #12179Anonimowy
GośćPóki zdrowie będzie Nash’owi pozwalało to będzie grał. Nash podobno ostatnio też powiedział, że chce zostać w Suns więc wydaje mi się, że tak może być w końcu ikona klubu. Grant Hill też gadał, że chce zostać jednak ja mu nie wierzę po tym jak twierdził, że zostanie w Orlando by się odpłacić za to, że brał wielką kasę, a nie mógł grać. Jednak jak był FA za niewielką kasę poszedł do Suns by grać o tytuł jednak chyba nic z tego.
Drunx ma wielką ochotę na Millsapa i szczerzę nie widzę sensu by Jazz go trzymali mając co raz lepiej grającego Jeffersona. Josh Childress, Robin Lopez + pick za Sapa ciekawe czy poszliby na to włodarze Utah ;>2011-04-20 o 17:21 #12181Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:Drunx ma wielką ochotę na Millsapa i szczerzę nie widzę sensu by Jazz go trzymali mając co raz lepiej grającego Jeffersona. Josh Childress, Robin Lopez + pick za Sapa ciekawe czy poszliby na to włodarze Utah ;>Z tego co wiem, to upośledzeni nie są, więc marne szanse.. No bo w sumie za perspektywicznego i czyniącego postępy Sapa dostali by przepłaconego swingmana i gościa, za którego wstawiasz na centrze szatniarza i efekt dla teamu praktycznie ten sam

Jest w tej wymianie jakikolwiek potencjalny zysk dla Jazz?2011-04-20 o 18:06 #12182Anonimowy
Gośćspecjalnie dałem minkę na koniec. Childress nie pokazał się dobrze w Suns, ale wiele też nie grał. Za czasów gry w Hawks pokazywał, że potrafi być przydatny dla drużyny. Kto wie jakby dostał większą rolę w Utah grałby lepiej. Robin Lopez coś na parę minut na rezerwę może wejść… Na SG mają Bell więc zdrowy Chill to upgrade w porównaniu btw to i tak gdybanie więc nie wiem po co od razu taka reakcja. Zawsze mogą dać Warricka czy kogoś tam.
2011-04-20 o 18:34 #12184Tyrion
UczestnikSkejcik wrote:btw to i tak gdybanie więc nie wiem po co od razu taka reakcja.Jaka znowu „taka reakcja”- na spokojnie i na luzie napisałem, ze ta propozycja jest dla mnie bzdurą- czymś Cię znowu uraziłem? Sap jest warty więcej niż 4 lata kontraktu przepłaconego Childressa i kołka na 10 minut i tyle
Żaden powód do nerwów
2011-04-20 o 21:38 #12186kuba8720
UczestnikJa rowniez nie widze sensu tej wymiany.Rozumiem,ze mozna nie byc do konca obiektywnym,ale bez przesady.To ze $ by sie zgadzaly to jeszcze nie znaczy,ze maja brac jakichs co najwyzej przecietnych gosci za sapa ktorego chyba nie po to starali sie wypromowac,zeby teraz oddac za nic
2011-04-21 o 06:00 #12189Drunx
UczestnikTransakcja z Sapem za Lopeza i chyba Pietrus albo warrick prawie doszla do skutku tuz przed zamknieciem okna, wiec tam jets mozliwa oni tam beda mieli jakiegos Pfa do oddania bo maja nadmiar. I to jest gdybanie jak kazdy inny transfer. Powiedz mi jaki Sens wymiany byl Gasol za Kwame plus pick do mlodego Gasola kilka sezonow temu tez zaden a jednak doszla do skutku
2011-04-21 o 06:02 #12190Anonimowy
Gośćjakoś Tyrionie odebrałem to, że byłeś nieco oburzony o to. Jednak jak piszę to tylko zabawa jednak nie do końca się zgodzę o przepłaceniu Chilla. Racja miał słaby sezon, ale wiadomo stać go na więcej o czym pisałem wcześniej.
2011-04-21 o 17:13 #12200Tyrion
UczestnikZdawało Ci się z tym oburzeniem- niby czemu miał bym się oburzać o gdybanie dotyczące wymiany Jazz-Suns
Wiadome, że Chill kiedyś pokazywał więcej, bo w ostatnim sezonie nie pokazał nic..Ale to, że kiedyś pokazywał więcej to jeszcze automatycznie nie oznacza, że to więcej było warte jeszcze 4 lat na poziomie MLE- jaki jest sens przejmowac tak niewygodny kontrakt? Suns jak dla mnie dali za długie i za wysokie kontrakty Childressowi i Warrickowi i bedzie im się cięzko ich pozbyć z realnym zyskiem..Czytałem gdzies kiedyss opinie amerykańskich fanow Suns,(bodaze forum real gm, ale nie pamiętam)którzy określali te dwa kontrakty jako „untradeable”- też mi się tak wydaje A po tym co Lopez pokazywal w tym sezonie to bym się w chuj zdziwił, gdyby poszedł w w wymianie za takiego gościa jak Sap
Drunx- tamta wymiana byłą zjebana to fakt, ale Grizzlies dostali te prawa do młodszego Gasola- to już jest więcej niż Lopez i Childress/Warrick.. bo w tej propozycji to Jazz za grosz talentu nie dostają.. Czyli ani to ich nie wzmacnia, ani nie daje specjalnej oszczędnosci, bo kontrakt Lopeza to spadajace dwie bańki, a w zamian udupienie z Childressem… nie widze serio żadnej racjonalnej przesłanki przemawiajacej za takim dealem2011-04-21 o 18:06 #12203Drunx
UczestnikTo tylko takie propozycje z forum Suns… wiesz tu jest wiecej marzen niz prawdopodobienstw ale tal czy siak byly juz romzowy prowadzone czy beda po PO pewnie tez a co wyjdzieto wyjdzie
No ale wiesz wtedy te prawa i gra Gasola tez byly o kant dupy… tak czy siak wszystko sie moze zdarzyca ja to umiescilem tylok jako plotke wiec nie ma co sie nerwowac panowie:)2011-04-21 o 18:13 #12204Tyrion
UczestnikJa tam się nie denerwuję- wszelkie podobieństwa do stanu poddenerwowania nie były zamierzone
Ale na serio bardziej bym widział w ewentualnym tradzie(juz niekoniecznie mówię o Jazz) Pietrusa, jeżeli skorzysta z opcji gracza- wydaje mi się, że większa szansa na znalezienie kontrahenta niż z Childressem2011-04-23 o 12:19 #12223Anonimowy
GośćTeż racja z tym Pietrusem, ale zobaczymy co zrobi bo ma „player option” w kontrakcie. Jednak wydaje mi się po małych przemyśleniach, że Jazz będą chcieli sporo za Millsapa. Może się nawet rozbijać o Gortata jednak wiadomo, że on z Suns raczej szybko nie poleci chyba, że za Howarda albo Boguta ;p. Bolączką Jazz też jest brak środkowego, Memo non stop kontuzje, a Big Al to bardziej czwórka. Pożyjemy, zobaczymy.
2011-04-24 o 17:49 #12229OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikSkejcik wrote:Też racja z tym Pietrusem, ale zobaczymy co zrobi bo ma „player option” w kontrakcie. Jednak wydaje mi się po małych przemyśleniach, że Jazz będą chcieli sporo za Millsapa. Może się nawet rozbijać o Gortata jednak wiadomo, że on z Suns raczej szybko nie poleci chyba, że za Howarda albo Boguta ;p. Bolączką Jazz też jest brak środkowego, Memo non stop kontuzje, a Big Al to bardziej czwórka. Pożyjemy, zobaczymy.Myślę, iż nawet za Boguta Gorti by nie poszedł, ponieważ po pierwsze Gortat ma stalowe zdrowie, a Andrzej to wiadomo jak miewa..
Po drugie Marcin ma być ponoć franchise playerem w Arizonie po odejściu Stiva2011-04-24 o 18:01 #12231Tyrion
Uczestnikrybak90 wrote:Po drugie Marcin ma być ponoć franchise playerem w Arizonie po odejściu StivaWTF?
Po tym co przeczytałem już nic nie będzie jak dawniej
Można wiedzieć, skąd to wytrzasnąłeś? -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.