Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Philadelphia 76ers
- Ten temat ma 39 odpowiedzi, 10 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 6 miesięcy temu przez
ADZIO.
-
AutorWpisy
-
2010-05-20 o 11:58 #4776
Anonimowy
GośćPodobno Turner by się pokrywał z Iggy’m, tak samo obaj mają średni rzut… Iggy to można powiedzieć, że bardziej SF lecz odrobinę jest efektowniejszy grając na dwójce. Najlepiej jakby sprzedali Branda, tylko gdzie? Jedynie dołożenie Holidaya lub picku by pomogło w trejdzie PF’a… Jednak czy warto ryzykować? Chyba, że sprzedać jednak tego Andre do Rox za Battiera, Jeffriesa w Drafcie wybrać Turnera jeśli WW zdecydują się na Walla, a za kasę na FA podpisać graczy pod kosz + dojdą rookies z dalszym numerem.
C- Dalembert / Speights
PF- Brand / Young
SF- Battier / Jeffries
SG- Turner / Meeks / Green
PG- Holiday / Williams
nowy coach, rookies z secound round FA i Sixers powinni wrócić do PO.2010-05-20 o 18:00 #4779Denver Nuggets #1
UczestnikPo co Favors skoro 76 mają dwóch dobrych zawodników za których można dostać bdb PF jakimi są Iggy i Elton , wybór PF’a to byłby dla mnie kompletnie wast pick ;/
Ja za wszelką cenę próbował bym wydrzeć pierwszy pick znaczy się wydrzeć Johna Walla ;p ;] może plotki się sprawdzą że Wizz nie będą ryzykowali konfliktem i Wall będzie no.2 – kto wie , jeżeli jednak tak się zdarzy to dużo nie trzeba zmieniać a w zasadzie to nic , jedynie Elton Brand za jakiegoś SF:)
Jeżeli jednak No.1 będzie John Wall to 76 powinni złożyć wg mnie następujące propozycje:
Iggy za Al’a Jeffersona a Elton za Coreya Maggete + filters ze strony GSW ;];];]C: Dalembert
PF: Al Jefferson
SF: Maggete
SG: Turner
PG: HolidayZ przyzwoitymi zmiennikami na pozycjach PF, C, PG „szóstki” spokojnie powinny zaliczyć come back ;]
2010-05-22 o 12:08 #4780Anonimowy
GośćPamiętaj #23, że Brand to już nie ten sam gracz, a Speights jest fajny, ale nic po za tym. Czuje, że jednak zawita u nich Wall lub Turner to do końca jeszcze nie wiadomo na kogo zdecydują się Wizards. GSW nie odda Maggette’go za Brada… od Cavs chcieli za Coreya wygasające kontrakty, a więc wątpię, aby ładowali się w kontrakt Branda do tego po 3 opuszczonych sezonach. AI9 jest nieco wart więcej niż Jefferson, przynajmniej ja tak uważam. Jakby dało radę to Iggy do Spurs za Richarda Jeffersona + fillers, chyba, że Wall by jednak się tam pojawił to zostawić Andre. Za resztę kasy podpisać rolesów na ławkę i byłoby ciekawie…
C- Dalembert
PF- Brand
SF- Jefferson
SG- Turner
PG- HolidayC- Dalmbert
PF- Brand
SF- Young?
SG- Iggy
PG- Wall2010-05-22 o 14:02 #4783Swider
UczestnikCiekawi mnie to,że Sixers chcą oddać Pick 2 w drafcie+ nie wygodny kontrakt Branda,przynajmniej takie plotki chodza:P No ale jesli by tak sie stalo to za kogo? No i kto by chcial wziąć Branda… Moim zdaniem powinni brac w ciemno Turnera,bo w Philly potrzeba kogos takiego,kto przyciągnie widownie do Wachovii jak kiedyś AI a za niedlugi czas może to być Turner… Oczywiscie przydalo by sie tez nieco poluzowac w salary bo z Brandem nei ma praktycznie zadnych ruchowewentualnie jakieś wymiany z tymże za kogo.
2010-05-22 o 14:11 #4785Anonimowy
GośćTak tylko skąd wiesz, że Turner poradzi sobie w NBA? Ja pamiętam takie numerki dwa jak Milicic czy Thabeet, więc nie ma co ryzykować, a jeśli za Branda dostali by kogoś dobrego to byłoby fajnie. Tacy zawodnicy jak Holiday, Williams, Iggy czy Tadeusz powinni zostać. Dalembert też jest do zastąpienia, a z tego co się orientuje też bierze niezłą kasę.
2010-05-22 o 14:33 #4786Swider
UczestnikNie wiem tego,nikt nie wie,wiadomo jest to pewne ryzyko ale jednak wysokie picki w drafcie w większości przypadków sprawdzają się a patrząc na bilans z tego sezonu philly i tak zbyt dużo nie ryzykują. Co do Dalamberta to ja bym nawet powiedział,że życzył bym sobie zastąpienia go kimś innym;]
2010-07-22 o 13:19 #5806Wasky
UczestnikA ja mam nadzieje że Brand wkońcu zacznie grać jak w LAC, w drafcie wybrali Turnera i słusznie bo poco im kolejny PF mam tu na myśli Favorsa. A wiecie co z Dalembertem.?
2010-07-22 o 13:35 #5812Denver Nuggets #1
UczestnikSamuel Dalembert odszedł w wymianie do Kings za Nocioniego i Spencera Hawesa , więcej na ten temat masz tutaj: http://www.nbaforum.pl/watek-samuel-dalembert-w-kings
2010-07-22 o 13:42 #5814Wasky
UczestnikCzyli więcej korzyści mają raczej z tego Kings. Myślałem że Sixers jakoś lepiej go wymienią ;P No ale dobre i to narazie.
2010-07-22 o 14:57 #5823Anonimowy
GośćBrand już raczej jak w Clippers grać nie będzie. Po kontuzjach jakie przeszedł, a do tego parę lat starszy i raczej nagle nie odmłodnieje. Jestem ciekaw czy wypali duet Turner – Iggy, ale jak nie to ten drugi raczej pożegna się z drużyną. Patrząc na skład to nie wyglądają źle, a do tego szukają nowego domu dla Kapono. Jak Collins będzie umiał ich poustawiać to o 8 miejsce powalczą, ale nic więcej.
2010-07-23 o 21:58 #5853Tyrion
Uczestnikwłaśnie tak patrząc na ten duet AI- Turner, to w starciu z dobrymi defensywami, może brakować trochę spacingu , bo oboje raczej są bardzo średnimi strzelcami z dystansu..a co do Branda to zgadzam się ze Skejcikiem- to co minęło, już nie wróci..będzie być może solidnym graczem, ale nie da już rady wznieść się na poziom okolic all star… ogólnie trochę słabo obsadzony front moim zdaniem- niby Speights i Jason Smith jakiś tam talent mają, ale dodając do tego Hawesa, schorowanego Branda trochę może być słabo z obroną pomalowanego..
2010-09-30 o 10:54 #7073Swider
UczestnikW tym sezonie mam nadzieję,że Sixers wyjdą z dołka i powalczą o „kilka” wygranych więcej niż w ubiegłym roku a podstawy ku temu są. Przede wszystkim mamy mądrego trenera a nie pseudo coacha Jordana. Obietnic jest wiele,Iguodala ma być prawdziwym liderem,Brand ma coś z siebie wykrzesać wreszcie no i Turner wiadomo ma dostarczyć świeżości. Ogólnie fajny młody team jest w Philly i ciekawi mnie to czy trener da rade tą młodośc opanowac i poukładać. Holiday ma spory potencjał i już mądrze rozgrywał w zeszłym sezonie, nie oddawał raczej pochopnie rzutów tak więc oczekuje od niego tylko postępu,do tego Teddy Young też młody i waleczny a Turner to nie wiadoma bo mimo,że dwójka w drafcie to w letniej nie zachwycał no ale obiecuje niby,że na sezon będzie przygotowany optymalnie,oby;) Nocioni mam nadzieję,że będzie trochę rozciągał obrone rywali bo z obwodem faktycznie za wesoło nie jest i ktoś taki w drużynie musi być,do tego więcej minut musi dostawac Meeks,który jest dobrym materiałem na strzelca tylko póki co jeszcze nie dostawał za dużo minut ani w Philly ani w Bucks tak więc najwyższa pora dać mu się pokazać. Po cichu licze na jakąś sensacje i 8 miejsce w konferencji,mimo,że wiem,iz będzie bardzo trudno no ale jako fan Sixers mam prawo być nie poprawnym optymistą
2010-09-30 o 12:13 #7078Anonimowy
GośćNie zgodziłbym się, że Jordan to pseudo trener. Nie jest to rewelka, ale z Wizards potrafił wchodzić do PO. Sixers będą mieli trudną walkę o PO bo mają paru rywali o 8 seed – Wizards, Bobcats, zdrowi Pistons i Pacers. Kto wie jak zaskoczą Nets pod okiem trenerskim Johnsona bo to spory upgrade w porównaniu do Franka czy Kikkiego. Jestem ciekaw jak to Collins poustawia, co pokaże Turner, który jest nową nadzieją dla Szóstek. Uważam także, że Meeks powinien dostać więcej minut i raczej dostanie po tym jak poleciał Green. Songaila w CY to będzie upgrade w porównaniu do Smitha choć jak zdrowi będą Brand i Young to za wiele nie pogra. Iggy musi wziąć z garść bo od 2 lat stoi w miejscu, pora by zrobił jakieś postępy tylko czy się to uda bo może już osiągnął najwyższy swój poziom.
C – Hawes, Speights, Battie
F – Brand, Young, Songaila
F – Iggy, Nocioni, Kapono, Breckins
G – Turner, Meeks
G – Holiday, Williams
patrząc na skład możliwe, że Kapono lub Nocioni będą też grali na 2 lub Turner na PG, a AI9 na SG.2010-09-30 o 20:04 #7132Tyrion
UczestnikNa pewno Collins zapowiadał, że będzie grał bardzo szybką koszykówkę w stylu run tempo i że AI dostanie wolną rękę w atakowaniu kosza,w porównaniu do zeszłego roku..Dużo będzie zależeć od formy Eltona Branda,i tego jak się odnajdzie w tym szybkim baskecie, bo jego punktów z pomalowanego i zbiórek, będzie ten team bardzo potrzebował…
2010-11-04 o 10:26 #8097Swider
UczestnikTak sobie myślę,że Sixers to drużyna z takim potencjałem ze bania mała:P Pisze to jako fan Sixers oczywiście ale z meczu na mecz graja coraz lepiej i wszystko zmierza w dobrym kierunku aby ten sezon nie był aż tak tragiczny jak uważałem,że będzie;) Przede wszystkim na PG jest 20 letni,Jrue,który naprawdę ma moim zdaniem przed sobą niezłą karierę w NBA,musi jeszcze troche ustabilizować rzut bo czasem jakiś air ball mu się zdarzy jednak rozgrywa pewnie a przy 32 minutach 2,8 straty tragicznym wskaznikiem nie jest no i do tego wchodzący z ławki Lou to mocna para na PG,chociaż Lou mniej rozgrywa a bardziej jednak rzuca. Jest w drużynie też Evna Turner i mimo kiepskich cyferek póki co nie żałuje,że Sixers właśnie na niego postawili w drafcie bo już wczoraj zagrał on fajny mecz a przy jego 2,01 cm wzrostu jego ballhanding i crossover jest naprawdę magiczny,jednak rzut dystansowy także do poprawy bo z półdystansu wygląda to nawet niezle. Pod koszem Teddy Young i Speights więc na P tez sporo potencjału póki co z ławki ale gdy skończy się kontrakt Branda zapewne ktoś z nich wskoczy do s5. Jednak pisząc o Brandzie,musze powiedzieć,że w tym sezonie przyjemnie się go ogląda,tyle pozytywnej agresi w jego grze jeszcze nie widziałem odkąd trafił do Philly do tego gra na dobrym procencie z gry i dobrze zbiera no i póki co pierwszy raz chyba można powiedzieć,że Elton wart jest w tym sezonie wart tych pieniędzy które zarabia,oby tak dalej;) Są też w tej drużynie oczywiście braki i tutaj pozycja centra to trochę bolączka Sixers bo Hawes jakoś mnie nie przekonuje no ale w sumie też jest jeszcze młody a do tego umie rzucić za trzy,no cóż,zobaczymy co z niego będzie. Najważniejszym brakiem w Philadelphii jest jednak brak lidera,bo możemy mówic,że Iggy to lider jednak na pewno tak nie jest,bo fakt jest to mega przydatny zawodnik,który zbierze,poda,dołozy kilkanaście punktów ale byłby on idealny właśnie na opcję numer dwa i teraz trzeba czekać na rozwój Turnera a jeśli nie to kupić jakiegoś grajka co rzuci te 20 PPG i lecim po play offy;)
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.