Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Philadelphia 76ers
- Ten temat ma 39 odpowiedzi, 10 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 6 miesięcy temu przez
ADZIO.
-
AutorWpisy
-
2009-08-31 o 13:46 #31
Rick Barry FTW!
UczestnikW tym wątku dyskutujemy na tematy związane z Philadelphia 76ers.
2009-09-30 o 07:02 #919Rick Barry FTW!
Uczestnik2009-10-21 o 11:07 #1189Anonimowy
GośćSixers po stracie Millera nie powinni płakać bo on i tak zbytnio nie pasuje do stylu Jordana. PRE Szóstki grają dobrze, a zwłaszcza Speights zrobił chłopak na prawdę duże postępy. Wraca Brand, ale nie spodziewam się zbyt wiele po nim i skończyła się chyba już era kiedy był zawodnikiem na 20/10, a teraz widzę go na 15/7. Wraca Jason Smith, Lou Williams to zbytnio rozgrywać nie potrafi i chyba Holiday lepiej sobie z tym radzi. Sixers to fajna paka, też będą walczyć o PO.
2009-10-26 o 13:56 #1325Creative
UczestnikLou Williams po odejściu Millera musi wreszcie dostać więcej PT. Zgadzam się ze Skejcikiem, że po stracie Andre Philadelphia długo nie będzie płakać… Brand faktycznie wraca,ale… sam nie wiem czego się po nim można spodziewać. Ostatni sezon miał bardzo niedany, więc może będzie zmotywowany ? Dodatkowo 76 wreszcie dostały kogoś na obwód (Kapono),a to może dać więcej miejsca w pomalowanym dla Eltona… zostaje jeszcze Iguodala… chłopak który zawsze rzuci swoje i w każdym meczu zrobi coś dobrego dla drużyny
76ers powinni awansować do Play Offs, ale im dalej tym będzie gorzej…2009-11-15 o 13:00 #1624Anonimowy
Gośćco się dzieje z Szóstkami. Spodziewałem się po nich o wiele więcej zwłaszcza jak zanotowali udany PRE. Teraz Stefanski pewnie pluje sobie w brodę po podpisaniu Branda za 80mln, ale kto daję graczowi co stracił sezon, wcześniej też wiele meczy taką kasę. GM twierdzi, że nie ma zamiaru oddawać Branda, choć uważam że w głowie siedzi mu co innego, EB nie pasuje do stylu Jordana. Nie wiem czemu nie dają grać Brezecowi co pasuje do ofensywnej koszykówki, Speights powinien grać w S5 zamiast Eltona. Może Sixers wyjdą na prostą.
2009-12-04 o 14:06 #1829Rick Barry FTW!
UczestnikSkejcik wrote:co się dzieje z Szóstkami. Spodziewałem się po nich o wiele więcej zwłaszcza jak zanotowali udany PRE. Teraz Stefanski pewnie pluje sobie w brodę po podpisaniu Branda za 80mln, ale kto daję graczowi co stracił sezon, wcześniej też wiele meczy taką kasę. GM twierdzi, że nie ma zamiaru oddawać Branda, choć uważam że w głowie siedzi mu co innego, EB nie pasuje do stylu Jordana. Nie wiem czemu nie dają grać Brezecowi co pasuje do ofensywnej koszykówki, Speights powinien grać w S5 zamiast Eltona. Może Sixers wyjdą na prostą.Dobrze mówisz, naokoło słychać jakoby Stefanski chciał się za wszelką cenę pozbyć Eltona i jego wyniszczającego kontraktu, który opiewa na jeszcze 66 milionów dolarów przez następne 4 lata.
Kilka zespołów które powiedzmy wchodziły w grę, czyli Charlotte czy Golden State, nie wierzą w to iż Elton ma tyle w zanadrzu, aby zgodnie z wysokością kontraktu, wykazywać się na boisku przez następne lata.2010-02-10 o 13:14 #2890Swider
Uczestnik76ers wreszcie trochę odżyli o dziwo bez AI:P ostatnio run 4-0 w tym dwa nie łatwe wyjazdowe spotkania zobaczymy co pokarzą dziś w Toronto gdzie już nie jeden przegrywał:p Widać dobrym ruchem było posadzenie Lou na ławce, gdyż Holiday spisuje sie chyba nadspodziewanie dobrze i jest jednak bardziej typową jedynką niż Williams. Do tego Brand wreszcie wraca na niezły poziom i przydaje sie drużynie jednak strasznie drażni mnie to w grze jego i Dalemberta, że niegdy nie zagrają inside-outside, tylko jak już dostaną piłke pod kosz to reszta drużyny może wracać juz powoli do obrony:P Tak czy inaczej oby tak dalej jak w ostatnich 4 spotkaniach;)
2010-02-10 o 15:37 #2893Anonimowy
GośćCoś w tym jest kiedy nie ma AI3 to oni wygrywają. Widać, że Iverson przynosi więcej negatywów niż pozytywów… Może niech jak Marbs zacznie grać w Chinach
2010-03-17 o 13:50 #3597Rick Barry FTW!
Uczestnik2010-03-17 o 17:20 #3600Anonimowy
GośćNBAForum wg mnie przesadzasz z tym określaniem sytuacji w Sixers. Ostatnio pojawiły się donosy, że Stefanski po sezonie planuje zwolnić Eddie’go Jordana z posady trenera. Eddie stawia na atak jednak mnie się wydaje, że tam by się przydał coach bardziej stawiający na obronę.. może Jeff Vun Gundy.
Mają dwóch młodych PG, Iggy się rozwija do tego Young, Speights oraz już Dalembert będzie miał ostatni rok kontraktu więc łatwiej go będzie sprzedać choć gdyby przyszedł porządny coach to może być coś tego Sam’a jeszcze wyciągnął.
2010-03-17 o 19:47 #3605Denver Nuggets #1
UczestnikSzóstki są narazie w niezłym dołku notując serię sześciu porażek z rzędu , co prawda dla nich sezon dobiegł już końca ale walka o lepszy bilans i końcówka sezonu rozegrana z honorem to coś na co powinni położyć nacisk.
Najbardziej rozczarowujący jak dla mnie jest Elton Brand , kiedy wkraczał do 76 był gwiazdą i miałem nadzieję że będzie jakimś punktem zwrotnym dla Sixers , teraz ciężko o nim tak pomyśleć, strasznie obniżył loty w tym klubie , bardzo słaba ofensywa szczególnie w końcówce sezonu i jak na big mena minimalna walka na tablicach.
Jeżeli chodzi o końcówkę to ostatnio ze swoją skutecznością osłabł Iggy , rzuca sporo głupich piłek typu deep threes itp. co nie jest szczególnie jego mocną stroną , a jego umiejętność wchodzenia do środka i stwarzania kontaktu ograniczył do minimum ,rozegranie pełnego sezonu daje się we znaki…
Z Sixers wypadł na parę meczy pierwszy rozgrywając Williams i trochę osłabiło ich to w ofensywie bo Lou niezle sobie radził w nabijaniu pkt, ale dzięki temu możemy w pełni zobaczyć umiejętności Rooksa Jrue Holiday’a który ten miesiąc gra zaje*** szczególnie jeżeli chodzi o dziurawienie koszy, najpierw carrer high 23 przeciwko Magic pózniej Raptors z dorobkiem 21, NYK-18 , Miami-12 ;] na dodatek jak już kiedyś Świder o tym wspominał gra bardzo twardą obronę i nieźle utrudnia grę swoim matchupom ale z tego właśnie słyną produkty UCLA…
Z Sammego da się jeszcze coś wycisnąć daje nizłego kopa na tablicach po dwóch stronach boiska, lecz wykończenia pod koszem u niego trochę kuleją;/
76ers brakuje lidera z prawdziwego zdarzenia , Iggy nie jest typem takiego gracza a Brand przy takim sezonie nie może ubiegać się o to stanowisko , przed szóstkami nie jest najgorsza przyszłość mają sporo młodych graczy którzy bardzo szybko się rozwijają: Holiday, Williams, Teddy Young, Iggy … obawiam się tylko że będą próbowali po sezonie na siłę oddać tego ostatniego a dostaną za niego worek kartofli , ich poczynania w tego rocznym okienku nie są do końca zrozumiała , w końcu kto by się chciał pozbywać jednego z najlepszych SG w lidze potrafiących grać na trójce w dodatku młodego i wciąż prosperującego, oby się opamiętali z tym tradem.2010-03-17 o 22:47 #3611Swider
UczestnikJest kilka czynników,które irytują mnie momentami niemiłosiernie w grze Sixers w tym roku:p Po pierwsze jak Brand lub Sami dostaną piłke jest niemożliwością,żeby zagrali cos inside-outside tylko łupia te rzuty przez ręce… O ile Brand może kiedys by te rzuty trafial to Sami tytanem ataku nie jest,wręcz wiekszosc takich jego akcji konczy sie zbiórką przeciwnika… Kolejny gracz to Kapono,który w tym sezonie zdaje się,że zatracił jedyne co miał czyli rzut trzy punktowy,który już nie jest tak imponujący jak w poprzednich sezonach… koleś jak ma wejśc w kozioł to go chyba paraliż łapie i śmiem twierdzić,iż ballhanding to ja mam lepszy:P Po drugie za mało minut dostaje Jodie Meeks… Sezon stracony, a chłopak ma potencjał strzelecki więc co szkodzi Jordanowi dawac mu po te kilkanaście minut w meczu? Może na tym jedynie zyskać kreując sobie fajna opcje z rezerwy na kolejne sezony… Po trzecie co mnie irytuje to Pan Jordan właśnie:P oglądałem wiele meczów Philly w tym sezonie i jego decyzje nie jednokrotnie mnie rozbrajały… wiele meczów 76ers przegraliw samej końcowce i mysle, że spora zasluga w tym trenera, bo jak widziałem, że w końcówce jednego z meczów robi go to guy’a ze Speights’a to pobladłem:P Chłopak napewno tez ze sporym potencjałem ale nie przesadzajmy… Nie gra jeszcze na tak równym i wysokim poziomie aby robić z niego gwiazdę. Przykładów podobnych było wiele na przykład Iggy,który miał w meczu 0/5 za 3 dostaje piłke w ostatniej sekundzie gdzie Philly przegrywają trzema i do dogrywki trzeba rzucić własnie trojke… No cóz mam nadzieje,że kolejne sezony dla Sixers będa lepsze,chociaż szczerze mowiąc jakis super perspektyw na przyszłośc póki co nie jestem w stanie zauważyc…
2010-04-13 o 15:10 #4153Denver Nuggets #1
UczestnikŹródło potwierdza że Eddie Jordan zostanie zwolniony przez 76ers.
„Niezadowalające, myślę że to słowo przewija się przez cały sezon, gracze są zażenowani, musimy to poprawić i tak też zrobimy w następnym sezonie, rozważamy każde opcję które są możliwe.” powiedział GM team’u Ed Stefanski.
„Będziemy wszystko oceniać od góry do dołu, wprowadzimy zmiany które są niezbędne.”
Jeśli chodzi o utrzymanie swojej pozycji, Stefanski powiedział że nie został zapewniony czy wróci czy nie w następnym sezonie.
„Wykonuje swoją pracę tak jak powinienem ją wykonywać” powiedział Stefanski.2010-04-18 o 19:24 #4271Anonimowy
GośćSixers nie byli za bardzo teamem podobnym do Wizards dlatego już od samego początku uważałem za błąd zatrudnianie Jordana, a druga sprawa kolejnego słabego sezonu to odejście Millera.
Szóstki muszą znowu coś zmienić – najpierw trade Dalemberta, ale gdzie i za kogo to nie wiem. Iggy niech zostanie bo to już jakaś gwiazdka w drużynie, może uda im się złowić kogoś dobrego w drafcie. Oprócz Andre zostawiłbym Speights’a, Holiday’a, Younga i Meeksa. Choć kogoś z młodych będą musieli oddać np. z Samem jako trade bait.
Pożyjemy, zobaczymy oby Sixers wrócili do play-off.2010-05-19 o 20:07 #4764Swider
UczestnikNo może dzięki szczęśliwemu losowaniu coś się w Philly ruszy do przodu. Pewnie wezmą kogoś z dwójki Turner/Favors..Lepszy zawodnikiem już na teraz wydaję się być Turner z tym,że Favors jest aż 3 lata młodszy,rocznik 91… Teraz pytanie kogo Sixers bardziej potrzebują. Ja bym chyba jednak brał Turnera bo na PF mają idącego do przodu Speights’a a na C mam nadzieję,że kogoś dokupią o ile salary pozwoli… Holiday-Turner-Iguodala-Young-? rez.Lou,Meeks,Speights. Oczywiście mega luka pod koszem no i jeszcze kogoś wartościowego na ławkę by sie przydało ale byłby to dośc perspektywiczny,młody team mogący nawet już zrobić nie jedną niespodziankę w lidze.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.