Patrick Ewing trenerem?

Strona główna Fora NBA Aktualności Patrick Ewing trenerem?

Wyświetlanie 6 wpisów – od 1 do 6 (z 6 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Patrick Ewing zadecydował o zatrudnieniu Lonnie Cooper’a, jednego z najbardziej wpływowych agentów trenerskich w NBA.
    Cooper ma historię, reprezentowania trenerów w NBA, przez ponad 24 lata, a jego klientami są takie nazwiska jak: Doc Rivers, Eddie Jordan czy Nate McMillan.
    Do tej pory Ewing był reprezentowany przez Davida Falk’a, jednak ten ma ograniczone pole działania, z racji tego iż reprezentuje zarówno trenerów jak i zawodników. To właśnie Falk polecił Ewingowi ruch w stronę Coopera.
    Ewing stwierdził: „bardzo poważnie podchodzę do tematu coachingu, a on (Cooper) zna wielu ludzi, trenerów, więc zdecydowanie jest w temacie”.

Może będąc trenerem chce zrealizować cel, którego nie osiągnął będąc zawodnikiem:cool:

Creative
    Uczestnik

Hornets na nowy sezon będą szukali trenera tak więc miejsce już ma :P Niby przymierzany jest do niego Avery Johnson, ale nic nie jest pewne… Jak Mnie pamięć nie myli, to już przed tym sezonem Ewing chciał spróbować swoich sił w coachingu. Patrick może mieć do tej posady niezłe predyspozycje :D

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Sam nie wiem, jakoś center nigdy nie kojarzył mi się z dobrym materiałem na trenera, hmmmm:s

Spróbować może jak ktoś da mu szanse i zobaczymy co z tego będzie.Też jakoś dziwnie, myślałem że jak już to daje się tą szansę 1,2 którzy swoją drużyną musieli kierować

Anonimowy
    Gość

Były center jako coach też mi średnio pasuje, jednak może Ewing spróbować swoich sił.

Widocznie nie wystarczała mu rola asystenta wg mnie bardzo dobrze się składa że próbuje swoich sił w coachingu , jeden z najlepszych centrów NBA napewno ma dużo doświadczenia i może się nim podzielić z innymi a i co z tego że Center był utytułowanym liderem swojego zespołu i dla mnie to się liczy ,szkoda że nigdy nie zdobył błyskotki , fajnie że dawne gwiazdy decydują się na tak odważne kroki , jednak ja najbardziej czekam na pojawianie się w roli trenera CWebba a ostatnio twierdził że zbiera doświadczenie na tą posadę;]

Wyświetlanie 6 wpisów – od 1 do 6 (z 6 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.