Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Orlando Magic
- Ten temat ma 51 odpowiedzi, 19 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 14 lat, 1 miesiąc temu przez
vvr.
-
AutorWpisy
-
2010-07-17 o 11:08 #5710
Anonimowy
GośćZapowiada się, że SVG raczej zostanie. Uważam, że zmiana Barnes’a na Q-Richa to zły pomysł. Nowe nabytki to Daniel Orton (draft), Chris Duhon i Q-Rich. Duhon był krytykowany w temacie „offseason2010” podajże, ale do końca nie wiem czemu. Tam ma być tylko back-upem i na pewno nie jest skupiony na sobie jak Nelson, a do tego nie najgorzej broni. Q-Rich da rzuty za 3, trochę nawet zbiera mimo warunków fizycznych jednak jest gorszym defensorem niż Barnes. Skład nie wygląda źle, ale znając życie to znowu będą problemy z Carterem. Już pokazał, że on do wielkich rzeczy się nie nadaje, a jego kolana też. Najlepiej jakby go oddali to możliwe, że znowu zacznę ich lubić

Oby w końcu Gortat dostał więcej minut bo Bass to raczej mnie nie interesuje… znając głupotę SVG to znowu MG będzie miał średnią minut 10 najwyżej ;]. Jak się pozbędą Cartera za coś dobrego może znowu o finał powalczą.2010-07-17 o 12:18 #5715Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikOtis coś tam wygadywał że Marcinem interesuje się przeszło 18 klubów
(ma chłopak wzięcie). Więc ja liczę na to że ktoś im zaproponuje jakąś wymianę z jego udziałem, a jeśli nie teraz to przynajmniej w 2 okienku.
Co do finału to raczej bym tak nie stawiał. Jak dla mnie ciekawa walka będzie się toczyć pomiędzy Miami vs ChicagoNie wiem czemu oni nie chcą coacha wymienić, ktoś wie może jaki ma on z nimi kontrakt?
2010-07-17 o 12:25 #5716Anonimowy
Gośćnie wiem jak tam kontrakt ze SVG wygląda. Ciekawe czy to prawda 18 klubami zainteresowanymi Gortatem. Jak by zyskali kogoś dobrego za wygasającą umowę Cartera kto wie co by pokazali. Bulls jakoś składem jakoś bardzo ich nie biją.
2010-07-19 o 15:07 #5757Tyrion
Uczestnikmucha8 wrote:Nie wiem czemu oni nie chcą coacha wymienić, ktoś wie może jaki ma on z nimi kontrakt?
ktoś wie-do 2011 będzie zarabiał 4 mln za sezon, bo podpisał w 2007 kontrakt 16/4, ale poodbno Othis przygotował już jakąś ofertę extension dla niego ;)Ten 4 rok, czyli 2010/2011 jest opcją zespołu, i ma być gwarantowany za podpisanie przedłużenia

A co do ewentualnych szans Magic, to widzę ich nadal w gronie poważnych contenderów, bo trzon zespołu gwarantujący walkę o Finał w zasadzie został ten sam…na pewno potrzeba trochę lepszej rotacji w wykonaniu Stana, bo ma kim to robić
No i na pewno potrzebna jest zmiana mentalności kluczowych graczy( Dwighta, VC), którzy są mówiąc kolokwialnie „za mięccy” w ważnych momentach…no i wspomniana tutaj wymiana Vince’a też raczej szkody by zespołowi nie przyniosła
2010-09-28 o 10:59 #6974Tyrion
UczestnikDobra- czas trochę odświeżyć temat, dotyczący drużyny naszego Polskiego młotka, tudzież rodzynka

SVG zna już 4 graczy, którzy będą tworzyć starting5 w bieżącym sezonie( Nelson, Carter, Lewis i Howard), ale wciąż nie wiadomo, kto będzie ostatnim ogniwem- wszystko zależeć będzie od tego, na jakiej pozycji będzie ustawiany Rysiek Lewis.. SVG podobno nadal waha się, czy nie przesunąć go na bardziej naturalną dla niego pozycję SF- wtedy w s5 zagrałby ktoś z dwójki Ryan Anderson, Brandon Bass.. ale jest też możliwe, że Rysiek zagra na PF, i wtedy prawdopodobnie na sf będzie wychodził Q-Rich, a Pietrus tradycyjnie z ławki..SVG powiedział też, że nawet jeżeli okaże się, że Rysiek będzie grał wyjściowo na PF, to więcej minut niż w sezonie ubiegłym będzie spędzał na „trójce”,a i Marcin Gortat w trakcie sezonu, ma dostać minuty na 4, ale na pewno nie w wyjściowym ustawieniu..2010-09-30 o 14:53 #7101Creative
UczestnikMedia Day w Orlando

[img]http://cdn.bleacherreport.net/images_root/article/media_slots/photos/000/011/593/5031531930_8e72c7c544_o_crop_358x243.jpg?1285629283[/img]
[img]http://cdn.bleacherreport.net/images_root/images/photos/001/037/013/5030858547_8781f044b6_o_original_crop_340x234.jpg?1285629210[/img]
[img]http://cdn.bleacherreport.net/images_root/article/media_slots/photos/000/011/594/5030876559_af474dfdbd_o_crop_358x243.jpg?1285629329[/img]
2010-10-07 o 16:45 #7257Purp & Yellow LA Lakers
UczestnikMarcin został sprowadzony na ziemię przez SVG i zawodników z drużyny. Powiedzieli mu, że ma zająć się zbiórkami i obroną, a nie ofensywą. Dali mu do zrozumienia, że musi pogodzić się z własną rolą w zespole. Patrząc ze strony Magic to oczywiście to dobry ruch, bo Marcin tam jest tylko po to, aby dać odpocząć DH. Marcin nic więcej nie osiągnie w Orlando i jeżeli chce się rozwijać musi zostać wymieniony.
2010-10-07 o 17:07 #7258OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikWymiana jest niestety mało prawdopodobna od dawien dawna….
Kiedyś ktoś z zarządu Magic powiedział że Marcin nie jest i w najbliższym czasie (czyli raczej nigdy) na sprzedaż, ponieważ jako jedyny w lidze doskonale wie jak bronić i jak zatrzymać Dwighta, a jak by Marcinka gdzieś oddali to niby Magic mieliby wielkie problemy z powstrzymaniem tej jakieś nowej drużyny Gortata…
Dla mnie jest to bez sensu bo Gortat i tak nie powstrzymałby Howarda nawet biorąc pod uwagę że MG wie jakie sztuczki stasuje DH2010-10-08 o 09:44 #7298Anonimowy
GośćMam nadzieje, że dostanie minuty albo go wytransferują. Chłopak ma już 26 lat więc powinien grać, a PRE pokazuje, że warto dawać mu czas na parkiecie. Rybak co Ty gadasz z tym, że MG wie jak bronić Howarda… inny są ślepi i nie widzę tego, co? Howard jest słaby w ofensywie, że ktoś go zacznie przyciskać na boisku to od razu rozpycha się łokciami i faule łapie. Mam cichą nadzieje, że Polak dostanie w końcu swoją szansę.
2010-10-10 o 07:24 #7393ADZIO
UczestnikMoim zdanie nic sie niezmieni w stosunku co do Marcina. znowu bedzie gral srednio 12 min i stawial zasłony a szkoda bo stać naszego cinka na wiele wiele więcej.
2010-10-10 o 07:44 #7395OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikSkejcik tak mówili działacze z Magic, ja tego nie wymyśliłem;)
2010-10-10 o 13:04 #7403Tyrion
UczestnikADZIO wrote:Moim zdanie nic sie niezmieni w stosunku co do Marcina. znowu bedzie gral srednio 12 min i stawial zasłony a szkoda bo stać naszego cinka na wiele wiele więcej.No nawet na to, żeby zostać all starem
Dziwne tylko, że tego, ze stać go na wiele, wiele wiecej nie pokazał chociażby w meczach wyjazdowych naszej repry w tej parodii , co niby była eliminacjami 
BTW- Też kiedyś czytałem tą bzdurę, o której pisał rybak i mam na ten temat podobne zdanie co Skejcik( o rety, to się czasem zdarza
)2010-11-29 o 11:18 #8862Anonimowy
GośćQuote:The Magic are still open to making trades, reports Brian Schmitz of The Orlando Sentinel.Schmitz writes that the Magic still like both Chris Paul and Carmelo Anthony — they are partial to Paul — and they’ll trade anyone but Dwight Howard for either All-Star.
Orlando knows they need a big-time scorer to compete with Miami and Boston and might even be willing to take a brief step back to reload if they were to add Paul or Anthony.
Via Orlando Sentinel
Dopiero teraz wpadli na to, że potrzebują drugiego All-Stara z prawdziwego zdarzenia w Magic. Właśnie jak chcą powalczyć o tytuł to muszą mieć w dupie to, że VC15 jest blisko domu czy Nelson to kumpel Howarda tylko wziąć się do roboty i zrobić solidny deal.
2010-12-03 o 05:22 #8916ADZIO
UczestnikMelo za Marcinka i J-Will`a + jakis pick??
2010-12-03 o 09:07 #8921Anonimowy
GośćADZIO wrote:Melo za Marcinka i J-Will`a + jakis pick??LOL , przecież GM Nuggets gdyby usłyszał tą ofertę to tylko by się zaśmiał do słuchawki i rozłączył. BTW radzę przypomnieć sobie jak muszą wyglądać płace graczy by ten trade doszedł do skutku bo Denver i Orlando są powyżej salary cap

-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.