Oklahoma City Thunder

Strona główna Fora NBA Zespoły Oklahoma City Thunder

Wyświetlanie 15 wpisów – od 76 do 90 (z 95 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Co do Perkinsa. Jeśli Presti chce coś za niego to musiałby dorzucić najpewniej Hardena.. ;/ A tego nikt w OKC nie chce.

A właśnie co do kontuzji. WYpadli nam i Thabo i Maynor. Jak dla mnie radzą sobie super bez nich, a nie można zapominać jak ważną rolę mieli w zespole. Sefolosha to dobry defence ale nieco upośledzenie w ataku, jednak nie można mu odmówić że potrafi posadzić 2,3 trójki w meczu. Maynor wprowadzał do gry spokój i równowagę, kiedy Westbrook miewał gorsze dni (czytaj początek sezonu) W miejsce Erica wskoczył Reggie Jackson i radzi sobie całkiem nieźle jak na 24pick. Broni dość solidnie jak na pierwszy rok, a w ataku przypomina mi nieco uboższą wersję Russella ;)

Skejcik
    Uczestnik

Chcemy oddać Perka, a ten dzisiaj jak Point Guard zagrał notując 6 asyst ;>. Jeszcze przed draftem czytałem, że Jackson potrafi bronić i tak samo jak Russell jest bardziej combo.

W necie znalazłem ciekawy stat odnośnie Perka. Jest 33 z 36 centrów w NBA, którzy grają co najmniej 20 minut w meczu jeśli chodzi o liczbę zbiórek ;)

A co do dzisiejszego meczu z Jazz, to warto było zwrócić uwagę jak twarde zasłony stawiał na Devinie Harrisie.

ADZIO
    Uczestnik

Ibaka dzisiaj tez bardzo solidny mecz zagrał :) 7/8 z gry 16 punktów 10 desek no i 6 bloków a przy tym tylko 2 faule :)

robin-NYK
    Uczestnik

Co do Perkinsa to na miejscu OkC nie myślałbym o wymianie z jego udziałem.
    Jak na razie Perk gra średnio, ale jestem pewien że w Play Off pokażę na co go stać. To jest gość od czarnej roboty i drużynie jest bardzo potrzebny.

kubakw
    Uczestnik

No ale inna sprawa, że tam oprócz Duranta, Westbrooka no i może Hardena wszyscy są od czarnej roboty. OKC potrzebuje chyba troszkę badziej błyskotliwych graczy, żeby odciążyć trochę wspomnianą trójkę. W tym momencie ofesywnie pod koszem są słabiutcy. Perkins i Ibaka w S5 nie dają im siły ognia wymaganej od zespołu contendera. Oczywiście od czasu do czasu Perk da 6 asyst, a Ibaka wrzuci 16 pkt, ale to raczej rzadkie przypadki.

Barszczu
    Uczestnik

Hasheem Thabeet w Olkahomie !

Thunder podpisze z nim 2-letni kontrakt, prawdopodobnie za ligowe minimum dla weterana. Tym sposobem, trzy lata po drafcie 2009, Thunder mają w swoim składzie dwóch zawodników z pierwszej trójki tamtego naboru.

Skejcik
    Uczestnik

sprowadzając Thabeeta pokazuję, że z Aldricha chyba nic nie będzie. Perk / Thabeet to katastrofa w ataku, jednak Ainge zrobił dobrze sprzedając KP do Thunder co wtedy wydawało się pomyłką. Thunder pokazali jaja idąc do finałów jednak Heat to było dla nich za dużo, doświadczenie im się przyda z tego sezonu. Mają jeszcze MLE więc pewnie kogoś podpiszą aby ponownie powalczyć o finał / tytuł.

kubakw
    Uczestnik

Oni będą mega wzmocnieni tymi przegranymi finałami i ta porażka wiele ich powinna nauczyć. Kolejne mięso pod kosz sie przyda jeżeli coach Brooks nie będzie przechodził na siłę na small ball, którym próbowali wygrać z Heat. Na MLE i minima weterańskie mogą wziąć naprawdę konkretnych ludzi, bo przecież są contenderem i murowanym faworytem zachodu. To wymarzone miejsce dla staruszków, albo zadaniowców, którzy chcą poszukać pierścienia.

Skejcik
    Uczestnik

Wg mnie staruszkowie będą się bardziej pchać do Heat i może znowu Lakers skoro tam jest Nash teraz. Joe Smith jak grał w OKC mówił, że wolni agenci mogą tu bardzo nie chcieć przychodzić bo miasto to dziura, ale pożyjemy zobaczymy. Mimo wszystko tak jak mówisz Thunder to #1 Team na zachodzie co pokazała w PO.

Wasky
    Uczestnik

Dziwi mnie trochę, że nie wspomnieliście jeszcze o Perrym Jones III ;) który już podobno jest uważany za najlepszy steal draftu, gościu miał być wybrany w pierwszej trójce kiedyś mówiło się nawet o number 1 pick, a „dzięki” plotkom że ma problemy z kolanem został wybrany tak daleko, ktoś (chyba Sebastian Hetman) powiedział że te problemy na pewno się odezwą ale dopiero za jakieś 5-6 lat a do tego czasu Perry może spokojnie kręcić z 15pkt i 7 zb. na mecz. Także dla mnie Perry Jones 3 to wielkie wzmocnienie dla OKC. Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć piątkę Westbrook-Harden-Durant-Jones III-Ibaka ;)
    Btw. znalazłem gdzieś artykuł jak Perry Jones podczas nieoficjalnego mierzenia wyskoczył na prawie 42 inches : http://www.hardwoodparoxysm.com/2012/06/25/nba-draft-2012-perry-jones-iii-at-his-peak/

kubakw
    Uczestnik

Może być stealem, ale to podobny przypadek do Jareda Sullingera. Miał być topowym pickiem, ale nikt nie wie, czy problemy zdrowotne będą się odzywać i jak często. Wybór takiego gracza z wysokim numerem to ryzyko, a skoro draft był mocny to zespoły z wyższymi pickami wolały gości w 100% zdrowych. Zobaczymy jak się przyjmie i zaadaptuje do NBA, jak będzie z jego zdrowiem i czy wywalczy sobie wymarzone przez Ciebie s5:) Moim zdaniem w obecnej drużynie Thunder może nie mieć łatwo i jeżeli wejdzie do s5 to musi być naprawdę kimś.

Ostatnio była tutaj gadka o trade Perka bo był zbędny w OKC tak naprawdę, ale teraz ten gracz może być kluczowy to stawienia czoła Jeziorowcom i ich nowemu nabytkowi ; )) Rybak nadal chcesz wymiany Howarda???

Skejcik
    Uczestnik
    mucha8 wrote:
    Ostatnio była tutaj gadka o trade Perka bo był zbędny w OKC tak naprawdę, ale teraz ten gracz może być kluczowy to stawienia czoła Jeziorowcom i ich nowemu nabytkowi ; )) Rybak nadal chcesz wymiany Howarda???

Perk to był dobry na Howarda jak jeszcze grał w C’s. Dobrymi obrońcami są Ibaka, Collison jednak to za mało aby zatrzymać DH, ale z Gasolem zobaczymy jak będzie bo od 2 lat jego gra w PO to niezbyt rewelacyjna jest.

kubakw
    Uczestnik

Ale nie za bardzo mogą się go pozbyć. Chyba, że za innego centra, bo z Perkinsem (jaki on by nie był) wciąż mają więcej agrumentów przeciwko Howardowi, niż z dobrze dysponowanym Collisonem. Moim zdaniem w tej chwili nie będą nic ruszać, szczególnie że o dobrego centra za podobne pieniądze będzie niezwykle ciężko. Wpadło mi do głowy, że ewentualnie mogliby pogadać z Suns o Marcinie:)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 76 do 90 (z 95 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.