Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Oklahoma City Thunder
- Ten temat ma 94 odpowiedzi, 25 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 1 miesiąc temu przez
Maciak.
-
AutorWpisy
-
2012-01-20 o 12:40 #14896
kubakw
UczestnikMoim zdaniem na więcej w ekipie w której jest postacią numer 2 nie mógł liczyć i nikt by mu więcej nie dał. W Thunder na maksa zasługuje tylko KD, a Westbrook jako jego podnóżek dostał bardzo wysoką umowę i teraz zobaczymy, czy udowodni, że jest wart takiej kasy.
2012-02-07 o 12:40 #14993Lucinek
UczestnikJakie według was ma szanse OKC , żeby dostać się do finałów NBA? Czy to co przed rokiem , gwiazdorzenie Westbrook’a i co najwyżej finał konferencji ?
2012-02-07 o 12:50 #14994Skejcik
UczestnikLucinek wrote:Jakie według was ma szanse OKC , żeby dostać się do finałów NBA? Czy to co przed rokiem , gwiazdorzenie Westbrook’a i co najwyżej finał konferencji ?
A jakie są wg Ciebie szanse ? Skoro zaczynasz wątek to powinieneś napisać coś od siebie, chyba?
2012-02-07 o 12:59 #14995Lucinek
UczestnikWedług mnie finał NBA jest osiągalny , tylko pod koniec jak są decydujące rzuty , to niech Westbrook poda do Duranta , bo asem w rzucaniu za 3 to on nie jest.
2012-02-07 o 13:18 #14996Skejcik
UczestnikLucinek wrote:Według mnie finał NBA jest osiągalny , tylko pod koniec jak są decydujące rzuty , to niech Westbrook poda do Duranta , bo asem w rzucaniu za 3 to on nie jest.Decydujące rzuty to nie jest argument wejścia do finału. W innych drużynach też potrafią być „clutch”. Czyli wg nieco Twojego zdania można się domyślać, że Thunder ograją każdego jak tylko będą trafiać w ostatnich minutach… :] liczyłem na bardziej merytoryczną dyskusje i pewnie inni także.
2012-02-07 o 13:21 #14997Lucinek
UczestnikNie jestem ekspertem , pisałem o zachowaniu tylko w końcówkach meczu , jestem laikiem :>
2012-02-07 o 13:39 #14999ADZIO
UczestnikWestbrik sie niezmieni i bedzie chcial sam wygyrwac BIg Games
Coach bedzie musial mu to wypersfadowac z tego kanciastego baniaka iz nie moze on tak robic. Penetracja w ostatnich sekundach jak najbardziej ok, ale niech odda pilke KD badz Hardenowi ktorzy sa znacznie lepszymi jump shooterami niz Russ. Finaly konferencji rowniez jak najbardziej po stronie Thunder. Mloda zgrana ekipa, czlon zgrywany juz ponad 3 lata to musi procentowac. A przy slabej postawie lawki Lakers czy dziadkach z Dallas final ligi rowniez stoi przed nimi otworem
2012-02-07 o 13:57 #15000Jankes
UczestnikJest duża szansa na awans do finału
Mają lidera oczywiście Duranta, który z każdym sezonem robi duże postępy i jest w TOP 5 najlepszych graczy w NBA. Problem to Westbrook, który nie jest typowym PG, jak mu piłka nie wchodzi to gra na siłę i traci na tym cały zespół. Tak jak napisał ADZIO jest to młoda ekipa i co najważniejsze zgrana, choć z drugiej strony ta młodość może im w najważniejszych momentach zaszkodzić. Na zachodzie kibicuje Thunder i jak na razie wszystko idzie dobrze 
Durant ma dużą szanse na nagrodę MVP.2012-02-07 o 15:18 #15003Skejcik
UczestnikADZIO wrote:Westbrik sie niezmieni i bedzie chcial sam wygyrwac BIg Games
Coach bedzie musial mu to wypersfadowac z tego kanciastego baniaka iz nie moze on tak robic. Penetracja w ostatnich sekundach jak najbardziej ok, ale niech odda pilke KD badz Hardenowi ktorzy sa znacznie lepszymi jump shooterami niz Russ. Finaly konferencji rowniez jak najbardziej po stronie Thunder. Mloda zgrana ekipa, czlon zgrywany juz ponad 3 lata to musi procentowac. A przy slabej postawie lawki Lakers czy dziadkach z Dallas final ligi rowniez stoi przed nimi otworem 
A skąd wiesz, że się nie zmieni ? Wczoraj nawet momentami Westbrook lepiej wyglądał niż Durant. Jak zwykle jedziesz po zawodnikach, których nie lubisz zobaczymy co Griffin pokaże. Brooks jako coach też popełnia parę błędów, a Russell już częściej będzie wchodził pod kosz… nawet taki Rose gra podobnie do Westbrooka i też czasem jak „jeździec bez głowy” to wtedy mu nikt nic nie zarzuca. Jak o backcourt się nawet nie martwię to bardziej pozycję 4/5 tak. Ibaka gra nieźle, ale w ataku nie błyszczy, Perkins tak samo i miewa problem z faulami i niestety to już nie ten gracz co przed kontuzją może to nie wystarczyć na duet Gasol / Bynum czy nawet Aldridge / Camby. Nieco słabsza gra Dallas to plus dla OKC, ale też nie wiadomo czy inne drużyny z zachodu nie porobią solidnych wzmocnień przed 15 marca.
2012-02-07 o 17:00 #15006ADZIO
Uczestnikhehehe Rafale a kto powiedzial ze nie lubie Westbricka ? Poprostu jego bb i.q w poznych momentach meczu mnie zaskakuje,a po za tym dla mnie jest w tej chwili w Top 4 PG w lidze za D-Rosem , CP 3 i Nashem. Chcialebym aby wyciagnal wnioski z poprzednich PO gdzie wlasnie ciskal ceglami ( more info Rybak ).
2012-02-07 o 17:23 #15009Skejcik
UczestnikADZIO wrote:hehehe Rafale a kto powiedzial ze nie lubie Westbricka ? Poprostu jego bb i.q w poznych momentach meczu mnie zaskakuje,a po za tym dla mnie jest w tej chwili w Top 4 PG w lidze za D-Rosem , CP 3 i Nashem. Chcialebym aby wyciagnal wnioski z poprzednich PO gdzie wlasnie ciskal ceglami ( more info Rybak ).Choć z powyższego postu można wywnioskować, że sympatią do niego nie grzejesz
… To się zgadzam, że jego bball iq nie jest najwyższe czy w różnych momentach gry. Po ostatniej sprzeczce między nim, a Durantem jest nieco lepiej. W PO rok temu dał ciała, tego nie neguje, ale zaczekajmy w osądach do nich lub chociaż jeszcze zobaczmy co Russell będzie grał przez najbliższy miesiąc. Potrafi asystować, ale jest combo i mam też nadzieje, że wziął sobie do głowy poprzednie wpadki.2012-02-14 o 11:45 #15042OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikHmm, widzę, że dawno mnie tutaj nie było a ciekawa rozmowa się zrobiła

Co do crunch..
Wiem , że wszyscy są zdania, że Durant jest crunch time playerem a Westbrook tylko przeszkadza mu w końcówkach w robocie. Statystyki z tego sezonu są jednak zgoła inne, niż przeciętny kibic sądzi
Obaj panowie w Crunch są:
Kevin Durant 19/42 (45,2%)
Russell Westbrook 15/31 (48,3%)
Co wy na to ? Wink Westbrook naprawdę nie jest zły.. W dodatku w końcówce potrafi jebnąć ważną trójkę (choć tylko bodaj 28% skuteczności), strat też nie jest już tak długo jak w styczniu, więc póki co Thunder są na dobrej drodze do Finału Konferencji jak na razie. Niepokoi mnie nieco dyspozycja Ibaki pod względem punktowym. Jak na razie jego punkty z 5 metra nie są konieczne, ale im dalej w sezon, tym bardziej będą potrzebne.. Zobaczymy co z tego wyniknie
W PO najbardziej obawiam się Portland. Dalej Grizzlies (z Zachem) i Clippers. Jestem pewien, że ze świetnie dysponowanym Aldridge’m , Cambym na desce byłby spory problem. + matchup Felton – Westbrook. Świetna seria najpewniej w finale Konferencji się szykuje
Co do Brooksa, to jak zresztą od kilku już lat robi świetną robotę. Kiedy wypadł Sefolosha, spróbował z Hardenem w S5. Kiedy jednak to nie wyszło, bez zastanowienia do piiewszego składu wstawił Cooka, a póki co wychodzi nam to na dobre..
Dobre czasy nastały w Oklahomie
2012-02-14 o 11:56 #15043Skejcik
UczestnikNie takie dobre do końca Rybak. Jak z ofensywa jest w miarę na wysokim poziomie to z obroną nie jest za ciekawie. Thunder od pewnego czasu spada w dół po tym względem, wyczytałem niedawno, że w Thunder brakuje speca od defensywy. Są na 15 miejscu w obronie więc słabo jak na zespół mający walczyć o tytuł. Ja Rybak bym się nie bał Blazers tylko raczej Spurs, którzy najlepiej potrafią grać z OKT jeśli chodzi zachodnie zespoły.
2012-02-14 o 14:56 #15044OKC fan since 2009 & Portland TB
UczestnikPo części się z Tobą zgodzę. Ale nie chodzi tu tylko o obronę. Thunder są na 30 (!!) miejscu w NBA w stratach. Mamy ich średnio 17 w każdej grze. Dotychczas było pięć meczy z 20+ strat. Dodatkowo bardzo ważna rzecz. prawie 28% posiadań kończy się stratą. To jest problem. W 20 wygranych OKC mają 17.2 straty a w 6 porażkach bodaj 16.3. Dziwny stat, ale prawdziwy…
W porażkach z Wizards czy Kings straty miały kluczową rolę, ale już w potyczkach z Mavs czy Blazers przegraliśmy przez dziury w obronie.. Nie wiem Rafał czy się ze mną zgodzisz, ale ostatnio naszły mnie myśli o trejdzie Perka… ?
2012-02-14 o 17:27 #15045Skejcik
UczestnikU Westbrooka to problem jest spory ze stratami chociażby, ma średnią 4.3 największą w NBA
. Też rozmyślałem nad transferem Perka, ale za niego nic ciekawego się dostanie. To już gracz po ciężkiej kontuzji, a swoje też zarabia. Czekamy na powrót Sefolsoshy, a także chciałbym aby Brooks ogrywał Aldriha i Haywarda. Niestety doskwiera też nam brak Maynora, ale on niestety cały sezon z głowy… zobaczymy co dalej i czy Presti będzie coś zmieniał w drużynie. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.