Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › Oklahoma City Thunder
- Ten temat ma 94 odpowiedzi, 25 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 1 miesiąc temu przez
Maciak.
-
AutorWpisy
-
2009-08-31 o 13:49 #33
Rick Barry FTW!
UczestnikW tym wątku dyskutujemy na tematy związane z Oklahoma City Thunder.
2009-09-29 o 08:45 #898Rick Barry FTW!
Uczestnik2009-10-16 o 11:34 #1090Anonimowy
GośćThunder, oj Thunder
Bardzo lubię tą ekipę tylko szkoda, że to już nie Seattle SuperSonics 
Ten sezon raczej będzie podobny do poprzedniego. Presti na razie sobie buduje drużynę na draft pickach. Durant, Westbrook to mogą być gwiazdy na parę lat. Doszedł NBA ready James Harden, ale w PRE spisuje się średnio i raczej będzie wchodził z ławki. Po za tym doszli Mullens, Ibaka z draftu, Shun Livingstone i weteran Kevin Ollie. Może te 3-4 wygrane więcej Thunder będą mieli, ale to kolejny sezon aby młodzi się rozwijali i zgrali. Za rok OKT też będą mieli sporo kasy do wydania na FA tylko OKC nie jest atrakcyjnym miejscem więc Presti może nieco przepłacać graczy, aby przyszli grać do Thunder. Na stan dzisiejszy PO brak, ale będzie miło patrzeć na Durexa, Westbrooka i Greena
2009-10-20 o 20:15 #1184Creative
UczestnikThunder mają dużo talentu – Westbrook, Durant, Green. Do tego są bardzo młodzi (20,21 i 23 lata). OKC w tym roku raczej nic nie ugrają ale szczególnie bym się tym nie martwił… Niech Panowie się rozwijają i trzymają zdrówko, szczególnie Durant który bardzo przypomina Mi młodego MJ (miał taki okres w zeszłym sezonie gdzie konsekwentnie notował ok 40 pkt w meczu). Za rok dostaną kolejny niezły numer w Drafcie i wiele możliwości w FA…
Oczywiście trzeba grać i walczyć – może uda się OKC wygrac kilka meczy więcej niż w sezonie 2008/2009. Thabo Sefolosha to ciekawe wzmocniene – ma chyba coś do udowodnienia, po nieudanej przygodzie w Chicago… Etan Thomas bedzie wreszcie ciekawym zmiennikiem dla Krsticia. Zgadzam się ze Skejcikiem w sprawie Hardena – chyba mogliśmy spodziewać się więcej w pre-season… trzeba jednak pamiętać że mecze przed-sezonowe nic nie znaczą, może w RS zaskoczy już na dobre…
No i Ryan Bowen – kocham tego kolesia. Ostatnie 2 lata grał w Hornets – nie ma za dobrych warunków fizycznych, nie ma dobrego rzutu…. walczy jednak za 2 – wszędzie go pełno – coś zbierze, przechwyci, poda do lepiej ustawionego kolegi… Let’s go Ryan!!!!
2009-10-21 o 08:24 #1186Rick Barry FTW!
UczestnikCo do Oklahomy, jedno co mogę powiedzieć, to kibicowałem w 100% aby dostali Thabeeta.
Nie wyszło:(, i zespół nadal jest dobrego środkowego, od walczenia o play-off.:dodgy:2009-10-21 o 09:41 #1188Anonimowy
GośćThebeet wiele by tu nie zmienił, ale i tak wzięli dwóch środkowych Ibaka i Mullens, jest Krstic, Thomas i Collison. Będą mieli kasy za rok to niech sprowadzą sobie C wyższej klasy lub na Gortata się pokuszą, jeżeli go Magic wystawią na rynek.
2009-10-22 o 18:48 #1214Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
Uczestnika ja liczę że trafi tu Marcin…lubię ten zespół i z chęcią widział bym tu Marcina ;pp nie wiem jak wy
2009-10-23 o 17:45 #1232Ociep
Uczestnikjedno jest moim zdaniem pewne- jak ten zespół zaskoczy i zanotuje jakiś postęp w porównaniu do ubiegłego roku( a postęp ten uważam za bardzo prawdopodobny) to może aż tak źle z tym przepłacaniem jak to prognozuje Skejcik nie będzie musiało być bo sama obecność takiego Duranta przy dalszym harmonijnym jego rozwoju może być nie najgorszym magnesem dla przyciągnięcia jakiegoś solidnego grajka pod kosz, co przy założeniu kolejnego dobrego wyboru w drafcie, a z tym nie mają problemów może sprawić, że fani tej drużyny mogą spoglądać w przyszłość z optymizmem, z czego i ja się cieszę bo bardzo lubiłem dawne Sonics
2009-12-04 o 22:00 #1835jacekwo
Uczestnikhej…
Dla mnie Oklahoma w tym sezonie zadziwia na plus.
Durant gra lepszy sezon niż poprzedni napewno jest gwiazdą tej ligi, co do Westbrooka to podoba mi sie u niego , że zaczął w tym sezonie grać więcej z kolegami.
Jeff Green i James Harden?… hmm.. ten pierwszy raczej na poziomie – podobnie jak w poprzednim sezonie, Harden narazie się uczy i jak dla mnie jest graczem na poziomie.
Jeśli chodzi o Krsticia to uważam , że ten koleśgra słaby sezon i musi sięwziąć z garść.
Sefolosha i Weaver?,,,ten pierwszy odoba mi się tylko pod tym względem, że zaczął walczyć pod tablicami i ma dobry wynik 6 zbiórek w meczu, ten drugi to nie wiem dlaczego o wiele mniej spędza czasu na parkiecie niż w poprzednim sezonie co mnie dziwi bo zapowiadał sie dobrze w sezonie debiutanckim.
Na koniec dwójka panow D.J. White i Nick Collison…ten pierwszy mnie rozczarowuje według mnie zapowiadał sie na ciekawego silnego skrzydłowego,a ten sezon ma słaby i tym samym dostaje mniej minutod trenera, podobnie Nick daje ciała w tych rozgrywkach…
mimo to uważam że Thunder może powlaczyć o play off na pozycję 7-8…2009-12-05 o 19:40 #1843Anonimowy
GośćOKC nieźle, nieco zaskoczyli mnie. Durant to b.dobry tylko coś mi w nim brakuje, nie wiem jakieś drapieżności.
Jakby Thabo nie walczył pod tablicami to by był do dupy? On jest G/F więc jego rola nie jest walka pod tablicami, a już wcześniej był dobrym obrońcą. Bulls zrobili źle pozbywając się go za nic.
Krstić musi grać jak Center, a jest czwórką i nieco mi nie pasuje do tego zespołu.
Harden się przebudza ostatnio, będą z niego ludzie i liczę na rozwój Westbrooka, on jest moim ulubionym graczem z Thunder. OKT muszą w offseason wzmocnić się pod koszem bo Green mimo wszystko to SF, a jako PF gra z przymusu.2010-02-10 o 13:11 #2889Swider
UczestnikI co panowie powiecie o OKC?
Jak dla mnie mega niespodzianka. Durant jest naprawdę liderem z prawdziwego zdarzenia, Westbrook nie napala się na niepotrzebne trójki, które nie są jego mocną stroną i rozgrywa mądrze a z ławki zawsze Harden dorzuci jakieś ważne punkty no i pozyskanie Maynora było chyba ich dobrym ruchem, bo jako zmienni Westbrooka sie sprawdza. Jedyna luke maja pod koszem gdzie napewno przydałby się center z prawdziwego zdarzenia.2010-02-11 o 12:13 #2916Beat L.A.!!
UczestnikSzkoda, że Gortata tam nie przetransferowali
Thunder jest dla mnie największym zaskoczeniem w tym sezonie. Tylko ciekaw jestem jak sobie poradzą w play-off’ach, czy nie załamią się psychicznie.Nadciąga burza :w00t:
2010-02-11 o 12:22 #2917Anonimowy
GośćOKC w PO nic więcej jak 1 runda. Są za mało doświadczeni, PTB w zeszłym sezonie grali też nieźle, ale Rakietom rady nie dali. Za rok może dwa będą już walczyć o WCF lub nawet wielki finał NBA.
2010-02-11 o 13:26 #2919Denver Nuggets #1
Uczestnikzgadzam się Skejcik…Dla nich nr. one goal to dostać się do PO , oczywiście im dalej tym lepiej ale nie mają szans na dłuższą metę z takimi ekipami jak Dallas,San Antonio, PTB , Jazz…
Kevin gra wyśmienity sezon , pewnie najlepszy jak do tej pory ale nie ma dużego wsparcia ,Russel gra lepiej niż rok temu , ale OKC nie grają zupełnie pod koszem , do tego dochodzi słaba ławka , w PO jest to bardzo ważny element. trzeba utrzymywać S5 w „świeżości”. W PO sam Kev nie da rady kiedy inni będą zdychać z wycieczenia …
Miło będzie jeżeli zobaczymy dobrą walkę ich w pierwszej rundzie ale raczej tylko tego możemy się spodziewać.
Skejcik wysoko ich stawiasz WCF , NBA Finals musiały by się zdarzyć cuda w lato , wg mnie będą się pojawiali w PO regularnie i kończyli na 2 rundzie przez ok. 2-3 lata
2010-02-11 o 14:12 #2920Beat L.A.!!
UczestnikStarzy wyjadacze prawie zawsze wykorzystają doświadczenie w PO. Mi się wydaję, że duża rolę odegra tu trener Thunder i od tego zależy jak w playoffach wypadną. Ciekawe jest też to, że Durant & Company trzyma bardzo równy poziom na wyjeździe jak i u siebie, (home 15-10, road 15-11) co może świadczyć, że zespół ma predyspozycje być również silny mentalnie. No, ale na razie nie ma co marzyć o równej grze przez cały mecz.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.