Offseason 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Offseason 2010

Wyświetlanie 15 wpisów – od 106 do 120 (z 794 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

rybak jeżeli już tłumaczysz artykuły to trochę bardziej uważnie bo nie potrzebnie wprowadzasz lekki zamęt.
    Billups nic nie ma zagwarantowane od włodarzy i absolutnie nic się nie zmieniło w związku z jego sprawą , Billups nie tyle co będzie grał do końca kariery w DN ale powiedział że bardzo tego pragnie a to jest kolosalna różnica.
    Cytuje: „Chciałbym pozostać Nuggetem aż do momentu kiedy skończę grać”
    Nothing Change

Anonimowy
    Gość

Hawks zaoferowali Johnsonowi maxa – 120mln / 6 lat gry. Uważam, że ten pan nie jest wart takiej kasy, tak samo jak Lewis czy Arenas. Jednak kibicem Atlanty nie jestem i niech robią co chcą oby później nie płakali.

Bucks robią postępy w rozmowach z Salomonem w sprawie nowego kontraktu. Jak podpiszą Johna muszą się pozbyć Delfino. Argentyńczykiem nie pogardziłbym w Lakers bądź Wolves.

*Lakers na początek „free agency” zadzwonili do Fishera.
    *Richard Jefferson zostanie FA.
    *Pacers interesują się Jordanem Farmar.

* Fisher liczy na 1roczną umowę na ok. 5mln
    * podobno LA rozmawiało z Toronto o Boshu ale nie tak jak było wcześniej mówione Bynum + Lamar za Bosha i Jacka tylko rozmawiali podobno o Bynum + Walton
    * LA oferują Farmarowi 1roczną umowę na 3mln
    * podobno lekarze nie widzą przeciwwskazań do tego aby Phil zasiadł na ławce

Tyrion
    Uczestnik

z tym Farmarem to nie do końca tak jest chyba..bo na razie to Jordan jest niezastrzeżonym wolnym agentem i żadnej oferty nie dostał. a to 3/1 to jedynie jest oferta, którą Lakers byliby ewentualnie skłonni zaoferować, a nie już zaoferowali.. tak czy siak nie wierzę, że zobaczymy go w naszych barwach ;)
    Co do kontaktów z Raptors- taka wymiana wyglądała by już lepiej, ale dalej niestety mało prawdopodobna..
    Martwi mnie trochę, że Shanon chce umowę w okolicach pełnego MLE- teraz pewnie będzie scenariusz na przetrzymanie, i pewnie albo strony zejdą do 10/3 proponowanych przez Lakers, albo ktoś Shanona zastąpi- w sumie to nie jest nie do zastąpienia, więc spokojnie sobie możemy poczekać, co się z nim stanie ;)
    5 baniek dla 36 letniego Fisha wydaje się być kwotą za dużą, ale po tym co zrobił dla tego klubu, i po tym, co przy limitowanych minutach byłby wstanie zrobić w maju/czerwcu jest dla mnie opcją do przyjęcia, i bardziej fair w stosunku do Rybci niż jakieś minimum dla weteranów..

Tyrion
    Uczestnik

podobno Joe Johnson wg Wojnarowskiego z Yahoo wkrótce zaakceptuje ofertę 119/6 ze strony Hawks i pozostanie w ekipie Jastrzębi.. jeżeli to się potwierdzi, to gratulacje dla manegmentu „Jastrzębi”- NBA- where a 12,8 points whith 30%fg in series vs Magic max contract happens :) Jak pisałem wcześniej-przepłacony i to gruuuubo…
    Drew Gooden podpisze umowę z Bucks( 32 bańki/5 lat, czyli w sumie podobna wartość jak MLE)- kolejne wzmocnienie ekipy z Milwaukee ;) Robi się tam coraz ciekawiej, i jak jeszcze podpiszą Salmonsa, a odpowiednio wykuruje sie Bogut, mogą być bardzo solidną ekipą

Anonimowy
    Gość

Goodena już Bucks chcieli podczas sezonu i postawili na swoim. Wydaje mi się, że Drew będzie grał w s5, a Elysova będzie zmiennikiem. Widać Bucks szastają kasą bo najpierw przejęcie kontraktu Maggett’ego, wydane MLE i jeszcze potrzeba zmiennika dla Jenningsa więc jeszcze jeden wydatek ich czeka.

Anonimowy
    Gość

update!
    Darko Millicic porozumiał się z Wolves w sprawie nowego kontraktu – 20mln / 4 lata gry. To drugi uch Kahna bo najpierw podpisał kontrakt z Nikolą Pekovicem 13mln/3 lata gry. Zaczynamy mieć bardzo europejski forntcourt ;). Niby się wydaje dużo kasy, ale łącznie ci dwaj razem zarobią co sam Gooden ;)

John Salomons także uzgodnił warunki nowej umowy – 39mln / 5 lat gry, taką samą umowę podpisał Matrix rok temu z Dallas. Trochę sporo, ale jak widać gracze się cenią… mnie najbardziej ciekawi co zrobią ci gracze z wyższych półek.

Podobno CP3 chce odejść z Hornets!

Tyrion
    Uczestnik

no akurat to, że gracze się cenią to akurat nic dziwnego, zwłaszcza, że większość obawia się nowej umowy miedzy związkiem graczy a właścicielami i prawdopodobnych obniżek płac, i chce jednak podpisać dobre umowy już teraz ;) Gooden niby zarobi dużo, ale ma dopiero 29 lat, a w ostatnim sezonie po przejściu do Clippers zagrał dla nich w 24 meczach, notując 14,8 pkt i 9,4 zbiórki w 30 minut gry- jeżeli utrzymał by podobną produkcję to te 5 baniek na rok nie wyglądało by tak źle ;) chociaż umowa faktycznie dość długa i to może być minus..[hr]

Quote:
    Rudy Gay has agreed to a five-year, $81.6 million deal with Memphis, including a player option on fifth

Wojnarowski na twitterze
    Czyli tak jak się spodziewałem, przymierzany do różnych miejsc Rudy jednak zostaje w Grizzlies ;)

ESPN podaje, że już w poniedziałek James podejmie decyzję czy zostaje w Cavs, czy nie. Moim zdaniem LBJ powinien przejść do Bulls.

Quote:
    Rudy Gay has agreed to a five-year, $81.6 million deal with Memphis, including a player option on fifth

Wojnarowski na twitterze
    Czyli tak jak się spodziewałem, przymierzany do różnych miejsc Rudy jednak zostaje w Grizzlies ;)
    [/quote]
    No niestety , nie zobaczę tego pana w Clippers a śmiem twierdzić że pasował by tam idealnie między młodymi, szybkimi, atletycznymi i ofensywnymi zawodnikami LAC, a z nim z łatwością weszli by do PO.
    Nie mniej jednak to nie znaczy że Gay zrobił źle, Memphis to również młody i bardzo zdolny team, szkoda jedynie tego że włodarze tak koniecznie chcą pozbyć się z drużyny OJ Mayo ;/ trochę szkoda wyboru w Drafcie zawodnika na pozycję 2 skoro jest spora luka na jedynce a Conley o wiele lepiej radził by sobie jako 6th men;/ Team ma bardzo dobrą przyszłość przed sobą , Marc Gasol coraz bardziej idzie w ślady brata , Rudy Gay fantastyczny talent ofensywny przedłuża z nimi umowę , pick z draftu i OJ Mayo który ma niezwykły talent na atakowanej jak i bronionej połówce oby tylko go nie oddali i być może dojdzie Jefferson za Randlopha który jak by nie patrzeć we wszystkim jest od Zacha lepszy , defens , offens , rebounding ;];];]
    No nic to losy jednej z twarzy Free Agency 2010 już znamy :)

Clippers4life
    Uczestnik

No to decyzja Kinga w poniedziałek. ;] Miejmy nadzieje ,że wybierze Clippers. :)

Lakers Head Coach Phil Jackson Will Return For The 2010-11 Season ;))

* Lakers zaproponowali Mike Millerowi kontrakt 30/5. Na podjęcie decyzji ma ok. 2h

Anonimowy
    Gość

Super, że Jax zostaje i jedziemy po 3-peat :D. Z tym Millerem jestem zaskoczony bo myślałem, że Lakers nie wydadzą aż pełnego MLE. Obstawiam, że przyjmie tą ofertę bo chce walczyć i mistrzostwo w tym nie najgorzej zarobi. Miler to dobra opcja w ataku w tym bardzo dobry shooter, a tego nam w Lakers brakuje. Jeszcze trzeba kogoś w miejsce Powella i Mbengi.

Frye przyjął ofertę Suns 30mln/5 lat czyli też MLE. Jak pisałem w dziale Suns to sporo jak dla niego, ale muszą jakoś łatać dziurę bo podobno Amare nie zostanie w Suns.

Rox będą chcieli użyć „trade bait” w postaci Arizy, Battiera i Scoli by zdobyć Bosha albo Stata.

Hawks natomiast szukają nowego domu dla Marvina Williamsa.

Tyrion
    Uczestnik

Tylko pozostaje pytanie, czy akurat gość na rezerwowego SF jest akurat tym, czego potrzebujemy najbardziej.. niby fajny, wszechstronny gracz, i co najważniejsze bardzo dobrze rzucający za 3, ale wydanie na niego pełnego MLE znacznie ograniczyło by dalsze możliwości , i nie obyło by się już prawdopodobnie bez handlowania Odomem:/ wiadomość w sumie niepotwierdzona jeszcze, więc raczej nic z tego..

Wyświetlanie 15 wpisów – od 106 do 120 (z 794 w sumie)
  • Temat ‘Offseason 2010’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.