Offseason 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Offseason 2010

Wyświetlanie 15 wpisów – od 61 do 75 (z 794 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Skejcik wrote:
    – Zgadzam się, że Mo Will bardziej pasuje do Roya, więc transfer za Millera jest całkiem możliwy.

Mo Williams będzie dostępny do wymiany tylko wtedy jeżeli LeBron zdecyduje się opuścić CAVS.

*John Salmons rezygnuje z ostatniego roku swojego kontrakt co oznacza że będzie FA w lato 2010.
    *Miami Heat chce sprzedać swój 18 pick w tegorocznym drafcie aby oczyścić salary.
    *Tyrus Thomas oznajmił że chce grać dla Bobcats w przyszłym sezonie
    *Nets rozważa nad wybraniem Wesley’a Johnson’a z numerem trzecim tego rocznego draftu, podobno Minny dostali wiadomość że jeżeli chcą Wesley’a to muszą im oddać wszystkie picki w zamian za pick #3 , cwany ruch GM’a Nets ponieważ tak czy siak wybiorą Favorsa tyle że z numerem 4 a do tego dostaną świetne pick 16 i 23 za free, niech Kahn nie da się nabrać na ten blef chociaż znając jego „profesjonalistkę” to…. ;/
    *Blake Griffin dochodzi do siebie po kontuzji rzepki , mówi że ćwiczy na 100% od ponad miesiąca.

Swider
    Uczestnik

Onet podaje (choć wiem,że to nie zbyt wiarygodne koszykarskie zródło),że Magic zaproponowali Bulls Gortata oraz Pietrusa w zamian za Deng’a. Jednak gdyby to okazało się prawdą to Gortat zapewne byłby zmiennikiem Noah no i może miałby te 5 minut wiecej średnio niż Bulls,natomiast Pietrus mógłby być tez ciekawa opcja z ławki. Natomiast ideii zatrudnienia Denga w Magic bym nie był w stanie zrozumiem,gdyz maja Carter’a,mają Lewisa,maja Redicka no i Barnesa jesli nie wykorzysta player option tak wiec miejsca dla Luola ja tam znalezc nie mogę:P

Luol Deng to SF z możliwościami gry na PF więc w Magic jak najbardziej by pasował , chociaż taki trade wydaje się być dosyć nie realny z punktu widzenia Bulls, ponieważ jeżeli przedłużą Brada Millera to będą mieli zmiennika dla Noah jak i Gibson’a, a sam Pietrus = Deng się po prostu nie opłaca ;/

C: Dwight Howard
    PF: Rashard Lewis
    SF: Luol Deng
    SG: Vince Carter
    PG: Jameer Nelson

Swider
    Uczestnik

No jeśli by tak to miało wyglądać to może coś by z tego było bo salary Magic maja zapachane konkretnie i nie sa w stanie chyba żadnego wolnego agenta na niezłym poziomie kupić,więc zostały im wymiany. Jednak ja i tak uważam,że najlepszym transferem jakiego moga Magic dokonać tegorocznego lata,to zmiana trenera.

//

Corey Maggete w Bucks w zamian za Dana Gadzurica oraz Charlie’go Bell’a i 44 numer w drafcie.

Jeśli już jesteśmy przy takich plotkach to: Magic „rozmawiają” z Hornets odnośnie wymiany-> Paul + Posey za Cartera + Gortata… a wszystko po to aby zaoszczędzić 17.5mln które spadną za rok z kontraktu Cartera, wtedy też kończy się umowa Peji…GM Orlando zaprzeczył aby rozmawiali z Hornets ale drugie źródła potwierdzają…
    Ale mało prawdopodobne, nom i oczywiście kolejna plotka. Zobaczymy

Córka Phila dokonała wpisu na swoim twiterze o treści iż wątpi iż jej ojciec wróci jeszcze na ławkę trenerską, a związane jest to z problemami zdrowotnymi. Pożyjemy zobaczymy

Anonimowy
    Gość

Co do Hornets to uważam, że oni Paul’a nie wytransferują. Oddać czołowego PG za Cartera i Gortata, to tylko obraza dla samego CP3. Wiem, że nękany jest przez urazy, ale jest wart o wiele więcej i tak.

Bucks dokonali drugiego transferu – pozyskali obrońcę Chrisa Douglasa-Robertsa z Nets, a w zamian dają future draft picks. Przyjście Robertsa i Corey oznacza, że czas Salomonsa w Milwukee raczej dobiegł końca.

Kahn będzie idiotą kompletnym jak pójdzie na układ z NJ, z 16 pickiem to możemy wybrać słabszą wersję Johnsona czyli pana o imieniu Paul George co może grać jako SF i SG. Mam nadzieje, że Kahn ma oleju w głowie chyba, że od Nets wyciśnie Yi i Doolinga.

Swider
    Uczestnik
    Quote:
    Memphis Grizzlies oraz Minesotta Timberwolves dokonały wymiany numerów w tegorocznym drafcie NBA.

Minnesota Timberwolves oddała wybór numerr 16 do Memphis, w zamian za numery: 25 i 28. Oznacza to, że „Niedźwiedzie” będą miały dwa wysokie numery 12 i 16.

Dziwią mnie decyzje Kahna no ale to już nie od dziś:wall: Co do Douglasa-Robertsa to dobry ruch Bucks moim zdaniem. Ma potencjał co pokazał w pierwszej czeście ostatnieog sezonu gdzie chyba jako jedyny oprócz Doolinga nie zawodził w Nets i myśle,że w Milwaukee moga miec z niego pożytek.

Z innych plotek to:

*Blazers zgłosili się po Mo Williamsa,jednak działacze Cavs czekają na to co zrobi James gdyż jeśli zostanie,zostanie i Mo-Will.
    *Raja Bell jest coraz bliżej przejścia do Lakers.

Tyrion
    Uczestnik

z tego co czytałem, to Bucks nie dogadali się jeszcze z Nets i negocjacje trwają…ale zgadzam się, że chłopka przyda się w Bucks , jeżeli uda się to sfinalizować ;)
    a Raja Bell w Lakers- TAK,TAK i jeszcze raz TAK :) niby stracony sezon, ale gość z taką obroną, z dobrą trójką i zdolny do zdobywania w okolicach 10 pkt/mecz bardzo by się w Lakers przydał :) tylko, że podobno na jego liście życzeń na pierwszym miejscu są Heat, którzy pewnie będą mogli dać mu więcej kasy..ale ja jestem jak najbardziej za ;)

Anonimowy
    Gość

Świder nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia o wymianie picków Wolves z Grizzlies… widzę, że to z polskiego serwisu, jakiego bo jak onet czy inny shit to w to nie wierzę.

Pamiętam jak Kobe się przepychał z Bellem w PO 2006, ale widocznie Raja o tym zapomniał i chce walczyć o tytuł. Raja na ławkę w sam raz, dobrze Kupchak kombinujesz. :D

#23 się ucieszy z wieści, że Melo jest bliski dostania extension od Nuggets. Jedyny z draftu 2003 wierny swojej drużynie… Brawo Carmelo!!!

Ja tylko wiem o propozycji tej wymianie z Grizz , wg mnie głupio kombinuje Kahn przez te właśnie pick łatwo i fajnie zbudował by ławkę , no ale cóż mam nadzieję że jego umiejętności GM’a są większe niż moje ;p
    Co do Melo to również jestem zadowolony jego postawą, parę tygodni temu czytałem jego wypowiedz w której mówił że nie będzie próbował takich rzeczy jak głupie testowanie rynku (wyraźne nawiązanie do LBJ’a – jeżeli ktoś tak mówi to chce odejść) , nie chciał być twarzą żadnej FA , mówił że kocha Nuggets i jest oddany tylko jej, jedyną sprawą na jaką będzie zwracał uwagę to jego rodzina i jej szczęście – widocznie między sobą się dogadali ;]

Anonimowy
    Gość

widocznie rodzina Melo też preferuje Denver.
    Mam nadzieje, że deal z Memphis się nie wydarzy bo wolę mieć tylko pick 16 niż dwa, ale takie numery jak 25. Nie zawszę z tak dalekim numerem trafi się drugi Redd czy Mobley :P

Tristania nasze przewidywania jakiś czas temu chyba się spełnią bo Knicks chcą pozyskać z Blazers Fernandeza, a w zamian oddadzą Chandlera albo Douglasa.

Podobno Nets chcą wybrać z trójką Johnsona, a potem z rynku FA złowić Boozera. Boozer / Lopez to niezbyt dobre defensywne duo, ale lepsze niż Boozer / Okur.

Mo Will napisał na twiterze: „Proszę nie oddawajcie mnie”. „Nie jestem gotów by odejść. Błagam was. :D

Anonimowy
    Gość

Miami oddało Cooka i #18 pick do Thunder za #32 pick! Presti to geniusz jeśli chodzi o wymianę picków, głupi ruch ze strony Heat. Do tego OKC myśli sprzedać ten 18pick i Maynora do Pacers za #10 pick ;)

Nie do końca w to wierzę, ale C’s podobno chcą sprzedać Perka i #19 pick za jakiś wyższy numer w drafcie.

Clippers mogą użyć 8picku by zdobyć Denga z Bulls i ich #17pick. Transfer jednak nie miałby / nie ma szans się wydarzyć wcześniej niż podczas Draftu. Deng już trochę sprawdzony, a lepi SF jak Wes i Aminu pójdą na pewno wcześniej więc transfer ma sens dla LAC.

Heat po prostu chce zaoszczędzić kasę. Pozbyli się kontraktu Cooka i picka z którym musieli by podpisać kontrakt (czyli następne 2.5mln), bo z godnie z regułami drużyny muszą podpisać kontrakt z zawodnikami wybranymi w 1 rundzie, natomiast nie muszą tego robić z graczami wybranymi w następnych rundach. A więc czysto oszczędnościowy ruch.

Perk podobno ma opuścić 1 miesiąc gry (i być może też następny).
    Paul powiedział iż rozważałby każdą możliwość wymiany jeśli organizacji Hornets nie zacznie zależeć na zwycięstwach tylko na $$$

Anonimowy
    Gość

Hedo Turkoglu powróci do Magic? Chodzą plotki, którym nie zaprzeczył, ani nie potwierdził Otis Smith GM Orlando, że Turek miałby wrócić w drugą stronę podobno powędrowałby Bass i Gortat.
    – Miami za wszelką cenę chce się pozbyć Beasleya. B-Easy już wczoraj był bliski przejścia do Wolves.za Gomesa jednak Kahn się wycofał by pozyskać Webstera od Blazers.
    – Jameer Nelson zostaje w Magic. JN jest dobrym kumplem Howarda i na pewno zostanie na Florydzie.
    – Heat mają 3 opcje jeśli chodzi o wysokich – #1 Bosh, #2 Boozer, #3 Amare.
    – Josh Childress, który 2 sezony spędził w Grecji rozmawia z Wizards w sprawie kontraktu.
    – Bulls myślą nad sprowadzeniem Chrisa Duhona.
    – Terence Williams z Nets twierdzi, że ci będą chcieli podpisać Nate’a Robinsona.

Gdziekolwiek pójdzie Gortat będzie dostawał więcej minut niż w Magic, więc kierunek na Toronto nie jest taki zły. Razem z Bagnanim tworzyliby niezły duet. W Raptors głównie czekają na decyzję Bosha, który zapewne będzie za sign and trade, aby Toronto na stracie Chrisa zyskała ahh już niedługo 1 lipca :)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 61 do 75 (z 794 w sumie)
  • Temat ‘Offseason 2010’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.