Offseason 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Offseason 2010

Wyświetlanie 15 wpisów – od 661 do 675 (z 794 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Frank O’Neill trener Lakers (1960-1974) zmarł w wieku 81lat
    “We are deeply saddened by the passing of Frank O’Neill,” said Lakers general manager Mitch Kupchak. “Frank was a highly respected trainer and played an integral part in bringing our first championship to Los Angeles in 1972. Our condolences and prayers go out to his family.”

Anonimowy
    Gość

podobno Dampier zgodził się podpisać z Heat. W Miami Herald tak piszą jednak nie ma jakiegoś oficjalnego potwierdzenia na Espn czy coś. Ciekawe czy to prawda.

Creative
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Ja nie jestem za pomysłem graniem Songailą na środku tylko chciałem o tym wspomnieć. Ktoś z dwójki Watkins – Pops się załapie więc Okafor będzie miał lepszych zmienników na C. Dariusa bym zostawił bo jest w magii CY, a do tego lepszy gracz niż Alexander.

Demps działa szybko i po cichu :) Właśnie wymienił Songaile i Brackinsa za Williego Greena i Jasona Smitha z 76ers.
    Greena nie trzeba przedstawiać – dobry obrońca, który potrafi nieźle rzucać. Idealnie pasuje do taktyki nowego coacha – coś Mi się wydaje, że Pargo może faktycznie skończyć w Nowym Orleanie…
    Jason Smith został wybrany w 2007 r. przez Miami Heat z nr 20 w Drafcie. Został szybko oddany do 76ers, z którymi podpisał kontrakt. Zdolny chłopak, który ma powyżej 210 cm wzrostu :) Po cichu mówi się, że Monty nie był zadowolony z gry i zaangażowania Pana Brackinsa… Podpiszmy jeszcze Pargo, Mensah-Bonsu i Alexandera i zaczynajmy już ten sezon…. 😎

Quote:
    The Philadelphia 76ers have acquired rookie forward Craig Brackins from the New Orleans Hornets for Willie Green and Jason Smith.
    The Sixers also got forward Darius Songaila in Thursday’s trade.

Brackins was taken by the Oklahoma City Thunder with the 21st overall pick in the NBA draft. He was then traded to New Orleans. Brackins averaged 16.5 points and 8.5 rebounds last season for Iowa State.

Songaila has averaged 7 points and 3.5 rebounds in seven seasons with Sacramento, Chicago, Washington and the Hornets.

Green played seven seasons with the Sixers, averaging 9.4 points in 422 games. Smith has also spent his entire career with the Sixers, averaging 4.0 points and 2.8 rebounds.

Dodatkowo Bobby Brown , który grał w zeszłym sezonie w Hornets podpisał kontrakt z Asseco Prokom :P

Swider
    Uczestnik

Po co Sixers oddawali Greena :| Bez kitu,przecież do dobry zmiennik i nawet przy Turnerze powinien był dostawac swoje minuty bo jest naprawdę przydatny i tak jak napisał Creative potrafi celnie rzucić,nawet kilkukrotnie;] No ale cóż trzeba to jakoś przeżyć i doczekać do końca offseason bo mnie już denerwuje:P

Creative
    Uczestnik

Według Yahoo Sports Demps nie traci czasu i dalej ostro pracuje. Teraz szuka możliwości na oddanie kontraktu Stojakovica. Mam jednak nadzieje, że nie weźmiemy znowu jakiegoś długiego i tłustego kontraktu w zamian… z 2 strony nie ma się gdzie śpieszyć – Stojaka można wymienić podczas RS lub wykorzystać $$$ z jego spadającego kontraktu za rok i podpisać np. Pana Gasola z Memphis 😎

Quote:
    According to Adrian Wojnarowski of Yahoo! Sports, the Hornets could remain aggressive. He tweeted Thursday morning that Hornets GM Dell Demps has discussed Peja Stojakovic with several teams. Stojakovic is on an expiring contract of $15.3 million this season.
    Tyrion
    Uczestnik

* Don Nelson przestaje być trenerem Warriors i do startu campu zostanie zastąpiony przez wieloletniego asystenta w Warriors Kelly’ego Smarta. Ma to związek ze zmianą właściciela klubu..
    * Noah dostał od Chciago ofertę extension – 57/5, ale nie jest z niej zadowolony ;)

Creative
    Uczestnik
    Tyrion wrote:
    * Noah dostał od Chciago ofertę extension – 57/5, ale nie jest z niej zadowolony ;)

:wall:

Jestem ciekaw ile ten głupek chce dostać ? :blink:
    90-95 mln $ za 5 lat czy może celuje w kontrakt Joe Johnsona (119 mln $ za 6 lat gry) ? :-D

Anonimowy
    Gość

Co do wymiany to Jason Smith to drewno, a Green ogólnie średniak i nie ma nad czym płakać. Songaila przyda się Sixers i wiadomo lepszy gracz od Smitha. Po odejściu Greena więcej pogra Meeks chyba, że Szóstki podpiszą w jego miejsce kogoś z FA – Murray’a albo Hayes’a. Uważam, że to lepszy deal dla Szóstek. Mając Thorntona i Belinelliego nie wiem po co Hornets kolejny undersized SG.

Cieszy mnie aut Nelsona. Może w końcu dobre czasy nastąpią w Oakland.
    Noah na pewno by chciał coś bliżej 70mln.

Creative
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Co do wymiany to Jason Smith to drewno, a Green ogólnie średniak i nie ma nad czym płakać. Songaila przyda się Sixers i wiadomo lepszy gracz od Smitha. Po odejściu Greena więcej pogra Meeks chyba, że Szóstki podpiszą w jego miejsce kogoś z FA – Murray’a albo Hayes’a. Uważam, że to lepszy deal dla Szóstek. Mając Thorntona i Belinelliego nie wiem po co Hornets kolejny undersized SG.

Czytałem gdzieś, że Demps wierzy w Greena. Myśli nawet, że chłopak mógłby grać na pozycji rozgrywającego przez 5-10 minut w meczu. Sam patrze na ten pomysł z małymi obawami… pamiętajmy jednak, że Pan Pargo też był bardziej rzucającym rozgrywającym zamiast podającym rozgrywającym. Póki Green rzuci 6-10 pkt w meczu nikt nie będzie płakał :) Trzeba jeszcze dodać, że Green ma spadający kontrakt, więc Hornets czyszczą salary… pytanie na kogo ? Carmelo ? :) Gasola ? :)

Smith ziomuś nie jest drewnem. Pamiętaj, że chłopak zagrał poprawny rookie year, a w 2 grał mało. Jason ma powyżej 210 cm wzrostu a potrafi rzucić za 3 pkt (34,5% w sezonie 09/10). Jeśli Smith dostanie szanse i wystarczającą ilość minut to jeszcze Cię Skejcik zaskoczy :D

Check This Out 😎

[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=1HgqN3I8v1M[/my-youtube]

Anonimowy
    Gość

Nawet ten mix oglądać nie będę bo w takich filmikach to nie jedna miernota wyjdzie na superstara. Wiem Creative, że wg twojego mniemania każdy kto przyjdzie do Hornets to od razu będzie super graczem. Tylko nie mów, że Songaila jest gorszy od Smitha…
    Co z tego, że Green ma wygasający kontrakt skoro Songaila też miał.

Clippers4life
    Uczestnik

Jason Smith jest dobrym zawodnikiem z dużym wzrostem , nie jest drewniany jak kołek , dobra , zresztą to samo napisał Creative.Czarodzieje chcą zmienić barwy na czerwono-biało-niebieskie. :D

Creative
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Nawet ten mix oglądać nie będę bo w takich filmikach to nie jedna miernota wyjdzie na superstara. Wiem Creative, że wg twojego mniemania każdy kto przyjdzie do Hornets to od razu będzie super graczem. Tylko nie mów, że Songaila jest gorszy od Smitha…
    Co z tego, że Green ma wygasający kontrakt skoro Songaila też miał.

Nie wszyscy. Gracze pokroju Shakura czy Watkinsa wg Mnie nie będą nigdy grali na zadowalającym poziomie. Odpadną pewno na campie Hornets. Trzeba poprostu Skejcik szukać potencjału w zawodniku. Jeżeli chłopak ma parametry, potrafi nieźle rzucać z dystansu i brakuje Mu tylko szansy i większej ilości minut, to może coś z niego będzie. Każdy zawodnik przychodząc do tej ligii musiał udowodnić swoje umiejętyności. Nie mówie, że wyrośnie z niego biała wersja KG, ale dobry zmiennik why not ? :) Songaila miał faktycznie niezły rzut dystansowy, ale w obronie i na tablicach był fatalny. Hornets mają w tym sezonie wejść do playoffs a nie grać o mistrzostwo. Znalezienie swojego stylu gry będzie celem na nadchodzący sezon.
    Pytanie mam tylko jedno – kiedy wykorzystamy siano z kontraktu Stojakovica ? Podczas sezonu i wymiany za jakiegoś All-Stara czy dopiero latem 2011 podpisując kogoś z FA ?

Tyrion
    Uczestnik

Trochę mniej poważnie i z zupełnie innej beczki: Jersey Kobego Bryanta po raz 4 z rzędu został najchętniej kupowanym jerseyem w Chinach;) W czołówce znaleźli się jeszcze LeBron, Dwight, KG,Derrick Rose i CP..

A co do wspominanego Jasona Smitha- nie jest to wiadome gwiazda, ani też materiał na nią, ale też trzeba pamiętać, że opuścił cały sezon 2008/09 i to trochę zatrzymało jego rozwój.. ja bym go jeszcze nie skreślał, bo w sumie całkiem solidnie zbiera w przeliczeniu na 36 minut, potrafi też zablokowac co nieco- może być jeszcze solidnym zmiennikiem

Anonimowy
    Gość

nie jeden gracz miał warunki do gry i nic to nie dawało. Parę razy go widziałem i mnie nie zachwycił, może niezły rzut ma, ale ogólnie dla mnie jest surowy. Gracz na max 10min jednak z ciekawością przyjże się Hornets w tym sezonie czy myliłem się co do tego Smitha.
    Co do Stojaka to będzie zależeć od oferty. Jednak wydaje mi się, że Serb poleci w trakcie trwania sezonu.

nowe wieści w sprawie Melo. Wg Espn trwają rozmowy między Bobcats, Jazz, Nets i Nuggets. Podobno Nuggets by dostali Derricka Favorsa, Andreia Kirilenko i picki w drafcie. Utah dostaliby Borisa Diawa, do Charlotte poleciałby Devin Harris, a New Jersey oczywiście dostaliby Melo. Jednak jeśli Melo się nie zgodzi na re-sign to deal raczej nie przejdzie. Zapowiada się ciekawie…

Creative
    Uczestnik

Hornets podpisali Popsa Mensah-Bonsu oraz Jannero Pargo :) Teraz liczba graczy na obozie wynosi 17. Mustafa Shakur i DJ Strawbery są dla Mnie pod kreską – na obozie chyba zrezygnujemy z tych zawodników. Nie wiadomo jeszcze jak zaprezentuje się Pan Watkins…

Quote:
    The New Orleans Hornets announced today that they have signed free agent guard Jannero Pargo and forward Pops Mensah-Bonsu. Per team policy, terms of the contracts were not released. The addition of the two players puts the training camp roster at 17 thus far.

Guard Jannero Pargo got 1-year vet minimum deal with Hornets, sources tell Y! Sports. Chris Paul now has backup.

Witaj na pokładzie Mucho Jannero :D

Wyświetlanie 15 wpisów – od 661 do 675 (z 794 w sumie)
  • Temat ‘Offseason 2010’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.