Offseason 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Offseason 2010

Wyświetlanie 15 wpisów – od 511 do 525 (z 794 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

Jak pisałem wcześniej i tak samo jak Tyrion nie wierzę w przenosiny Melo do Wolves. #23 nie możesz być pewny tego, że dostaniecie wartość Melo w zamian. Kiedy ostatnio All-Star player poszedł za jakąś równą cenę? Mnie się jako tako kojarzy lato 2004: T-Mac, Howard, Lue za Francisa, Mobleya, Cato; Jamison do Wizards za Stacka, prawa do Harrisa i tam jeszcze kogoś. A potem co Vinsanity za dwóch scrubów i Zo Mourninga + picki co nawet nie zgodził się na grę w Kanadzie, Baron Davis za Speedy Claxtona, Dale’a Davisa i wymiana KG to tak pomiędzy, ale Jeffersownowi daleko do Big Ticketa i w Minny nikt nie został z owej wymiany. Ja bym na super deal nie liczył tuż przed samym sezonem.

To jest niby wartość Melo ?? Wes Johnson to tylko dobry SF z Uniwerku ,i jak narazie TOP5 pick w drafcie , nie róbmy z niego nie wiadomo jakiej gwiazdy Wolves w związku z wymianą , jestem pewien że powodem dla którego Nuggs dyskutują z tak kiepską drużyną jak Wilki jest właśnie ten Rookie… Beasley też taki wielki Star się nagle zrobił ? Fakty są takie że narazie rozwija się w ślimaczym tępie jeżeli to wgl można nazwać rozwojem ,Flynn już wcześniej mówiono że może być do odstrzału i będzie na trading block więc nie wierzę w to że to jest trade z księżyca wzięty.
    Plus to że możemy dodać do wymiany JR Smitha, picki lub w najgorszym wypadku Ty Lawsona …
    Jak już wcześniej mówiłem to nawet nie jest w najmniejszym stopniu wartość Melo , a TWolves tak czy tak by na tym wyszli na duży Plus.
    Pamiętaj też kto jest GM Wolves , to nie są głupie oferty ale wiadomo że Kahn podejmował już nie takie ruchy na rynku.
    Również komfortem jest to że 29 zespołów zgłosiło się po Melo , i jego „wish list” się coraz bardziej wydłuża więc jeżeli TWolves nie będą chcieli się targować to znajdziemy inną dobrą wymianę.
    Prawda jest taka że dla drużyn z kiepską lokalizacją lub zapchanym salary na nast. lato jest to świetna okazja na pozyskanie All Stara , i dadzą sporo za takiego gracza.

Anonimowy
    Gość

nie chodziło mi dokładnie o ofertę Wolves tylko bardziej piłem jak napisałeś, że oferta Kings nie daje wam równej wartości za Melo. Co do Wolves to pamiętaj, że Melo się może nie zgodzić na grę w Wolves, a po za tym może im uciec po sezonie za darmo. Może Kahn nie jest ideałem, ale raczej ryzykować nie będzie oddając młodych zawodników w tym prospecta (Johnson) za marudną gwiazdę, do tego z niezbyt wysokim IQ. Ja stawiam, że Melo poleci do NYK, NJN lub Rox i jakąś szansę daje Bulls.

Tylko Skejcik nie wchodzi w grę wymiana bez podpisanie wcześniej kontraktu , Melo wykona dosyć żadkie w NBA re-sign’n’trade więc TWolves już by go mieli na te pewnie 3 lata + 1rok z opcją dla gracza …
    Wracając do Kings to spójrz na to z szerszej perspektywy przecież mamy o wiele lepsze teamy z którymi możemy się targować i z których możemy wyrwać więcej niż Casspi, stary Dalambert itp. , C’mon :) Wiem że nie dostaniemy takiej wartości jaką naprawdę ma Melo ale oferta Kings była by poniżej jakiego kolwiek poziomu…
    Wiem że Minneapolis to nie najlepsza lokacja , ale zobaczymy jak to będzie … Nie będę się tym jakoś nie wiadomo jak jarał ale jest to napewno jedno z najlepszych dla nas rozwiązań i może coś jest na rzeczy skoro plota już się pojawiła :)
    Z wszystkich tych teamów które obstawiłeś ja z przyjemnością wybrał bym Nets , Devin Harris to świetny ,nie ustannie rozwijający się młody PG i jeżeli mieli byśmy jeszcze jakiegoś buyera na Billupsa to mogli byśmy wciąż walczyć o 8,7 seed :)

Anonimowy
    Gość

#23 pamiętaj, że niewolnika nie ma pracownika. Więc najpierw potrzebna jest decyzja Melo czy zgodzi się na re-sign, ale z Wolves wątpię. Ja napisałem tylko co owe zespoły (Kings, Nets) mogą dać za Melo. Uważam, że bez problemu zgodzi się na trejd do Rox i Knicks. Potem może Nets, Kings i ktoś tam jeszcze, ale idę o zakład, że Carmelo nie zostanie ”Leśnym Wilkiem”. BTW Dalembert stary!?… ma 28 lat więc bez przesady ;)

No ja też jestem bym nie postawił nawet złotówki na to że będzie Wilkiem , tylko że było by to bardzo dobre rozwiązanie dla Denver jak i również dla TimberWolves :)
    Co do twoich pierwszych dwóch zdań to właśnie dlatego napisałem że coś może być na rzeczy a wish list Melo coraz bardziej się wydłuża bo słyszymy już o innych nowych klubach w których Melo nie miałby nic przeciwko grać.
    Ale wiadomo to na razie tylko plotki i nikt nie wie co się dzieje w Denver , nie wątpliwie na tej wymianie obydwie drużyny wyszły by bardzo dobrze , kwestia tylko w tym czy Melo wyszedł by na tym dobrze ;];]
    PS: Damn , szkoda że Rubio nie jest jeszcze Wilkiem , może wtedy Melo bardziej przychylnie patrzył by na przejście do Wilków ;]

Anonimowy
    Gość
    #23 wrote:
    One Blink wrote:
    Najlepiej by było gdyby Melo wylądował w Chicago, wyobraźcie sobie Rose-Brewer-Melo-Booz-Noah ahhhh :D

Yhm , pomarzyć zawsze można tylko ciekawe kogo Bulls by w tym przypadku dało nam za Melo , chyba nie myślisz o Dengu z 4letnim sporym kontraktem …

pomarzyć można….Deng + ktoś tam…

#23 wrote:
    One Blink wrote:
    W Nets też nawet fajnie to wygląda : Harris-Williams-Anthony-Favors-Lopez ; )

To samo w tym przypadku , zapominasz kolego że nikt wam nie da Anthonego za darmo i kogoś musicie oddać , tutaj najprawdopodobniej Harrisa, więc wcale to tak nie będzie „fajnie” wyglądało

Nie jestem twoim kolegą. To po pierwsze. Po drugie, tak tylko napisałem, wiem, że prawdopodobnie będą musieli oddać Harrisa..

Słowo „kolego” powiedziałem w zupełnie innym sensie , ani nie zabiegam o to ani nie chcę nim być więc jednym słowem FUCK OFF ;)
    Co do tego „po drugie” to już oszczędzę słów … Bo skoro wiesz to ciekawe po co byś takie coś wypisywał ale ok …

Tyrion
    Uczestnik

ej no bez przekleństw- inni za to dostają ostrzeżenia i groźby 3 tygodniowego bana :P
    a na poważnie- dziwi mnie jedna rzecz w tym wątku- piszesz #23, że Beasley rozwija się w ślimaczym tempie, a w innych tematach/tudzież przy innych okazjach zawsze pisałeś o nim w samych superlatywach, o tym, że może być x-factorem serii z Celtics, że Miami go powinni zostawić itp… nie żebym się nie zgadzał, że rozwija się wolno , bo się zgadzam ;) ale co sprawiło, że ty zmieniłeś zdanie :>

Nie zmieniam Tyrion , doskonale pamiętałem kiedy pisałem w tym wątku o Beasleyu co napisałem w innych , i uwierz mi że wiedziałem że ktoś się doczepi ;D
    Chodzi o to że każdy chyba wie jaki Beasley ma talent w offensywie , wszyscy to wiedzieli kiedy przyszedł po roku na Uniwerku ale niestety narazie nie pokazał go w pełni ani go nie rozwinął, jest jak nieoszlifowany diament ;/ pisze o nim w superlatywach ponieważ wieżę że uda mu się w końcu rozkręcić swoją karierę ale jak narazie jest to zawodnik który będzie wchodził w 3 rok gry w NBA a jego gra wygląda tak samo jak na początku , ma swoje wzloty i upadki ale jak na razie możemy tylko mówić o nim TALENT bo nie pokazał nam jakiejś dobrej formy na dłuższy okres czasu :)
    Lubię gościa i wg mnie to kwestia czasu kiedy się rozwinie ale w sytuacji takiej wymiany trzeba brać pod uwagę tylko fakty a one mówią że Beasley to niezły zawodnik w offensie o niskim IQ , podejmujący często nie zrozumiałe decyzje na boisku ;/
    PS: Jak Skejcik chce to niech mi da warna żeby nie było że jestem ponad prawem :P :P

Tyrion
    Uczestnik

no z tym warnem to akurat się totalnie wygłupiałem- luz :)
    a z Beasleyem mogłoby być równie dobrze tak, że akurat Denver mogło by być dla niego tym miejscem, gdzie by eksplodował- czasem też trzeba zaryzykować, a nie tylko brać pod uwagę fakty.. no przynajmniej teoretycznie taka możliwość istnieje ;)

Anonimowy
    Gość
    #23 wrote:
    Słowo „kolego” powiedziałem w zupełnie innym sensie , ani nie zabiegam o to ani nie chcę nim być więc jednym słowem FUCK OFF ;)

Młodociany fanie Nuggets trochę szacunku do starszych od ciebie … ;)

Dokładnie Tyrion , I dlatego chciałbym mieć w swoim rosterze taką mam nadzieję bombę z opuźnionym zapłonem ;]

One Blink wrote:
    Młodociany fanie Nuggets trochę szacunku do starszych od ciebie … ;)

Ekhem , po pierwsze kibicuje Nuggets od dawien dawna więc FUCK OFF z takimi textami , po drugie to jest forum i nie liczy się wiek ale wiedza którą się posiada więc FUCK OFF po trzecie w dupie mam czy ty sobie tam w profilu stuknąłeś 26 latek bo czytając twoje posty i patrząc jaki poziom sobą reprezentują skłaniam się bardziej ku 14-tce więc Fuck Off Once Again ;)

Anonimowy
    Gość

Wyluzujcie chłopaki, proszę używać PW :)

Anonimowy
    Gość
    #23 wrote:
    Ekhem , po pierwsze kibicuje Nuggets od dawien dawna więc FUCK OFF z takimi textami , po drugie to jest forum i nie liczy się wiek ale wiedza którą się posiada więc FUCK OFF po trzecie w dupie mam czy ty sobie tam w profilu stuknąłeś 26 latek bo czytając twoje posty i patrząc jaki poziom sobą reprezentują skłaniam się bardziej ku 14-tce więc Fuck Off Once Again ;)

Nie wierzysz mi dzieciaku, że mam 26 lat? Mam ci to jakoś udowodnić? Wysłać zdjęcie? Konto na n-k? Bo nie rozumiem. Nie spinaj się tak od razu…

Wyświetlanie 15 wpisów – od 511 do 525 (z 794 w sumie)
  • Temat ‘Offseason 2010’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.