Offseason 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Offseason 2010

Wyświetlanie 15 wpisów – od 436 do 450 (z 794 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Lee ma trade exp , więc mogli by zrobić taki deal z Houston , a Rakietom nie sprawiało by to problemu raczej czy on pójdzie do Nets czy do NOH …
    Może nie z wygasającym kontraktem (chociaż nie wiem czy nie ma player opt) ale np. Antawn Jamison , CAVS przydał by się dobry SF by załatać lukę po LeBronie a Jamiś jest zdecydowanie lepszy niż Troy a w dodatku potrafi zagrać na trójce przy mniejszej ilości minut i jakoś Antawn bardziej mi pasuje na mentora niż Troy … CAVS nie zabolało by zbytnio oddanie Jamisona ponieważ już teraz się mówi że po Hicksonie Cavaliers będzie się dużo spodziewać a ten otrzyma znacznie większą rolę niż w poprzednim sezonie … Reasumując lepiej mieć SF: Arizę i PF: Hicksona niż SF: Grahama i PF: Jamisona …
    Ariza za Michaela Beasleya + Fillers ,Trevor mógłby grać w wyjściowej five na dwójce , i wchodzić w rotację z Johnosnem na trójce, zarząd na pewno rozważył by tą wymianę ponieważ Ariza grał już i zna trójkąty w których świetnie się spisuje …

Tyrion
    Uczestnik

no to szukaj dalej, bo dla mnie ani Jamison( Murphy lepiej zbiera, a i trójkę też rzuci)- no i nie ma wygasającego kontraktu,nie jest znacznie lepszy, a Beasley jest za młody, i nie dał by szansy rozwinąć się Favorsowi, chyba, ze znowu by nim handlowali po roku, no i pomijając fakt, że prosiłem Cię o jak to napisałeś o przykłady ” o wiele lepszego PF niż Troy”, a ani jamison, ani tym bardziej Beasley takim na pewno nie jest ;)A jak już się przyczepiłeś do tego „mentorowania” to Beasley wiesz jak się do tego ma :)
    Zresztą to jest NBA- masz okazję coś ugrać, to bierzesz to co jest dostępne tu i teraz, bo potem możesz się obudzić z ręką w nocniku.. a dla Nets ważniejsza była obsada pozycji PF

Anonimowy
    Gość

#23 trochę piszesz jakby Nets w po tej wymianie stracili walkę o mistrza. Wzięli Troya bo widocznie tak uważali, a też pewnie ze względu na jego kontrakt. Jamison ma ważny kontrakt do 2012, a Nets raczej myślą nad przyszłym latem.

Co do Arizy w Minny to Kahn nie chciał ładować się w żadne dłuższe umowy więc na pewno by to nie wypaliło.

Tyrion wrote:
    Zresztą to jest NBA- masz okazję coś ugrać, to bierzesz to co jest dostępne tu i teraz, bo potem możesz się obudzić z ręką w nocniku.. a dla Nets ważniejsza była obsada pozycji PF

Ariza jest bardziej wartościowym zawodnikiem od Troya na rynku, co do tego chyba nie ma żadnych wątpliwości … więc co za tym idzie mogliby dostać za niego lepszego zawodnika , lub paczkę zawodników … Nie będę już szukał bo to jest już musztarda po obiedzie , zresztą swoich PF’ów już zaproponowałem którzy wg mnie są lepsi od Troya …
    Co do twojego zdania Tyrion które zacytowałem to zgadzam się z tobą tylko zobaczymy kto się obudzi z ręką w nocniku w offseason 11 , żyjąc marzeniem że przyjdzie do nich wielki All Star Vol.2 a rzeczywistość znowu będzie tak że będą zbierać resztki ze stołu ;)

Tyrion
    Uczestnik

dobra nie chce mi się już o tym gadać..czas oceni – może być tak jak mówisz ;)
    Z innej beczki- jeden z dwóch second round pick Lakers Devin Ebanks oficjalnie został graczem Jeziorowców- dwuletni debiutancki kontrakt po 500 tysięcy za sezon… jeszcze tylko Caracter i roster zamknięty..cieszy mnie to bardzo, że dołączył do Lakers, bo widzę w nim potencjał na przyszłość spory, głównie w defensywie, ale w SL pokazał, że i w ataku niczego mu nie brakuje…

Anonimowy
    Gość

#23 tylko za rok jakiś graczy z wyżej półki oprócz Melo, Yao i może Duncana nie będzie. Co do tej trójki to obstawiam, że Duncan jak stanie się za rok FA to jako jedyny zostanie w swojej drużynie. Co do Yao i Melo już tej pewności nie mam. Boozer podobno jakoś wyrolował Nets, ale szczegółów nie znam. Tylko coś kiedyś czytałem. Jak Bosh, LBJ poszedł do Miami, a Boozer nie był pewny podpisu więc wg mnie przepłacanie Lee czy Stata nie miałoby sensu.
    Co roku czytam, że jaki by rookie nie przyszedł do Lakers to wielki talent, pożyteczny itd. Poczekajmy jak zacznie grać w RS ;]

Creative
    Uczestnik

Największy fan Hornets na tym forum chory, a Demps zaczyna działać :)
    Oczywiście szkoda Collisona, ale Ariza jest młody atletyczny, potrafi nieźle rzucić za 3. Idealnie będzie pasował do CP3 :) Pokazuje to również,że NOH będzie próbowało oddać gdzieś Stoajkovica lub poczeka z na wygaśnięcie jego kontraktu żeby podpisać na przyszłe lato Melo :) Ponad 15 baniek Stojaka + 5 Songaili da nam już 20 mln na Carmelo…. :P
    James Posey – szkoda, że tak kończy się jego przygoda z Nowym Orleanem. Dobry zawodnik, który na starość gdzieś się pogubił. 1 sezon za Scotta miał jeszcze dobry, ale ostatni to pasmo nieszczęść i katastrof :D

Pozyskanie Marco Belinelliego z Toronto i oddanie JU-Ju w zamian jest dla Mnie cudem Dempsa :) Dostaliśmy niezłego shootera na pozycję rzucającego obrońcy, oddając wiecznie rozwijającego się i drewnianego Wrighta.

Brakuje nam jeszcze zmiennika na pozycję rozgrywającego i jakiegoś wysokiego. Ten pierwszy będzie pewno szukany na rynku FA a 2 Ja już znalazłem – nazywa się Ike Diogu :)

Anonimowy
    Gość

Ike Diogu wysoki, podajże koleś jest undersized nawet na pozycję PF. Rok temu podpisany to złapał kontuzje i nic z tego nie było.
    *TJ Ford odrzucił ofertę boyoutu od Pacers
    *Knicks podpisali debiutanta Andy’ego Rautinsa

Tyrion
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Co roku czytam, że jaki by rookie nie przyszedł do Lakers to wielki talent, pożyteczny itd. Poczekajmy jak zacznie grać w RS ;]

A to ja podobno lubię prowokować :P
    Tak się tylko zastanawiam, kiedy i gdzie to ostatnio czytałeś, bo przez dwa ostatnie sezony nie było w składzie ani jednego rookasa, a 3 lata temu Sun Yue i Coby Karl, a o nich nikt nie mówił, że to wielki talent, pożyteczny itp..Rozumiem, że mimo to, wszechwiedzący Skejcik i tak miał okazję poczytać o naszych rookie :P Jak się już czepiasz na siłę, to rób to chociaż z głową ;)

A co do tego, że wg mnie będzie pożyteczny, to nie miałem na myśli tego sezonu, tylko dłuższą perspektywę, bo Brown i Barnes mają player option, i taki gracz na pozycję numer 3 może się przydać, a liga letnia pokazała, ze ma papiery..

Zgadzam się z Tyrionem, że Ebanks ma szansę stać się bardzo dobrym graczem. Dobrze, że udało nam się go w tym Drafcie wyrwać i oby te nadzieje, które są w nim pokładane za kilka lat spełnił.

Co do Ebanksa to raczej nikt nie miał wątpliwości co do jego talentu , pamiętam jak po drafcie 09 było zaznajamianie się z przyszłoroczną klasą i Ebanks w wielu portalach klasyfikował się w TOP10 a w niektórych nawet w TOP5 ;) Nie wiem dlaczego tak daleko zszedł w dół tabeli ;/ może kontuzja itp. coś jak DJ Blair – I don’t Know … Ale od początku wiedziałem że będzie z niego jeden z największych stealów i tego zdania się trzymam , jedyne co mnie martwi to mało minut w Lakers ;/ ale zobaczymy ; ]

Anonimowy
    Gość

*Nuggets zwolnili Karla i Butcha. Natomiast Raptors zwolnili Dywane’a Jonesa.
    *W lipcu Pargo tylko słownie dogadał się z Warriors w sprawie nowego kontraktu jednak póki co Warriors nie mają zamiaru z nim podpisywać i sprawdzają inne opcje… Earl’a Watsona mają na celowniku.

Creative
    Uczestnik

Po oddaniu Collisona do Pacers zastanawiam się kogo podpiszą Hornets z FA. Oglądałem ostatnio listę wolnych zawodników i jest sporo doświadczonych chłopaków, którzy potrafią dobrze wykoprzystać 10-15 min w meczu… Na miejscu Dempsa zainteresowałbym się następującymi jedynkami: Earl Watson, , Javaris Crittenton, Jamaal Tinsley, Chucky Atkins.

Anonimowy
    Gość

Ja na miejscu NOH najbardziej starałbym się o Watsona. Coś tam koleś broni i jeszcze trzyma poziom, a czasem można go nawet na SG ustawić. Pargo 3 lata temu był zmiennikiem CP3 i podobno dobrze się spisywał i wciąż jest FA. Więc wg mnie najlepsze opcje dla tej drużyny Watson oraz Pargo.

Chodzą plotki, że Carmelo chce odejść jeszcze w tym Off season do NYK. Knicks proponują Danilo Galliniari’ego, Curry’ego i wybór w drafcie. Są to nadal nie potwierdzone informacje, ale wydaję mi się, że koniec Anthony’ego w Bryłkach jest bliski.

Wyświetlanie 15 wpisów – od 436 do 450 (z 794 w sumie)
  • Temat ‘Offseason 2010’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.