Offseason 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Offseason 2010

Wyświetlanie 15 wpisów – od 166 do 180 (z 794 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Creative
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Właściciel Nets powiedział, że są 50% szans na podpisanie Lebrona.

King_James_Suitors.gif

Mi wychodzi na to, że Pat zrobił na Lebronie większe wrażenie :D

Joe Johnson wybrał większą kasę i został w Atlancie (119 mln $ / 6 lat). Poinformował o tym jego agent na blogu. Wg Mnie JJ został maksymalnie przepłacony przez Hawks. Może i rzuca 20 pkt na mecz, ale nie jest wart takich pieniędzy… już bardziej wyobrażam sobie z takim kontraktem LBJ lub Wade’a ale Johnsona ? 1 gwiazda tej FA wybrała już klub, czas na kolejne… ;)

Tyrion
    Uczestnik

a już na pewno nie jest wart takiej kasy biorąc pod uwagę, jak „radzi” sobie jako pierwsza opcja w PO ;) dla mnie takie maksymalne kontrakty to powinny dostawać gwiazdy, które są w stanie być liderami, a nie tacy gracze, którzy w ważnych seriach notorycznie biegają po boisku z kupą w gaciach :) Hawks musieli być po prostu zdesperowani, bo i tak wiedzieli, że nikt sensowny do nich nie przyjdzie, to teraz mają chociaż JJ…a to, że on ich do sukcesu i tak nie poprowadzi to już inna bajka ;)

Creative
    Uczestnik

Amare Stoudemire podpisał 5-letni kontrakt z Knicks. Dostał prawie 100 mln $, więc nie najgorzej jak na swoje umiejętności. Teraz NY czeka na kolejną gwiazdę… Wade’a lub Lebrona…. najlepsze jest to, że LBJ spotkał się z wysłannikami NYK już 2 raz… :whistle:

Quote:
    NEW YORK — The New York Knicks reached an agreement in principle Monday with free agent Amare Stoudemire after receiving assurances it would not be an impediment to their pursuit of LeBron James.

The All-Star forward will receive a five-year, $99.7 million contract that will reunite him with coach Mike D’Antoni.
    Stoudemire’s agent, Happy Walters, said last week there was a „structure of an offer on the table,” but no actual offer was put forth by the Knicks until they met with Stoudemire at Madison Square Garden on Monday afternoon. The deal cannot be signed until Thursday.

„The fact that Amare really wanted to come here and stepped up front, it got to the point that we had to acknowledge that,” team president Donnie Walsh said. „That means something to us.”

ESPN.com

No to jest to pierwsza gwiazda, która podpisała kontrakt od 1 lipca. Knicks nie przepłaciła za niego i dobrze. Myślę, że tera do tej drużyny pasowałby Wade. Choć na decyzję Big 3 trzeba będzie jeszcze poczekać.

pesi15
    Uczestnik

Shaquille O’Neal rozważa propozycje 2-letniej umowy za 12 mln od Hawks.

Clippers4life
    Uczestnik

Pierwszy rok tego kontraktu miały opiewać na 5,8 miliona dolarów, pochodzących z tzw. mid-level exception.Pozatym Shaq baaaardzo by sie przydał Hawks :) , nareszcie byśmy walczyli o mistrzostwo konferencji.Tercet Johnson – Smith – Shaq wspomagany Bibby’m, Carwfordem i Horfordem jest na serio groźny , zaczekajmy na ruchu transferowe innych klubów.Teraz troszke o Amare.W Knicks to napewno świetny transfer bo nie przepłacony , a zawodnik najwyższej półki.Dla niego przydał by sie jeszcze jakiś zawodnik o podobnym poziomie , Johnson podpisał już w Atlancie , ale to nie zmienia faktu że jest Wade jeszcze do pozyskania , no i oczywiście King James.Myśle ,że James chce sam poprowadzić drużyne i mieć tylko przydupasów do pomocy , więc jeśli Wade odejdzie z Miami , to James wyląduje na Florydzie.Wade mówił ,że chciałby odejśc z Miami a w jego miejsce wszedł by LeBron i ściągneli by jeszcze 2/3 graczy to pomocy.

Pacio_Basketfan
    Uczestnik

W Chicago 5 wyglądać może tak
    Rose
    wade
    james
    Bosh
    noah

tylko ze Noah i LBJ nie przepadają za sobą

Anonimowy
    Gość

*Agent Shaqa powiedział, że nie dostali żadnych ofert od Hawks.
    *Duhon podpisał 4-letni kontrakt na 15mln z Orlando Magic!
    *Suns będą chcieli zrobić s’n’t z Knicks za Amare… David Lee w Arizonie?
    *Owner Nets chce aby podpisać Bosha.
    *Sux z Cavs jeszcze rozmawiają o wymianie Barbosa za Westa i Moona.
    *Melo prawdopodobnie zgodzi się na 3 letnie extension z Nuggets za 65mln.
    *Mike Miller spędza czas z Lebronem.
    *Tyrus Thomas na radarze New Jersey.

Clippers4life
    Uczestnik

@Pacio , tylko daj pieniądze na taki skład w Chicago. ;] Duhon w Magic to debilstwo bo on jest wgl nie produktywny dla drużyny w Knicks czy gdzie tam grał nic nie wnosił , ani punktów ani asyst i nie potrafił ułożyć gry.Magic jeżeli tak szuka PG to jest szansa na wyciągnięcie Fishera z Lakers , Lakers chcą go za śmieszne 2 mln $ , on chce 10 za 2 lata gry.15 za 4 lata gry dla Duhona to największe debilstwo dla mnie.

Tyrion
    Uczestnik

mocne słowa Clippers, ale ciężko się z nimi nie zgodzić ;) niby Magic potrzebowali backupu dla Jameera, ale w ten sposób, sprowadzili praktycznie sklonowaną jego wersję, tylko znacznie gorzej rzucającą…tyle się pisało, że do DH12 przydałby się rozgrywający potrafiący go kreować, a tego o Chrisie powiedzieć nie można ;) a co do wymiany na linii Suns-Cavs to byłaby dobra dla Flopejao- w końcu rodak w teamie ;) a Moon myślę, że ze swoją obroną i dynamiką odnalazł by swoje miejsce u Gentry’ego…

Chris Duhon wg mnie idealnie pasuje na zmiennika i gościa który wprowadza trochę energii na boisko , Duhon to scorer nie będzie lepił gry chociaż nie jest wcale w tym najgorszy , nie mniej jednak to nie będzie jego zadanie…
    Gość ma zmieniać zmęczonego Jameera , wprowadzić trochę energii , rzucić parę jumperków odciążając zmęczony team i znowu usiąść na ławce …
    Wg mnie bardzo dobra rola w Magic w której świetnie się odnajdzie.

Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Chris Duhon wg mnie idealnie pasuje na zmiennika i gościa który wprowadza trochę energii na boisko , Duhon to scorer nie będzie lepił gry chociaż nie jest wcale w tym najgorszy , nie mniej jednak to nie będzie jego zadanie…
    Gość ma zmieniać zmęczonego Jameera , wprowadzić trochę energii , rzucić parę jumperków odciążając zmęczony team i znowu usiąść na ławce …
    Wg mnie bardzo dobra rola w Magic w której świetnie się odnajdzie.

tylko problem jest w tym,że te jumperki o których piszesz to on rzuca na poziomie trzydziestu paru procent, a to raczej średnio się Magic przyda ;) czytałem sobie już w innym miejscu pozytywne opinie o tym ruchu, ale dla mnie to nie jest najlepszy pomysł.. no i piszesz,że ma wnieść trochę energii, a jak oglądałem go czasem w meczach Knicks to wnoszenie energii właśnie wychodziło mu średnio, dużo ballhogował, słabo napędzał też kontry..dla mnie to nie jest specjalnie duże wzmocnienie w porównaniu do zeszłego sezonu, gdzie backup pg był Jason Williams…chociaż jak tak patrzę to fg ogólnie ma lipne (poniżej 40%), ale za 3 ponad 36, czyli nie aż tak źle..może nie będzie to, aż tak zły ruch jak mi się początkowo wydawało..

To na jakim on % rzuca to ważniejsze jest jeżeli chodzi o rolę startera a nie role playera od którego wymaga się na pierwszym miejscu agresywnego stylu gry , jeżeli oglądałeś go w meczach Knicks to również chyba musiałeś zauważyć że Chris w tych meczach był starterem więc to też jest spora różnica do roli którą otrzyma w Magic, w Orlando nie otrzyma takiej ilości minut jak w NYK , czas jego gry będzie ograniczony a sam Chris będzie na pewnych odcinkach bardziej wypoczęty od reszty zawodników na boisku co napewno też przełoży się w jakimś stopniu na jego efektywność.
    Ale tak poza tym to gra Duhona nie składa się tylko na jumperkach bo częściej można u niego zauważyć slashing dlatego określiłem go scorerem , więc jako pomoc z ławki napewno będzie produktywny mając za matchupów mniej wypoczętych zawodników.
    A do tego Knicks a Orlando to też różnica klas , zmiana na otoczenie w którym po prostu gra się lepszą piłkę również wpłynie na jego wydajność nie to co w uniwersyteckim run’n’gun.
    Uważam że to dobry zawodnik dla Magic , ciężko było by im o lepsze wzmocnienie jeżeli chodzi o tą pozycję za tą cenę.

Tyrion
    Uczestnik

no cena jest faktycznie nie najgorsza ;) można też odwrócić sytuację- lepsze otoczenie to też większa presja np, a kto wie, jak Chris jej podoła..ten ograniczony czas gry to też nie do końca może działać na jego korzyść bo zdarzało mi się tez widywać mecze, w których próbując się wstrzelić rzucał wiele cegieł, co poprawiało się w czasie.. rzadko miewał dobre momenty od razu na starcie spotkania, albo po prostu widziałem złe mecze :) a tutaj będzie musiał być gotowy, aby dać drużynie to co trzeba od razu, i też nie wiadomo, czy temu podoła..no ale w sumie wolę obejrzeć sobie summer league niż rozpisywać się więcej o rezerwowym PG ;)

Clippers4life
    Uczestnik

Magic potrzebują strzelbe , której Duhon nie ma!Dla mnie ten kolo to „pussy” tak wiem , mocne słowa , ale tak można to określić , kolo który odrazu oddaje piłe tak musi być nazywany.Jeżeli on nie potrafi indywidualnie zagrać tylko jest chłopczykiem od podawania to przestańcie.Magic potrzebują też wysokiego strzelca jak Lewis , Gortat nie ma gały w półdystansie to samo Howard nie zbyt , potrzebny im zmiennik dla Dwighta z dobrym rzutem z półdystansu.Łysy powinien odejśc do Bulls. :) Miałby tam dużo minut i szanse na gre z LBJ. :D

Wyświetlanie 15 wpisów – od 166 do 180 (z 794 w sumie)
  • Temat ‘Offseason 2010’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.