Offseason 2010

Strona główna Fora NBA Aktualności Offseason 2010

Wyświetlanie 15 wpisów – od 151 do 165 (z 794 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

* Dwyane Wade poprosił o drugie spotkanie z szefostwem Bulls. Spotkanie to odbędzie się z udziałem agenta Wade.
    * Byki proponują Denga za jakiegoś Centra.

Creative
    Uczestnik
    Quote:
    The Dallas Mavericks got the answer they were hoping for Saturday night: Dirk Nowitzki has pledged to re-sign with the only team he’s ever played for.

Sources close to the situation told ESPN.com that Nowitzki and Mavericks owner Mark Cuban have reached terms on a new four-year contract after a series of wrap-up meetings that consumed much of the day.

The deal, sources said, is worth at least $80 million and includes a no-trade clause, with Nowitzki making good on a longstanding offer to Cuban to take less than the maximum $96.2 million he could have received over the next four seasons in exchange for assurances that the Mavericks will use that financial flexibility to ramp up their efforts to acquire a top-tier sidekick.

Dobry ruch ze strony Mavs. Dirk odpuścił sobie kilka mln $ żeby Dallas mogło dodatkowo podpisać jakiegoś role playera – widać, że chłopakowi faktycznie zależy na zdobyciu Misia. Cuban musi teraz pomyśleć jak wzmocnić ekipe z Dallas – kuszące są kontrakty Dampiera, Butlera i Stevensona, które kończą się po tym sezonie… :whistle:

Plotki:

– Fisher może zamienić Los Angeles na Cleveland lub Miami
    – Mavs chcą podpisać umowę z Haywoodem
    – Mike Miller spotkał się z władzami L.A. Clippers

Nie sądzę, że Derek odszedł z Lakers. To tu zdobył swoje wszystkie tytuły mistrzowskie i już zapowiedział wcześniej, że chciałby zakończyć karierę w Los Angeles.

Tyrion
    Uczestnik

nie odejdzie- będą długie negocjacje jak z LO niedawno, będzie Miami w charakterze straszaka, a skończy się tym, że panowie Buss i Fisher spotkają się w połowie drogi-nie można zapominać, że Dereka trzymają w LA sprawy osobiste( córka), która w Miami a tym bardziej w Cleveland takiej opieki nie dostanie…ale już po tych „negocjacjach” widać, że zaczynają się w Lakers odbijać czkawką kontrakty Bynuma, Kobego i Gasola- gdyby ci panowie zarabiali trochę mniej, Buss dałby Fishowi te 10/2 na emeryturę z pocałowaniem ręki ;) ale nadal nie wyobrażam sobie odejścia Dereka, zwłaszcza teraz, gdzie przy Blake’u mógł sobie spokojnie „odpoczywać” w RS i w wystrzelić w PO, jak to ma w zwyczaju….

*Knicks chcą wykorzystać Davida Lee w s’n’t dealu , wśród wielu możliwości najgłośniej mówi się o sprowadzeniu za niego Tony’ego Parkera lub Al’a Jefferson’a.
    *Podczas spotkania z Knicks źródła bliskie całej stuacji mówią że na słowa włodarzy NYK na temat budowy drużyny wokół niego , Wade odpowidział „poprostu dajcie mi jeszcze jednego gracza a ja dam wam pierścień”
    *Pistons prowadzą rozmowy z Centrem Brendanem Haywoodem, podobno już dostał od nich propozycje mid level kontraktu , 5.8mln lecz nie wiadomo na ile lat.
    *Clippers prowadzili bardzo długie rozmowy z Mike Millerem. (To nie jest zawodnik którego oczekiwałem po drużynie która ma do wydania max kontrakt i w dodatku jest pięknie ulokowana)
    *Knicks wciąż wierzą że Joe Johnson wciąż jest do „kupienia”

Celtics zainteresowani Barbosą i ewentualnie Fernandezem jeśli nie udało by się ściągnąc tego pierwszego

Bardzo ciekawy nowy rumor pojawił się w świecie NBA;];];]
    Jest nim wymiana z udziałem 3 zespołów:

David Lee do Wolves
    Al Jefferson do GSW
    Monta Ellis do NYK

Co wy na to panowie :D

Tyrion
    Uczestnik

no to tak: mają w Minnesocie problem, że Al z Kevinem Love to dwie czwórki, które zabierają sobie wzajemnie minuty, bo obok siebie na dłuższą metę nie pograją, i mają sprowadzić Davida Lee, który też centrem raczej nie będzie.. skończy się tym, że Love się nie rozwinie na miarę talentu:/ ale w tym względzie to niech się wypowie może Skejcik ;) Monta w Nowym Jorku przy D’Antonim jak dla mnie dobra opcja :) a GSW też na Jeffersonie nie stracą,a wręcz ktoś się tam pod kosz przyda, chociaż pewnie musiałby grać na centrze, ale sobie poradzi.. w sumie najlepiej by chyba wyszli na tym Knicks…

Monta przy r’n’g to jeden z najlepszych rozwiązań na tej pozycji dla Knicks , przy tym systemie jest poprostu bestią , nawet JJ nie potrafiłby grać tak jak on jeżeli chodzi o system gry NYK więc jest to dla nich rzeczywiście najlepsze rozwiązanie i wielki boost ;]
    Al Jefferson ma trafić do drużyny z taktyką run’n’gun , wg mnie nie można było lepiej trafić , czy ma grać na C czy na PF w tej drużynie to nie będzie miało większego znaczenia , Big Al dysponuje sporą ilością ruchów w poscie i ma wielkie umiejętności ofensywne które idealnie sprawdzą się w GSW , i zresztą jak cała drużyna ze Złotego Stanu nie jest perełką w defensywie ;]
    O Wolves nie wiem dokładnie co sądzić , rzeczywiście Lee to nie jest rasowy Center ale prawdę mówiąc wiele na czwórce też nie przeżył, zawsze był postrzegany jako undersize Center więc może coś z tego wyniknie , nie mniej jednak wydaje mi się że Wolves i tak lepiej wyjdą na Lee niż na Big Al’u ,a to ze względu to sam fakt jakości obydwu zawodników , David Lee jest jak lepszym zawodnikiem od Ala , nie dawno odnotował swój All Star apperrance i ma większe umiejętności ofensywne i lepiej walczy na tablicach … jest więcej warty na rynku niż Jefferson i jeżeli nie będzie im się układać to dostaną za niego jakąś ciekawą opcję której napewno by nie otrzymali za Al Jeffersona.
    Więc wg mnie żaden team nie traci , ale zwycięzcą jest zdecydowanie NYK ;]

Tyrion
    Uczestnik

abstrahując od tego rumoru- Sergio Rodriguez rezygnuje z NBA i wraca do ACB, gdzie będzie reprezentował barwy Realu Madryt..w sumie nie powalał swoimi występami w NBA, a pamiętam go głównie z alleyupów rzucanych do Rudyego ;) takie info na rozluźnienie od poważniejszych wiadomości :)

Anonimowy
    Gość

Co do tej wymiany między Wolves, GSW i Knicks to raczej się nie wydarzy bo Wojownicy nie są zainteresowani Jeffersonem. Wg mnie sprowadzanie do Wolves Davida Lee to czysta głupota skoro posiada się taki talent jak Kevin Love.
    Pojawiła się kolejna plotka – Al Jefferson do Bobcats za Tysona Chandlera.

Joe Johnson zostaje w Hawks i podpisze 6-letnią umowę, najprawdopodobniej za te 120mln. Zobaczymy co dalej Hawks zrobią bo ławkę mają skromną.

Jestem ciekawy co z Fisherem, ale jak chce odejść to krzyżyk na drogę. Pomógł nam w PO, ale dobrze wie, że musimy ograniczać finanse bo Buss i tak sporo płaci więc powinien zrozumieć. Jak chce to niech odchodzi…

#23 wiesz Miller to może nie szczyt marzeń, ale pamiętaj że to Clippers, którzy wśród FA nie cieszą się popularnością.

LeBron podobno dopiero się określi w środę gdzie pójdzie… ile to jeszcze będzie trwać ? :/

pesi15
    Uczestnik

Moim zdaniem Hawks zrobili największy błąd, dając JJ 120mln za 6 lat gry! Ten chłopak nie jest wart tyle kasy. A co do wymiany miedzy Wolves, GSW i Knicks to mam takie samo zdanie jak Skejcik.

* Suns chcą się pozbyć Barbosy. Może on trafić do Celtics lub Raptors Rozważają, także sprowadzenie z powrotem Kurta Thomasa
    * PTB są zainteresowani rozgrywającym Crisem Quinnem.

Anonimowy
    Gość

Nets szukają nowego GM’a po tym jak Thorn ogłosił, że odchodzi 15 lipca. Spotkali się z Joe Dumarsem oraz Jeffem Bowerem.

Wade może rozważać podpisanie z Chicago, aby być bliżej dzieci. Wade-Rose razem… uważam, że nie pasują do siebie.

Może poleci s’n’t David Lee do Warriors…

Właściciel Nets powiedział, że są 50% szans na podpisanie Lebrona.

Amare dzwonił do Tony’ego Parkera i Carmelo by ich zwerbować do Knicks.

pesi15
    Uczestnik

Widziałbym Joe Dumarsa w roli GM w Nets. Dla Detroit zrobił dużo dobrego.

Jestem ciekawy co mogą zaproponować władze Knicks żeby pozyskać Melo i Parkera?( chciałbym zobaczyć Melo w Knicks)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 151 do 165 (z 794 w sumie)
  • Temat ‘Offseason 2010’ jest zamknięty na nowe odpowiedzi.