Strona główna › Fora › NBA › Dyskusje, pogaduchy › Obstawianie NBA
- Ten temat ma 16 odpowiedzi, 4 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 2 miesiące temu przez
kubakw.
-
AutorWpisy
-
2012-11-19 o 17:37 #792
kubakw
UczestnikOstatnio trochę częściej zacząłem obstawiać mecze NBA. Generalnie robiłem to od kiedy się interesuję ligą, ale teraz mam odrobinę więcej czasu i zauważyłem, że łatwiej na tym wygrać niż np. na piłce nożnej, czy hokeju. Może na forum ktoś jeszcze się w to bawi, a nawet jeżeli nie, to może będziemy się tu dzielić naszymi niezobowiązującymi typami i je obgadywać. Ot takie zajęcie na 2 minuty dziennie, ale może forum trochę ruszy.
Moje typy na dziś:
Nuggets @ Grizzlies -> Grizzlies
Magic @ Hawks -> Hawks (Orlando strasznie ssie, szczególnie na wyjazdach)
Bucks @ Bobcats -> ? (dałbym na Bucks, ale trochę się bałem)
Rockets @ Jazz -> Jazz (mecz w Utah, a do tego Houston w back-to-back)
Pacers @ Wizards -> ? (niby Pacers, ale moim zdaniem może się zdarzyć wszystko)
Clippers @ Spurs -> ? (ciężko mi stwierdzić)
Warriors @ Mavs -> Mavs2012-11-19 o 17:45 #15959Swider
UczestnikJa ogólnie dzis obstawiłem na wygrane Memphis,Pacers,Hawks i Bucks z tym,że Pacers i Hawks z jakimś małyn handicapem. Chociaż szczerze powiem,że boje sie meczów Milwaukee i Pacers a szczególnie Indiany bo jak wczoraj oglądałem ich w meczu z Knicks to był dramat jakiś i pachnie mi trochę pierwszym winem Wizards no ale nawet jeśli wtopie to wczoraj wygrałem 19 funtów a przedwczoraj 11 więc tragedii nie ma
2012-11-20 o 07:00 #15960kubakw
UczestnikNo i zobacz, Charlotte wygrywa z Millwaukee, Denver wygrywa w FedEx Forum z Grizzlies, a Warriors stuknęli na wyjeździe Mavs. Moim zdaniem spore niespodzianki.
2012-11-20 o 10:06 #15962Skejcik
UczestnikWygrana Warriors nad Mavs to wg mnie nie jest niespodzianką. Drużyna z Kalifornii o wiele lepszy skład ma choć Dallas gra oczywiście nieźle bez Niemca. Nie spodziewałem się wygranej Cats i Nuggets też trochę mnie zaskoczył win Clippers jakoś miałem dziwne przeczucie, że SAS to wygrają.
Co do samego obstawiania też się w to bawię, głównie stawiam w weekendy na tygodniu też się zdarzy. Jutro jest 14 spotkań więc będzie w czym wybierać więc do udam się doi buka.2012-11-20 o 10:18 #15963kubakw
UczestnikJutro faktycznie będzie można coś wybrać, bo dzisiaj jest ubogo dosyć. 3 mecze z czego moim zdaniem 2 stosunkowo niepewne. Pewniakiem jest Nowy Jork na wyjeździe w Nowym Orleanie. Lakers też ostatnio mają się dobrze i mimo tego, że Nets grają nieźle to chyba u siebie Lakers ich pocisną. Za to Raptors w Philadelphii nie mam pojęcia co zrobią. Niby są słabi, a jak przeciwko nim obstawię to wezmą i wygrają
2012-11-20 o 10:32 #15964Skejcik
UczestnikNets mnie ciekawią, ale zobaczymy jak to będzie. To będzie porządny sprawdzian dla ekipy z BRK i liczę na ich wygraną. NY Knicks to chyba jedyny 100% pewniak, a Phila z Raptors to chyba tylko z handicap na tych pierwszych.
2012-11-20 o 11:42 #15965Swider
UczestnikTaa akurat oglądałęm wczoraj mecz Bucka z Cats i Milwaukee przegrali spotkanie na własne życzenia bo byli w 4q jeszcze +11… Cats nie zagrali wielkiego meczu ale gali dobry D w końcówce a wiedząc,że piłke w każdej akcji ma Monta,było o tyle łatwiej zatrzymać kozły w ataku a Bucks grając w kluczowej akcji meczu pick and pop z Dalembertem sami sobie utrudnili zycie bo można było rozegrać tą akcje na tysiąc innych sposobów. Tak czy inaczej na pewno brawa dla Charlotte bo zagrali z wiarą do końca i mimo,że cały mecz praktycznie przegrywali to w najważniejszym momencie potrafili wyjść na prowadzenie. Tak jak mówicie Knicks raczej pewniak dziś no i ja zagram tez na Philly bo Raptors ciągle bez Lowryego i Fieldsa a pod koszem znów nie maja takiej mocy żeby zdominować Philly a o obwód jestem raczej spokojny.
2012-11-20 o 12:42 #15967Max
UczestnikJa obstawiłem na NYK, PHIL i dałem jeszcze, że Brook Lopez rzuci więcej pkt od P. Gasola. Dodałem do tego mecze ligi mistrzów i zobaczymy czy uda się wygrać
. no a jutro 14 meczy, więc będzie w czym wybierać.2012-11-21 o 03:05 #15972Swider
UczestnikNo i poszedł zakład na Philly z handicapem -4,5 i na Knicks z handi -4 za 20 funtow a zgarnąłem 57. Ogólnie dobry tydzień już trzeci raz weszło :p Chociaż nie powiem bo tyle co paznokci z nerwów na meczu Philly wjebałem to szok
2012-11-21 o 07:14 #15973kubakw
UczestnikNo ja miałem tak samo. Niby nie za bardzo było co obstawić, bo dość niepewne mecze, ale wszystkie 3 do przodu:)
A z tego co patrzyłem na szybko to dzisiaj dużo meczów, ale obstawić chyba też nie będzie łatwo.
2012-11-21 o 15:59 #15974kubakw
UczestnikJak myślicie, jak będzie dzisiaj?
76ers @ Cavs -> 76ers (nie ma Irvinga, ale Philly jest w BTB, jednak 76ers powinni wygrać spokojnie)
Raptors @ Bobcats -> Bobcats (raczej Bobcats, Toronto w BTB, ale cholera wie)
Pistons @ Magic -> Pistons? (jedni i drudzy strasznie ssają, ale personalnie to Detroit jest trochę mocniejsze i ostatnio złoili C’s)
NOH @ Pacers -> ? (kolejny mecz, gdzie nie wiem co zrobić, kursy na Indianę nędzne, więc postanowiłem tego nie stawiać)
Wizards @ Hawks -> Hawks
Spurs @ Celtics -> Spurs? (Celtics wydają mi się niestabilni, a Spurs dość solidni, ale pewności też nie mam)
Clippers @ OKC -> ? (Clippers ładnie grają w tym sezonie, ale są wciąż nieobliczalni, a OKC to zawsze OKC)
Bucks @ Heat -> Heat (ale też z dystansem, bo Heat lubią się z Bucks pomęczyć)
Nuggets @ Timberwolves -> Nuggets (w T-Wolves sporo kontuzji)
Bulls @ Rockets -> Bulls (Bulls za mocni nie są, ale Rockets po dobrym początku mocno zwolnili)
Knicks @ Mavs -> Knicks
PTB @ Suns -> PTB (Suns są mega czerstwi, a Portland jakoś się zaczęło odnajdować)
Lakers @ Kings -> Lakers
Nets @ Warriors -> ? (Nets niby grają dobrze, ale są na długiej wycieczce na zachód i grają dzień po zaciętym meczu z Lakers)Generalne na dziś zrobiłem 2 zakłady. Jeden bardziej pewny: Knicks, Lakers, Hawks, 76ers. Drugi bardziej hardcore: Bobcats, Pistons, Spurs, Nuggets i PTB.
2012-11-21 o 16:10 #15975Skejcik
Uczestnik76ers @ Cavs -> Tutaj postawiłem na Szóstki
Raptors @ Bobcats -> Ten mecz sobie darowałem, ale obstawiam Raptors.
Pistons @ Magic -> Też nie stawiałem, ale myślę, że Detroit wygra. Raz ładnie ograli już Magic.
NOH @ Pacers -> Tutaj dałem na Pacers.
Wizards @ Hawks -> Hawks
Spurs @ Celtics -> Spurs, jak zawsze w RS nieźle grają, a w C’s bardziej skupiają się na asystach Rondo ;>
Clippers @ OKC -> ? Tu był trudny orzech do zgryzienia, ale ostawiłem na OKC.
Bucks @ Heat -> Heat
Nuggets @ Timberwolves -> darowałem sobie ten mecz, ale w Wolves jest szpital więc Bryłki chyba win.
Bulls @ Rockets -> nie grałem, ale myślę, że Rox wygrają
Knicks @ Mavs -> Tutaj stawiam na NYK
PTB @ Suns -> Tez ciężko było, ale postawiłem na PTB.
Lakers @ Kings -> Na Lakers, ale oni lubią wtapiać z Sacto
Nets @ Warriors -> też trudno było, ale postawiłem na Nets.2012-11-21 o 23:04 #15976Swider
Uczestnik76ers @ Cavs -> Grałem na Sixers,tak jak było wyżej pisane,Cavs bez Irvinga.
Raptors @ Bobcats -> Grałem na Raptors,wrócił Lowry a Toronto wczoraj przez 3 kwarty naprawdę dobrze wyglądali w meczu z Philly.
Pistons @ Magic -> odpuściłem
NOH @ Pacers -> Pacers.
Wizards @ Hawks -> Chyba nie dałem bo kurs lipny ale nie pamiętam
Spurs @ Celtics -> Dałem na Spurs bo to RS no a poza tym Pierce ma status questionable
Clippers @ OKC -> Odpuściłem
Bucks @ Heat -> Odpuściłem
Nuggets @ Timberwolves -> szpital w Minnesocie- Nuggets
Bulls @ Rockets -> Dałem na Bulls tym bardziej,że Harden chory i też nie ma pewności czy zagra.
Knicks @ Mavs -> Kiedyś NYK muszą wtopić więc nie grałem.
PTB @ Suns -> Nie grałem
Lakers @ Kings -> Dałem Lakers ale tak jak Skejcik pisał lubią się oni pomęczyć z Sacto
Nets @ Warriors -> Grałem na Nets chociaż może być niespodzianka na moją niekorzyść coś czujęTeż grałem 2 kupony jak kubakw ale nie chcę mi się sprawdzać już co mam na którym :p
2012-11-22 o 07:39 #15977kubakw
UczestnikHeh…i cały misterny plan wpizdu. Cavs ogrywają 76ers bez Irvinga? Sacto ostro jedzie z Lakers, którzy byli w gazie? Phoenix blowoutuje PTB? Knicks przerywają swoją serię na Dallas bez Dirka? GSW bez ciśnienia ogrywa solidny Brooklyn? 3 mecze kończą się w OT? Serio? Tyle niespodzianek w jeden dzień..
2012-11-22 o 12:58 #15979Skejcik
UczestnikMiałem ściągać sobie ze 3 mecze, ale odpuściłem i looknąłem na telegazetę. Myślałem, że NYK dadzą radę Dallas, ale Mayo i o dziwo VC zagrali naprawdę dobrze. Tak jak myślałem Lakers dali dupy z Królami , fuck myślałem, że Nets jednak dadzą radę GSW. Szkoda i 2 kupy w plecy
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.