Strona główna › Fora › NBA › Zespoły › New York Knicks
- Ten temat ma 86 odpowiedzi, 22 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 13 lat, 2 miesiące temu przez
rencia.
-
AutorWpisy
-
2012-07-11 o 13:15 #15445
kubakw
UczestnikNapisałem, że NIE DADZĄ RADY zatrzymać Fieldsa, ale oczywiście chodziło mi o to, że jest to bez sensu w ich sytuacji i przy ofercie Raptors. Poza tym, nie bardzo chce mi się wierzyć, że Lin powróci do swojej kosmicznej gry, albo, że Amare się tak łatwo odbuduje i nagle będzia dawał 25/10. Dochodzi do tego moja wrodzona niechęć do JR Smitha oraz słaba ławka i masz moje „nic wielkiego nie widzę”. Lepszy sezon w ich wykonaniu to wcale nie musi być top 4 wschodu, bo jak zapewne pamiętasz zajęli oni ostatnio siódme miejsce. Nie skreślam ich, ale uważam, że nie muszą być tak wysoko jak oczekujesz. Poza tym, żeby wejść do drugiej rundy PO będą prawdopodobnie musieli zagrać z zespołem numer 3, 4, 5 lub 6, czyli łatwo nie będzie. Wschód jest silny i jeżeli to będzie np. Indiana, Boston, czy Chicago (nawet bez Rose’a) to spokojnie mogą nie awansować. To tylko takie moje przemyślenia.
2012-07-11 o 18:11 #15446Skejcik
UczestnikByli na 7 miejscu, ale jak napisalem tamten sezon mieli nieco zakrecony. Ja od Amare nie spodziewam sie 25/10 on chyba nie wykrecal nawet tylu zbiorek. Wazne, aby byl zdrowy i dawal ~18pkt, 7zb na mecz to bedzie dobrze. Za Smithem tez bardzo nie przepadam, ale swoje wniesie i nieco pokazal rozumu podpisujac za mala kase. Chicago bez Rose’a no way nie ma szans, skoro dostali bez niego od Phily watpie aby zdolali pokonac zdrowych Knicks. Indiana kto pewnie pewnie wyrownana by seria byla. Jedynie od nich lepsi to Heat, C’s i Nets z DH w rosterze. Co do Lina, moze nie wroci do super gry z lutego, ale stac wg mnie na solidna gre i te 10-15pkt i 6/7ast na mecz. Ja widze ich w 2 rundzie jesli nie spotkaja na poczatek Big3 Teams, ktore wymienilem. Zdrowych stac na wysokie miejsce, jeszcze ktos powinien dojsc do skladu. Atlanta (bez JJ), Orlando (bez DH), Chicago bez Rose’a ich raczej czeka spadek.
2012-07-11 o 19:13 #15448Wasky
UczestnikDo skladu NYK dołączył James 'Flight’ White!!!
gracz na pozycje sg, sf no i jak dostanie pilke sam na sam z koszem to możemy mieć dunk of the year!!!
Należy chyba do Team Flight Brothers http://www.youtube.com/watch?v=ocZByq9lVOc between the legs from the free throw? No Problem
http://www.youtube.com/watch?v=vR2XFpaoOxo&feature=related2012-07-12 o 10:04 #15456kubakw
UczestnikPrzeczytałem w temacie o transferach, że Knicks pozyskali Prigioniego. 35 lat, duże doświadczenie w Europie, ale ja nie rozumiem dlaczego podpisali tego gracza. W wieku 35 lat trafiać po raz pierwszy do NBA, to mega dziwne. Pamiętam go jak grał w Realu Madryt i szczerze mówiąc nie widzę go w NBA. Może i taktycznie jest znakomity, może i umiał trafić zza łuku w Europie, ale moim zdaniem to nie jest zawodnik na NBA, a już na pewno nie w takim wieku. Prigioni fizycznie nie istnieje. Na co Knicksom to całe jego doświadczenie skoro za żadnym średniej klasy guardem nie nadąży. Mówi się o nim, że to pass-first, ale dla mnie to bardziej pass-only. Real Madryt się go pozbył, bo był słabszy niż gracze, którzy są na granicy między Europą i NBA, a teraz nagle biorą go Knicks. Bardzo mnie ciekawi jak on sobie poradzi.
2012-07-23 o 23:16 #15532Swider
UczestnikMinęło kilka dni odkąd tutaj pisaliście a już wiadomo,że Lin został odpuszczony a do Big Apple wraca Felton za jakąś tam śmieszną paczkę złożoną z Gadzuricow,Jeffriesów i ktoś tam jeszcze poszedł w każdym razie nikt ważny. Oczywiście Felton za taką tanioszkę to dobry deal,tym bardziej,że w Nowym Jorku grywał sobie z Amare przed przyjściem Melo naprawdę dobrze,oczywiście nie wykluczam w jego wypadku opcji,że to było „kilka” hamburgerów temu. Ogólnie jednak przy odpuszczeniu Lina ruch niezły a samo odpuszczenie Lina dziwne,chociaż być może i rozsądne bo jak dla mnie Lin jest teraz mocno przepłaconym PG,chociaż dopiero bodajże w 3 roku kontraktu dostanie 15 mln. Do Knicks trafił też Kurt Thomas czyli dom spokojnej starości w NY rozwija się pełną parą
Przedłużeniem Novaka bym tak bardzie się nie jarał,nie wiem w sumie za ile podpisał i na ile ale wystarczy popatrzeć jak zagrał w serii z Miami,kiedy był porządnie kryty… Fajnie,może kilka open shotów w sezonie trafi ale tak naprawdę nic więcej ten Pan do zaoferowania nie ma,tym bardziej jak jest dobrze kryty,no ale z drugiej strony Knicks mają pole manewru jakie mają,więc też mnie ten ruch nie dziwi właściwie. Z drobniejszych informacji to do Knicks ma tez trafić Chris Copeland ostatnio grający w Knicks w Summer League a wcześniej chyba w Belgii w Europie? Jak zle mówie,to niech mnie ktoś poprawi ale niechce mi się już o tej porze sprawdzać
Trudno powiedzieć jak ten sezon dla drużyny z nowego Jorku będzie wyglądał,ale ja jakoś nie widzę wielkich szans na polepszenie gry Amare,gdy Melo jest na parkiecie a i Woodson jakoś mnie nie przekonuje do końca jako head coach,jednak nie miałbym nic przeciwko gdybym się tym razem mylił.2012-07-24 o 11:31 #15537Skejcik
UczestnikUważam, że Woodson wcale nie jest zły btw. odkąd przyszedł obrona NYK była jeszcze lepsza. Novak dostał 15/4, a co do trzonu to Melo mimo, że All-Star to jednak z jego stylem gry nie wiem czy Knicks coś osiągną. Zobaczymy co sezon pokaże.
2012-09-07 o 07:58 #15623Skejcik
Uczestnik2012-11-12 o 19:31 #15951kubakw
UczestnikKnicks zaczęli sezon ostro. Nie ma Stata i może dlatego. Felton spisuje się może nawet powyżej moich oczekiwań, Melo odnalazł skuteczność, nie musi się dzielić specjalnie piłką i robi swoje punkty co mecz. JR Smith, Chandler i Novak robią swoje. Gra Prigioniego sprawia, że muszę odszczekać swoje słowa, że będzie bezużyteczny. Dzięki inteligencji, niekonwencjonalności, dobrej selekcji rzutowej i bardzo rozsądnej grze w cieniu daje sporo drużynie. Zobaczymy jak będzie dalej, jak zadziała na ekipę powrót Stata i do czego jeszcze jest zdolny Sheed Wallace.
2012-11-18 o 16:04 #15957Skejcik
UczestnikFelton gra nieźle, ale ja się tego spodziewałem. Woodson ładnie to poukładał, a Melo pasuje gra na czwórce nawet swoje wniesie Sheed. Najlepiej jakby Amare po powrocie był 6th manem, ale czy by się zgodził? Na pewno zaskoczenie tego sezonu
2012-11-20 o 12:50 #15968Max
UczestnikJako kibic NYK jestem mega zadowolony z początku sezonu. Szkoda trochę 3 kwarty w meczy z Memphis bo sędziowie wysunęli się na pierwszy plan i zepsuli widowisko. J.R Smith gra najlepszy basket w karierze, Melo w obronie bardzo się stara, a w ataku ciężko go zatrzymać. Felton swoją grą sprawił, że kibice w MSG zapomnieli o Linsanity
Mike Woodson poukładał to bardzo dobrze i jedyne co zastanawia to jak będzie wyglądała gra jak wróci Amare. Ale Jestem dobrej myśli
GO NYK!2012-11-20 o 18:11 #15970kubakw
UczestnikOj tam już wszyscy kibice Knicks wypominają Q3 przeciwko Memphis. Kilka gwizdków rzeczywiście było słabych, ale generalnie to Knicks od początku drugiej kwarty sobie nie radzili, podejmowali głupie decyzje, zwyczajnie piłka bardzo słabo im krążyła i kumulowała się w nich frustracja. Ten mecz przegraliby i tak bez tych kontrowersyjnych gwizdków, a sami święci też nie byli (np. J.R. Smith).
Ja też jestem bardzo ciekawy co się stanie jak wróci Amare, bo w tym momencie wygląda jakby był zupełnie niepotrzebny. Nie wiem, dać go na 6th mana? Wstawić go do s5 i dać Melo grać wyłącznie jako SF kiedy tak dobrze mu idzie na PF? Zabrać minuty Sheedowi? Jednak jakkolwiek się Woodson nie zachowa to w tym momencie ma problem bogactwa zawodników.
2012-12-11 o 12:02 #15996rencia
UczestnikKnicks ani razu narazie nie przegrali w Madison Sqare maja bilans u siebie7-0 i coś o tym świadczy. Z Memphis nie udało się wygrać ale nie dziwi mnie to wcale bo Randolph zaczął sezon bardzo dobrze i ma bardzo dobre statystyki coraz bardziej się rozkreca. Knicksom teraz trudno odebrać piłke nie tracą piłek trudno melo zatrzymać gdy ma piłke
. Felton po schudnięciu i nieudanych transferach w Denver i w Portland odblokował się i zaczyna dobrą passę
Oby tak dalej. Czekam na powrót Imana jak i Barona chociaż tego ostatniego nie jestem pewna. -
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.