New York Knicks

Strona główna Fora NBA Zespoły New York Knicks

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 87 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Anonimowy
    Gość

Tylko po za Johnsonem nie widzę innego kandydata na liderowanie w NYK.. wiem, że nie jest lider pełną gembą, ale cóż. Boone to wcale nie jest taki zły, pamiętam go z sezonu 2007/08 kiedy zdrowy grał w S5 Nets i grał naprawdę dobrze, a wiemy jak system D’Antoniego wpływa na graczy – Harrington, Duhon, Walker. T-Mac powiedział, że on w roli 6th mana się nie widzi, a Mike go też nie chce więc stawiam, że odchodzi do innego klubu lub kończy karierę. Gay jest niezły, ale znowu przy nim spadną minuty Włocha, a szkoda go marnować. Westbrook też jest bardziej combo, a dają z nim radę grać ja bym dał szansę Douglas’owi. Może z draftu im się ktoś trafi dobry, ale zobaczymy, przed Walshem stoi trudne zadanie. Choć przyjście JJ’a może skusi jednak Bosha lub Amare do podpisania z New York.

Swider
    Uczestnik

Z tym,że z tego co pamiętam to Knicks wraz z tymi wszystkimi wymianami w tym sezonie pozbyli się jakiś dobrych picków w drafcie na długi okres:P No chyba,że się trafi taki Thornton czy Collison z dalekim numerem;]

Wg mnie Johnson jak najbardziej do NYK , „Rudemu Gejowi” nie warto dawać oferty bo szkoda minut dla jak to nazwał go D’Antoni „najlepszego strzelca na świecie” <-- akurat nie wiem co do tego , ale wiem że Włoch bardzo szybko i efektywnie się rozwija i nie warto pozbawiać go minut jeżeli nie będą one dla LeBrona.
    Świder Tracy odchodzi i to jest już pewne , już nawet oficjalnie powiedział to Mike i Walsh , taka gadka jak „jeżeli dużo będzie pracował w lato to się zastanowimy” na polski brzmi „pa pa Tracy , szukaj klubu na 2010-11” nie mniej jednak Johnson przewyższa o klasę lub nawet dwie aktualnego Mac’a, i jest z niego świetny SG a na dodatek ALL STAR i wg mnie Walsh dużą uwagę zwraca również na to , sprowadza gwiazdy do swojego rosteru aby nie zawieść publiki i samego siebie (jego słowa w którymś z wywiadów) dlatego też wątpię a nawet jestem pewien że nie przejdzie tam Scola a nawet nie dostanie od nich oferty , Booz pewnie zostanie w Jazz … Walczyć na pewno będą o Amare jeżeli nie przedłużą z Lee , STAT pewnie zwróci uwagę jeżeli przed nim podpisze JJ z NYK kontrakt.
    Do tego wszystkiego Haywood i Playoffy gwarantowane.
    Toney Douglas przy takiej obstawie i systemie Mike’a podniesie również swój licznik asyst i tak jak szybko stał się scorerem tak też będzie niczego sobie playmakerem :D

Anonimowy
    Gość

Stat nie zdołał przyciągnąć drugiej gwiazdy do Knicks. Pewnie bardzo nie żałuje bo i tak sobie zarobi 100 mln za 5 lat, choć osobiście uważam, że został przepłacony. Walsh jednak starał się jakoś kasę wykorzystać, ale też nie blokując salary na dłuższe lata. Raymon Felton, Ronny Turiaf, Kellena Azubuike, Anthony Randolph to dobre nabytki. Jestem ciekawy co pokaże ten ruski center Mozgov, może się wkręci do bieganiny D’Antoniego. Muszą być zdrowi, Randolpha stać na bycie DD guy szkoda, że Nelson nie wykorzystał jego potencjału. Gallinar, Walker, Chandler są młodzi się rozwijają, szkoda, że Defens nie będzie wyglądał rewelacyjnie mimo tego uważam, że załapią się do PO jednak z tym składem wróżę im tylko 1 rundę.

Randolph był porównywany do Lamara Odoma, potrafi rozegrać, podać, rzucić , wykreować siebie … Wszystko po trochu , potencjał w nim drzemie spory i będzie na pewno solidnym wzmocnieniem :)
    Sporo talentu dostali z wymiany Lee , jestem ciekaw jak Azabuike pokaże się powracając z poważnej kontuzji , szkoda że ją odniósł bo zaczynał się rozwijać w niesamowitym tępie …
    Zastanawia mnie również to jaki będzie 1st Team , Gallo na SG ? Stat C , Randolph PF ? Azabuike na trójce … Poczekamy zobaczymy :)

Tyrion
    Uczestnik

ja myślę, że Azubuike raczej z ławki, a na trójce Chandler w s 5… a nie wiem też, czy nie będzie tak, że Turiaf na centra, Amare na naturalnym pf, a Randolph z ławki…
    czyli Felton-Gallo-Chandler-Amare-Turiaf
    ławka: Douglas-Walker-Azubuike-Randolph-Mozgow
    ale ciężko coś z tym trenerem przewidzieć..
    A no i kolejny raz już widzę taki błąd u ciebie to pozwolę sobie zwrócić uwagę- pisze się w „niesamowitym tempie”, a nie niesamowitym tępie ;)

Anonimowy
    Gość

pamiętajcie, że NYK jeszcze są Roger Mason i Wilson Chandler, obaj panowie to SF/SG. Ja myślałem, że S5 będzie podobnie wyglądać jak u Tyriona tylko Gallo na 3, a Chandler bądź Walker na 2. Trudno powiedzieć jak D’Antoni poustawia skład.

Gallo to niby SF/PF ale już w tamtym sezonie mówiono że jeżeli przyjdzie LeBrick to D’Antoni przesunie go na dwójkę , rzeczywiście może Chandler dostanie swoje miejsce w S5 , bo Azabuike wraca z kontuzji ale wydaje mi się że D’Antoni postawi na młodzierz i atletyzm i wystawi we frontcourcie szybkiego Randolpha który bez problemu potrafi wyprowadzać fast breaki i Stoudemire’a :)

Tyrion
    Uczestnik

no o Masonie zapomniałem to fakt- dzięki Skejcik ;) ale i tak po bardzo słabym sezonie w Spurs zacznie raczej z ławki..a co do Randolpha to tez może być tak jak #23 pisze, ale może być też jak ja mówiłem- taki wszechstronny, energiczny gracz z ławki to też skarb, a jednak Turiaf to potencjalnie najlepszy obrońca tam, a no i dzięki niemu Amare mógłby grać na naturalnym dla siebie pf..ale wiadome, że przy takiej przebudowie teamu i takim nieprzewidywalnym trenerze to ciężko coś na tym etapie na sto procent zakładać ;) Jedno wiem na pewno- obejrzę więcej ich meczy niż w ostatnim sezonie- no doubt :)

Creative
    Uczestnik

Media Day w NY

96b6034db4fb4a65bfc7fcd49c4a905c.jpg

944b54c6b9bb4eebb6c0c5928cb33c00.jpg

b790736c18a543d693c449e4679d7485.jpg

Anonimowy
    Gość

Jednak Knicks to póki co lekkie rozczarowanie. Spodziewałem się czegoś lepszego w wykonaniu tej ekipy. D’Antoni bez zawodnika typu Nash to swoją ofensywę może sobie wsadzić wiecie gdzie. Uważam, że normalny trener taki co bierze pod uwagę obronę to na pewno wyciągnąłby coś więcej z tej drużyny. Skład nie jest wcale zły, a po za tym NYK powinni też wzmocnić się na desce, ale na rynku zbytnio nie ma kogoś więc może będą kolejną drużyną, która wyrazi chęć Thompsonem, a może nawet Dampem. Uważam, że w Nowym Jorku powinni zmienić trenera… Fartello, Van Gundy, Silas Come back to NBA :D

Kingpin
    Uczestnik

„Nie wiem czy dobrze myślę, ale wydaje mi się, że zwycięskiej mentalności nie ma tu od dawna. A ja nie jestem do tego przyzwyczajony. Jestem przyzwyczajony do zwycięstw”

Amar’e chyba zrozumiał swój błąd, z transferem :)

Swider
    Uczestnik

A ja tam patrząc się na grę Stata robię wielkie uffffffff… i cieszę się,że nie udupił salary Suns na kolejne kilka lat z tym,że co z tego,gdyż udupił salary innej drużyny którą lubie no ale:P Aha i żeby było jasne ogólnie Stata jako zawodnika lubie ale power move to trochę za mało a jak ma piłkę na dalekim półdystansie i zaczyna wbijać się pod kosz to po pierwsze-strata jest murowana a po drugie-uświadamiam sobie jaki ten chłopak jest ubogi jeśli chodzi o jakiekolwiek manewry ofensywne;) A co do samych Knicks no to u nich reguła jest taka: siedzi chłopakom dzien-siedzi wszystkim,zespół gra kichę,to gra ją cały zespół i nie widzę szans na poprawę tego stanu rzeczy a dobijające z lekka jest to,że najrówniej grającym graczem Knicks jest rookie Fields… Zresztą też bym tam widział zmianę trenera,nie chcę wymieniac nazwisk ale im szybciej się to stanie tym lepiej dla Knicks bo stać to się prędzej czy pózniej musi,jeśli chcą w końcu wrócić do PO.

Tyrion
    Uczestnik

A wiecie co jest na razie najlepszym statem dotyczącym Knicks? Fakt, że jako team, który miał się opierać głównie na ataku są na 25 miejscu w lidze, biorąc pod uwagę efektywność ofensywna(ORtg), a na 11 jeśli chodzi o efektywność defensywy(DRtg).. Trochę to może dziwić, ale widać, że to atak trzeba tutaj szczególnie poprawić, bo jak na team, który ma drugie tempo gry w lidze, tych punktów nie zdobywają szczególnie za dużo, a dodatkowo tka jak pisałem wcześniej, na bardzo słabej efektywności..słabiej w tym zakresie wypadają tylko Minnesota, Clippers, Wizards, , Grizlies i Bucks, ale Bucks ma najbardziej efektywną defensywę..

jacekwo
    Uczestnik

Knicks Jak narazie 6 plac na wschodzie ale myślę że mogą powalczyć nawet o 5. W porównaniu do sezonu wstecz zespoł poczynił spore postępy.
    Amar`e Stoudamire – bardzo dobry sezon gra w zespole z NOwego Jorku robi mu dobrze;). Rewelacja w rzutach za 3 punkty i bloki!…naprawdę wysoki poziom tego pana w tym roku.
    Raymond Felton – przeprowadzka z Bobcats bardzo dobrze mu zrobiła ten koles naprawde odrzył. Gra o wiele więcej na parkiecie, widać popracował nad osobistymi bo naprawdę mu to wychodzi. Asystuje i sporo kradnie piłek , napawdę podoba mi się ten zawodnik w tym roku.
    Wilson Chandler – koleś z roku na rok gra coraz lepiej. Nie ukrywam że liczylem na wiecej minut na parkiecie w tym sezonie ale i tak naprawdę bardzo dobrze, przyglądam mu się cały czas.
    Danilo Gallinari – koleś podobnie jak Wilson z roku na rok coraz lepiej, ale jakoś jego styl gry nie przypada mi do gustu. Powinien popracowac nad skutecznością.
    Landry Fields – to jedenz ciekawszych debiutantów dla mnie w tym roku. Widać u niego opanowanie w oddawanych rzutach (fajny procent). Naprawdę wszechstronny gracz – wierzę że będzie się rozwijał i jeszcze o nim usłyszymy,
    ólnie zespoł bardzo mi się podoba chciałbym żeby w tym roku osiągneli conajmniej drugą rundę a będę zadowolony,

Wyświetlanie 15 wpisów – od 31 do 45 (z 87 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.