New Orleans Hornets

Strona główna Fora NBA Zespoły New Orleans Hornets

Wyświetlanie 15 wpisów – od 76 do 90 (z 95 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Skejcik
    Uczestnik

Hornets znowu w fazie przebudowy ehh najpierw historia z Baronem, a teraz z CP3. Tylko dobrze, że za swoją gwiazdę przynajmniej dostali dobry pakiet. Eric Gordon mam nadzieje, że będzie zdrowy i stanie się jednym z najlepszych SG w lidze. Do PO się chyba nie dostaną, ale mimo wszystko zmierzają w dobrym kierunku tylko niech zdobędą normalnego właściciela. Wiele może dac im pick od Wolves, który może byc nawet w TOP 5. Draft zapowiada się ponoc mocno i mogą wylosowac nowego „franchise” playera , który stworzy duet z Gordonem.

Arctus
    Uczestnik

Witam wszystkich kibiców NOH. Jak narazie wygląda to, że ostro tankujemy. Niby mecze na styku, mało brakuje do zwycięstwa ale nie ma kogoś takiego jak CP#3, kto by stawiał kropkę nad i. Gordon póki co zagrał tylko w jednym meczu, ciągłe problemy z kontuzjami. Osobiście pokombinowałbym, żeby wysłać gdzieś Kamana, nawet za jakieś picki, w końcu draft ma być naprawdę mocny, co daje szansę iść z przebudową drogą Oklahomy.

Skejcik
    Uczestnik

niestety forumowi fani hornets mało się wypowiadają. Gordon co chwila połamany, Ariza też opuścił trochę meczów. draft jest mocny, spadnie wam kontrakt Kamana, Belliego podpisać nową umowę z Gordonem, Arizę można zostawić bo przyda się. Macie jeszcze Vasqeuza, Henry’ego, który jak będzie zdrowy swoje wniesie.

Arctus
    Uczestnik

No i Aminu, który się fajnie rozwija.

Creative
    Uczestnik
    Arctus wrote:
    No i Aminu, który się fajnie rozwija.

Przyjacielu Aminu to narazie straszne drewno. Nie widzę żeby chłopak robił jakiekolwiek postępy… :wall:

Raf85 wrote:
    niestety forumowi fani hornets mało się wypowiadają. Gordon co chwila połamany, Ariza też opuścił trochę meczów. draft jest mocny, spadnie wam kontrakt Kamana, Belliego podpisać nową umowę z Gordonem, Arizę można zostawić bo przyda się. Macie jeszcze Vasqeuza, Henry’ego, który jak będzie zdrowy swoje wniesie.

Rafi a o czym tu pisać ? Ten sezon trzeba zwyczajnie przeczekać :P
    Także mój plan na następne 6 miesięcy wygląda następująco:

1) Śledzenie losów CP3 w Clipps
    2) Zmiana właściciela Hornets (Gary Chouest & Company lub Tom Benson)
    3) Dobry Draft (Anthony Davis lub Andre Drummond + Bradley Beal lub John Henson)
    4) Przedłużenie Gordona (Hornets będą mieli do wydania w salary ponad 26 mln $)
    :D

Creative
    Uczestnik
    creative wrote:
    3) Dobry Draft (Anthony Davis lub Andre Drummond + Bradley Beal lub John Henson)

Zastanawiam się jednak nad zamianą – A.Drummonda na Thomasa Robinsona. TR zrobił w tym roku zaj… postępy na pozycji nr 4 w Kansas.

Creative
    Uczestnik

Hornets notują 3-game winning streak :) Nie gra ani C.Landry, ani E.Okafor, ani E.Gordon, ani nawet J.Smith :P Oby chłopaki się nie rozkręciły, bo uciekną nam jeszcze wysokie picki w Drafcie ;D

Cesarek
    Uczestnik

Szerszenie się rozegrał widzę, kolejne spotkanie wygrali :) Mam nadzieje, ze to nie potrwa zbyt dlugo bo boje sie, ze pierwszy pick w drafcie nam odplynie :( Znalazlem fajna stronke w ogole o naszych hornetsiakach :) Hornets.pl – polecam wszystkim :)

Skejcik
    Uczestnik

Nie zawsze drużyna z najsłabszym bilansem wygrywa draft, ale nawet jak będziecie mieli pick w TOP 3/4 to wg mnie nie będzie tragicznie. Macie sporo miejsca w salary, a może po sezonie będzie w końcu nowy właściciel i zbudują prawdziwą drużynę w Nowym Orleanie.

Cesarek
    Uczestnik
    Raf85 wrote:
    Nie zawsze drużyna z najsłabszym bilansem wygrywa draft, ale nawet jak będziecie mieli pick w TOP 3/4 to wg mnie nie będzie tragicznie. Macie sporo miejsca w salary, a może po sezonie będzie w końcu nowy właściciel i zbudują prawdziwą drużynę w Nowym Orleanie.

Podobno jest kilku potencjalnych właścicieli i jeden z nich ma przejąć drużynę właśnie już w marcu. Mam nadzieję, że to co powiedział David Stern to nie była żadna ściema i te plany zostaną wkrótce spełnione.

Na szczęście ten draft jest cholernie silny więc 2-4 pick nie będzie jakąś totalną katastrofą… Anthony Davis (potwór), Michael Kidd-Gilchrist, Thomas Robinson, Harrison Barnes powinni pójść z picku Hornets. Natomiast z picku Minnesoty cholernie chciałbym np. Kendalla Marshall, który robi furorę w ACC pod względem asyst :)

Skejcik
    Uczestnik

Michael Kidd-Gilchrist ponoć nie jest jeszcze przekonany co do draftu. O Marshall’u czytałem arta na Zp1, ale jeśli gra co raz lepiej może pójść wcześniej. Ostatnio czytam to co raz więcej osób nie wychwala już Andre Drummonda, który swojego czasu był typowany na #1 w drafcie jednak teraz tym kimś jest Antoś Davis.

Creative
    Uczestnik

Drużyna która wybierze z 1 A.Davisa wygra 6 w Lotto :) Chłopak ma olbrzymi potencjał i dopiero 18 lat. Oczywiście trzymam kciuki za 1 w Drafcie dla Hornets, ale myśląć realnie złapiemy nr 2-4. Bobcats przy takim tankowaniu mają największe szansę na 1 wybór w Drafcie. Oczywiście może zdarzyć się cud ale szczerze na to nie liczę. Trzymam kciuki za Thomasa Robinsona lub Andre Drummonda.
    Stern nie kłamie Cesarek, także spokojnie. Drużynę kupi prawdopodobnie Chouster, chociaż jest jeszcze 1 grupa zainteresowana drużyną Hornets. Ostatnio słyszałem, że nowy właściciel będzie miał obowiązek zatrzymania drużyny w Nowym Orleanie (pierwsza umowa z miastem ma obowiązywać na ok 12lat).

kuba8720
    Uczestnik

Co do tej jedynki to nie przekreślałbym szans szerszeni.Podobno szukają możliwości wymiany jacka albo arizy za 1st round pick.Kamana na ich miejscu tez bym starał się gdzieś upchnąć.Pamiętacie jak był wybierany rose i dziwnym trafem draft wygrało chicago?O ostatnim drafcie nawet nie będę wspominał:D Historia może się powtórzyć.Hornets tracą największą gwiazdę,mają kłopoty ze znalezieniem właściciela i wcale mnie nie zdziwi nagle spadająca jak gwiazdka z nieba jedynka w losowaniu;)

Creative
    Uczestnik

[my-youtube width=425 height=344]http://www.youtube.com/watch?v=-zTuLmMUMh8[/my-youtube]

Oj będzie ciekawie w przyszłym sezonie… :D

kubakw
    Uczestnik

Może Davis trochę obudzi tę organizację, która jak dla mnie od odejścia CP3 stała się bezbarwna. Na pewno takie monstrum wybrane z pierwszym pickiem pomoże im zbudować atrakcyjność ekipy Hornets i przyciągnąć więcej solidnych graczy, ale ja osobiście nie uważam, aby Davis chciał tam długo zostać (sam wspominał, że wylosowanie pierwszego wyboru w drafcie przez NOH nie zostało przez niego przyjęte z radością). Na moje oko to będzie organizacja podobna do Cleveland za czasów LBJ, ale kto wie gdzie to ich zaniesie?

Wyświetlanie 15 wpisów – od 76 do 90 (z 95 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.