NBA Quiz

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy NBA Quiz

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 411 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Creative
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Michael Jordan – pojawił się 6 razy na finałach i 6 razy zdobył MVP
    Na twoje pytanie praktycznie odpowiedział Ociep (odp. na 6 pyt.):)

Faktycznie, niedokładnie odczytałem tego posta – sorki.

#23 wrote:
    11. Która drużyna NBA kwalifikując się na 8 pozycji do Playoff 'ów pokonała drużyna roztawioną z nr.1 ? i kim była drużyna pokonana ?:)

Czyżby chodziło o Golden State Warriors, którzy pokonali Dallas w 1 rundzie PO 2007 roku ? ;)

Moje pytanko…

12. Który gracz miał najwięcej strat w RS i był zarazem jednym z najlepszych strzelców ligi ?? 😎

Creative wrote:
    Czyżby chodziło o Golden State Warriors, którzy pokonali Dallas w 1 rundzie PO 2007 roku ? ;)

Niestety nie:) Było to Denver Nuggets #8 które pokonało Seattle SuperSonic #1 w 1994 roku.

Ociep
    Uczestnik

no widzę że coś się ruszyło.. co do mojego pytania o drafty to dobra odpowiedź zasadniczo, ale 3 MVP z 1996 był KOBE! a nie Nowik ;) teraz administrator chyba musi zapodać nowe pytanie bo poprzednie zakończyło się błędną odpowiedzią no nie;) co do pytania Creative to najwięcej strat w RS miał pan Listonosz :)

Creative
    Uczestnik

Widze, że poziom rozkwita :] Faktycznie w 96 r Kobasa wybrali Charlotte Hornets, którzy oddali go później do LA chyba za Divaca (ogólnie to zrobiliśmy „złoty interes” ;))

Co do pytania #23…
    GSW też chyba weszli do PO jako 8 team Zachodu a Mavs byli chyba wtedy na szczycie nie ??
    Nie pamiętam tylko czy Dallas byli 1 w NBA czy 1 na Zachodzie… oj skleroza boli…

Mam ciekawe pytanko…
    13. Który zawodnik w swoim rookie year grając na pozycji rozgrywającego potrafił zagrać w Finale na pozycji centra zdobywając 42 pkt zbierając 15 piłek i dodając 7 asyst ??

Ociep
    Uczestnik

Creative- Dallas byli pierwsi w lidze- mieli 67-15 bodajże ale pytanie dotyczyło pierwszej drużyny która to zrobiła a to byli Nuggets:) co do pytania to tym rookasem był Earvin „Magic” Johnson ale umówmy się że jemu było łatwiej bo jego warunki to ni ch.. warunków rozgrywajka nie przypominały :)

Rick Barry FTW!
    Uczestnik

Z racji tego, iż Ociep nie zadał żadnego pytania, oto moje:
    14. W jakim mieście rozpoczynała swoją przygodę z NBA organizacja Jazz?

Creative
    Uczestnik
    NBAForum wrote:
    Z racji tego, iż Ociep nie zadał żadnego pytania, oto moje:
    14. W jakim mieście rozpoczynała swoją przygodę z NBA organizacja Jazz?

Czyżby chodziło o Nowy Orlean ?? :)
    Pistol Pete Maravich był geniuszem kosza w latach 70

Pytanko:
    15. Podaj imię i nazwisko kolesia, który wygrał kilka razy konkurs rzutów za 3 podczas weekendu All-Star – podczas jednego z nich trafił 19 trójek pod rząd! 😎

Ociep
    Uczestnik
    Creative wrote:
    Pytanko: Podaj imię i nazwisko kolesia, który wygrał kilka razy konkurs rzutów za 3 podczas weekendu All-Star – podczas jednego z nich trafił 19 trójek pod rząd! 😎

a to akurat wiem: Craig Hodges- były zawodnik min Byków a potem ( nie wiem czy nadal ale chyba tak) trener rzutowy w Jezioranach ;)[hr]
    zapomniałem znowu o pytaniu :/ pamiętam jak administrator wspominał żeby były to raczej pytania z gatunku tych nie najtrudniejszych także zapodam coś takiego:
    16. Jak się nazywa gracz który został uhonorowany w ten sposób, ze jego sylwetka widnieje na logo ligi?

16. Nie najtrudniejszych ale bez przesady:P na logu NBA widnieję Jerry West

17. Ile lat z rzędu Dennis Rodman prowadził w zbiórkach?

Creative
    Uczestnik
    #23 wrote:

7 lat z rzedu.

18. Kto zaliczył jedyne podwójne tripple-double w historii NBA ??

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    Creative wrote:
    #23 wrote:

7 lat z rzedu.

Hmm, masz na myśli Kidda i Cartera w jednym z meczów z ostatnich lat w barwach New Jersey? Jeśli to jest to, moje pytanie brzmi:
    19. W którym All Star Game zdarzył się przypadek 4 buzzer beaterów (we wszystkich 4 kwartach)?

Ociep
    Uczestnik
    NBAForum wrote:
    Creative wrote:
    #23 wrote:

7 lat z rzedu.

Hmm, masz na myśli Kidda i Cartera w jednym z meczów z ostatnich lat w barwach New Jersey? Jeśli to jest to, moje pytanie brzmi:
    19. W którym All Star Game zdarzył się przypadek 4 buzzer beaterów (we wszystkich 4 kwartach)?

no to tak- szczerze powiedziawszy odpowiedzi na pytanie nr 19 nie znam, ale podejrzewam że w pytaniu nr 18 chodzi o tak zwane double-triple-double, czyli tak jak triple-double, tylko trzeba mieć przykładowo ponad 20 punktów, zbiórek i asyst a jedynym takim osiągnięciem wykazał się Wilt Chamberlain.. z pytaniem wstrzymam się do wyjaśnienia czy mam rację ;)

wrona
    Uczestnik

W 2003?[hr]

Ociep wrote:
    NBAForum wrote:
    Creative wrote:
    #23 wrote:

7 lat z rzedu.

no to tak- szczerze powiedziawszy odpowiedzi na pytanie nr 19 nie znam, ale podejrzewam że w pytaniu nr 18 chodzi o tak zwane double-triple-double, czyli tak jak triple-double, tylko trzeba mieć przykładowo ponad 20 punktów, zbiórek i asyst a jedynym takim osiągnięciem wykazał się Wilt Chamberlain.. z pytaniem wstrzymam się do wyjaśnienia czy mam rację ;)

W 2003 roku?

Creative
    Uczestnik

Panowie jedyne podwójne tripple-double w historii NBA zaliczył Wilt Chamberlain (22 punkty, 21 asyst, 25 zbiórek).

W pytaniu 19 też stawiam ASG w 2003 roku… pamiętacie jeszcze to ??
    http://www.youtube.com/watch?v=B3et6qAsOxo :)

20. Który gracz NBA 8 razy grał w Finałach i ani razu nie wygrał pierścienia ??

Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    Creative wrote:
    Panowie jedyne podwójne tripple-double w historii NBA zaliczył Wilt Chamberlain (22 punkty, 21 asyst, 25 zbiórek).

W pytaniu 19 też stawiam ASG w 2003 roku… pamiętacie jeszcze to ??
    http://www.youtube.com/watch?v=B3et6qAsOxo :)

20. Który gracz NBA 8 razy grał w Finałach i ani razu nie wygrał pierścienia ??

Haha, od razu skojarzył mi się Elgin Baylor, ten to był mało fartowny:cool:
    Ponawiam swoje pytanie, i podpowiem że miało to miejsce w dość odległym czasie;):

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 411 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.