NBA Quiz

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy NBA Quiz

Wyświetlanie 15 wpisów – od 256 do 270 (z 411 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

27. Jaki % wygranych do przegranych ma drużyna Houston Rockets?I od którego roku istnieje ten zespół?

Tyrion
    Uczestnik
    #23 wrote:
    A ja liczyłem na to że taki rozsądny człowiek jak ty , odpowie mi na PW gdzie jest błąd w pytaniu…

Dobra riposta :P nie ciągnę tej jałowej dyskusji, bo znowu się skończy na ostrzeżeniu pewnie, więc daję sobie spokój…
    co do pytana 27:
    Nie wiem do końca, czy pytanie dotyczy Hosuton Rockets sensu stricte, czy całej organizacji Rockets, dlatego odpowiadam ogólnie:
    Organizacja Rockets istnieje od 1968 roku, ale do roku 1971 nazywała się San Diego Rockets, od 1972 do teraz mamy Houston Rockets.Jeśli chodzi o procent wygranych to jako całość organizacja ma 1779-1715, czyli 0.509, a jako Houston Rockets 1660-1506, czyli 0.524 ..
    28. Podaj największą ilość zwycięstw, która nie zagwarantowała miejsca w PO, oraz nazwę klubu i rok, w którym miało to miejsce?

Anonimowy
    Gość

1) 1982-1983 Kansas City Kings
    2) 1981-1982 Warriors
    3) 2000-2001 Houston Rockets
    wszytskie z taką samą liczbą – 45 wygranymi
    ???

Tyrion
    Uczestnik

no właśnie nie :) był jeszcze „lepszy” wynik i to nie jeden- np Phoenix Suns mieli 46 wygranych w 2009, a bilans o który mnie chodziło jest jeszcze wyższy ;)

ruszy to wreszcie kiedyś ?

Tyrion
    Uczestnik

odpowiedz na pytanie to ruszy :P a na poważnie to też o tym myślałem ostatnio – mogę odpowiedzieć jak się nikt nie kwapi i zadać jakieś inne ;)

GoatMan
    Uczestnik

Golden State Warriors, 48 wygranych, sezon 2007/08 tak mi się wydaje.
    Ponieważ nie mam pomysłu na pytanie to może ktoś inny zadać.

Tyrion
    Uczestnik

no właśnie niestety nie masz racji ;) chociaż jesli chodzi o bilans to blisko…także z pytaniem się nie śpieszyć :)

Czas przejść dalej:
    Phoenix Suns 49-33 sezon 1971-72

Tyrion
    Uczestnik

true :) no to zapodawaj coś ciekawego jak będziesz

29. Która drużyna z obecnych ma najmniejszy % wygranych do przegranych w całej historii swojego istnienie (a więc średnio). I jej najsłabszy i najlepszy % od razu. Oczywiście liczy się też zmianę nazwy jakby co…

Tyrion
    Uczestnik

Z obecnych to Memphis ma 0.337- chyba najmniej z tego co patrzę ;) A ich najsłabszy procent to 8-42 w skróconym sezonie(0.160), a najlepszy 50-32(0.610)…
    Moje pytanie:
    30.Jaki gracz wykonał najwięcej rzutów wolnych w meczu PO, ile było to rzutów i ile z nich ten gracz trafił?

Kaczan
    Uczestnik

Shaquille O’neal 39 prób, trafionych 18 w serii Los Angeles Lakers vs Indiana Pacers w 2000 roku.

31. W którym roku o wyborze w drafcie decydował rzut monetą, jakie kluby podejmowały tą rywalizację i o jakiego zawodnika toczyła się ta stawka?

Wasky
    Uczestnik

To był draft w 1969 roku. Kluby to Milwaukee Bucks i Phoenix Suns. A grasz to oczywiście niegdyś Ferdinand Lewis Alcindor Jr. a aktualnie Karrem AbdulJabbar ;D

Niestety nie wiem jakie zadać pytanie więc może niech ktoś inny zada ;)

Tyrion
    Uczestnik
    Wasky wrote:

Niestety nie wiem jakie zadać pytanie więc może niech ktoś inny zada ;)

No to, żeby ruszyć trochę temat, pozwolę sobie zadać pytanko, jeżeli Ty masz z tym problem;)
    32.Jaki gracz i w jakim meczu, oddał najwięcej rzutów z gry, bez ani jednego trafienia?

Wyświetlanie 15 wpisów – od 256 do 270 (z 411 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.