NBA Quiz

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy NBA Quiz

Wyświetlanie 15 wpisów – od 196 do 210 (z 411 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Rick Barry FTW!
    Uczestnik
    wrona wrote:
    Willis Reed i Dick BArnett?

Zaliczam, chociaż chodziło mi bardziej o Walta Fraziera, ale zmieściłeś się w wymaganiach.

wrona
    Uczestnik

Nie wiem czy było:

89. Najniższy zawodnik, który wygrał konkurs wsadów podaj też jego wzrost

EDIT: Wrona pamiętaj o nr pytań…

Spud Webb 170cm

90.W Miami pod sufitem jest zawieszona koszulka jednego zawodnika, który nigdy nie grał w Miami.Kogo?

90.Michaela Jordana

91. Jedyni bracia którzy są w Hall of Fame

Clippers4life
    Uczestnik

Al i Dick McGuire :D ?

Bingo ! :D Czekamy na pytanko ;]

Anonimowy
    Gość

92. W którym roku, i z jakiego powodu dokonano popraw konstrukcji koszów

Clippers4life
    Uczestnik

Pewnie dlatego że pękały te szklane. :D Ale roku to ci nie powiem

Anonimowy
    Gość

jedna część prawie dobrze… podpowiem że zrywał je niezły „magik” aktualnie „kawalerzysta” :D

92. W Orlando Magic 7 lutego i 12 kwietnia 1993 podczas meczu złamał kosz. Wtedy dokonano poprawy konstrukcji koszów. Oto jak Diesel tego dokonał:
    http://www.youtube.com/watch?v=zCrzQ-X_B2c
    http://www.youtube.com/watch?v=mFME30bB7ok

PS: Clippers to była twoja kolei na pytanie

93. W którym roku zatwierdzono pierwszy trade w NBA

Creative
    Uczestnik
    #23 wrote:
    93. W którym roku zatwierdzono pierwszy trade w NBA

W sezonie 1964-65 ?? :hmmm:

Błąd Creative :) pytanie jest trochę za trudne , również próbowałem szukać odpowiedzi w google i nie ma innego zródła niż to co ja mam z odp , więc pozwolę sobie zmienić pytanie na nieco prostsze lecz odpowiedzi do poprzedniego nie podam może kiedyś ktoś znajdzie odpowiedz:)
    93. Najniższy w historii NBA wynik meczu – kiedy, kto z kim grał , jaki wynik

Creative
    Uczestnik
    #23 wrote:
    Błąd Creative :) pytanie jest trochę za trudne , również próbowałem szukać odpowiedzi w google i nie ma innego zródła niż to co ja mam z odp , więc pozwolę sobie zmienić pytanie na nieco prostsze lecz odpowiedzi do poprzedniego nie podam może kiedyś ktoś znajdzie odpowiedz:)
    93. Najniższy w historii NBA wynik meczu – kiedy, kto z kim grał , jaki wynik

Na to pytanie znam chyba odpowiedź :)

Najniższy wynik w historii NBA odnotowano 22 listopada 1950 roku. W Minneapolis spotkały się drużyny Fort Wayne Pistons i Mineapolis Lakers. Mecz wygrali ci pierwsi 19:18 (7:8, 6:3, 4:5, 1:3) :-D

94. Kobe Bryant – znamy go wszyscy… a wiecie skąd wziął się pomysł z nadaniem Mu takiego imienia ? :D

Quote:
    94. Kobe Bryant – znamy go wszyscy… a wiecie skąd wziął się pomysł z nadaniem Mu takiego imienia ?

Od nazwy steków?

95. Ile wynosi rekord punktowy jednego zawodnika w meczu NBA? (podaj nazwisko zawodnika i ilość punktów)

95.Wilt Chamberlain – 100 pkt

96. W którym roku wprowadzono „Shot-clock”

Wyświetlanie 15 wpisów – od 196 do 210 (z 411 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.