NBA forum pl All time Fantasy Draft

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy NBA forum pl All time Fantasy Draft

Wyświetlanie 15 wpisów – od 46 do 60 (z 107 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ADZIO
    Uczestnik

Trion zyczy w swojej ekipie Penn`ego Hardaway`a z sezonow 94-96

Tyrion
    Uczestnik

Liczyłem,że wybierzesz zaraz po mnie i będzie szybciej ;) Teraz na szybko uzasadnienie

Staty za te dwa sezony to 21 pkt(50% z gry), 4 zbiórki/7 asyst/2 steale
    Trochę słabsza trójka(33 w przekroju dwóch sezonów), ale w PO potrafił rzucać w granicach 40,także całkiem odpuszczać się go nie da
    Nie zawiódł też w Finałąch 95 roku, gdzie mimo sweepa notował całkiem pokaźne zdobycze- 25,5 pkt/4,8 reb/8,0 ast/50% fg/45,8% za 3/1stl/0,8 blk

Penny jest często niedoceniany, bo w skali całej kariery zniszczyły go kontuzje, ale w tym okresie w którym go wybrałem, był prawdziwym nakurwiaczem i w obu tych sezonach był w 1st all nba teamach, a z Magic grał w finałach i w finałach konferencji,jako niezaprzeczalna druga opcja i spokojnie usuwał się w cień za Shakiem
    Dodatkowo nie grał tylko jako pg, ale w każdym z tych sezonów spędzał około 12-14 minut na boisku jako typowy sg obok Briana Shawa, i u mnie będzie startowym sg,a potem będzie zmieniał CP3 na point guardzie.
    Będzie często grał post up z niższymi na ogól rywalami na pg( chociaż w prezentacji teamu będzie filmik pokazujący,iż Penny był rzeźnikiem w grze tyłem do kosza nawet z wyższymi rywalami jak Scottie ;)) ale też często będę wykorzystywał go w pewien sposób w half court offense
    Dodatkowo to kolejny gracz, który przyśpiesza grę mojego teamu,co sprawia,ż ena ten moment mogę match upować się zarówno z Shaggym, jak i z wolniej grającymi teamami). I Penny daje mi możliwośćwybrania słabszego w obronie sg, i ukrycia go wobronie na pg rywali,bo Penny nie da się łątwo wyjebać na postup :)

ADZIO
    Uczestnik

Drogie kolezanki, z uwagi iz wiekszosc zawodnikow na pozycje nr3 zostala mi bezczelnie podebrana i skradziona z 5 pickiem wybieram Paul „The Truth” Pierce`a 07/09. klasy zawodnika niemusze wam przedstawiac :). Wystarczy iz pociagnal Celtics do mistrzostwa NBA w 08 roku, MVP owych finałów ( dajcie spokój z tym wózkiem tylko :P ). Przedewszystkim obok KB24 nastepny Clutch shooter w mojej ekipie, z bardzo dobra 3, elegancka D i latwosc zdobywania punktow zarowno grajac tylem do kosza jak i w penetracjach :)

Reggie Miller – 1995/96 – 1996/97
    Jeden z najlepszych graczy na pozycji SG of All Time, jeden z najlepszych jak nie najlepszy 3pt shooter, zawodnik który nadał nowe oblicze i zrewolucjonizował gre dystansową , nie kto inny jak Reggie Miller ;]
    Reggie to jeden z najlepszych clutch playerów jakich liga widziała, jako jednemu z nielicznych udało się skończyć sezon z ponad 50%FG, 40% 3PT, i 90% z linii rzutów wolnych :) zawsze jego cyferki oscylowały w tych granicach, był niezwykle efektywnym graczem.
    W latach które przedstawiłem, Reggie był NBA ALL TEAM , i NBA ALL STAR, zdobył 229 trójek w ciągu sezonu co było wtedy rekordem i do teraz pozostaje jednym z najlepszych wyników w tej kategorii ;]
    Co on znaczy dla mojego teamu ? Wsparcie swoim zasięgiem, swoją grą dystansową. Mój team nie miał jak do tej pory świetnej gry 3pt, oprócz Larrego Birda nie miałem w zespole prawdziwego Spot up shootera. Teraz na ratunek przybywa Reggie Miller który odmienił oblicze mojej drużyny, razem z Jasonem Kiddem mogą stworzyć zabójcze duo, Reggie będzie przebijał się po zasłonach na open positions , a JKidd jak mało kto odnajdzie go w mgnieniu oka , ITS MILLER TIME ;)
    Oprócz oczywistych plusów , dodania kolejnego groźnego elementu gry do mojego zespołu(3pt), Miller również nie będzie potrzebował dużo piłki, będę mógł go wykorzystywać tylko i wyłącznie jako spot up shootera, co jest ważne w zespole tak przepełnionym gwiazdami i co pozwoli mi w przyszłości na wybór gracza z większą potrzebą holowania piłki.

Patryk2224
    Uczestnik

Ray Allen 2005-2006/2006-2007

Swider
    Uczestnik

Bill Laimbeer 84/86

wrona
    Uczestnik

Dirk Nowitzki 2009 – 2011

Glen Rice 96 – 98

Swider
    Uczestnik

Allan Houston 01-03, Tyrion na wyjaśnienie wszystkich Twoich wątpliwości przyjdzie pora podczas opisywania mojej drużyny,przynajmniej taką mam nadzieję :P

Patryk2224
    Uczestnik

Jason Terry 2009-2010/2010-2011

Kevin Love 2009-10 / 2010-11
    Pewnie wielu zaskoczyłem ;) ale do mojego 2nd unitu potrzebuję przedewszystkim świetnego reboundera , aby zapewniał 2nd chance pointy po ofensywnych zbiórkach , dlaczego? bo moja ławka w przeciwieństwie do S5 ma być bardziej atletyczna, lepsza w kontratakach,posiadająca kilku slasherów i ogólnie zdobywająca więcej pkt przez wejścia pod kosz niżeli grę dystansową :)
    Kevin oprócz zbierania piłek w ofensywie po nieudanych wejściach moich niskich , również posiada spory pakiet ofensywny, może mega rozciągać obronę przeciwnika , dysponuje dobrą trójką, i rzutem półdystansowym ;)
    W latach które zaproponowałem Kevin Love został powołany do All Star Game , jako pierwszy zawodnik Minnesoty od czasów Kevina Garnetta, w sezonie dokonał niewiarygodnego meczu na 30pkt-30zb przeciwko Knicks, był to pierwszy taki mecz od czasów Mosesa Malone ;] W 2010-11 wykręcał powyżej 45% FG, 40% 3PT i 85% FT , czym dołączył do bardzo nielicznego grona „wysokich” zawodników na przestrzeni całej historii NBA ;] Trzeba wspomnieć że już w trzecim sezonie w NBA, Kevin Love ma drugi w historii % wszystkich zbieranych piłek więc jeżeli celowałem w „zbieracza” to lepiej wybrać nie mogłem ;]
    Love może nie jest świetnym defensorem, ale moimi następnymi pickami postaram się to zaćmić ;]
    PS: No i oczywiście nie można zapomnieć o takich plusach jak bardzo mały USG% Kevina, czyli nie będzie zabierał gry innym, i to że w sezonie 2009-10 grał w większości jako zawodnik wchodzący z ławki, więc teraz nie powinien mieć problemu z graniem off the bench przy takich legendach, skoro nie miał przy graniu w TWolves ;];] więc na zmiennika pasuje ;)

ADZIO
    Uczestnik

Gary Payton 98/00

Tyrion
    Uczestnik

Manu Ginobili 2006/07 i 07/08- mało minut, zajebista produkcja i rezerwowy roku w drugim z tych sezonów. Ponad 39% za 3, ważny element mistrzowskiego teamu, a dodatkowo oprócz tego,że świetnie rzucał po zasłonach,to grał z piłką,kreował po wysokich pick&rollach i był clutch.
    No i pasuje mi do Penny,ego bo gdy ten przechodzi na pg toprzyda się drugi kreator w tym czasie na parkiecie- jak dla mnie zajebisty fit. No i uzupełniają się w obronie- Manu broni bardzo dobrze na piłce i nieźle na zasłonach, a Penny tych post upujących ;)

Tracy McGrady 2001-2003

Dale Ellis 87-89

Skejcik
    Uczestnik

9 pick – Baron Davis (06-08)
    1 pick – Kevin McHale (85-87)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 46 do 60 (z 107 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.