NBA forum pl All time Fantasy Draft

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy NBA forum pl All time Fantasy Draft

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 107 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Tim Duncan 2001/02 , 2002/03
    Krótko mówiąc, nie mogłem chyba zacząć lepiej niż wybory dwóch najlepszych zawodników na swojej pozycji ALL TIME ;) SF- Larry Bird i PF- Tim Duncan ;)
    Może moja drużyna nie jest jak na razie bardzo atletyczna ale miażdzy oponentów twardą grą w D, i „fundamentalnymi” zasadami ofensywy ;] Moi zawodnicy to mistrzowie NBA w swoich latach i mają doświadczenie w zdobywaniu „W” ;]
    Tim Duncan w latach które przedstawiłem zdobył mistrzostwo z SAS, MVP finałów NBA, i 2 razy z rzędu MVP sezonu zasadniczego ;] Są to jedne z najlepszych jego sezonów :) Jak na razie moja drużyna posiada wszystko co było możliwe do zgarnięcia, rebounding, scoring, passing, running the floor, defens, cluthness, winning, leadership ;]
    Bez wątpienia najlepszy team w stawce ;] Bójcie się CHŁOPCY ;)

ADZIO
    Uczestnik

Przedstawiam wszystkim paniom Dwukrotny zdobywca tytułu MVP sezonu zasadniczego, lider i niesamowity courtvision :), przed wami Steve Nash 04/06 :) what about that girls :P

Tyrion
    Uczestnik

Tylko że Nash i jego up tempo niezbyt pasuje do Szaka ;)
    A mój wybór to Garnett z sezonów 2002-04– w obu 1st defensive,i 1 st all nba, raz MVP niesamowite średnie i zbiórki w obronie.. Taki stat pokazujący zajebistość ówczesnego Garnetta na deskach- zbierał 30% dostępnych piłek na bronionej desce, a w PO nawet prawie 32% i dominował wtedy na bronionej desce w skali całej ligi- ŻADEN z wybranych do tej pory graczy nie zbierał na bronionej desce lepiej- ani Duncan,ani KAJ, ani Malone ani żaden inny, i parafrazując #23- bez wątpienia mam najlepszy defens pod koszem na razie w stawce i wątpię, by ktokolwiek zmontował lepszy i bardziej wszechstronny(Mucha ma więcej bloków, ale jego gracze nie bronią lepiej pick&rolli, i nie są lepsi w rotacjach defensywnych), z jednoczesnym zachowaniem wszechstronności w ataku i passingu (KG był w tamtym okresie naprawdę świetnym kreatorem gry- podawał z low postu, ale też często i gęsto z high postu kreował cały team)- mobilni defensorzy, oboje nie do wyjebania na pickach, bloki z pomocy, Garnett kryjący i pf-ów i sf-ów w tamtym czasie ogólnie liczyłem na Duncana ale Garnett chyba nawet lepiej pasuje do Hakeema, bo tymi zajebistymi zbiórkami wobronie niweluje jedyny mankament Hakeema. Dodatkowo oboje grają i tyłemi przodem do kosza, i mają rzut z półdychy, co zapewnia mi spacing w ataku, a w połączeniu z ich passing skills, oraz możliwością gry zarówno szybkiej,jak i ustawionej przez post up,daje mi spore możliwości. I conajważniejsze KG mimo bycia liderem teamu,nie miałwcale przesadnie dużego USG%, czyli statu pokazującego ilość posiadań zespołu,które zabierał- spokojnie może być opcją obok Hakeema. Zresztą oboje jak na wysokich potraili grać bez piłki lepiej niż np Duncan, co przy takim drafcie,gdzie jest tylu dobrych graczy też ma znaczenie
    Ogólnie uważam nawet, że moja dwójka jest na razie najlepiej dopasowana :>
    I jakby ktoś nie widział:
    KG 2002/03 23 pkt/13,4reb/6,0 ast w RS, 27 pkt/15,7 reb /5,2 ast w PO
    KG 2003/04 24,2 pkt/13,9 reb/5,0 ast w RS, 24,3/14,6/5,1 w PO
    I jeszcze raz powtórzę- pod względem procentu zbieranych piłek na włąsnej desce( a to stat lepiej określajacy realną siłę w tym elemencie, bo biorący pod uwagę tempo gry ,od zwykłej liczby zbiórek) grający u mnie na 4 KG jest lepszy od KAŻDEGO CENTRA wybranego do tej pory)

Propaganda lepsza niż Rafała chyba, ale wszystko zgodnie z prawdą ;)
    A propos Duncana- owszem jest najlepszym pf-em w historii, ale zawężenie lat w któych rozpatrujemy graczy do 2 sezonów trochę niweluje jego przewagę nad KG- Garnett miał w tych sezonach lepszy PER, i lepiej wypadał w 2002/03 w pojedynkach bezpośrednich..

David Maurice Robinson (The Admiral)
    1990-1992

25.6pkt (FG 55%)/13zb/3.9bl
    23.2pkt (FG 55%)/12zb/4.5bl

Jakoś chłopaków pogodzę bo ja będę wybitnym trenerem ;D i team jakoś też im dobiorę ;pp

Jak Tyrion napisał, Magic musi mieć jakiegoś szybko biegającego gościa. George Blah, powiedział kiedyś o nim, że gdyby posłać go na 2-3 miesiące na bieżnie i pojechałby na Olimpiadę pewnie zdobył by złoto. Świetny w zbiórkach, defensor, który kilka razy tą nagrodę zdobył. Gracz nietuzinkowy, ekscentryczny, który ze wzruszeniem przemawiał już w tym roku, gdy wchodził do HoF. Wiecie już o kim mowa? Wybieram Dennisa Rodmana z lat gdy jeszcze grał w Detroit, czyli sezony 91-92, 92-93.

Skejcik
    Uczestnik

z 9 numerem w drafcie wybieram – Dwighta Howarda z ostatnich lat 09-11. DD machine, bardzo dobry shotblocker i rebounder do tego ma spory impact na obronę swojego zespołu.
    **Z 1 numerem nowej rundy wybieram – Shawna Kempa z lat 94-96. Jeden z lepszych PF lat 90, duet z Paytonem i 64zw w sezonie w 1996 ;>

I nadszedł czas dla mnie na gracza punktującego, którego w swojej drużynie jeszcze nie mam. Bez zbędnych ceregieli no bo i po co Dominique Wilkins sezony 85-87

Tim Hardaway 1990-1992
    23,4 i 22,9 pkt
    10,0 i 9,7 as
    3,8 i 4,0 zb
    2,0 i 2,6 stl

Tyrion
    Uczestnik

No to Panowie oficjalnie zaliczam stila- Chris Paul w sezonach 2007-09
    2007-08
    21,1 pkt/4,0 zbiórki/11,6 ast/2,7stila i liderowanie ligi w dwóch elementach(asysty i stile), NBA all defensive 2nd i drugi w historii PER wśród rozgrywajacych w całej historii, skuteczność z gry , za 3 i z ft znacznie lepsza od poprzedniego wyboru Muchy
    2008/09
    22,8 pkt/5,5 zbiórki/11,0ast /2,8stila i ponowne liderowanie ligi w dwóch kategoriach,NBA 1st All defensive, a dodatkowo PER 30,0- to NAJWYŻSZY PER POINT GUARDA W CAŁEJ HISTORII LIGI- tak tak, nawet Magic, czy Stockton nie byli tak efektywni nigdy..
    Znacznie lepsze średnie nawet niż Nash jak byłback2backMVP,a dodatkowo gra po obu stronach parkietu, i w tych dwóch sezonach kreował partnerów lepiej niż Stiwi nawet, a o ostatnim wyborze Muchy nie wspominając-na co jest fajny advanced stats,ale zachowam na później ;)
    A co do dopasowania do moich poprzednich wyborów też nie jest źle-kolejny gracz,który jest efektywny, jest świetnym obrońcą i ma jaja..
    Pick&rolle mogę grać i z Hakeemem i z KG, z którym da radę zagrać też i pick&popa,a że tak się wyrażę CP3 grał efektywnie pick&rolle z takimi ofensywnymi bestiami jak Chandler czy Okafor swego czasu :) Dodatkowo ma w tym okresie solidne 36,4% za 3, czego żaden z solidnie broniących PG już mi nie dawał.Znaczy może by się znalazło,ale nie w połączeniu z taką grą na pickach
    Lepszego rozgrywającego nie mogłem wybrać
    I zobaczcie,że dalej mam samych powyżej przeciętnie dobrych obrońców,którzy odnajdują się i w ustawionej i też w szybszej koszykówce

ADZIO
    Uczestnik

Drogie Panie nadszedl czas zeby dac wam pstryczka w nos i pokazac do czego byl potrzebny pan ktory „niepotrafi bronic pick&roll” ale po zabraniu mi Stocktona niemialem innego wyjscia bo niema w tej chwili w lidze lepszego speca od tego jak Steve :).

Drogie kolezanki :P przedstawiam wam moj 3 pick : Karl Malone 89/91. NIewybralem sezonu MVP, poniewaz jeste tam jeden maly problem …. ” Mailman doesn’t deliver on sunday ” :P dobrze ze akurat to bylo w tamtych czasach :P

Tyrion
    Uczestnik
    ADZIO wrote:
    Drogie Panie nadszedl czas zeby dac wam pstryczka w nos i pokazac do czego byl potrzebny pan ktory „niepotrafi bronic pick&roll” ale po zabraniu mi Stocktona niemialem innego wyjscia bo niema w tej chwili w lidze lepszego speca od tego jak Steve :).

CP3 jak najbardziej porównywalny w grze picków do Stiwiego, a zarazem Nash jak najbardziej nie porównywalny do niego w „D” :P

ADZIO
    Uczestnik

CP3 jak najbardziej porównywalny w grze picków do Stiwiego, a zarazem Nash jak najbardziej nie porównywalny do niego w „D” :P

Szczegolnie jak przy penetracjach maciupenki CP3 zderzy sie czolowo z moimi dwoma TIR-ami to i dobre D mu wtedy niepomoze :P

Tyrion
    Uczestnik

Ten maciupeńki Paul jest i tak lepiej zbudowany od Twojego Nasha :P
    A serio mówiąc to akurat Malone jest w skali naszego draftu kiepskim help defenderem( na pewno gorszym niż mój KG) także nie będzie aż takim zagrożeniem… a na Shaqa wystarczy zasłona wysoka ponad linią ft ,ale i tak Paula bym na zderzenie z nim nie wysyłał nawet :)… ale to i tak nie ma znaczenia- Paul gra pick&rolle w inny sposób niż Nash- obcina się na zasłonie strasznie blisko gracza ją stawiającego i często kończy sięto albo tym,że rozgrywający zostaje z tyłu, a Chris ma rolującego gracza na wolnej pozycji, albo zostaje jeden na jeden z wysokim(switche to wymusza na pewno lepiej niż Stiwi)- oboje Twoi gracze w tej sytuacji są za wolni. Jedyne co mogę przyznać to fakt,że Nash ma lepsze kontry i bounce passy

Patrick Ewing 1989-90/1990-91
    Żeby nie odstawać od Tyriona, musiałem zbudować defensywny mur podobnie jak on z Hakeemem i KG ;) W późniejszych fazach draftu o wysokich może być ciężko a już na pewno o wysokich którzy są TOP10 All Time Centers ;]
    Patrick „King Kong” Ewing to kręgosłup dawnej defensywy New York Knicks, który z czasem również stał się ich pierwszą opcją ofensywną ;] Więc mam ten luksus że mogę go wykorzystywać dwojako, King Kong może przekształcić się w defensywną bestię która będzie wykorzystywała o wiele mniej piłek w ofensywie (system ekologiczny;)) lub jeżeli sytuacja będzie tego wymagać to Ewing będzie dostawał więcej piłek na post up lub Mid Range Shot który jak na Centra jest błogosławieństwem ;]
    Teraz mam dwóch świetnych zawodników defensywnych we frontcourcie, którzy znajdują się w Top 10 All Time Blocks Leaders (Patrick-6, Duncan-9) , i w wybranych latach blokują więcej niż Olajuwon i Garnett w wybranych przez Tyriona latach. Więc stworzenie defensywnego muru uważam za zakończone;]

Patryk2224
    Uczestnik

Charles Barkley 1987-1988/1988-1999

Wyświetlanie 15 wpisów – od 16 do 30 (z 107 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.