Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › NBA Dratf Lottery/ NBA DRAFT 2010
- Ten temat ma 28 odpowiedzi, 14 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 7 miesięcy temu przez
Wasky.
-
AutorWpisy
-
2010-06-25 o 02:50 #5147
Anonimowy
Gość1. Wizards – Wall PG
2. Sixers – Turner SG
3. Nets – Favors PF
4. Wolves – Johnson
SF
5. Kings – Cousins PF/C
6. Warriors – Udoh PF
7. Pistons – Monroe PF
8. Clippers – Aminu F
9. Jazz – Gordon Hayward SG
10. Pacers – Paul George SG/SFpodałem tylko pierwszą dziesiątkę… były dwie wymiany jak dostąd
1) Mo Peterson i prawa do Cole Aldriha (11pick) sprzedane do Thunder za pick 18 i 21
2) Wolves oddali Ryana Gomesa i prawa do Luke’a Babbita (16pick) do PTB za Martella Webstera2010-06-25 o 09:52 #5161Tyrion
UczestnikNa wstępie- historyczny draft- po raz pierwszy 5 graczy z jednej uczelni(Kentucky) zostało wybranych w pierwszej rundzie

Skejcik- Hayward to jest SF a nie SG – w Butler grał nawet jako PF, ale w NBA ma być niskim skrzydłowym- tak czy inaczej niezłe zaskoczenie- w żadnym z mocków koleś nie był przymierzany do Jazz
sens takiego wyboru będzie jedynie wtedy, jeśli będzie to wstęp do jakichś większych wymian w Jazz. Tak to do 8 picku bez żadnych zaskoczeń.. ciekawe jak sprawdzi się Cole Aldrich wybrany z 11 przez OKC- niby to gracz, którego było im potrzeba(zbierający i blokujący center), ale niektórzy typują go jako bust.. jedno nie podlega dyskusji- Sam Presti to świetny GM 
Może małą zabawa w typowanie „przechwytów”? Ja czekam na to, co pokaże wybrany z 28 przez Grizzlies Greivis Vasquez- bardzo mi się gość podobał w Maryland, ale trochę go na pewno ograniczy wybór numer 12- Xavier henry( tez ciekawy gracz w sumie) Czekam też na to jak sprawdzi się Paterson w Houston.. I ostatni wybór, który mnie zainteresował to James Anderson w Spurs
Dziwić może bardzo niski w stosunku do mocków wybór Withside…2010-06-25 o 10:24 #5165Anonimowy
GośćTo mój błąd bo myślałem, że to SG. Wydaje mi się, że będzie zmieniał Miles’a, a jak Boozer odejdzie to Kirilenko będzie częściej wchodził na 4, zmieniając Sapa. Ja myślałem, że Jazz wezmą Aldriha po tym jak Okur doznał kontuzji. Ciekawe czy podpiszą nową umowę z Korverem w takim wypadku. Ja to czekam tylko co pokaże Johnson, ale jeszcze trochę czasu zostało bo summer league, a zwykły mecz NBA to co innego.
2010-06-27 o 09:37 #5180Creative
UczestnikSkejcik wrote:1. Wizards – Wall PG
2. Sixers – Turner SG
3. Nets – Favors PF
4. Wolves – Johnson
SF
5. Kings – Cousins PF/C
6. Warriors – Udoh PF
7. Pistons – Monroe PF
8. Clippers – Aminu F
9. Jazz – Gordon Hayward SG
10. Pacers – Paul George SG/SFpodałem tylko pierwszą dziesiątkę… były dwie wymiany jak dostąd
1) Mo Peterson i prawa do Cole Aldriha (11pick) sprzedane do Thunder za pick 18 i 21
…Przyznam się od razu, że Draftu nie oglądałem…. brak czasu powiązany z plotkami o wymianie 11 picku Hornets zrobił swoje…
Wracając do tematu – wybrany z numerem 11 Cole Aldrich byłby dobrym wzmocnieniem naszych tablic – wreszcie pozyskalibyśmy kogoś kto dobrze broni wysokich, potrafi zdominować tablice oraz z łatwością blokuje rzuty rywali… bałem się tylko, że chłopak ma za mało do zaoferowania w ataku i może stać się drugim Thabeetem z Memphis… :whistle:Pozyskanie z numerem 21 Brackinsa, który potrafi sam wykreować się w ataku i grać na pozycjach 3/4 jest dobrą decyzją Bowera… o numerze 26 Draftu czyli Pondexterze wiem mniej, chociaż jest chwalony za swój rzut dystansowy, więc przy penetracjach Paula czy Collisona będzie miał swoje szanse na zdobywanie pkt…
Ogólnie Draft dla Hornets był niezły, a przez oddanie tłustego kontraktu Mo-pe można go potraktować jako dobry lub udany
2010-06-28 o 16:21 #5213Malik11
UczestnikJohn Wall od początku był pewniakiem. Sądzę że wykreuje się nam kolejna supergwiazda NBA.
2010-06-28 o 18:25 #5217Swider
UczestnikPóki co to kreują go media no i sam się wykreował grą w NCAA,jednak czy gwiazdą będzie to zweryfikuje parkiet,jednak patrząc w przeszłość to na palcach chyba jednej ręki można by wymienić przypadki kiedy to pierwszy pick w drafcie okazywał się klapą na parkietach NBA. Wall w Reeboku przejął pałeczkę po AI,jednak mam nadzieję i jego oglądać w przyszłym sezonie w NBA:) Swoją drogą słyszałem słuchy,że jednak póki co to bardziej ukształtowanym koszykarzem jest Turner a nie właśnie Wall, no ale cóż na odpowiedzi przyjdzie nam jeszcze troszkę poczekać…
2010-07-22 o 12:53 #5801Wasky
UczestnikJohn Wall okazał się być najlepszym zawodnikiem summer league zdobywał średnio 23,5 punktów 4 zbiórki 7,8 asyst i 2,5 przechwytów na mecz. Mam nadzieje że w RS będzie sprawował się równie dobrze.
2010-07-22 o 13:11 #5805Denver Nuggets #1
UczestnikA ja nie ;];] Mam nadzieję że poprawi parę aspektów gry , po pierwsze nie dopuszczalna jest taka ilość TO jaką pokazał w pierwszych dwóch spotkaniach ligi letniej , chyba kolejno 8 i 10 TO … Kolejnym problemem jest jego skuteczność, JW w wielu akcjach nie błysną inteligencją , musi pamiętać że dla Wizards nie zawsze efektownie znaczy lepiej …
Jego rzut również pozostawia wiele do życzenia, w lato powinien ciężko pracować nad wydłużeniem dystansu, bo w SL za mało pkt zdobywał z prostych jumperków a zamiast tego próbował wchodzić do środka.
W SL , Wall też miał problemy z faulami , w jednym meczu aż 10 chyba.
Wall niesamowicie ciągnął i napędzał offens Wizards, ale jeszcze wiele trzeba się na nim napracować żeby został TOP PG w lidze …2010-07-22 o 13:24 #5808Beat L.A.!!
UczestnikPrawda to. Straty i słaba skuteczność mogły być spowodowane małą nerwówką związana z pierwszymi meczami (całe NBA patrzy na niego). Grunt, że chłopak jest pracowity i ma dobre podejście:) Oby mu sodówa nie udeżyła do głowy:D
Coś słabo radzi sobie Turner jak patrze na staty. Nie wiecie co z nim??2010-07-22 o 13:24 #5809Wasky
UczestnikA widzisz to ja niewiedziałem że miał tyle TO itd. Nie oglądałem meczy Wizards w Summer league. Heh dzięki że mnie poinformowałeś ;P A masz może jakieś informacje jak sobie radzi Turner.?
2010-07-22 o 13:31 #5810Denver Nuggets #1
UczestnikTurner grał bardzo przeciętnie w SL, sam swój występ ocenił słowem „katastrofa” …
W Ohio to on dzierżył piłkę a w SL musiał się nauczyć grać off the ball co sprawiało mu spory kłopot …
Sporo zbierał jak zwykle i grał całkiem dobrą Defensywę ale duży problem miał na atakowanej połówce , mało pkt, bardzo dużo fauli i trochę strat…
Turner i trenerzy na pewno duży nacisk położą w tym offseason na jego grę bez piłki , mimo nie za ciekawego SL myślę że jeszcze zobaczymy sporą część ukrytego w nim 2nd commingu Brandona Roya , w końcu nie mało się zdarza tak uniwersalnych zawodników , nastawionych równie dobrze na defens jaki i na offens .2010-07-22 o 13:38 #5813Wasky
UczestnikCzyli uważasz że będzie drugim Brandonem Royem.? Dla mnie jako fana Sixers to świetna wiadomość ;P
2010-07-22 o 13:43 #5815Denver Nuggets #1
UczestnikOn nawet był do niego porównywany w drafcie , ale atrybuty ma niemal te same ;] Świetna defensywa , pracujący na obydwóch końcach boiska, cudowne rebounding skills jak na jego wzrost i pozycję , świetny jump shot i trójka , gra bazująca bardziej na jumpshotach i przez wielu określana za mniej widowiskową ale potrafi też wejść do środka , bardzo duże bball IQ jak na tak młodego zawodnika , most NBA Ready ;]
Trochę pracy w lato a myślę że w pierwszych debiutach NBA się nie zawiedziemy ,chociaż możliwe że trochę poczekamy aż zobaczymy w pełni jego umiejętności
2010-07-22 o 13:46 #5817Wasky
UczestnikHeh dzięki ;P dajesz mi nadzieje na owiele lepszy sezon w wykonaniu Sixers. Oby tylko Brand się wkońcu obudził

-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.