NBA All Star 2011 – Los Angeles

Strona główna Fora NBA Dyskusje, pogaduchy NBA All Star 2011 – Los Angeles

• Ten temat ma 45 odpowiedzi, 10 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat temu przez Anonimowy.
Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 46 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

staplesexteriort1.jpg

Panowie 2 dni temu pojawiły się pierwsze piątki WEST TEAM i EAST TEAM na mecz gwiazd w LA ;] Obyło się bez większych niespodzianek , zresztą jak zwykle jeżeli chodzi o Starting Fives :)

WEST:

C- Yao Ming, Houston Rockets
    F- Carmelo Anthony, Denver Nuggets 😎
    F- Kevin Durant, Oklahoma City Thunder
    G- Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
    G- Chris Paul, New Orleans Hornets

EAST:

C- Dwight Howard, Orlando Magic
    F- Amare Stoudemire, New York Knicks
    F- LeBron James, Miami Heat
    G- Dwyane Wade, Miami Heat
    G- Derrick Rose, Chicago Bulls

Cieszę się że wkońcu w S5 nie ma Dirka i Duncana których przyzam szczerze nie lubię i zresztą bardziej widowiskowy start zapewni nam Durant ;) nie mówiąc już o East Team który wygląda w tym sezonie niesamowicie , dzięki bogu nie ma JJ już w starcie ;]
    Moje pierwsze pytanie to kogo byście chcieli zobaczyć w miejsce Yao Minga w S5 WEST :) Wg mnie mimo że „nie darze sympatią Lakers” to powinien być to Pau Gasol , nie rozwądząc się wiele nad jego defensem , wkładem w „W” i osiągnięcia Lakers , poprostu powiem „go check the numbers”:)
    Ale widzę że na nba.com piszą też o Alu Jeffersonie czy chociażby wcześniej wspomnianym Duncanie jako jego konkurencji, co mnie dziwi bo nie wydaje mi się żeby wspomniani panowie zasłużyli na bycie w gronie rezerw ASG a co tu mówić Starterów, wiem że zaraz rzucą się na mnie zwolennicy Duncana i jaki on to daje wkład na bilans SAS ale mimo wszystko jego czas przeminął ma o wiele mniejszą rolę w teamie i grupka młodych ludzi zasługuję na to miejsce bardziej niż on ;)
    I moje kolejne pytanie to jak wyobrażacie sobie reserwy drużyn :)
    Ostatnio bardzo głośno jest o pojedynku na ławę między Griffinem a Lovem , a wg mnie obydwaj panowie powinni w grze wziąść udział , Griffin pomijając jego MVP Caliber Numbers (gdyby nie team) to zapewni nam świetny spektakl , a Love z takimi cyferkami poprostu tam być musi :)
    Oprócz tych dwóch panów nie może zabraknąć tam Manu , mimo że go nie lubię to dla SAS robi wszystko i jest jednym z runnerów do MVP więc jego udział w tej grze jest niemal że pewny :) to samo tyczy się Dirka i Derona Williamsa :]
    Oprócz tych dwóch wg mnie nie może zabraknąć Russella Westbrooka który po mistrzoswie z USA rozgrywa sezon życia i robi wszystko dla OKC , Steale, Rbd, Asysty, Punkty , Defens one-on-one, gość jest niesamowicie szybki i efektowny , i napewno będzie świetnym elementem ASG ;]
    Ostatnie miejsce wręczyłbym Ellisowi , wiem że sporo ludzi widzi tam Nasha , rzeczywiście kanadyjczyk rozgrywa świetny sezon ale mimo wszystko Ellis zasługuję na miano All Stara , i udowadnia to już od dwóch sezonów ;]
    Więc:

WEST RESERVS:

Russell Westbrook
    Manu Ginobili
    Dirk Nowitzki
    Deron Williams
    Blake Griffin
    Kevin Love
    Monta Ellis

East team ma o wiele więcej kandydatów do ASG , ludzi wszędzie piszą że ławkę Wschodu musi zdominować Boston, ja się z tym nie zgadzam , mimo że Ray Allen był czwarty w Votingu dla Guards to nie wydaje mi się żeby zasłużył z pośród wszystkich obrońców East na miano All Stara w tym sezonie , podobnie od KG znajdą się lepsi na jego pozycję , naprawdę będę zawiedziony jeżeli liga da Bostonowi w tym roku 4 All Starów …
    Pierwszym kogo widzę na ławie to niewątpliwie Rajon Rodno, TOP5 PG ligi ,trzeci w Votingu, najlepszy podający ligii , bardzo efektowny zawodnik który napewno zapewni nam dobre Alley Oopowe show ;]
    Drugi w kolejności to Josh Smith , najlepszy podający z Frontcourtu , Top5 shot Blocker, świetny rebounder i niesamowicie efektowny dunker, wykręca kosmiczne cyferki i nie wiem dlaczego ludzie jeszcze cenią wyżej Horforda niż jego , nie możliwe będzie jeżeli znowu zabraknie go w ASG pomimo dwóch świetnych sezonów z rzędu ;/ i to właśnie jego typuje w miejsce KG :)
    3 typem jest Horford :) double figures guy , drugi świetny sezon w jego wykonaniu , poprostu zasłużył.
    Następny w kolejce Andrew Bogut, nie wyobrażam sobie jak najlepszy shot blocker ligii, 6 jej rebounder, mógłby nie załapać się do temu.
    Paul Pierce jest następnym na mojej liście , zdobywa 29pkt na mecz pierwszy raz od czasów Big 3 , dodatkowo zalicza carrer high jeżeli chodzi o FG% i 3pt % ,mimo wieku robi swoje, zasłużyła chłopina chociaż nie przepadam za Dramma Quenn i efektowności też pewnie wiele nie wniesie ;]
    Chris Bosh to kolejny gość , mimo wszystkich wzlotów i upadków zasługuję na występ w najlepszej 12 wschodu, Bosh nie był nigdy wybitnym rebounderem, poprsotu ktoś w Toronto musiał zbierać a padło właśnie na niego, teraz ma obok siebie 2 najlepszych rebounderów ze swoich pozycji a taka była kolei rzeczy że te cyferki spadną:) mimo wszystko swoje dla Heat robi, nie wyrzywajmy się na Heat ;];];]
    Ostatnim gościem powinien być Guard i naprawdę nie wiem kogo wybrać , pewnie sporo oczekuje Raymonda Feltona na tą pozycję ale ja nie jestem do niego taki przekonany i naprawdę nie wydaje mi się żeby już teraz był All Star Caliber Production, myślę że walka o to miejsce rozegra się pomiędzy nim a Joe Johnsonem :)

Rajon Rondo
    Josh Smith
    Al Horford
    Andrew Bogut
    Paul Pierce
    Chris Bosh
    Felton/ Joe Johnson

Kogo wy chcielibyście zobaczyć zamiast Yao w s5 WEST , jak wg was powinny wyglądać rezerwy , piszcie :)

Anonimowy
    Gość

Zamiast Yao na zachodzie widziałbym Tysona Chandlera albo Nene. Nie chce mi się uzasadniać.

Rezerwy wschodu:
    *Andrew Bogut
    *Carlos Boozer
    *Paul Pierce
    *Joe Johnson
    *Jameer Nelson
    + Shaquille O’Neal, Danny Granger

Rezerwy zachodu:
    *Pau Gasol
    *Blake Griffin
    *Rudy Gay
    *Manu Ginobili
    *Deron Williams
    + Kevin Martin, Russell Westbrook

Tyrion
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    . Nie chce mi się uzasadniać.

Rezerwy wschodu:

*Jameer Nelson

A w tym miejscu to by jednak poprosil, jesli Cie to za bardzo nie „zmeczy” ;)

No wiec po kolei- Pau wydaje sie byc dobrym kandydatem do miejsca w s5 na centrze, bo byl trzeci w glosowaniu, gra bardzo dobry sezon( na pewno lepszy niz „typowi” centrzy Zachodu), chociaz zgadzam sie ze Skejcikiem pod takim wzgledem, ze jezeli liga chciala by dac na ta pozycje kogos z typowych centrow, to raczej Nene, a ewentualnie Chandler…A pisze tak dlatego, ze widzialem sporo glosow mowiacych o tym, zeby to miejsce przyznac Drew, ktory byl drugi w glosowaniu- ja sie z tym nie zgadzam- gral za malo ;)

Na Zachodzie dalbym tak( zakladajac Pau w s5 hipotetycznie) (Najbardziej bym chcial, zeby Lamar ten jeden raz sie doczekal- gra dobry sezon, a mecz w Staples, Khardasianowie na trybunach ;), ale wiem, ze raczej nie przejdzie)
    G : Rusell Westbrook
    G: Deron Williams- ostatnio Jazz cieniuja, ale nie mozna nie docenic tego, co robi w tym sezonie
    G: Manu Ginobili- ktos ze Spurs byc musi- taki bilans musi byc doceniony i basta- Manu nadaje sie najlepiej
    F: Dirk- musi byc, bo przed kontuzja gral na MVP Level
    F: Griffin- kwalifikuje sie juz w pierwszym sezonie gry swoim wplywem na lige, no i ten styl…oby tylko za swoj charakter nie dorobil sie w pierwszym meczu ASG problemow jak Shaq, czy MJ..
    F: Love-20/15- zasluguje w chuj
    F/C: LaMarcus Aldridge/Nene- tutaj sie nie moge zdecydowac, bo Aldridge tez gra swietny sezon, i to glownie dzieki niemu Blazers trzymaja sie na powierzchni mimo swego fatum i tez byloby mi szkoda, gdyby zabraklo go w tym meczu, ale czuje, ze jakis typowy center musi sie pojawic, a wtedy docenil bym Nene, ktory gra w sumie carrer season( 15 pkt, 64% z gry)

Wschod-:tutaj wychodzi mi dziwna sytuacja, bo albo 4 Celtow, albo 3 Hawks tudziez 3 Heat..
    G: Rondo- raczej bezdyskusyjnie- lidera asyst nie moze zabraknac
    G: JJ/Ray/Felton- musi byc raczej 3 guardow( zwykle chyba tylu bywa), a tez nie chce Raya, chociaz ciezko to uargumentowac, bo gra w tym sezonie na swietny procencie z gry i za 3, dodatkowo zdobywa te 17 pkt, i bilans Celtics dodajac moglby sie smialo znalezc.. natomiast JJ po slabszym poczatku( urazy itd) ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji i mysle, ze na miejsce zasluguje.. I sytuacja sie troche sprowadza do wyboru( 4 Celtow, czy 3 z Hawks..)
    F: The Truth- podobnie jak Rafal- mam do niego negatywne odczucia, ale zasluguje i co zrobic…
    F: Josh- kiedys musi w koncu zagrac, a kiedy jak nie teraz ;)
    F: Horford/Garnett/Bosh- ciezko sie zdecydowac- sportowo bralbym Ala, ale ci dwaj Panowie moga sie pojwic za zaslugi
    C: Bogut- bezdyskusyjnie jak dla mnie powinien sie pojawic
    No i pewnie dlatego, ze wychodzi taki misz masz 3 ekip, moga sie pojawic inni gracze, typu Granger, Boozer..

Kobe and Lakers
    Uczestnik

Zamiast Yao Pau Gasol
    Zachód:
    Russell Westbrook
    Manu Gino
    Deron Williams
    Kevin Love
    Blake Griffin
    Lamar Odom
    Lamarcus Aldridge

Wschód:
    Rajon Rondo
    Raymond Felton/Ray Allen
    Paul Pierce
    Wilson Chandler
    Kevin Garnett
    Shaq

Anonimowy
    Gość
    Tyrion wrote:
    Skejcik wrote:

Rezerwy wschodu:

*Jameer Nelson

Tak dałem od siebie bo nie lubię Rondo, ale niestety to on będzie pewnie. Jednak mimo wszystko czy ma to znaczenie kogo wpiszę skoro nie ma to wpływu na to czy ten ktoś zagra w ASG.

Ja nie lubię Manu albo Dirka ale trochę trzeźwego spojrzenia trzeba tu zachować więc nie dziw się że nie masz wpływu skoro wypiszesz takiego Nelsona.
    Rezerwy nie są już wybierane na zasadzie głosowania więc wszystko się tu może zdarzyć, i wypisanie „realnych” typów jest tu jak najbardziej na miejscu.
    Jeszcze mnie jedno dziwi dlaczego tak jesteście za tym Chandlerem , żaden z niego All Star, ani starter ani rezerwa , kto by widział że gość 9pkt,9zb byłby w tym elitarnym towarzystwie. Tyson napewno jest key componentem do zwycięstw Mavs, ale to tylko zadaniowiec, jest spoiwem defensywy i tylko po to tam jest , w żadnym wypadku nie jest to All Star, nie wyobrażam sobie jak by liga mogła dać mu to miano i marnować miejsce dla o wiele bardziej zasłużonych playerów/

Tyrion
    Uczestnik
    Skejcik wrote:
    Tyrion wrote:
    Skejcik wrote:

Rezerwy wschodu:

*Jameer Nelson

Tak dałem od siebie bo nie lubię Rondo, ale niestety to on będzie pewnie. Jednak mimo wszystko czy ma to znaczenie kogo wpiszę skoro nie ma to wpływu na to czy ten ktoś zagra w ASG.

Czyli jezeli to nie ma znaczenia, to jaki jest sens takiego pisania? Ja moge sobie wypisac Stephena Curryego bo go lubie w chuj np :)
    Rafal- a propos Chandlera- nie jestem za nim jakos specjalnie, bo wymieniam go w 3 kolejnosci po Gasolu i Nene, a z Zachodu ze srodkowych typowych na tym 3 miejscu imo jest.. Gasol Marc moze sie tam znalezc, ale Chandler na razie chyba lepszy, mimo tych srednich 9/9, a dodatkowo liga( trenerzy) lubia nagradzac bilans teamu. A Tysona bym nagrodzil przed Gasolem czy Bynumem, jakby sie uparto na typowa 5 – tyle i tylko tyle..Nene, Pau w akzdym momecie przed nim, nawet jakby z Love’a zrobili falszywa piatke ;)

Anonimowy
    Gość

Basket jest najlepszym sportem i stylem życia. I nigdy nie sądziłem że Justin Bieber się do niego wkradnie. A jednak. Tak fani basketu. Na All-star weekend w L.A. weżmie on udział w Celebrity Game. Jestem Zasmucony , ale co zrobić. Widocznie to jedyny sbosób aby przyciągnąć niepewne siebie nastolatki przed telewizory. Ja wolę to że wystąpi Magic to , że Blake wystąpi w Youth Jam i to , że LBJ , D-Wade , Kobe , KEvin i wielu innych pokaże najlepszą koszykówke na tym globie. A Co wy sądzicie ?

Anonimowy
    Gość

Zamiast Yao – Peję Stojakovica,a co info o Bieberze na All-star weekend…żal i szkoda i tyle.Jedyna nadzieja,że go ktoś tam nie zauważy w szatni i nadepnie, ale cóż..

Anonimowy
    Gość
    Troche zielony wrote:
    Zamiast Yao – Peję Stojakovica,a co info o Bieberze na All-star weekend…żal i szkoda i tyle.Jedyna nadzieja,że go ktoś tam nie zauważy w szatni i nadepnie, ale cóż..

Peja ?? Uważasz, że on zasłużył na ASG? Czy to raczej żarcik był ? ;]

Anonimowy
    Gość

Może i nie zasłużył tak bardzo jak Ming,ale skoro szukamy zamiennika,to ten pierwszy wpadł mi do głowy ;).Mam jeszcze drugi typ,ale zachowam go dla siebie na razie ;p.

Anonimowy
    Gość
    Troche zielony wrote:
    Może i nie zasłużył tak bardzo jak Ming,ale skoro szukamy zamiennika,to ten pierwszy wpadł mi do głowy ;).Mam jeszcze drugi typ,ale zachowam go dla siebie na razie ;p.

To jest masa graczy co zasługują na ASG, a Tobie przychodzi do głowy jako pierwszy Stojakovic? Dziwne… BTW oni bardziej będą chcieli dać gracza z pozycji 4/5.

Tyrion
    Uczestnik
    Troche zielony wrote:

No po tym wyskoko ze Stojakowciiem, to nawet lepiej by bylo, gdybys ten drugi typ zachowal dla siebie- uwierz mi ;)
    BTW- coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, zeby na Zachodzie totalnie olac centrow- zrobic z Gasola s5 centra, i powolac Griffina, Love’a, Nowitzkiego i Aldridge’a- nie potrafil bym osobiscie z czystym sumieniem wskazac z tego grona gracza, ktory sobie w tym roku na ASG nie zasluzyl..

Anonimowy
    Gość

Czy ja wiem, że Love tak bardzo zasłużył na ASG? Robi te kosmiczne cyfry, ale co z tego skoro nie przekłada się to na wygrane. Oczywiście nie twierdzę, że tylko Love jest winny jednak może pora docenić takiego Scolę czy nawet po raz kolejny Randolpha, którzy mają naprawdę dobre sezony, a ich drużyny lepszy bilans od Wolves.

Ostatnio padło tylko teoretyczne takie pytanie na nba.com właśnie chodzi o te przekładanie się cyferek Love’a na bilans teamu ale bardzo szybko zostało to obalone ,odpowiedzią „Tylko że to napewno nie przez Love’a TWolves przegrywają, wyobraźcie sobie Wolves bez jego wkładu w walce na tablicach i bez jego mid rangy i gry offensywnej, co wtedy? Wolves nie mieliby nawet połowy zwycięstw co teraz mają” I w 100% się z taką wypowiedzią zgadzam.
    I w ASG nikt nie powiedział że panowie muszą grać w świetnych teamach, oni mają prezentować znakomite umiejętności indywidualne.
    Nie zgadzam się do tego Scoli , na tle tych którzy walczą o spocik nie prezentuje się tak świetnie , Love , Griffin, Nowitzki z sezonem na miarę walki o MVP , czy wspomniany wcześniej Aldridge który i tak zaliczy pewnie cut i nie dostanie się do teamu ;) nie ma miejsca dla Luisa mimo że sezon gra dobry sezon , i nawet publika nie jest za nim , jednym słowem nic nie przemawia za jego występem bo są od niego lepsi a medialną postacią też nie jest co jak by nie patrzeć w All Star Weekend też się liczy :)

Wyświetlanie 15 wpisów – od 1 do 15 (z 46 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.