Strona główna › Fora › NBA › Aktualności › Najlepszy obrońca…
- Ten temat ma 8 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 11 miesięcy temu przez
Clippers4life.
-
AutorWpisy
-
2010-03-17 o 20:41 #419
Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikI kolejna sonda Sports Illustraited w której tym razem pytała 173 zawodników o to kto ich zdaniem jest najtwardszym defensorem w lidze?
Ron Artest, Los Angeles Lakers 42%
Kobe Bryant, Los Angeles Lakers 13%
Dwight Howard, Orlando Magic 12%
Kevin Garnett, Boston Celtics 6%
Shane Battier, Houston Rockets 4%A według was???
2010-03-17 o 20:49 #3608Denver Nuggets #1
UczestnikGłos na DH12 , sonda mogła być robiona w większości wśród backcourtu stąd mogły być takie a nie inne wyniki ;]
A wg mnie Howard to bestia jeżeli chodzi o defensywę , w lidze jest tylko paru graczy którzy są w stanie go OGRANICZYĆ na obydwu końcach boiska…Bloki, zbiórki , Post up to jego najsilniejsze punktu w których nie ma sobie równych
Wg mnie back to back defensive player of the year
2010-03-18 o 08:44 #3613Rick Barry FTW!
UczestnikKobe najtwardszym obrońcą:hmmm:, domyślam się iż w artykule pomylono zawodników NBA z kolegami z NBDL:cool1:
2010-03-18 o 09:19 #3616Ociep
UczestnikNBAForum wrote:Kobe najtwardszym obrońcą:hmmm:, domyślam się iż w artykule pomylono zawodników NBA z kolegami z NBDL:cool1:ee tam..
skoro sonda jest robiona wśród zawodników, którzy z wyżej wymienionymi Panami grają na co dzień to coś musi być na rzeczy.. są pewne elementy „twardej” defensywy, których my w TV/przed netem po prostu nie widzimy..Kobe od lat jest znany z tego, ze jak się przyłoży do defensywy 1/1 to potrafi być mega upierdliwy, i uprzykrzyć życie każdemu w tej lidze, przy pomocy zagrań, które często mają niewiele wspólnego z zasadami gry w kosza szeroko pojętymi, więc jego obecność w takim zestawieniu jakoś mnie nie dziwi
Odnosząc się do posta kolegi #23- pytanie we wspomnianej ankiecie nie dotyczyło najlepszego a NAJTWARDSZEGO obrońcy ligi, co może sugerować że chodziło o obronę 1-1, nieustępliwość itp., a akurat DH12 jest raczej świetnym obrońcą z pomocy, i raczej w obronie 1/1 takiego repertuaru brudnych sztuczek jak Kobe i Ron nie posiada.. dlatego jest za nimi2010-03-18 o 10:00 #3617Rick Barry FTW!
UczestnikOciep wrote:NBAForum wrote:Kobe najtwardszym obrońcą:hmmm:, domyślam się iż w artykule pomylono zawodników NBA z kolegami z NBDL:cool1:ee tam..
skoro sonda jest robiona wśród zawodników, którzy z wyżej wymienionymi Panami grają na co dzień to coś musi być na rzeczy.. są pewne elementy „twardej” defensywy, których my w TV/przed netem po prostu nie widzimy..Kobe od lat jest znany z tego, ze jak się przyłoży do defensywy 1/1 to potrafi być mega upierdliwy, i uprzykrzyć życie każdemu w tej lidze, przy pomocy zagrań, które często mają niewiele wspólnego z zasadami gry w kosza szeroko pojętymi, więc jego obecność w takim zestawieniu jakoś mnie nie dziwi
Odnosząc się do posta kolegi #23- pytanie we wspomnianej ankiecie nie dotyczyło najlepszego a NAJTWARDSZEGO obrońcy ligi, co może sugerować że chodziło o obronę 1-1, nieustępliwość itp., a akurat DH12 jest raczej świetnym obrońcą z pomocy, i raczej w obronie 1/1 takiego repertuaru brudnych sztuczek jak Kobe i Ron nie posiada.. dlatego jest za nimiZgadzam się z tym co napisałeś…
tylko mój wcześniejszy post był czysto sarkastyczny:whistle:
A to dlatego że nie znoszę Koba najbardziej ze wszystkich zawodników…2010-03-19 o 19:32 #3621Kuba
UczestnikGarnett to chyba tylko za przeszłość, już prędzej by mi tu Perkins pasował, a wśród guardów to może Billups, ale to w końcu wybierali zawodnicy.
2010-03-20 o 16:07 #3637Creative
UczestnikRon podczas swojej gry w Pacers i chwilami w Kings prezentował całkiem niezły poziom, ale w Lakers chyba troszke obniżył loty… Kobe gra na swoim-dobrym poziomie, ale stawianie go na 2 miejscu jest chyba lekką przesadą… Howard jest stawiany jako najlepszy defensor przez swoje zbórki i bloki – popatrzmy jednak jak gra 1na1 i czy potrafi kogoś wyłączyc z gry ? Moim skromnym zdaniem nie za bardzo – gdy ma przeciwko sobie gracza grającego agresywnie szybko łapie głupie faule…
Mój głos poszedł na niezniszczalnego Shane Battiera… z wielką chęcią widziałbym go w składzie Hornets na kolejny sezon… twarda defensywa 1na1 oraz nieustępliwość stawiają go wśród najlepszych obrońców NBA…2010-03-20 o 16:11 #3638Didier Ilunga-Mbenga is my hero!!!
UczestnikWiecie temat źle zatytuowałem i chodzi tutaj o najtwardszego defensora a nie najlepszego…Jednak w tej nieustępliwości stawiam na Rona i Kobego przez Battierem…ale wiadomo tego nie da się ocenić bo difa nie ma w statystykach
2010-03-21 o 11:06 #3662Clippers4life
UczestnikGłos na Howarda.W defensywie to prawdziwy mistrz , najlepszy gracz podkoszowy.Jeszcze tylko podszlifować i tak już dobry atak i bajka.

-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.